Verantwoord op reis

Als geen ander weten wij hoe mooi de wereld is. Maar helaas weten we ook dat die schoonheid niet vanzelfsprekend is. Op dit moment voeren we als mensheid onder andere een strijd tegen klimaatverandering, plasticvervuiling en armoede. Problemen die onder andere worden vergroot door reizen. Daarom nemen wij onze verantwoordelijkheid en doen we zoveel mogelijk om onze negatieve impact op de wereld te minimaliseren. We willen u vragen om hetzelfde te doen. Natuurlijk helpen we u daarbij waar we kunnen.

Middenoostenreizen.com wil naar vermogen bijdragen aan het verduurzamen van de reissector en haar reisaanbod. We willen de klanten de mogelijkheid bieden zo CO2 neutraal mogelijk te reizen. De eerste stap in vernieuwing en verbetering begint bij ons zelf!

Travelife Partner

Travelife

Vanaf februari 2021 zijn wij trotste partner van Travelife. Dit toonaangevende management- en certificeringprogramma geeft aan dat wij als reisorganisatie duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan en hier actief mee bezig zijn.

Wat wij doen voor het milieu 

Uitstoot CO2 minimaliseren

 • We boeken waar mogelijk directe vluchten. Dat belast het milieu minder en scheelt u als reiziger ook nog eens veel tijd.
 • We gebruiken voor afspraken buiten de deur onze elektrische bedrijfswagen.
 • Onze reisspecialisten komen zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer naar kantoor.

CO2-compensatie

 • Wij compenseren standaard de uitgestoten CO2 van uw vlucht en/of huurauto via GreenSeat.
 • Als onze reisspecialisten een zakelijke reis maken, wordt ook hiervan de uitgestoten CO2 gecompenseerd.

Een milieubewuste kantooromgeving

 • We hebben een papierloos kantoor en scheiden ons afval.
 • Als u een reis boekt, ontvangt u van ons een app met daarin uw persoonlijke reisprogramma en alle bijbehorende informatie zoals e-tickets, hotelvouchers, bevestigingen en reistips. Zo wordt papier overbodig en besparen wij jaarlijks gemiddeld 75.000 vellen papier.

Samenwerking Stiching Perma-Atlas

 • Door klimaatverandering kampt de Hoge Atlas in Marokko steeds vaker met problemen vanwege droogte, onvoorspelbare neerslag en erosie. Stichting Perma Atlas helpt en stimuleert de lokale bewoners om gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen om zo een duurzaam bestaan op te bouwen. De focus ligt hierbij op het herstel van het ecosysteem en de samenwerking van de gemeenschap. Wij steunen dit prachtige initiatief door per reiziger een bedrag van twee euro te doneren.

Samenwerking Queen Noor Foundation

 • Wij werken samen met de Queen Noor Foundation, een stichting die zich onder andere inzet voor natuurbehoud in Jordanië.

Samenwerking RSCN

 • Wij boeken accommodaties en gidsen via RSCN. Deze organisatie gebruikt haar inkomsten voor natuurbehoud en de verduurzaming van onze reisbestemmingen.

Wat wij doen voor de mens

Lokale partners

 • Wij investeren in intensieve en langdurige samenwerkingen met onze collega’s en werknemers in het buitenland. We werken overal met lokale partners en maken geen gebruik van tussenpartijen. Zo komen alle inkomsten direct bij onze partners terecht en stimuleren we de lokale economie.

Expert voor het Grote Midden Oosten Platform

 • Het Grote Midden Oosten Platform helpt het beeld van het Midden-Oosten te nuanceren en humaniseren. Wij delen via GMOP onze kennis door middel van trainingen, analyses en publicaties.

Wat kunt u doen?

Ook u als reiziger kunt veel doen om de impact van uw reis op mens en milieu te minimaliseren. Wij helpen u daar graag bij en u kunt altijd bij ons terecht voor advies. Hierbij alvast wat handige tips:

 • Reis met de trein naar de luchthaven
  Schiphol is bijvoorbeeld perfect bereikbaar per trein en stapt u direct bij de vertrekhal uit.
 • CO2-neutraal vliegen en rijden met uw huurauto
  Met elke vlucht die u maakt en elke kilometer die u rijdt wordt CO2 uitgestoten. Dat is niet te vermijden, maar wel te compenseren. Als u met ons reist gebeurt dit automatisch. Wij compenseren de uitgestoten CO2 via GreenSeat.
 • Fiets, wandel of gebruik het OV
  Fiets, wandel of neem het openbaar vervoer als u kunt. Veel steden hebben tegenwoordig programma’s voor het delen van fietsen. Een stad ontdekken per fiets is ook nog eens heel leuk!
 • Voorkom energie- en waterverspilling
  Zet de lampen en verwarming in uw hotelkamer uit als u weg bent, douche wat korter en laat uw handdoek niet na 1x gebruiken wassen. Dat scheelt water en energie.
 • Eet een keer vegetarisch
  Eet één dag tijdens uw vakantie vegetarisch. Hiermee bespaart u gemiddeld 1.740 gram CO2-uitstoot.
 • Ondersteun de lokale bevolking
  Koop lokale producten en vermijd internationale restaurantketens. Bezoek naast de highlights van een land ook de minder bekende plekken. Zo ondersteunt u de lokale bevolking.

U merkt: duurzamer reizen hoeft niets af te doen aan uw reisplezier en is vaak minder lastig dan het lijkt. Met kleine aanpassingen kunnen we samen een groot verschil maken. Doet u met ons mee?

Contactgegevens

Middenoostenreizen.com
Onderwijsboulevard 52
5223 DH 's-Hertogenbosch

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Populaire bestemmingen