Compleet Israël & Jordanië

 • destination Israël & Jordanië
 • traveltime18 dagen
 • moneyVanaf € 3250,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Deze 18-daagse rondreis door Israël en Jordanië biedt u een gevarieerd programma waarbij u alle culturele hoogtepunten en de mooiste gebieden bezoekt. Deze reis is de perfecte combinatie van natuur & cultuur en voor als u tussendoor wilt relaxen op het strand.

U begint de reis in Israël en rijdt vanuit Tel Aviv naar Haifa. Vanuit hier ontdekt u het noorden van Israël waarna u Jeruzalem bezoekt. Na Jeruzalem gaat u de grens over naar Jordanië.

In Jordanië reist u via de hoofdstad Amman richting de Dode Zee om vervolgens het wereldwonder Petra te bezoeken. U slaapt in de Wadi Rum en gaat hierna heerlijk relaxen in een luxe resort in Aqaba. Op het einde van de reis heeft u nog een aantal dagen om Tel Aviv te ontdekken, voordat u weer terugvliegt naar huis.

 • Fietstour in Tel Aviv
 • Backdoorhike naar Petra
 • Inclusief jeepsafari in de Wadi Rum
 • Snorkel- en/of duikexcursie in Aqaba
 • Ballonvaart met zonsopkomst over de Wadi Rum

Deze gevarieerde reis door Israël & Jordanië wordt altijd volledig aangepast op basis van uw wensen! Mocht deze 18-daagse reis te lang voor u zijn, bekijk dan hier de 15-daagse reis naar Jordanië & Israël.

Dagprogramma

Aankomst Tel Aviv (Israël) - Haifa ontvangst huurauto

Vandaag reist u richting Tel Aviv, Ben Gurion Airport. Op het vliegveld haalt u uw huurauto op en rijdt zelf naar uw hotel in Haifa  Afhankelijk van uw vlucht heeft u hier nog wat tijd te besteden.

Haifa - Ceasarea - Haifa - Akko

U vertrekt vanuit Haifa vandaag een klein stukje terug naar het zuiden om vervolgens aan te komen bij Ceasarea. Op slechts een 30 minuten rijden vindt u deze oude kruisvaardersstad, een overblijfsel uit de overheersing van koning Herodus.

Vervolgens rijdt u verder naar Haifa, waar u na de lunch de Bahá’i tempels kunt bezoeken. Op zo’n vijf minuten lopen van de tempels vindt u de Duitse kolonie, een sfeervolle wijk in Haifa. Dit is een ideale locatie om aan het einde van de middag koffie te drinken op het dakterras bij het Colony Hotel Haifa.

Haifa - Nazareth - Megido - Safed - Tiberias

U gaat richting het noordoosten van Israël vandaag en zet u koers richting Meggido. Deze stad neemt in de geschiedenis een belangrijke plaats in als centrale halteplaats langs de belangrijkste handelsroute van de oude wereld. De route verbond Egypte in het zuiden en Mesopotamië in het noorden met elkaar. Vervolgens komt u door Nazareth, waar u een korte stop kunt maken en de Aankondigingskerk kunt bezoeken.

Vanuit Nazareth komt u langs het Zippori National Park waar u de oude ruïnes kunt bezoeken. Via Safed, bekend van de Kabllah, komt u vandaag uit in Tiberias. Vanuit hier gaat u richting Tiberias voor de komende overnachtingen.

Tiberias - Mount Arbel - Jeruzalem inleveren huurauto

Voordat u vandaag naar Jeruzalem rijdt, kunt u vandaag een bezoek brengen aan het Arbel National Park. Hier bevindt zich Mount Arbel, vanwaar u een prachtig uitzicht hebt over het meer van Galilea, oftewel het Meer van Tiberias.

Vervolgens verlaat u het noorden van Israël en reist u richting een van de meest bijzondere steden ter wereld, de heilige stad Jeruzalem.

