Groepsreis Jordanië

 • destination Jordanië
 • traveltime8 dagen
 • moneyVanaf € 1695,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Deze groepsreis door Jordanië neemt u mee op avontuur door dit bijzondere land. U reist in een relaxt tempo langs alle hoogtepunten van het land en verblijft in goede hotels. Tijdens deze 8-daagse groepsreis ziet u alle belangrijke bezienswaardigheden van Jordanië en kunt u onderweg genieten van prachtige natuur en bijzondere uitzichten.

U start de reis in de hoofdstad Amman, het dichtstbevolkte gebied in het land. Vanuit Amman zet u koers richting Jerash en reist u vervolgens zuidwaarts via de Kings Highway, een oude handelsroute. Via deze weg komt u langs mooie natuurgebieden en bezoekt u wereldwonder Petra. Vervolgens overnacht u op een bijzondere plek in de Wadi Rum woestijn en eindigt deze groepsreis in Aqaba. Deze stad aan de Rode Zee is ideaal om te relaxen en te snorkelen of eventueel te duiken.

Het enige wat u zelf moet doen tijdens deze groepsreis door Jordanië is iedere ochtend op tijd klaarstaan! Verder wordt alles tijdens deze reis voor u geregeld.

 • Rechtstreekse vlucht
 • Inclusief backdoorhike Petra
 • Inclusief jeepsafari in de Wadi Rum woestijn
 • Inclusief Jordanpass voor alle entreegelden
 • Kleine groepen van minimaal 12 tot 20 personen

Wilt u liever een groepsreis naar Iran, Egypte met luxe Nijlcruise, Oman of Libanon? Bekijk hier ons complete aanbod »

Dagprogramma

Vlucht naar Amman (Jordanië) inclusief luchthaven transfer

Op de eerste dag van deze groepsreis vertrekt u naar Jordanië en komt u aan op de luchthaven van de hoofdstad Amman. Hier wordt u opgewacht door een van onze lokale medewerkers. U wordt door de visumprocedure geloodst en naar het hotel gebracht voor de overnachting.

Amman- Jerash - Dode Zee

Vandaag staat de gids in de ochtend klaar in uw hotel voor de start van deze groepsreis. Amman is een levendige en moderne stad en biedt u een kijkje in het moderne Jordaanse leven. De stad heeft een aantal hoogtepunten die u absoluut niet mag missen. In de ochtend brengt u een bezoek aan de Blauwe Moskee. Vanuit de Moskee gaat u richting de soek en downtown Amman. Na een bezoek aan de markt gaat u richting de Citadel en brengt u een bezoek aan het Amfitheater. Deze twee plekken liggen bij elkaar en midden in het centrum van de stad. Vervolgens reist u richting het noorden en verlaat u de hoofdstad. We zetten koers richting Jerash, een oude ruïnestad en een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Jerash is helaas niet terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, omdat men vroeger de verkeerde methodes gebruikte om dit gebied te restaureren. Desondanks is het een van de grootste verrassingen van Jordanië en zult u hier uw ogen uitkijken. Gelegen midden in een hedendaagse stad waant u zich even terug in de Romeinse tijd. Een must-see in Jordanië. Vanuit Jerash reist u richting de Dode Zee voor de overnachting.

Dode Zee - Wadi Bin Hammad - Petra

Vanuit uw hotel aan de Dode Zee reist u richting Wadi Bin Hammad. Dit natuurgebied bestaat uit enorme rotspartijen, die in het verloop van miljoenen jaren door verschuivende platen zijn gescheurd. In deze nauwe doorgangen zijn zoetwaterwegen gesleten, die hun oorsprong in het binnenland van Jordanië vinden. Hier gaat u een mooie wandeling maken. Vervolgens  reist u via de Kings Highway, een oude handelsroute, richting Petra voor de nacht.

