Bezienswaardigheden van Jordanië

In Jordanië is uiteraard veel te zien en te beleven. Wat zijn nu de absolute hoogtepunten? Welke bezienswaardigheden mag u niet missen? Uiteraard kan dat voor ieder verschillen, maar toch zijn er een aantal hoogtepunten die erbovenuit springen.

Petra

Petra is voor velen een van de voornaamste redenen om naar Jordanië te reizen. Het behoort tot de lijst van de zeven nieuwe wereldwonderen. Het is een uit de rotsen gehakte stad die dateert uit 600 voor Christus. De Nabateeërs bouwden deze stad als onderdeel van een belangrijke handelsroute. Deze UNESCO-werelderfgoedlocatie is een onmisbare bestemming voor iedereen die de rijke geschiedenis en adembenemende architectuur van deze oude stad wil ervaren.

Wadi Rum

Wadi Rum, ook wel de “Valley of the Moon” genoemd, is een betoverend woestijnlandschap in Zuid-Jordanië. Deze woestijn is een populaire bestemming voor avontuurlijke activiteiten zoals jeepsafari’s en ballonvaarten. Naast het indrukwekkende woestijnlandschap heeft Wadi Rum ook een prachtige sterrenhemel die vooral goed te zien is in de maand augustus. Wadi Rum staat verder bekend als een filmlocatie voor beroemde films zoals Lawrence of Arabia en The Martian. De serene schoonheid en culturele betekenis maken Wadi Rum tot een onvergetelijke bestemming voor reizigers.

Jerash 

Jerash is één van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Op slechts 40 minuten rijden vanaf de hoofdstad Amman komt u in deze grote ruïne terecht. Jerash wordt daarom vaak als tussenstop gebruikt tijdens de reis van Amman naar de Dode Zee. In Jerash zijn verschillende amfitheaters te vinden, triomfbogen, tempels en overblijfselen van kerken. 

Dode Zee

De Dode Zee is het laagste punt ter wereld. De Dode Zee heeft haar naam te danken aan de hoge concentratie zout. Hierdoor is er geen leven in de zee. Door de enorme hoeveelheid zout kun je in deze zee blijven drijven. Bij de Dode Zee zijn verschillende hotels en resorts om een aantal dagen heerlijk te relaxen.

Wadi Mujib

Wadi Mujib, ook wel bekend als de Grand Canyon van Jordanië, is een natuurgebied dat zich uitstrekt langs de oevers van de Dode Zee. Dit ravijn wordt doorkruist door de Mujib-rivier en biedt avontuurlijke reizigers een unieke kans om de schoonheid van de Jordaanse natuur te verkennen. Het opvallendste kenmerk van Wadi Mujib is zijn diepe kloof, omgeven door kliffen en rotsachtige plateaus. Een hoogtepunt van een bezoek aan Wadi Mujib is de Siq Trail, een populaire wandelroute die je diep in de kloof voert, waar je door smalle doorgangen en langs stromende beekjes kunt trekken.

Amman

Amman, de hoofdstad van Jordanië, is een boeiende stad die oude geschiedenis en moderne levendigheid harmonieus combineert. Met zijn historische bezienswaardigheden zoals de Citadel en het Romeinse Amfitheater, biedt Amman een venster naar het verleden van de regio. Tegelijkertijd bruist de stad van het leven met moderne winkels, restaurants en een bruisend nachtleven.

Madaba

Madaba staat bekend om de mooie Byzantijnse mozaïeken die er gevonden zijn. Het meest interessante mozaïek bevindt zich in de Grieks-orthodoxe kerk en stelt een plattegrond van Palestina voor.

Rondreizen naar Jordanië