Jeruzalem optioneel met gids

Vandaag heeft u een hele dag in Jeruzalem. In deze heilige stad is enorm veel te zien en het is lastig keuzes maken. We beginnen daarom onze route in de oude stad. Langs de Via Dolorosa loopt u naar de heilige grafkerk boven op de heuvel. Dit is de weg die Jezus heeft afgelegd op weg naar zijn kruisiging. U start deze route bij de Tempelberg, een heilige plek voor zowel christenen, joden als moslims. Een bijzondere plek waar u de Klaagmuur ziet maar ook de Al-Aqsamoskee. Vanuit hier loopt u door de Arabische wijk naar boven en komt u de twaalf punten tegen op de weg naar boven.

In de middag kunt u Mount of Olives bezoeken en kijkt u uit over de stad Jeruzalem. In de avond kunt u bij de Tower of David, nabij Jaffa Gate, een mooie lichtshow over de geschiedenis van Jeruzalem bijwonen.

Jeruzalem - Bethlehem - Yad Vashem - Jeruzalem

Vandaag delen we de dag in tweeën. In de ochtend gaat u op eigen gelegenheid richting Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever. Koning David zou geboren zijn in Bethlehem en ook Jezus is hier geboren. Na uw bezoek aan deze stad, waar momenteel zo’n 25.000 duizend mensen wonen gaat u terug naar Israëlisch grondgebied.

U bezoekt in de middag Yad Vashem. Dit is de officiële staatsinstelling ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust. Een erg indrukwekkende ervaring.

Vervolgens reist u weer naar Jeruzalem voor de avond.

Jeruzalem - Allenby Bridge - Amman transfer van en naar de grens

Vandaag heeft u een lange dag en wordt u vroeg in de ochtend opgehaald. U verlaat Jeruzalem en rijdt via de Allenby Bridge naar het Hasjemitisch Koninkrijk van Jordanië. Na de douane staat aan de Jordaanse zijde van de grens een lokale medewerker van Middenoostenreizen.com op u te wachten. Deze brengt u naar de hoofdstad Amman.

Amman is de stad waar de koning samen met zo’n 2 miljoen andere Jordaniërs woont. Vroeger werd Amman als lelijke stad beschouwd, maar tegenwoordig is er van alles te doen en te zien en is het zeker een bezoek waard.

U kunt vandaag verder op eigen gelegenheid Amman bezoeken, waarbij de Blauwe Moskee en de Citadel aanraders zijn. Het nabijgelegen Amfitheater is ook zeker een bezoek waard. In de avond kunt u in Amman een bezoek brengen aan Rainbow Street, een straat vol met leuke restaurants en bars. Hier kunt u opgaan in het Arabische uitgaansleven.

Amman - Jerash - Dode Zee ontvangst huurauto

In de ochtend komt onze lokale medewerker naar uw hotel en neemt de reis nog even met u door. Vervolgens ontvangt u de huurauto en gaat u op pad richting Jerash. Deze oude ruïnestad is een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld en is een van de grootste verrassingen van Jordanië. Ondanks dat Jerash vanwege verkeerde restauratie methoden niet op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is het een must-see in Jordanië. Na Jerash zet u koers richting de Dode Zee voor de overnachting.

De Dode Zee is de laagste punt ter wereld en ligt ongeveer 430 meter onder zeeniveau. Bovendien bevat de zee 10 keer de hoeveelheid zout ten opzichte van een normale zee. Vanwege dit extreme zoutgehalte kunt u makkelijk blijven drijven op het water. De grote hoeveelheid aan mineralen in het water maakt het de grootste natuurlijke spa ter wereld.

Dode Zee - Madaba - Mount Nebo - Dode Zee

Vanuit uw hotel aan de Dode Zee reist u richting de mozaïekstad Madaba. Zo vindt u hier onder andere bijzondere mozaïeken in de St. George Kerk en een van de oudste landkaarten ter wereld. Vanuit Madaba is het zo’n 10 kilometer rijden naar Mount Nebo. Deze plek staat ook wel bekend als de berg van Mozes en het is de locatie vanwaar Mozes uitkeek over het beloofde land en de oversteek maakte.

In de middag keert u weer terug naar uw accommodatie aan de Dode Zee om lekker te relaxen. Drijf in de Dode Zee of geniet van het zwembad.

