Groepsreis Jordanië & Israël

 • destination Israël & Jordanië
 • traveltime15 dagen
 • moneyVanaf € 2795,- p.p.

Deze groepsreis door Jordanië & Israël biedt u een kijkje in deze authentieke en bijzondere bestemmingen. Tijdens de reis slaapt u in een fantastisch en luxe hotel aan de Dode Zee tot in een woestijnkamp in Wadi Rum. U reist in een kleine groep van maximaal 20 personen. U hebt tijdens deze groepsreis door Jordanië & Israël de perfecte mix van vrije tijd en actieve dingen.

In Jordanië gaan we onder andere hiken door Wadi Mujib, relaxen in Aqaba en nemen we een kijkje in de geschiedenis van Petra. Jordanië is een land waar u zeker eenmaal in uw leven geweest moet zijn.

In Israël ontdekken de vele verschillende culturen en de rijke historie. Iedereen beleeft Israël op zijn of haar eigen manier, bijzonder is het echter voor iedereen. Israël heeft een unieke uitwerking op de mensen die er naar toe reizen. De magie van Jeruzalem, de kosmopolitische vibe van Tel Aviv en het natuurschoon in het noorden zorgen voor een beleving welke u nergens anders ter wereld vindt.

Tijdens deze rondreis door Israël reist u vanuit het historische centrum van Jeruzalem door verschillende religies en bewandeld u het pad waarover Jezus de kruizigingsweg liep. Vervolgens zet u koers richting het dode zee gebied en kunt u naast drijven in de Dode Zee mooie wandelingen kunt maken in het Ein Gedi Natuurpark. Ook bezoeken we de bekende Negev woestijn en verblijven we daar in een echte woestijn lodge. Een bezoek aan de Ramon krater mag uiteraard niet ontbreken!

Het eindpunt van deze reis is het levendige Tel Aviv. Waarbij wij u graag vertellen over de geweldige restaurants en uitgaansgelegenheden. In Tel Aviv is de plek om per fiets te ontdekken. De stad heeft een 13 kilometer lange boulevard waarnaast over de volle lengte een fietspad ligt. U moet daarnaast zeker een bezoek brengen aan de oude stad Jaffa met de vele kunstgaleries, vlooienmarkten en hipster-barretjes.

 • Minimale groepsgrootte 10 personen & maximale deelname 20 personen

Dagprogramma

Aankomst Amman (Jordanië) inclusief luchthaven transfer

De rondreis start vanaf Amsterdam en vanaf hier reizen we naar de hoofdstad van Jordanië, Amman. U landt op het Queen Alia vliegveld en wordt hier na het verlaten van het vliegtuig opgewacht door een van onze lokale medewerkers. Deze begeleidt u naar de douane en regelt voor u het visum om Jordanië binnen te komen. Vervolgens heeft u een transfer naar uw hotel.

Amman - Jerash - Amman inclusief diner

Vandaag bezoeken we Jerash. Deze oude ruïne stad is een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Jerash is geen UNESCO site, omdat men vroeger de verkeerde methodes gebruikte om dit gebied opnieuw op te bouwen, maar ondanks dit is het een van de grootste verassingen in Jordanië. Gelegen midden in een hedendaagse stad waant u zich even terug in de Romeinse tijd, een mustsee in Jordanië! Na Jerash zet u koers terug richting Amman, de rest van de middag heeft u ter vrije besteding in Amman.

Amman - Madaba - Mount Nebo - Dode Zee

In de ochtend gaan we op pad met onze lokale gids en brengen we een bezoek aan de Blauwe Moskee in Amman. Vervolgens bezoeken we de citadel en het Amman Amfitheater in de stad. Een bezoek naar de levendige Arabische souq in downtown Amman mag natuurlijk ook niet ontbreken. In de middag verlaten we Amman en zakken langzaam af richting het Zuiden. We komen langs Mount Nebo, de berg vanwaar Mozes uitkeek over het beloofde land. Een bijzondere spirituele plek, er is niet veel meer dan een kerk en een uitzichtpunt, maar toch is het gevoel op deze plek alleen al de moeite waard even te stoppen. Na Mount Nebo staat Madaba – de Mozaïek stad op het programma. Hier bezoeken we de St. George Church waar een van de eerste landkaarten ter wereld ligt. Vervolgens reizen we verder naar de Dode Zee voor de overnachting.

