Beste reistijd Jordanië

3 augustus 2021

Het land van Petra, de Wadi Rum woestijn, de Dode Zee en nog veel meer. Jordanië is een prachtig land voor iedereen die wereldwonderen wil ontdekken en de cultuur van het Midden-Oosten wil leren kennen. Tijdens een reis naar Jordanië zullen je verwachtingen overtroffen worden, maar dan moet je natuurlijk wel weten welke reistijd het beste bij jouw behoeftes past. Kom erachter in deze blog.


Wat is de beste reistijd voor Jordanië?

Het beste seizoen om Jordanië te bezoeken hangt helemaal af van wat je wilt doen. In principe kun je Jordanië bezoeken van maart tot en met november, maar in de zomermaanden is het heel warm en dus niet heel fijn om dan een stad te gaan ontdekken of activiteiten te doen. Alhoewel als je een relaxvakantie zoekt en vooral aan de zee wilt liggen dan zijn de zomermaanden misschien wel geschikt voor jou. Ook in de winter kun je reizen naar Jordanië, maar houdt dan wel rekening met koele temperaturen. Het kan namelijk in de winter goed afkoelen en zelfs vriezen. Toch heeft het ook zo zijn voordelen. Het is namelijk geen hoogseizoen in de winter en daardoor is het een stuk rustiger. Door de laagstaande zon in de winter heb je ook prachtig licht over bijvoorbeeld Petra of de Wadi Rum woestijn. Dat maakt Jordanië ook in de winter een topbestemming!

De Wadi Rum in Jordanië

De Wadi Rum in Jordanië

Het beste seizoen voor Jordanië

De beste tijd om Jordanië te bezoeken als je veel activiteiten wil ondernemen is de lente en de herfst. Van maart tot en met mei en september tot en met november is de temperatuur boven de 20 graden, zijn de nachten koel en valt er weinig regen. Als je vaker in een drukke periode op reis gaat, dan is april of mei aan te raden. In april en mei is het hoogseizoen, maar in deze maanden valt de minste regen en is de temperatuur het fijnst. In de herfst naar Jordanië, van september tot en met november, is daarom ook een goede optie als je wat minder drukte wil.

Het is ook altijd handig om rekening te houden met lokale feestdagen. Op islamitische feestdagen komen veel mensen van over heel de wereld naar het Midden-Oosten om bijvoorbeeld hun familie te bezoeken en kan het dus zijn dat vluchten helemaal vol geboekt zijn. Zorg dus dat je je vakantie naar Jordanië niet last-minute hoeft te boeken.

Aqaba, de enige badplaats in Jordanië

Aqaba, de enige badplaats in Jordanië

Verschillende zeeniveaus van Jordanië

Het klimaat in Jordanië verschilt op sommige plaatsen behoorlijk. Zo liggen Amman, Petra en de Wadi Rum woestijn op 800 meter boven zeeniveau en Dana en Ajloun nog hoger op 1500 meter boven zeeniveau. Dan heb je ook de Dode Zee wat op 400 meter onder zeeniveau ligt.


Het hele jaar door kun je dus je reis naar Jordanië plannen. Afhankelijk van wat je wilt doen kun je dus kiezen welke reistijd het best aansluit bij jouw wensen. Hulp nodig bij het maken van jouw reisplannen? Neem contact op met één van onze reisspecialisten of check hier ons aanbod van alle reizen naar Jordanië. 

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Jordanië