Ultiem Egypte, Jordanië en Israël

 • destination Egypte, Israël & Jordanië
 • traveltime21 dagen
 • moneyVanaf € 3750,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Tijdens deze unieke 21-daagse rondreis ontdekt u de veelzijdigheid van het Midden-Oosten. Cultuur, natuur en avontuur; het komt allemaal terug in deze reis. U maakt kennis met twee wereldwonderen, diverse UNESCO Werelderfgoedlijst plekken en diverse landschappen.

U start deze rondreis in Egypte en bezoekt hier Caïro en de piramides in Gizeh. Daarna vliegt u door naar de hoofdstad van Jordanië, Amman. U reist hier terug in de tijd van de Romeinen in de ruïnestad Jerash. In Jordanië kunt u drijven in de Dode Zee, een bezoek brengen aan de roodstenen stad Petra en slapen onder de sterren in de Wadi Rum woestijn. De rondreis eindigt in Israël. Naast de historie van Jeruzalem, kunt u genieten van de natuur in Rosh Pinna en in het nachtleven van het bruisende Tel Aviv duiken.

 • Wijntour in Rosh Pinna
 • Inclusief backdoorhike naar Petra
 • Ballonvaart over de Wadi Rum
 • Inclusief jeepsafari in de Wadi Rum
 • Inclusief stadstour Jeruzalem met privé gids
 • In drie weken reist u langs alle hoogtepunten van Egypte, Jordanië en Israël

Wilt u liever naar andere bestemmingen? Wat dacht u van een reis naar Oman & de Emiraten?

Dagprogramma

Vlucht naar Caïro, Egypte inclusief luchthaven transfer

Uw reis begint in de stad van de wereldberoemde piramides: Caïro. De stad is druk, chaotisch, maar absoluut bijzonder. De komende dagen staan in het teken van de rijke historie van het oude Egypte en de hedendaagse Arabische cultuur. Deze combinatie zorgt voor de perfecte start van uw reis. Bij aankomst in Caïro wordt u opgewacht door onze lokale medewerker en vervolgens naar uw hotel gebracht.

Caïro inclusief chauffeur

Vandaag maakt u kennis met het bruisende Caïro. U wordt vroeg opgehaald door uw privéchauffeur, zodat u alle tijd heeft om de Egyptische hoofdstad te verkennen. U start de dag in het nieuwe Grand Egyptian Museum. Hier waant u zich terug in de tijd van de oude Egyptenaren. Al ruim dertig jaar stond de bouw van dit nieuwe museum op de planning en medio 2021 is dan eindelijk de opening. Meer dan 100.000 kunstwerken uit het oude Egypte worden hier tentoongesteld, waaronder de schatten uit het graf van de wereldberoemde farao Toetanchamon. In de verte ziet u de Piramides van Gizeh.

In de middag kunt u wandelen door de Khan el Kahlili souk, de grootste markt van Afrika. Ook kunt u de Citadel van Caïro bewonderen, met als hoogtepunt de Mohammed Ali moskee. De minaretten van deze moskee tekenen de skyline van Caïro en kunt u dus al op grote afstand zien.

Aan het eind van de middag wordt u weer teruggebracht naar uw hotel waar u nog wat verkoeling kunt zoeken in het zwembad. In de avond kiest u uit een heerlijk diner in uw hotel of in één van de toprestaurants in het centrum van Caïro. Wij voorzien u uiteraard graag van tips.

Caïro - Gizeh - Caïro inclusief gids

U staat vandaag oog in oog met de beroemde bouwwerken van farao’s Cheops, Chefren en Mykerinos. U wordt vroeg opgehaald door uw privégids om richting de piramides te rijden. Wanneer u bent aangekomen bij de piramides, zult u aanschouwen waarom deze imposante bouwwerken tot de klassieke wereldwonderen behoren.

De drie piramides zijn vernoemd naar de beroemde farao’s Cheops, Chefren en Mykerinos. Hier vindt u ook de bekende Sfinx van Gizeh. Deze diende als ‘bewaker’ van de piramides. Nadat u wat meer kennis over de geschiedenis van de oude Egyptenaren heeft opgedaan, brengt uw chauffeur u terug naar uw hotel.