Dode Zee - Kerak - Petra

In de ochtend heeft u de tijd om te drijven in de Dode Zee. Na de lunch laten we dit speciale water achter om een bezoek te brengen aan de hotsprings van Ma’in. Na deze hotsprins gaan we verder naar Wadi Mujib. Hier maken we stevige hike van een aantal uur.

Vanuit het natuurgebied bij Wadi Mujib reizen we verder richting Kerak, een oud kruisvaarderskasteel. Aan het begin van de avond zullen we aankomen in Petra. Bij aankomst in Petra checken we in bij het hotel, de rest van de avond heeft u ter vrije besteding. Ons advies: op tijd naar bed en morgen vroeg op, uw bezoek aan Petra te beginnen.

Petra inclusief backdoorhike

Petra, een van de redenen om Jordanië te bezoeken. Vandaag treedt u binnen in de wondere wereld van Petra, de rood stenen stad van de Nabateers. Eeuwen geleden bouwden zij hier een koninkrijk wat verborgen lag in de bergen. Door het ingenieuze watersysteem was men in staat op deze afgelegen plek het koninkrijk een lange tijd te laten floreren. Hierdoor zijn ook de prachtige bouwwerken zo goed bewaard gebleven. In 1812 (her) ontdekt door de Zwitser Jean Luc Bruckardt, vanaf toen een trekpleister voor reizigers van over de hele wereld.

Petra is groot en u heeft de hele dag nodig om de stad te bezoeken. U gaat via een anderhalf uur durende hike via het achtergelegen natuurgebied de stad Petra in met een lokale bedoeïen gids. Deze hike is enkel via Middenoostenreizen.com te maken.

Petra - Wadi Rum inclusief jeepsafari

U verlaat de Roodstenen stad van de Nabateërs en gaat richting het gebied van de Bedoeïenen, de Wadi Rum woestijn. Dit volk leeft, in tegenstelling tot de Nabateërs nog steeds hier. Zij zorgen dan ook dat de het beschermde Wadi Rum gebied nog steeds zijn charmes heeft net zoals duizenden jaren geleden. De Woestijn is uitgestrekt en wordt afgewisseld met ruige rotsen aan alle kanten. Hierdoor heeft de Wadi Rum woestijn een uniek uiterlijk in de wereld en is het alsof u over de maan rijdt. Zo heeft dit gebied niet voor niets gediend als filmlocatie voor diverse grote producties.

In Wadi Rum slaapt u onder de sterrenhemel in een woestijnkamp. Hier ervaart u de grootsheid en de stilte van dit gebied. Nadat u aankomt in de woestijn gaat u op pad met 4WD jeeps en crost u over de zandduinen tot de zon ondergaat. U rijdt samen met de jongens van het kamp naar een speciale plek voor de zonsondergang en geniet hier van dit magische moment. In de avond volgt een barbecue.

Wadi Rum - Aqaba

Nadat u ontwaakt in de woestijn gaat u zich klaarmaken voor vertrek naar de bewoonde wereld. We reizen richting Aqaba, aan de Rode zee. De havenstad van Jordanië en bij uitstek de plek om even tot rust te komen en alle indrukken van de afgelopen dagen te laten bezinken. We komen rond het middag uur aan in Aqaba en hebben de rest van de dag ter vrije besteding.

Aqaba

Vrije dag in Aqaba. Hier kunnen we optioneel voor u een snorkel en/of duik excursie voor u boeken.

Aqaba - Eilat - Ein Gedi

Vandaag verlaten we het Hasjemitisch Koninkrijk van Jordanië en steken we de grens over van Aqaba naar Eilat. Deze twee steden liggen aan elkaar gegroeid en de oversteek kost dan ook weinig tijd. Na de Douane staat aan de Israëlische zijde van de grens opnieuw een lokale medewerker van Middenoostenreizen.com op ons te wachten.

