Het Beste van Jordanië & Israël

 • destination Israël & Jordanië
 • traveltime15 dagen
 • moneyVanaf € 2695,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Bent u op zoek naar een actieve en afwisselende individuele rondreis door Jordanië en Israël? Dan is dit iets voor u. Deze 15-daagse reis neemt u mee langs alle hoogtepunten van Jordanië & Israël. U bezoekt alle culturele en historische sites en hebt tussendoor ook nog eens tijd om te genieten van de bijzondere accommodaties en ruige natuur in deze landen.

Deze reis begint in de hoofdstad van Jordanië, Amman. Deze bruisende Arabische stad herbergt een hoop culturele highlights, zoals de citadel en het grote amfitheater. Vervolgens reist u richting het zuiden van Jordanië en bezoekt u plekken aan de Dode Zee en langs de Kings Highway. Een van de hoogtepunten is uiteraard het wereldwonder Petra. Na een spannende overnachting in de woestijn steekt u bij Eilat de grens over.

Na een kennismaking met de Arabische wereld bent u nu in het moderne Israël. U reist via Eilat naar de stad van Koning Herodus, Massada. Vervolgens koerst u richting het noorden en brengt u een meerdaags bezoek aan het historische centrum van Israël: Jeruzalem. U reis eindigt in het bruisende Tel Aviv.

 • Ballonvaart over de Wadi Rum
 • Inclusief jeepsafari in de Wadi Rum
 • Snorkel- en/of duikexcursie in Aqaba
 • Hiken met gids in het natuurreservaat van Dana

Heeft u langer de tijd? Bekijk dan eens de 18-daagse rondreis naar Israël & Jordanië.

Dagprogramma

Aankomst Amman (Jordanië) inclusief luchthaven transfer

U start uw rondreis met een vlucht naar keuze en reist naar de hoofdstad van Jordanië, Amman. U landt op het Queen Alia vliegveld en wordt hier opgewacht door een van de lokale medewerkers van Middenoostenreizen.com. Deze begeleidt u naar de douane en regelt voor u het visum om Jordanië binnen te komen. Vervolgens brengt de medewerker u naar uw hotel voor de eerste nacht.

Amman - Jerash - Aljoun - Amman ontvangst huurauto

U ontmoet in de ochtend een van onze lokale medewerkers. Deze neemt nogmaals kort de reis met u door en vervolgens gaat u op pad.  Amman is de stad waar de koning woont en nog zo’n twee miljoen andere Jordaniërs. Vroeger werd Amman als lelijke stad beschouwd, tegenwoordig is er van alles te doen en te zien.

U begint met een bezoek aan de citadel en het amfitheater, twee overblijfselen uit de Romeinse tijd. Vervolgens bezoekt u de blauwe moskee en brengt u een kort bezoek aan de levendige souq van Amman.

Na het bezoek  aan Amman is het tijd om richting het noordelijk gelegen Jerash te rijden. Deze oude ruïnestad is een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Jerash is geen UNESCO site, omdat men vroeger de verkeerde methodes gebruikte om het gebied te restaureren. Desondanks is Jerash een van de grootste verrassingen van Jordanië. Gelegen midden in een hedendaagse stad waant u zich even terug in de Romeinse tijd. Een must-see in Jordanië.

Na een optioneel bezoek aan het kasteel van Ajloun keert u terug naar Amman. Hier kunt u in de avond opgaan in het Arabische leven. Bezoek Rainbowstreet, de uitgaansstraat van Amman.

Amman - Madaba - Mount Nebo - Dode Zee

Na de eerste dag vol indrukken reist u in de ochtend naar de mozaïekstad Madaba. Hier vindt u de St. George Kerk waar een van de eerste landkaarten ter wereld ligt. Vervolgens rijdt u naar Mount Nebo, de berg waar vandaan Mozes over het beloofde land uitkeek.

Hierna zet u koers naar de Dode Zee, waar u kunt gaan relaxen bij uw resort. De Dode Zee ligt 410 meter beneden zeeniveau en is het laagste punt ter wereld. In deze zee zijn 35 verschillende mineralen gevonden, wat het de grootste natuurlijke spa ter wereld maakt. Ook bevat de Dode Zee meer dan 450 gram zout per liter water, ongeveer tien keer de hoeveelheid van een normale zee.

Dode Zee - Ma’in Hotspring - Dana optioneel hiken in Wadi Mujib of Wadi Bin Hammad

U kunt in de ochtend nog even relaxen en drijven in de Dode Zee. Vervolgens brengt u een bezoek aan de warmwaterbronnen van Ma’in.

Vanuit hier is het mogelijk om een hike van enkele uren te maken door het natuurgebied van Wadi Mujib of Wadi Bin Hammad. Daarna rijdt u verder naar het natuurreservaat Dana. Onderweg passeert u het oude kruisvaarderskasteel in Kerak. Hier kunt u een bezoek brengen om vervolgens naar uw overnachtingsplaats door te reizen.