Dode Zee - Wadi Mujib - Kings Highway - Kerak - Wadi Musa (Petra)

Deze ochtend raden we een uitstap aan naar Wadi Mujib. Dit natuurgebied bestaat uit enorme rotspartijen die in het verloop van miljoenen jaren door verschuivende platen zijn gescheurd. In deze nauwe doorgangen zijn heuse zoetwaterwegen gesleten, die hun oorsprong in het binnenland van Jordanië vinden. Hier kunt u een mooie wandeling maken.

Vervolgens reist u via een oude handelsroute richting, de Kings Highway, naar Kerak. Het kasteel wat u hier aantreft, was een belangrijk en strategisch punt voor de kruisvaarders en is nog altijd een van de meest bekende kastelen van het land. Vanwege de ligging had men vanuit het kasteel de controle over de Dode Zee, Palestina en over de karavaanroute.

Vanuit Kerak reist u verder zuidwaarts richting Wadi Musa, het stadje nabij Petra.

Petra optioneel met backdoorhike

Vandaag bezoekt u het wereldwonder Petra, een ervaring om nooit meer te vergeten. Dit kan via de traditionele weg die alle toeristen volgen of eventueel met onze spectaculaire backdoorhike. Deze tweede optie maakt u samen met een gids waarbij u via een prachtige wandelroute midden door de bergen Petra via de achterkant benadert.

Waarom zou u voor een backdoorhike naar Petra kiezen? Omdat u op deze manier niet de honderden treden naar het Klooster van Petra omhoog hoeft te lopen. U start namelijk bij dit hoogstgelegen gebouw en loopt bergafwaarts het park door en komt op het einde bij de Schatkamer. Dit is dus de omgekeerde route door Petra waarbij u maar een keer dezelfde route loopt en een prachtig natuurgebied meepikt op de heenweg!

Petra is natuurlijk een van de redenen om Jordanië te bezoeken. Eeuwen geleden bouwden de Nabateërs hier een koninkrijk verborgen in de bergen. Door het ingenieuze watersysteem was men in staat op deze afgelegen plek het een lange tijd te laten floreren. Dat maakt dan ook dat de prachtige bouwwerken zo goed bewaard gebleven.

Petra - Wadi Rum inclusief jeepsafari

Na het ontbijt vervolgt u de reis naar de grootste woestijn van Jordanië: de Wadi Rum. Vanwege de bijzondere rotsformaties is dit een van de mooiste woestijnlandschappen ter wereld. Hierdoor heeft de Wadi Rum woestijn een uniek uiterlijk in de wereld en is het alsof u over de maan rijdt.

Bij aankomst aan de rand van de woestijn staat de lokale bedoeïen gids op u te wachten. Met een 4WD jeep crosst u vervolgens door de woestijn, kunt u eventueel klimmen op de rotsen en genieten van de stilte en grootsheid van de Wadi Rum. Tussendoor regelen we speciaal voor u een lunch op een heel bijzondere manier. Aan het einde van deze zanderige dag geniet u van een spectaculaire zonsondergang.

Wadi Rum - Aqaba optioneel ballonvaart tijdens zonsopkomst

Na uw overnachting in de woestijn heeft u de mogelijkheid om een ballonvaart met zonsopkomst te maken. Om de Wadi Rum woestijn bij het ochtendgloren van bovenaf te zien, is adembenemend. Daarna rijdt u verder in de richting van Aqaba om te gaan relaxen aan het strand. U zult rond het middaguur aankomen in deze kustplaats aan de Rode Zee en heeft de rest van de dag ter vrije besteding.

Aqaba optioneel snorkelen of duiken

Vandaag heeft u een vrije dag ter besteding in Aqaba. Indien u wilt regelen we voor een snorkel- of duikexcursie.

Aqaba - Eilat - Ein Gedi inclusief transfer naar de grens & ontvangst huurauto

U verlaat vandaag Jordanië en steekt de grens over van Aqaba naar Eilat. Deze twee kuststeden liggen aan elkaar gegroeid en de oversteek kost u dan ook weinig tijd.

Aan de Israëlische zijde van de grens staat wederom een lokale medewerker van Middenoostenreizen.com op u te wachten. Deze neemt u mee naar het verhuurstation voor de auto en helpt u op weg.