In de avond kunnen we voor u een bijzonder diner regelen tijdens een luxe Nijlcruise. Terwijl u een diner met lokale gerechten krijgt voorgeschoteld, geniet u van het uitzicht op Caïro vanaf de rivier.

Caïro - Amman inclusief luchthaven transfers

Na het ontbijt wordt u per transfer naar de luchthaven gebracht en vliegt u door naar Jordanië. Op de luchthaven in Amman staat onze medewerker u al op te wachten en brengt u naar uw hotel. U kunt daarna op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen.

Amman is een moderne stad met authentieke bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de knusse straatjes van Downtown Amman, neem een kijkje bij de King Abdullah I Moskee of reis terug in de tijd van de Romeinen bij de Citadel van Amman.

Indien u het leuk vindt, regelen we in de avond een kookworkshop voor u. Samen met uw reisgezelschap gaat u vandaag een traditionele maaltijd bereiden. Tijdens de workshop leert u alles over de traditionele Jordaanse keuken en maakt u kennis met de gastvrijheid van de locals.

Amman - Jerash - Dode Zee ontvangst huurauto

In de ochtend geeft onze lokale medewerker uw huurauto af bij uw hotel en reist u door naar Jerash. Dit is een van de best bewaarde Romeinse ruïnesteden ter wereld. Tijdens uw bezoek aan Jerash duikt u in de geschiedenis van het Romeinse, Griekse en Byzantijnse Rijk. U vindt hier talloze unieke opgravingen zoals enorme tempels, pleinen en amfitheaters. Na een paar uur door de oude Romeinse stad te hebben gewandeld, vertrekt u richting de volgende bestemming: de Dode Zee. Bij aankomst kunt u nog een duik in het zwembad nemen, drijven op de Dode Zee en genieten van de zonsondergang.

Dode Zee

De Dode Zee heeft een zoutgehalte van maar liefst 33%. Daarnaast heeft het water en ook de modder uit de Dode Zee een helende werking. Het schijnt te helpen tegen verschillende aandoeningen. Het indrukwekkende natuurverschijnsel heeft haar naam te danken aan het feit dat er geen vissen of andere dieren in de zee leven. Met haar 420 meter onder zeeniveau, is de Dode Zee het laagste punt op aarde. Door het hoge zoutgehalte blijft u zonder moeite drijven. Echt een bijzondere ervaring!

U heeft deze dag ter vrije besteding, maar we kunnen uiteraard een volledig dagprogramma voor u verzorgen.

Dode Zee - Wadi Numeira - Petra

Vandaag rijdt u door naar Wadi Musa, de stad nabij het wereldwonder Petra. Voordat u hier aankomt, stopt u eerst bij Wadi Numeira. Dit is één van de schitterende wadi’s in Jordanië die u zonder gids kunt verkennen. U maakt hier op eigen gelegenheid een hike van ongeveer zes kilometer. Door de wadi loopt een klein waterstroompje en is er onderweg veel groen te zien. De lokale bevolking komt hier ook graag, dus groot kans dat u wordt begroet door een vriendelijke inwoner.

Petra inclusief backdoorhike met gids

Petra is zonder twijfel de meest toeristische attractie van Jordanië. Met een spectaculaire backdoorhike gaat u vandaag de stad van de Nabateeërs ontdekken. Dit relatief onbekende volk bouwde eeuwengeleden de stad Petra als hun koninkrijk. Dat ze van kunst hielden, is terug te zien aan de prachtige monumenten in Petra. Zo gebruikten ze onder andere de Griekse, Romeinse en Egyptische bouwstijl.

Uw gids haalt u op bij uw hotel en via een wandeling door het achtergelegen berggebied komt u Petra binnen. Middels deze backdoorhike ontwijkt u de massa die Petra via de hoofdingang bezoeken. Eenmaal aangekomen in de oude stad maakt u direct kennis met het grootste monument in Petra: het Klooster. Vervolgens loopt u met de gids door de oude stad en is het eindpunt de Schatkamer. Dit is voor velen dé highlight van het bezoek aan Petra.