Vanuit Eilat zetten we koers richting Ein Gedi, een natuurgebied nabij de Dode zee aan de Israëlische zijde. Nadat we ingecheckt zijn bij ons Kibbutz reizen we nog een stukje verder naar het Ein Gedi natuurgebied. We lopen de route door Wadi David. Wadi David bestaat uit twee delen, het lage en het bovenste deel. De hike start in het lage deel waarbij u start bij het ticket kantoor en eindigt bij de bekende David Waterval. Deze korte hike is voor iedere wandelaar goed te doen en zal maximaal één uur in beslag nemen. Het tweede gedeelte van de wandeling door Wadi David neemt nog een extra 3 à 4 uur in beslag. Na de watervallen gaat de hike verder richting de bekende Dodim’s cave (met een zoetwaterzwembad) en uiteindelijk de Ein Gedi water bron. De hike is ook voor de onervaren wandelaar toegankelijk, maar vergt wel wat klim en klauter werk!

Ein Gedi - Massada - Negev woestijn

Vandaag reizen we vanaf de Dode Zee in Israël naar de Negev Woestijn. Onderweg maken we eerst een stop in Massada. Massada is een bekende citadel op een enorme rots vlakbij de Dode zee. Hier vluchtte Koning Herodus in 40 v. Christus naartoe omdat hij in gevaar was. We reizen vanaf Massade door het woestijn gebied Negev via Sde Boker (Sde Boker is een kibboets in de Negev,) richting de Mitzpe Ramon Krater. Een prachtig natuur fenomeen! We overnachten vanavond in een van de lokale woestijn lodges.

Mitzpe Ramon - Beer Sjeva - Jeruzalem

Vanuit het woestijn gebied in Israël reizen we via de stad Be’er Sheva naar een van de redenen om Israël te bezoeken: Jeruzalem. Be’er Sheva is de hoofdstad van het zuidelijke district in Israël en is een belangrijke plek uit de bijbel. Aangekomen in Jeruzalem heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Morgen gaan we met de gids op pad om Jeruzalem te ontdekken! Optioneel: In de avond kunt u bij Jaffa Gate het King David center bezoeken waar u mooie lichtshow over de geschiedenis van Jeruzalem kunt bijwonen.

Jeruzalem

Vandaag bezoeken we de hele dag Jeruzalem met onze lokale gids. In Jeruzalem is enorm veel te zien en het is lastig keuzes maken. We beginnen daarom onze route in de oude stad. Via de Via Dolorosa loopt u naar de heilige grafkerk boven op de heuvel. Dit is de weg die Jezus af heeft gelegd op weg naar zijn kruisiging. U start deze route bij de Tempelberg, een heilige plek voor de Christenen, Joden en de moslims. Een bijzondere plek waar u de Klaagmuur ziet maar ook de Al Aqsa moskee. Vanuit hier loopt u door de Arabische wijk naar boven en komt u de twaalf punten tegen op de weg naar boven. In de middag kunt u op eigen gelegenheid nog Mount of Olives bezoeken en kijkt u uit over de stad Jeruzalem.

Jeruzalem - Tel Aviv

Vandaag reizen we van het oude Israël naar het moderne en hippe deel van Israël: Tel Aviv. Aangekomen in Tel Aviv heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. In Tel Aviv zijn talloze toprestaurants en kunt u relaxen bij een van de vele strandtentjes. De stad heeft een lang strand wat loopt van de oude stad Jaffa tot aan de nieuwe haven. In de avond kunt u een bezoek brengen aan het levendige Jaffa, de oude stad, waar u nu vele kunst galeries, winkeltjes, bars en restaurantjes vindt.De laatste dagen kunt u relaxen op het strand van Tel Aviv. Maar wilt u toch wat ondernemen? Dan is er genoeg te doen hier! Bezoek een van de vele musea of galeries, maak een city tour door de stad, ga met de fiets op pad, of ontdek het bruisende uitgaansleven in Tel Aviv.

Tel Aviv - vlucht naar huis

Vandaag komt er een einde de groepsreis naar Jordanië en Israël. We vertrekken rond in de middag terug naar huis.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Extra’s die altijd standaard zijn inbegrepen bij een reis van Middenoostenreizen.com

 • Verblijf in unieke accommodaties
 • 100% maatwerk, dus altijd eigen invulling mogelijk
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle informatie & tips
 • 24/7 bereikbaar op Nederlandstalig noodnummer

Reisdata & prijzen

Details

Inclusief
 • Alle vluchten | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Transfers van en naar luchthaven
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Excursies & entreegelden volgens programma
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Een onvergetelijke ervaring!
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Israël