Israël & Jordanië | Geheimen van de Bijbel

 • destination Israël & Jordanië
 • traveltime10 dagen
 • moneyVanaf € 2770,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Israël en Jordanië – er lijken werelden tussen te liggen maar toch zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze 10-daagse studiereis wil ons de ogen openen voor het verleden en heden van een regio die als de culturele bakermat van het Avondland geldt. Woestijnen, wind en water. Oude stenen en Bijbelse plaatsen met hun verhaal; maar vooral Jeruzalem – de stad waar zich wereldgeschiedenis afspeelde – vormen het raamwerk om de geheimen van de wereld van de Bijbel te kunnen ontdekken. Bijbelse verhalen willen tot leven komen.

Deze groepsreis biedt een verrassend programma met diverse hoogtepunten. Wij beperken ons hierbij tot het wezenlijke, het authentieke. In twaalf dagen reizen wij door twee indrukwekkende landen en ervaren tijden van inspanning en bezinning maar vooral de verfrissende momenten als een nieuwe wereld voor ons open mag gaan.


 • Maximaal 22 deelnemers
 • Groepsreis met Nederlandstalige reisbegeleiding door Hanna D. Gugler-Ruopp & Dr. Werner Gugler

Hanna D. Gugler-Ruopp

Mijn liefde voor het Midden-Oosten is oud. Vele keren heb ik samen met Werner Israël en Jordanië bezocht. Omdat wij steeds opnieuw onder de indruk zijn van de schoonheid van deze landen en de oeroude geschiedenis vinden wij het fijn om tijdens groepsreizen dit enthousiasme ook aan anderen over te brengen. Het is voor mij elke keer weer belangrijk dat de reizen zorgvuldig gepland zijn en dat elke deelnemer zich op zijn/haar gemak kan voelen. Ik werk als maatschappelijk werker bij de gemeente Amsterdam.


Dr. Werner Gugler

In het dagelijkse leven ben ik met veel plezier als gemeente-predikant verbonden aan de protestantse Andreaskerk (PKN) in Putten; daarnaast werk ik als universitair docent Oude Testament. Ik houd ervan om de soms verborgen wereld van de Bijbelse archeologie op een boeiende manier begrijpelijk en toegankelijk te maken. In Israël maar ook in Jordanië is er letterlijk alle ruimte om deze oude geheimen te ontdekken en te beleven.

 

Dagprogramma

Vlucht naar Tel Aviv (Israël), Negev

Vandaag begint uw reis met de vlucht naar Ben Gurion, de luchthaven van Tel Aviv. Hier wacht een van onze lokale medewerkers op u. U wordt naar het hotel in de Negev woestijn gebracht voor de eerste overnachting.

Negev, Sde Boker, Ein Avdat, Mitzpe Ramon, Eilat, Aqaba inclusief lunchbox

U bezoekt vandaag Sde Boker en het natuurgebied Ein Avdat, waar u een wandeling maakt. Vervolgens stopt u nog bij de Mitzpe Ramon krater alvorens u naar de Arava border reist. U steekt vanuit Eilat over naar Aqaba. Omdat Eilat en Aqaba tegen elkaar aan liggen, kost de oversteek dan ook weinig tijd. Na de douane staat aan de Jordaanse zijde van de grens een van onze lokale medewerkers u op te wachten en brengt u naar uw accommodatie in Aqaba.

Aqaba, Wadi Rum inclusief lunch

Deze dag kunt u relaxed beginnen met evt. nog een zwemrondje in het zwembad van het hotel of in de Rode Zee. Vanuit Aqaba rijdt u in 45 minuten door naar het natuurschone Wadi Rum dat opgenomen is in de werelderdfgoedlijst van UNESCO. U verruilt de bus voor jeeps om ca. twee uur lang een onvergetelijke tour door een sprookjesachtig landschap te maken. Opvallend zijn de Canyon’s en de diversiteit aan kleuren, de prachtige rotsen en zandvlakten. U overnacht midden in de woestijn. In de avond heef u een heerlijke maaltijd in het kamp.

Wadi Rum, Petra inclusief backdoorhike

Petra is wellicht dé reden om Jordanië te bezoeken. Vandaag treedt u binnen in deze roodstenen stad van de Nabateeërs met onze spectaculaire backdoorhike. Deze maakt u samen met een lokale bedoeïen gids waarbij u via een prachtige wandelroute midden door de bergen Petra via de achterkant benadert. Op deze manier hoeft u niet de honderden treden naar het Klooster van Petra omhoog te lopen en ontwijkt u de mensenmassa. U start namelijk bij dit hoogstgelegen gebouw en loopt bergafwaarts door de stad om uiteindelijk uit te komen bij de Schatkamer. Zo loopt u dus maar een keer dezelfde route en pikt u een prachtige wandeling door de bergen mee op de heenweg! Vanwege het enorme oppervlak heeft u de hele dag nodig om Petra te bezoeken.