Vanuit Eilat rijdt u noordwaarts in de richting van Ein Gedi, een natuurgebied nabij de Dode Zee aan Israëlische zijde. Dit natuurgebied staat bekend om haar mooie watervallen en de vele wandelingen die u hier kunt maken.

Ein Gedi - Massada - Tel Aviv

Vanuit Ein Gedi bent u met een kleine 20 minuten bij Massada, een bekende ruïne in Israël. Massada is een citadel op een enorme rots nabij de Dode Zee. Koning Herodus vluchtte hier naartoe in 40 voor Christus, omdat hij in gevaar was. Samen met zijn volk heeft hij hier lang weerstand kunnen bieden tegen de vijand, maar hij is uiteindelijk tragisch tot een einde gekomen. Benieuwd hoe? Neem dan de kabelbaan naar boven! U heeft hier ook een prachtig uitzicht over de omgeving en de Dode Zee.

Na uw bezoek aan Massada reist u verder richting Tel Aviv voor de overnachting.

Tel Aviv - Jaffa - Tel Aviv optioneel fietstour

Vandaag heeft u een vrije dag in Tel Aviv. Deze hippe en liberale stad vertegenwoordigt het moderne Israël. In Tel Aviv zijn talloze toprestaurants en kunt u relaxen bij een van de vele strandtentjes. De stad heeft een lang strand wat loopt van de oude stad Jaffa tot aan de nieuwe haven.

We raden u aan om een bezoek te brengen aan het levendige Jaffa. Dit is het oude gedeelte van de stad, waar u veel kunstgaleries, winkeltjes, bars en restaurantjes vindt. Daarnaast is een stadstour door Tel Aviv op de fiets een aanrader. En in de avond mag een uitstapje naar het bruisende uitgaansleven van Tel Aviv niet ontbreken.

Tel Aviv - vlucht naar huis inleveren huurauto

Vandaag vliegt u terug naar huis. U laat Tel Aviv achter u en keert terug naar huis met een koffer vol nieuwe reiservaring.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en bieden een indruk van uw verblijf tijdens deze reis. Uiteraard is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw persoonlijke wensen.

Corp Amman Hotel

AmmanHet Corp Amman Hotel ligt tegenover het Royal Cultural Center in Queen Alia Street in Amman. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en een fitnessruimte.

Memories Aicha Luxury Camp

Wadi RumHet zeer mooi gelegen Memories Aicha Luxury Camp ligt in Wadi Rum en biedt uitzicht op de bergen. De tenten hebben allemaal een douche en toilet en in de ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar.

Kempinski Hotel Ishtar Dead Sea

Dode ZeeAlle kamers van het hotel Kempinski kijken uit over de Dode Zee. Het luxe hotel beschikt over een eigen strand, een spa en verschillende buitenzwembaden. Al met al een ideale omgeving om tot rust te komen.

Eldan Hotel

JeruzalemHet Eldan Hotel ligt op een gunstige locatie in het centrum en kijkt uit op de oude stadsmuren van Jeruzalem.

Ein Gedi Kibbutz Hotel (superior)

Ein GediHet Ein Gedi Kibbutz Hotel ligt op slechts enkele minuten rijden van de Dode Zee. Het hotel biedt een prachtig uitzicht op de omgeving en heeft een privéstrand.  

Brown Beach House

Tel AvivHet Brown Beach House ligt op slechts enkele meters van de kust. Daarnaast beschikt het hotel over de Flamingo-bar, een populaire bar bij zowel gasten als de lokale bevolking.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Compleet Israël & Jordanië

 • destination Israël & Jordanië
 • traveltime18 dagen
 • moneyVanaf € 3250,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Meet & assist bij aankomst op de luchthaven en bij de grens
 • Transfers zoals genoemd
 • Autohuur incl. volledige verzekering zonder eigen risico
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Backdoorhike naar Petra
 • Jeepsafari in de Wadi Rum
 • Jordan Pass voor bijna alle entrees in Jordanië
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle ins en outs van uw reis
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Optionele excursies
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Gids Jeruzalem
 • Ballonvaart Wadi Rum
 • Snorkel- of duikexcursies Aqaba
 • Fietstour in Tel Aviv
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Israël