Dana - Showbak - Petra optioneel hike met gids

Vandaag heeft u in de ochtend de mogelijkheid om een wandeling te maken door het natuurgebied in Dana. Er zijn routes van twee tot zes uur te maken. Deze hikes zijn alleen met gids te maken. Onderweg ziet u prachtige natuur en maakt u kennis met de flora fauna van het gebied.

Na deze wandeling is het tijd om richting Wadi Musa te reizen. Dit stadje ligt bij het wereldwonder Petra en is een van de meest toeristische plekken van Jordanië. Logisch, want Petra is zonder twijfel hét hoogtepunt van Jordanië.

Vanuit Dana is het ongeveer twee uur rijden richting Wadi Musa. Onderweg komt u de burcht van Showbak tegen wanneer u door het gelijknamige dorpje rijdt. Vervolgens checkt u in bij uw hotel in Petra.

Petra optioneel backdoorhike

Vandaag gaat u naar het wereldwonder Petra, een van de hoogtepunten van deze individuele reis. Het enorme oppervlak van de stad zorgt ervoor dat u hier de hele dag rond zult lopen.

De roodstenen stad van de Nabateeërs is eeuwen geleden gebouwd en ligt verborgen in de bergen. Door het ingenieuze watersysteem was men in staat op deze afgelegen plek het koninkrijk een lange tijd te laten floreren. Dat is dan ook de reden dat de imposante bouwwerken van Petra zo goed bewaard zijn gebleven.

Indien u wilt, regelen wij voor u een backdoorhike naar Petra. Er zijn nauwelijks toeristen die van deze hike afweten, wat deze ervaring nog unieker maakt.

Petra - Wadi Rum inclusief jeepsafari

U rijdt vandaag zuidwaarts in de richting van de Wadi Rum woestijn, het gebied van de bedoeïenen. Dit volk leeft nog steeds hier en zij zorgen dan ook dat de het beschermde natuurgebied nog steeds zijn charmes heeft.

De uitgestrekte Wadi Rum is een van de mooiste woestijnen ter wereld en wordt afgewisseld met ruige rotsen aan alle kanten. Hierdoor heeft de woestijn een uniek uiterlijk in de wereld en is het alsof u over de maan rijdt.  Het gebied heeft tevens als filmlocatie gediend voor diverse grote producties als The Martian, Lawrence of Arabia en Aladdin.

Bij aankomst staat onze lokale gids op u te wachten en heeft u een jeepsafari door de Wadi Rum woestijn inclusief lunch. Vervolgens kunt u ervoor kiezen om in een luxe tentenkamp te slapen of onder de blote sterrenhemel.

Wadi Rum - Aqaba optioneel ballonvaart tijdens zonsopkomst | inleveren huurauto

Vandaag kunt u de dag op een zeer bijzondere manier starten met een ballonvaart over de woestijn! Hierbij ziet u hoog in de lucht de zon opkomen over de rode Wadi Rum.

Hierna verlaat u het uitgestrekte landschap van de woestijn en gaat u weer richting de bewoonde wereld en is het tijd om te gaan relaxen aan de Rode Zee. U rijdt in een uurtje naar de enige kuststad van Jordanië, Aqaba. Hier checkt u in bij uw hotel en kunt u de indrukken van de afgelopen dagen op uw gemak verwerken.

Aqaba optioneel duiken of snorkelen

U heeft vandaag de tijd om lekker te relaxen aan het zwembad of in de zee. We kunnen ook een duik- of snorkelexcursie voor u organiseren.

Aqaba - Eilat - Ein Gedi inclusief grens transfers & ontvangst huurauto

U verlaat vandaag Jordanië en steekt de grens over van Aqaba naar Eilat. Deze twee steden liggen aan elkaar gegroeid en de oversteek kost u dan ook weinig tijd.

Na de douane staat aan de Israëlische zijde van de grens opnieuw een lokale medewerker van Middenoostenreizen.com op u te wachten. Deze begeleidt u naar het verhuurstation voor de auto en helpt u met de eerste route in Israël.

Vanuit Eilat zet u koers richting Ein Gedi, een natuurgebied nabij de Dode Zee aan de Israëlische zijde. Dit gebied staat bekend om haar mooie watervallen en de wandelingen die u kunt maken.

Ein Gedi - Massada - Jeruzalem

In de ochtend heeft u de tijd om het Nationale Park Ein Gedi te bezoeken. Hier zijn watervallen en bijzondere flora en fauna. Na een wandeling van zo’n drie uur gaat u verder.

Vanuit Ein Gedi bent u met een kleine 20 minuten bij Massada, een bekende ruïnestad in Israël. Massada is een bekende citadel op een enorme rots bij de Dode Zee. Hier vluchtte Koning Herodus naartoe 40 v. Christus omdat hij in gevaar was.

Na uw bezoek aan Massada reist u verder richting Jeruzalem voor uw overnachting.

Jeruzalem optioneel met gids

Vandaag bezoekt u Jeruzalem de hele dag. In Jeruzalem is enorm veel te zien en het is lastig keuzes maken. We beginnen daarom onze route in de oude stad.

