Groepsreis Jordanië & Israël

 • destination Israël & Jordanië
 • traveltime15 dagen
 • moneyVanaf € 3245,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Deze 15-daagse groepsreis door Jordanië & Israël biedt u een kijkje in deze authentieke en bijzondere bestemmingen. U reist in een kleine groep van maximaal 16 personen. U hebt tijdens deze groepsreis door Jordanië & Israël de perfecte mix van vrije tijd en actieve dingen.

De reis begint in de hoofdstad Amman, vanwaar u de Romeinse stad Jerash bezoekt. In Jordanië gaan we onder andere hiken door Wadi Bin Hammad, relaxen in Aqaba en nemen we een kijkje in de geschiedenis van Petra. Uiteraard mag een bezoek aan de uitgestrekte Wadi Rum woestijn niet ontbreken, met een bijzondere overnachting. Jordanië is een land waar u zeker eenmaal in uw leven geweest moet zijn.

In Israël ontdekken de vele verschillende culturen en de rijke historie. Iedereen beleeft Israël op zijn of haar eigen manier, bijzonder is het echter voor iedereen. De magie van Jeruzalem, de kosmopolitische vibe van Tel Aviv en de woestijn in het zuiden zorgen voor een beleving welke u nergens anders ter wereld vindt. Het eindpunt van deze reis is het levendige Tel Aviv, waarbij kunt genieten van geweldige restaurants en uitgaansgelegenheden. Tel Aviv is de plek om per fiets te ontdekken, zo fietst u langs een kilometer lange boulevard. U moet daarnaast zeker een bezoek brengen aan de oude stad Jaffa met de vele kunstgaleries, vlooienmarkten en hipster-barretjes.

 • Inclusief jeepsafari Wadi Rum met gids
 • Snorkel- en/of duikexcursie in Aqaba
 • Inclusief backdoorhike naar Petra met gids
 • Minimale groepsgrootte 8 personen & maximale groepsgrootte 16 personen

Toch liever met eigen gezelschap deze landen ontdekken? Bekijk dan deze 15-daagse reis naar Jordanië & Israël. 

Dagprogramma

Aankomst Amman (Jordanië) inclusief luchthaven transfer

De rondreis start in Amsterdam en vanaf hier reizen we naar de hoofdstad van Jordanië, Amman. U landt op het Queen Alia vliegveld en wordt hier na het verlaten van het vliegtuig opgewacht door een van onze lokale medewerkers. Deze begeleidt u naar de douane en regelt voor u het visum om Jordanië binnen te komen. Vervolgens heeft u een transfer naar het hotel.

Amman - Jerash - Amman inclusief gids

In de ochtend gaan we op pad met onze lokale gids en brengen we een bezoek aan de Blauwe Moskee in Amman. Vervolgens bezoeken we de citadel en het Amman Amfitheater in de stad. Een bezoek naar de levendige Arabische souq in downtown Amman mag natuurlijk ook niet ontbreken. Vervolgens bezoeken we Jerash. Deze oude ruïne stad is een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Jerash is geen UNESCO site, omdat men vroeger de verkeerde methodes gebruikte om dit gebied opnieuw op te bouwen, maar ondanks dit is het een van de grootste verassingen in Jordanië. Gelegen midden in een hedendaagse stad waant u zich even terug in de Romeinse tijd, een mustsee in Jordanië! Na Jerash zet u koers terug richting Amman, de rest van de middag heeft u ter vrije besteding in Amman.

Amman - Madaba - Mount Nebo - Dode Zee inclusief gids

We verlaten Amman en zakken langzaam af richting het Zuiden. We komen langs Mount Nebo, de berg vanwaar Mozes uitkeek over het beloofde land. Een bijzondere spirituele plek, er is niet veel meer dan een kerk en een uitzichtpunt, maar toch is het gevoel op deze plek alleen al de moeite waard even te stoppen. Na Mount Nebo staat Madaba – de Mozaïek stad op het programma. Hier bezoeken we de St. George Church waar een van de eerste landkaarten ter wereld ligt. Vervolgens reizen we verder naar de Dode Zee voor de overnachting.

Dode Zee - Wadi Bin Hammad - Kerak - Dana

In de ochtend heeft u de tijd om te drijven in de Dode Zee. Na de lunch laten we dit speciale water achter om een bezoek te brengen aan Wadi Bin Hammad, een rustige wadi waar we een mooie wandeling maken. Na de wandeling stapt u weer in de auto en rijdt u zuidwaarts over de beroemde Kings Highway. Deze oude handelsroute is nog altijd een belangrijke verbindingsweg en gaat onder andere langs het kruisvaarderskasteel van Kerak. Na een korte stop gaat u naar het natuurgebied Dana Biosphere voor de overnachting.