Petra - Wadi Rum inclusief jeepsafari & optioneel wildkamperen met privégids

Vandaag gaat u verder naar de Wadi Rum woestijn. Deze wordt vaak vergeleken met de planeet Mars vanwege haar bijzondere kleurencombinatie en hoge ruige rotsen. Het is misschien wel een van de mooiste woestijnen ter wereld en het is dan ook niet voor niets dat de Wadi Rum woestijn als filmlocatie werd gebruikt voor beroemde films als Star Wars, The Martian en Aladdin.

De woestijn is het gebied van de bedoeïenen. Met uw bezoek aan de Wadi Rum neemt u een kijkje in het leven van dit nomadische volk. U begint uw avontuur in de Wadi Rum woestijn met een jeepsafari. Binnen een kleine vier uur ontdekt u de mooiste plekken van de woestijn onder begeleiding van een gids. Tussendoor geniet u nog van een heerlijke lunch bij een bedoeïenen familie en daarna checkt u in bij uw accommodatie of gaat u wildkamperen.

Niet alleen overdag, maar ook wanneer het donker wordt is de Wadi Rum bijzonder. Een betoverende sterrenhemel verschijnt boven de woestijn en met een beetje geluk kunt u zelfs de Melkweg zien.

Wadi Rum - Aqaba optioneel ballonvaart met zonsopkomst & inleveren huurauto

U wordt wakker in de prachtige Wadi Rum waar het al vroeg licht wordt. Indien u deze ochtend beginnen met een ballonvaart over de woestijn. Hierbij ziet u de zon opkomen vanaf grote hoogte en kunt u de woestijn van bovenaf bewonderen. Eén ding is zeker: de uitgestrekte vlaktes van de Wadi Rum in combinatie met de zon die langzaam opkomt is een uitzicht die u nooit meer zal vergeten.

Aan het einde van de ochtend gaat u verder naar de kuststad Aqaba, de enige badplaats van Jordanië en tevens een populaire bestemming om te duiken of te snorkelen. Bij aankomst in uw hotel, levert u de huurauto weer in en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Aqaba optioneel duiken of snorkelen

Vandaag kunt u kennismaken met de prachtige koraalriffen van de Rode Zee tijdens een snorkel- of duikexcursie. Geen fan van de onderwaterwereld? Bij uw hotel kunt u de dag doorbrengen aan het privéstrand of het zwembad.

Aqaba - Eilat - Massada - Ein Gedi inclusief grenstransfers & ontvangst huurauto

Vandaag verlaat u Jordanië en steekt u de grens over van Aqaba naar Eilat. Deze twee steden liggen aan elkaar gegroeid en de oversteek kost dan ook weinig tijd. Na de douane staat aan de Israëlische zijde van de grens een lokale medewerker op u te wachten die u naar het verhuurstation brengt waar u uw nieuwe huurauto ophaalt.

U vertrekt in noordelijke richting naar Ein Gedi en maakt tussendoor nog een stop bij Massada. Deze bekende citadel ligt op een enorme rots vlakbij de Dode Zee en levert een prachtig uitzicht op over de omgeving. Vervolgens gaat u richting Ein Gedi waar u de rest van de dag kunt ontspannen aan het zwembad van uw accommodatie.

Ein Gedi - Jeruzalem

In de ochtend hebt u tijd om het nabijgelegen natuurgebied te bezoeken. U kunt hier de route door Wadi David lopen. Deze wadi bestaat uit twee delen, het lage en het bovenste deel. De hike start in het lage deel waarbij u start bij het ticketkantoor en eindigt bij de bekende David Waterval. Deze korte hike is voor iedere wandelaar goed te doen en zal maximaal één uur in beslag nemen. Het tweede gedeelte neemt nog een extra 3 à 4 uur in beslag. De hike gaat dan vanuit de waterval verder richting de bekende Dodim’s Cave met een zoetwaterzwembad en eindigt bij de Ein Gedi waterbron. Ook dit gedeelte van de hike is toegankelijk voor de onervaren wandelaar, maar vergt wel wat klim- en klauterwerk. Vervolgens reist u naar Jeruzalem, the holy city!