Langs de Via Dolorosa loopt u naar de heilige grafkerk boven op de heuvel. Dit is de weg die Jezus heeft afgelegd op weg naar zijn kruisiging. U start deze route bij de Tempelberg, een heilige plek voor de christenen, joden en moslims. Een bijzondere plek waar u de Klaagmuur ziet maar ook de Al-Aqsamoskee. Vanuit hier loopt u door de Arabische wijk en komt u de twaalf punten tegen op de weg naar boven.

In de middag kunt u Mount of Olives bezoeken vanwaar u prachtig uitkijkt over de stad Jeruzalem. Ook kunt u in de avond bij de Tower of David nabij Jaffa Gate een mooie lichtshow over de geschiedenis van Jeruzalem bijwonen.

Als u met een gids door Jeruzalem gaat, kunnen we uiteraard het programma voor deze dag volledig naar uw wens invullen.

Jeruzalem - Bethlehem - Yad Vashem - Tel Aviv inleveren huurauto

Vanuit Jeruzalem kunt u vandaag op eigen gelegenheid de geboorteplaats van Jezus en Koning David, Bethlehem, bezoeken. Bethlehem ligt op slechts 9 kilometer ten zuiden van Jeruzalem en is een Palestijnse stad op de Westelijke Jordaanoever.

De belangrijkste bezienswaardigheden in Bethlehem zijn de Geboortekerk en de Geboortegrot. De Geboortegrot is de 12 meter lange en drie meter brede grot, waar Jezus is geboren. U bereikt de grot via een trap in de Geboortekerk. Rond de kerk hebben verschillende geloofsgroeperingen religieuze gebouwen geplaatst. Zo vindt u hier een Grieks-orthodox klooster, een rooms-katholieke kerk en een moskee. Vanuit Jeruzalem is Bethlehem gemakkelijk te bereiken.

Hierna bezoekt u Yad Vashem, de officiële staatsinstelling van Israël voor het herdenken van de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden. Een indrukwekkend bezoek. Vervolgens zet u koers richting Tel Aviv te zetten voor de laatste twee overnachtingen.

Tel Aviv

Vandaag heeft u de hele dag om in het oude Jaffa rond te slenteren. Tel Aviv is ooit ontstaan als buitenwijk van een van de oudste steden ter wereld, het 3000 jaar oude Jaffa. Hedendaags zijn de rollen omgedraaid en is Jaffa juist een buitenwijk van Tel Aviv en is het bekend om de sinaasappelen.

In Jaffa kunt u heerlijk ronddwalen door de nauwe straatjes met winkeltjes, galeries, visrestaurants en kleine marktjes. Breng zeker ook een bezoekje aan de vlooienmarkt en de oude haven.

Tel Aviv inclusief luchthaven transfer

Vandaag komt uw reis door Jordanië & Israël helaas weer tot een einde. Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht, heeft u vandaag nog wat tijd om te spenderen in Tel Aviv. Vanuit uw hotel wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht terug naar huis.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Corp Amman Hotel

AmmanHet Corp Amman Hotel ligt tegenover het Royal Cultural Center in Queen Alia Street in Amman. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en een fitnessruimte.

Holiday Inn Resort Dead Sea

Dode ZeeHet Holiday Inn Resort ligt aan de rand van de Dode Zee en heeft naast een groot buitenzwembad ook een privéstrand aan de Dode Zee.

Tetra Tree Hotel

Wadi Musa (Petra)Het Tetra Tree Hotel ligt in het centrum van Wadi Musa, op slechts enkele minuten rijden bevindt zich de hoofdingang van Petra. Het heeft een buiten- en binnenzwembad.
Jordanië Wadi Rum Wildkamperen
Jordanië Wadi Rum Gids Maakt Thee
Wadi Rum Woestijn Jeep

Wildkamperen

Wadi RumSlaap onder de blote sterrenhemel in de Wadi Rum woestijn! Een hotel met meer dan 1000 sterren gegarandeerd.

Eldan Hotel

JeruzalemHet Eldan Hotel ligt op een gunstige locatie in het centrum en kijkt uit op de oude stadsmuren van Jeruzalem.

Brown Beach House

Tel AvivHet Brown Beach House ligt op slechts enkele meters van de kust. Daarnaast beschikt het hotel over de Flamingo-bar, een populaire bar bij zowel gasten als de lokale bevolking.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Het Beste van Jordanië & Israël

 • destination Israël & Jordanië
 • traveltime15 dagen
 • moneyVanaf € 2695,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Meet & assist bij aankomst
 • Ruim- & handbagage
 • Visum Jordanie
 • Gids in Petra
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Begeleiding grensovergang Arava Border
 • Autohuur incl. volledige verzekering zonder eigen risico
 • Jeepsafari in de Wadi Rum
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle ins en outs van uw reis
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Optionele excursies
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Backdoorhike naar Petra
 • Snorkelen of duiken in Aqaba
 • Gids in Jeruzalem
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Israël