Dana - Shoback Castle - Little Petra - Petra

U ontwaakt in een immens natuurreservaat wat bestaat uit bergen en droge rivierbedingen. Het is mogelijk om samen met onze lokale gids Dana te ontdekken. U wordt dan na het ontbijt door de gids opgehaald bij uw accommodatie voor een hike inclusief lunch. Na deze wandeltocht reist u verder naar Wadi Musa, de stad nabij Petra. Bij aankomst in Petra checken we in bij het hotel, de rest van de avond heeft u ter vrije besteding. Ons advies: op tijd naar bed! Morgen beginnen we vroeg aan het bezoek aan Petra.

Petra inclusief backdoorhike met gids

Petra, een van de redenen om Jordanië te bezoeken. Vandaag treedt u binnen in de wondere wereld van Petra, de rood stenen stad van de Nabateeërs. Eeuwen geleden bouwden zij hier een koninkrijk wat verborgen lag in de bergen. Door het ingenieuze watersysteem was men in staat op deze afgelegen plek het koninkrijk een lange tijd te laten floreren. Hierdoor zijn ook de prachtige bouwwerken zo goed bewaard gebleven. In 1812 (her) ontdekt door de Zwitser Jean Luc Bruckardt, vanaf toen een trekpleister voor reizigers van over de hele wereld.

Petra is groot en u heeft de hele dag nodig om de stad te bezoeken. U maakt een hike via het achtergelegen natuurgebied om zo in de stad Petra uit te komen. Deze backdoorhike is enkel via Middenoostenreizen.com te maken.

Petra - Wadi Rum inclusief jeepsafari met gids

U verlaat de Roodstenen stad van de Nabateeërs en gaat richting het gebied van de Bedoeïenen, de Wadi Rum woestijn. Dit volk leeft, in tegenstelling tot de Nabateeërs nog steeds hier. Zij zorgen dan ook dat de het beschermde Wadi Rum gebied nog steeds zijn charmes heeft net zoals duizenden jaren geleden. De Woestijn is uitgestrekt en wordt afgewisseld met ruige rotsen aan alle kanten. Hierdoor heeft de Wadi Rum woestijn een uniek uiterlijk in de wereld en is het alsof u over de maan rijdt. Zo heeft dit gebied niet voor niets gediend als film locatie voor diverse grote producties.

In Wadi Rum slaapt u onder de sterrenhemel in een woestijnkamp. Hier ervaart u de grootsheid en de stilte van dit gebied. Nadat u aankomt in de woestijn gaat u op pad met 4WD jeeps en crost u over de zandduinen tot de zon ondergaat. U rijdt samen met de jongens van het kamp naar een speciale plek voor de zonsondergang en geniet hier van dit magische moment. In de avond volgt een barbecue.

Wadi Rum - Aqaba inclusief gids

Nadat u ontwaakt in de woestijn gaat u zich klaarmaken voor vertrek naar de bewoonde wereld. We reizen richting Aqaba, aan de Rode zee. De havenstad van Jordanië en bij uitstek de plek om even tot rust te komen en alle indrukken van de afgelopen dagen te laten bezinken. We komen rond het middag uur aan in Aqaba en hebben de rest van de dag ter vrije besteding.

Aqaba optioneel snorkel- of duikexcursie

Vrije dag in Aqaba. Hier kunnen we optioneel voor u een snorkel en/of duik excursie voor u boeken.

Aqaba - Eilat - Massada - Ein Gedi inclusief gids

Vandaag verlaten we het Hasjemitisch Koninkrijk van Jordanië en steken we de grens over van Aqaba naar Eilat. Deze twee steden liggen aan elkaar gegroeid en de oversteek kost dan ook weinig tijd. Na de Douane staat aan de Israëlische zijde van de grens opnieuw een lokale medewerker van Middenoostenreizen.com op ons te wachten. Onderweg maken we eerst een stop in Massada. Massada is een bekende citadel op een enorme rots vlakbij de Dode zee. Hier vluchtte Koning Herodus in 40 v. Christus naartoe omdat hij in gevaar was. Vervolgens komen we aan bij het Ein Gedi natuurgebied. We lopen de route door Wadi David. Wadi David bestaat uit twee delen, het lage en het bovenste deel. De hike start in het lage deel waarbij u start bij het ticket kantoor en eindigt bij de bekende David Waterval. Deze korte hike is voor iedere wandelaar goed te doen en zal maximaal anderhalf uur in beslag nemen. Het tweede gedeelte van de wandeling door Wadi David neemt nog een extra 3 à 4 uur in beslag. Na de watervallen gaat de hike verder richting de bekende Dodim’s cave (met een zoetwaterzwembad) en uiteindelijk de Ein Gedi water bron. De hike is ook voor de onervaren wandelaar toegankelijk, maar vergt wel wat klim en klauter werk!