Jeruzalem inclusief stadstour met privégids

Jeruzalem heeft zoveel te bieden en dat ontdekt u vandaag tijdens een stadstour met een lokale privégids. Op de top van de Olijfberg start uw tocht door de stad die vele culturen kent. Op de berg kunt u uitkijken over de hele stad en krijgt u alvast een impressie van de verschillende wijken waar u straks doorheen zult wandelen. De tour vervolgt zich naar de oude stad van Jeruzalem, waar u de Joodse, Islamitische, Armeense en Christelijke wijken bezoekt. De meest bijzondere bezienswaardigheden van Jeruzalem staan natuurlijk centraal. Zo bezoekt u de Heilige Grafkerk en de Klaagmuur.

Omdat u vast en zeker nog niet uitgekeken bent na de stadstour heeft u nog de rest van de middag de tijd om het historische centrum van Jeruzalem te verkennen. Struin over een van de traditionele souks en proef de Israëlische keuken in één van de diverse restaurants.

Jeruzalem - Bethlehem - Yad Vashem - Jeruzalem

Uw hotel ligt in het centrum van Jeruzalem en daarom is een aanrader om vroeg in de ochtend de Tempelberg te bezoeken. Als niet-religieuze bezoeker kunt u de Tempelberg bezoeken via de houten brug bij de ingang naast de Klaagmuur. Deze bezienswaardigheid is zeer populair onder toeristen, dus als u vroeg in de ochtend gaat heeft u groot kans om niet in de rij te hoeven staan. De Al-Aqsamoskee kunt u niet betreden, maar het is zeker de moeite waard om deze van buiten te bekijken.

Op eigen gelegenheid rijdt u daarna naar Bethlehem. De stad staat bekend als Bijbelse plek omdat Koning David en Jezus hier geboren zouden zijn. Om hier een beter beeld bij te krijgen kunt u de Geboortekerk bezoeken. Via een trap in de Geboortekerk bereikt u de ‘Grotto of the nativity’, dit zou de exacte plaats zijn waar Jezus vroeger is geboren. Vele bedevaarders reizen af naar Bethlehem om deze plekken te bewonderen.

In de middag reist u terug naar Jeruzalem en bezoekt u Yad Vashem. Dit is een monument dat door de overheid is opgezet als nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust. Een zeer indrukwekkende plek die een beter beeld geeft over het lot van de Joodse oorlogsslachtoffers. Wij raden aan Yad Vashem op eigen tempo te verkennen, maar mocht u het fijn vinden dan zijn er audiotours of rondleidingen.

Jeruzalem - Nazareth - Rosh Pinna

Vandaag verlaat u de heilige stad Jeruzalem en rijdt u door naar de volgende bestemming. Na de culturele indrukken van de afgelopen dagen in Jeruzalem is het nu weer tijd voor een nieuw avontuur. Uw tussenstop is vandaag in Nazareth. Ook Nazareth heeft een Bijbelse geschiedenis, want de stad staat namelijk bekend als de plek waar Jezus vroeger opgroeide. Hedendaags wonen er voornamelijk moslims in Nazareth wat een bijzonder contrast geeft. Nazareth kunt u het best te voet verkennen, want de smalle straatjes zijn niet heel toegankelijk voor auto’s. Bekijk in Nazareth de Basiliek van de Aankondiging en bezichtig de Kerk van de Synagoge.

Na een paar uur in Nazareth te hebben doorgebracht, rijdt u door naar de groene omgeving van Rosh Pinna. Het schilderachtige stadje ligt in de Boven-Galilea, ten noorden van het Meer van Tiberias.

Rosh Pinna optioneel met wijntour

Vandaag gaat u op avontuur in de omgeving. U kunt vandaag bijvoorbeeld gaan raften op de Jordaan of mountainbiken door het Biriya Bos. Zo leert u op een sportieve manier de omgeving van de Boven-Galilea kennen. U kunt ook op eigen gelegenheid een wandeling maken door de omgeving.

Rosh Pinna staat vooral bekend om haar wijngaarden, dus later op de middag kunt u eventueel kennismaken met de specialiteit van deze regio. U bezoekt een wijngaard en proeft de lokale wijnen in één van de wijnbars.

Rosh Pinna - Haifa - Akko

In de ochtend vertrekt u naar de kust van Israël. U komt aan in Haifa, een moderne kustplaats en toeristen komen hier dan ook graag om haar baaien en zandstranden te bewonderen. De stad kent ook vele culturele highlights zoals de fotogenieke Baha’ï tuinen en tempels. Het Baha’ï geloof wordt beschouwd als de jongste religie ter wereld.