Petra, Wadi Al Hasa, Sodom, Mount Nebo, Dode Zee

Vandaag rijdt u door het Bijbelse land Moab op de oeroude ‘Koningenweg’ noordwaarts naar Wadi Al Hasa, gelegen op 285 meter onder
zeeniveau. De zon komt door de bergen steeds minder goed door en als je beneden komt wordt het landschap ineens smal en groen. U maakt
een mooie wandeling in het rivierbed door aangenaam warm water. Wie het wat rustiger aan wil doen kan rusten aan het begin van de Canyon. Deze
Wadi kun je gerust een schitterend natuurwonder in de woestijn noemen. Na deze verfrissing bezoekt u de indrukwekkende ruïneheuvel Tall el Hammam. Recente uitgravingen maken het zeer waarschijnlijk dat het om de beruchte stad Sodom gaat. De gesmolten stenen van Tall el Hammam vertellen op hun manier het Bijbelse verhaal over Lot en de stad die door vuur uit de hemel is ondergegaan (Genesis 19). Als laatste highlight bezoekt u vandaag Mount Nebo. Op deze plek kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de Jordaan, de Dode Zee en Israël. Aan het einde van deze dag reist u verder naar uw hotel aan de Dode Zee.

Dode Zee, Allenby Bridge, Ein Gedi, Massada, Dode Zee, Jeruzalem

In de ochtend verlaat u de Dode Zee en rijdt u verder naar de grens met Israël. Vanaf de Allenby Border rijdt u naar het natuurgebied Ein Gedi, waar u een wandeling van ongeveer twee uur kunt maken door de natuur waarbij u enkele mooie watervallen tegenkomt. Verder zuidwaarts kunt u een stop maken bij Massada, een bekende citadel op een enorme rots vlakbij de Dode Zee. Vervolgens rijdt u naar Jeruzalem voor de overnachting.

Jeruzalem inclusief lunch

Na het ontbijt verkent u een gedeelte van het oude Jeruzalem. U Begint op de tempelberg – een plaats waar zich wereldgeschiedenis heeft afgespeeld. Sinds een aantal jaren is het mogelijk vanaf het plein bij de Klaagmuur via de Koteltunnel af te dalen naar het straatniveau van Jeruzalem zoals dit 2000 jaar geleden was. De ontzagwekkende grootte van de tempel is te herkennen aan de monumentaal-trap vlakbij de zuidmuur. De ontzagwekkende grootte van de tempel is te herkennen aan de monumentaal-trap vlakbij de zuidmuur. De monumentaal-trap is te bereiken via het Davidson center. Vlakbij ligt het uitgegraven paleis van koning David: de City of David. Een aparte belevenis is het om in de ca. 500 m lange tunnel te lopen. Voor wie geen natte voeten wil krijgen, is er uiteraard ook een droge weg naar buiten. De rest van de middag is vrij en kunt u zelf invullen maar voor geïnteresseerden bestaat demogelijkheid het Israëlmuseum te bezoeken waar de meest belangrijke archeologische vondsten te bewonderen zijn. De beroemde Qumranschriftrollen zijn ongetwijfeld het hoogtepunt in dit museum. ’s Avonds bestaat de mogelijkheid om te ontspannen bij een spectaculaireopen lucht ‘Night Light Show’ in het midden van het Tower of David.

Jeruzalem, Yad Vashem, Olijfberg, Jeruzalem

In de ochtend brengt u een bezoek aan Yad Vashem, de officiële staatsinstelling van Israël voor het herdenken van de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden. In de middag bezoekt u verder Jeruzalem. Zo gaat u naar de Olijfberg, waar u een prachtig uitzicht heeft op de Oude Stad. U bezoekt ook Gethsemane, Bethseda en de Heilige Grafkerk vandaag.

Jeruzalem, Berg der Zaligsprekingen, Capernaum, Tiberias inclusief boottocht meer van Galilea

Vanuit Jeruzalem gaat u vandaag richting het noorden waar u een boottocht op het meer van Galilea. Vervolgens reist u naar Capernaum, waar in 1894 de ruïnes en het aangrenzende gebied zijn aangekocht en nu nog steeds in het bezit en beheer zijn van de Franciscanen. Zij bouwden westelijk van het Huis van Petrus een klein klooster en wijdden zich voortaan aan het onderzoek van Capernaum. Vervolgens gaat u richting Tiberias voor de overnachting.

Tiberias, Tel Aviv, vlucht naar huis

Vandaag komt uw reis tot een einde. U wordt bij uw accommodatie opgehaald en per privé transfer naar de luchthaven gebracht.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Holiday Inn Resort Dead Sea

Dode ZeeHet Holiday Inn Resort ligt aan de rand van de Dode Zee en heeft naast een groot buitenzwembad ook een privéstrand aan de Dode Zee.

Mövenpick Resort & Residences Aqaba

AqabaDit resort in het centrum van Aqaba ligt op enkele meters van de Rode Zee. Het beschikt over een eigen strand, verschillende buitenzwembaden en meerdere eetgelegenheden.

Impressie

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Data & Prijzen

Israël & Jordanië | Geheimen van de Bijbel

 • destination Israël & Jordanië
 • traveltime10 dagen
 • moneyVanaf € 2770,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Rechtstreekse vluchten met Brussels Airlines v.a. Brussel | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Transfers van en naar luchthaven
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Lunch op 3 dagen
 • Dagelijks Diner
 • Vervoer per comfortabele touringcar (taxi’s in Jeruzalem)
 • Alle excursies zoals vernoemd
 • Alle entree gelden voor te bezoeken plaatsen
 • Visum Jordanië
 • Nederlandstalige gids/reisleider ( de heer. W. Gugler )
 • Engelstalige lokale gidsen
 • Een onvergetelijke ervaring!
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien voor gidsen, chauffeurs en restaurants
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Israël