Petra inclusief backdoorhike naar Petra

Petra is een van de hoogtepunten van deze groepsreis door Jordanië. U stapt vandaag deze roodstenen stad van de Nabateërs binnen. Eeuwen geleden bouwden zij hier een koninkrijk wat verborgen lag in de bergen. Door het ingenieuze watersysteem was men in staat op deze afgelegen plek het koninkrijk een lange tijd te laten floreren. Hierdoor zijn ook de prachtige bouwwerken zo goed bewaard gebleven. Het wereldwonder Petra is in 1812 herontdekt door de Zwitser Jean Luc Bruckardt en vanaf toen een trekpleister voor reizigers van over de hele wereld. Vanwege het grote oppervlak heeft u de hele dag nodig om de stad te bezoeken. We kunnen vandaag regelen dat u op een speciale manier het wereldwonder Petra bezoekt via onze backdoorhike. Via deze makkelijke wandeling komt u aan de achterzijde van Petra aan, waardoor u de honderden treden alleen naar beneden hoeft af te leggen in plaats van naar beide richtingen.

Petra - Wadi Rum inclusief jeepsafari met lunch

Vandaag laat u Petra achter en gaat de reis verder naar het volgende hoogtepunt, de Wadi Rum woestijn. Dit is een van de mooiste woestijnen ter wereld, uitgestrekte rode zandvlakten worden afgewisseld met ruige rotsen aan alle kanten. Dat maakt het uiterlijk van de Wadi Rum zo uniek. Het lijkt haast alsof u over de maan rijdt. Vandaag ervaart u met een jeepsafari van circa vier uur de grootsheid en de stilte van dit gebied. Onderweg verzorgt de gids een heerlijke lunch voor u.

Wadi Rum - Aqaba optioneel ballonvaart met zonsopkomst

In de ochtend kunt u nog even genieten van dit prachtige natuurgebied, voordat het weer tijd is om terug te gaan naar de bewoonde wereld. U reist verder richting Aqaba om lekker te gaan relaxen aan de Rode Zee. Hier checkt u in bij uw resort en kunt u de indrukken van de afgelopen dagen op uw gemak verwerken. U kunt ervoor kiezen om deze dag op een zeer bijzondere manier te starten: een ballonvaart met zonsopkomst!

Aqaba optioneel snorkelen of duiken

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag om te relaxen in deze enige kuststad van Jordanië. Mocht u willen, kunnen we voor u een snorkel- of duikexcursie regelen.

Aqaba - Amman - vlucht naar huis inclusief luchthaven transfer

Helaas komt vandaag uw groepsreis door Jordanië tot een einde. U wordt opgehaald bij uw accommodatie en naar de luchthaven van Amman gebracht. Vanaf hier vliegt u weer terug naar huis.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en bieden een indruk van uw verblijf tijdens deze reis. Uiteraard is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw persoonlijke wensen.

Holiday Inn Resort Dead Sea

Dode ZeeHet Holiday Inn Resort ligt aan de rand van de Dode Zee en heeft naast een groot buitenzwembad ook een privéstrand aan de Dode Zee.

Mövenpick Resort & Residences Aqaba

AqabaDit resort in het centrum van Aqaba ligt op enkele meters van de Rode Zee. Het beschikt over een eigen strand, verschillende buitenzwembaden en meerdere eetgelegenheden.

Rahayeb Desert Camp

Wadi RumRahayeb Camp ligt in een prachtige canyon in de Wadi Rum en biedt een traditionele Bedoeïenen ervaring.

Impressie

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Reisdata & prijzen

Details

Inclusief
 • Retourvlucht Economy Class
 • Meet & assist bij aankomst in Jordanië
 • Visum Jordanië
 • Transfers van en naar de luchthaven
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Alle maaltijden zoals genoemd in het programma
 • Dagelijks ontbijt
 • 4x diner
 • Transport tijdens rondreis
 • Gespecialiseerde gids tijdens rondreis
 • Excursies zoals genoemd in het programma
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle ins en outs van deze groepsreis
 • Entreegelden voor alle te bezoeken bezienswaardigheden
 • Alle belastingen en toeslagen
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Eenpersoonskamertoeslag € 425,-
Optioneel
 • Ruimbagage
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Ballonvaart in de Wadi Rum woestijn
 • Snorkel- en/of duikexcursie in Aqaba
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Jordanië