Daarna is het een perfect moment om een koffietje te drinken aan de Ben Gurion Boulevard, wat ook wel de ‘Duitse kolonie’ wordt genoemd. Vervolgens rijdt u door naar Akko voor uw overnachting.

Ook de oude kruisvaarderstad Akko staat op de Werelderfgoedlijst. Neem hier een kijkje bij de citadel, één van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Akko. Voor souvenirs moet u in de kleurrijke Market Street zijn. Vergeet ook niet om een rondje over de stadsmuren te doen, vanaf hier heeft u uitzicht op de zee.

Akko - Tel Aviv

Vandaag rijdt u door naar Tel Aviv, waar u de laatste dagen van uw reis in stijl afsluit. De bruisende stad heeft veel wijken met verschillende sferen. Vroeger draaide de stad om de oude havenstad Jaffa, maar tegenwoordig zijn de rollen omgedraaid en is Jaffa een populaire wijk in Tel Aviv. Bezoek in de wijk de leuke marktjes en authentieke kunstgalerijen. Er zijn tot slot heerlijke visrestaurants te vinden in de smalle straatjes met lokale specialiteiten.

Vandaag heeft u de hele dag ter vrije besteding en kunt u zelf uw planning bepalen. U kunt door de karakteristieke haven van Jaffa wandelen en een verse sinaasappelsap proberen, één van de specialiteiten van de wijk. Een andere mogelijkheid is om lekker te shoppen in de boetiekjes van de hippe wijk Neve Tzedek. Hier vindt u tevens leuke muziekoptredens en heerlijke restaurants. U kunt natuurlijk ook uw vakantie relaxed afsluiten aan het strand of neerploffen bij één van de vele strandtentjes. In de avond heeft u keus uit diverse toprestaurants in Tel Aviv. Wij voorzien u uiteraard graag van tips.

Tel Aviv optioneel met fietstour

Vandaag is een dag ter vrije besteding. Indien u wilt, kunt u een fietstour doen door Tel Aviv onder leiding van een lokale gids.

Wilt u deze laatste dag in stijl afsluiten? Dan moet u bij Rotschild Boulevard zijn. Dit is de uitgaansstraat van Tel Aviv en tevens ook de meest bekende straat van Tel Aviv. Hier vindt u een groot aantal leuke barretjes waar u de hele avond kunt spenderen.

Tel Aviv - vlucht naar huis inclusief luchthaven transfer

Onze lokale medewerker haalt u op bij uw hotel en brengt u vervolgens naar de luchthaven. Vanaf Tel Aviv vliegt u daarna terug naar huis.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

The Setai Tel Aviv

Tel AvivThe Setai Tel Aviv is gevestigd in een historisch Ottomaans gebouw van Tel Aviv. Het hotel heeft een zwembad op het dak met een volledig uitzicht over de stad.

Hilton Dead Sea Resort & Spa

Dode ZeeHet Hilton Dead Sea Resort & Spa ligt in Sowayma, dit hotel heeft onder andere een privéstrand. Het Hilton Dead Sea Resort & Spa beschikt over 7 eetgelegenheden, waar u kunt genieten van een diverse culinaire ervaringen.

The St. Regis Amman

AmmanHet St. Regis Amman is centraal gelegen nabij het centrum van Amman. Vanuit hier kunt alle hoogtepunten van deze hoofdstad bezichtigen en na deze intensieve dag uitrusten aan het zwembad van het hotel.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Ultiem Egypte, Jordanië en Israël

 • destination Egypte, Israël & Jordanië
 • traveltime21 dagen
 • moneyVanaf € 3750,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Alle vluchten | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Meet & Assist bij aankomst en vertrek
 • Privé luchthaven transfers
 • Alle overnachtingen in geselecteerde accommodaties
 • Visum Egypte
 • Visum Jordanië
 • Excursies zoals vermeld in het programma
 • Jordan Pass
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle informatie over uw reis
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Ballonvaart Wadi Rum
 • Wijntour Rosh Pinna
 • Extra stranddagen
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Egypte