Ein Gedi - Bethlehem - Jeruzalem inclusief gids

Vanuit het woestijn gebied in Israël reizen we naar een van de redenen om Israël te bezoeken: Jeruzalem. Eerst brengen we een bezoek aan de geboorteplaats van Jezus, Bethlehem. Hier bezoeken we de Geboortegrot. Aangekomen in Jeruzalem heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Morgen gaan we met de gids op pad om Jeruzalem te ontdekken! Optioneel: In de avond kunt u bij Jaffa Gate het King David center bezoeken waar u mooie lichtshow over de geschiedenis van Jeruzalem kunt bijwonen.

Jeruzalem inclusief gids

Vandaag bezoeken we de hele dag Jeruzalem met onze lokale gids. In Jeruzalem is enorm veel te zien en het is lastig keuzes maken. We beginnen daarom onze route in de oude stad. Via de Via Dolorosa loopt u naar de heilige grafkerk boven op de heuvel. Dit is de weg die Jezus af heeft gelegd op weg naar zijn kruisiging. U start deze route bij de Tempelberg, een heilige plek voor de Christenen, Joden en de moslims. Een bijzondere plek waar u de Klaagmuur ziet maar ook de Al Aqsa moskee. Vanuit hier loopt u door de Arabische wijk naar boven en komt u de twaalf punten tegen op de weg naar boven. In de middag kunt u op eigen gelegenheid nog Mount of Olives bezoeken en kijkt u uit over de stad Jeruzalem.

Jeruzalem - Tel Aviv inclusief transfer

Het is tijd om Jeruzalem te verlaten en naar het hippe deel van Israël te reizen: Tel Aviv. In de ochtend hebt u nog wat vrije tijd in Jeruzalem. Aangekomen in Tel Aviv heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. In Tel Aviv zijn talloze toprestaurants te vinden en kunt u relaxen bij een van de vele strandtentjes. De stad heeft een lang strand wat loopt van de oude stad Jaffa tot aan de nieuwe haven.

Tel Aviv optioneel fietstour met gids 3 uur

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan het levendige Jaffa, de oude stad, waar u nu vele kunst galeries, winkeltjes, bars en restaurantjes vindt. De laatste dagen kunt u relaxen op het strand van Tel Aviv. Maar wilt u toch wat ondernemen? Dan is er genoeg te doen hier! Bezoek een van de vele musea of galeries, ga met de fiets op pad of ontdek het bruisende uitgaansleven in Tel Aviv.

Tel Aviv - vlucht naar huis inclusief luchthaventransfer

Helaas is de laatste dag aangebroken van de groepsreis door Jordanië en Israël. U wordt opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht, vanwaar we terug naar huis vliegen. Hopelijk heeft u genoten van de reis!

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Holiday Inn Resort Dead Sea

Dode ZeeHet Holiday Inn Resort ligt aan de rand van de Dode Zee en heeft naast een groot buitenzwembad ook een privéstrand aan de Dode Zee.

Mövenpick Resort & Residences Aqaba

AqabaDit resort in het centrum van Aqaba ligt op enkele meters van de Rode Zee. Het beschikt over een eigen strand, verschillende buitenzwembaden en meerdere eetgelegenheden.

Prima City Hotel

Tel AvivHet Prima City hotel is centraal gelegen in Tel Aviv. Slechts enkele minuten lopen en u staat op het strand en slechts enkele minuten de andere kant op lopen en u staat midden in het centrum.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Extra’s die altijd zijn inbegrepen

 • 100% maatwerk; eigen invulling mogelijk
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle informatie & tips
 • 24/7 bereikbaar op Nederlandstalig noodnummer
 • CO2-compensatie vluchten voor duurzame CO2ZERO-projecten

Reisdata & prijzen

Details

Inclusief
 • Retourvlucht Economyclass
 • Ruim- & handbagage
 • Transfers van en naar de luchthaven
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Gespecialiseerde gids zoals beschreven in programma
 • Excursies zoals beschreven in programma
 • Entreegelden van te bezoeken bezienswaardigheden
 • Visum voor Jordanië
 • Alle belastingen en toeslagen
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Eenpersoonskamer toeslag € 680,00
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Optionele excursies genoemd in programma
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Israël