Hoogtepunten van Israël

 • destination Israël
 • traveltime8 dagen
 • moneyVanaf € 1595,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Deze 8-daagse Fly & Drive door Israël neemt u mee langs alle hoogtepunten van het land. De drie grootste steden zijn hierin de leidraad van de reis.

U reist via Tel Aviv naar Jeruzalem richting het noorden van het land. Hier ligt de derde stad van het land, Haifa. Tijdens deze tocht komt u langs verschillende hoogtepunten van Israël. Zo kunt u een bezoek brengen aan Bethlehem, het meer van Galilea en Safed.

De drie grote steden van Israël hebben elk hun eigen karakter. Zo beleeft u in Jeruzalem het authentieke Israël en wordt u omarmd door historie. In Haifa kunt u genieten van de Middellandse Zee en de prachtige natuur van het noorden van het land. Tel Aviv is een vrije, liberale en kosmopolitische stad waar u helemaal op kunt gaan in het nachtleven of kunt genieten van de beste restaurants van Israël.

 • Gids in het historisch Jeruzalem
 • Fietstour in het levendige Tel Aviv
 • Bezoek Gan HaShlosha National Park

Heeft u langer de tijd? Bekijk dan bijvoorbeeld eens deze 15-daagse reis naar Israël of deze combinatie van Israël en Jordanië.

Dagprogramma

Vlucht naar Tel Aviv inclusief luchthaven transfer naar Jeruzalem 1 uur

Vandaag vertrekt u richting Israël en vliegt u naar het internationale vliegveld: Ben Gurion Airport. Deze luchthaven is gelegen tussen Tel Aviv en Jeruzalem. Onze lokale medewerker staat hier klaar om u te ontvangen. Vanuit hier neemt deze u mee richting Jeruzalem, de hoofdstad van Israël. De stad wordt ook wel The Holy City genoemd en is nu een moderne stad, maar herbergt nog altijd een flinke portie historie.

Na aankomst in uw hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Jeruzalem optioneel met gids

Vandaag start uw reis op de top van de Olijfberg wat een panoramisch zicht over de Oude Stad van Jeruzalem geeft. Vanaf hier ziet u de Tempelberg en de bekende gouden rotskoepel.

Hierna is het tijd om de Oude Stad van Jeruzalem ook echt te bezoeken. Maak een tour door de joodse, Armeense, christelijke en islamitische wijk. Wandel langs de belangrijkste plekken: de Via Dolorosa, de Heilige Grafkerk, het Oostenrijkse gasthuis, de bekende souq (markt) en de Klaagmuur.

Omdat Jeruzalem u veel te bieden heeft, brengt u makkelijk een volle dag door in het oude historische stadscentrum.

Jeruzalem - Dode Zee - Massada - Ein Gedi ontvangst huurauto

Vanuit Jeruzalem vertrekt u richting de Dode Zee en kunt u drijven in op dit bijzonder zoute water. Hierna rijdt u in een kwartier naar Massada. Koning Herodus bouwde deze stad voor zijn volk, om hen te beschermen tegen de Romanen. Er bestaan verschillende verhalen over de slag bij Massada, maar wat er echt gebeurt is ontdekt u wanneer u een bezoek brengt aan deze op een hoge berg gelegen stad.

Wanneer u Massada verlaat gaat u richting Ein Gedi voor de nacht.

Ein Gedi - Nazareth - Tiberias optioneel bezoek Gan HaShlosha National Park

In de ochtend brengt u een bezoek aan het natuurgebied Ein Gedi. Hier kunt u een mooie wandeling maken van zo’n drie uur tussen de watervallen en bijzondere flora en fauna.

Vervolgens rijdt u richting het noorden. Onderweg maakt u een stop bij Nazareth. Hier bezoekt u de Aankondigingskerk. Na deze stop reist u verder richting Tiberias waar u de buurt kan verkennen.

Aan het eind van de middag kunt u nog eventueel een bezoek brengen aan de bekende Golan Hoogvlakte.

Tiberias - Haifa - Akko

Vandaag rijdt u verder naar Haifa aan de kust van Israël. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Bahá’i tempels en tuinen. Deze geloofsovertuiging wordt beschouwd als de jongste wereldgodsdienst.

Op zo’n vijf minuten lopen van de tempels vindt u de Duitse kolonie, een sfeervolle wijk in Haifa. Dit is een ideale locatie voor een kop koffie op het dakterras bij het Colony Hotel Haifa.

Vervolgens rijdt u richting de oude kruisvaardersstad Akko. Deze stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is omringd door een oude stadsmuur. Vanaf deze muur heeft u een prachtig uitzicht over de zee.

Na een bezoek aan Akko gaat u terug naar uw hotel in Haifa voor de overnachting.

Haifa - Caesarea - Tel Aviv inleveren huurauto

Na het ontbijt is het tijd om richting Tel Aviv te gaan. Onderweg kunt u Caesarea bezoeken, waar Koning Herodus de Grote in de Romeinse tijd zijn grootheidswaan tentoonspreidde. De resten van het Hippodrome, theater en het paleis van Herodus zijn hier te zien en zullen u versteld laten staan. De haven van Caesarea is tegenwoordig veranderd in een levendige en leuke plek voor een hapje en een drankje.

Vanuit Caesarea bent u met een kleine 40 minuten in Tel Aviv. Deze hippe en liberale stad vertegenwoordigt het moderne Israël en is de laatste stop van uw rondreis.

Tel Aviv optioneel fietstour

Tel Aviv heeft een lang strand, talloze toprestaurants en kent vele strandtentjes. U kunt vandaag op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan bijvoorbeeld het oude deel van de stad, het levendige Jaffa. Hier vindt u vele kunstgaleries, winkeltjes, bars en restaurantjes.

Uiteraard is het ook een prima idee om te relaxen op het strand van Tel Aviv. Daarnaast kunnen we ook een stadstour regelen per fiets onder leiding van een gids.

Tel Aviv - vlucht naar huis inclusief luchthaven transfer

Afhankelijk van de door u gekozen vlucht, heeft u vandaag nog even de tijd om een laatste souvenirs te kopen. Vervolgens haalt onze lokale medewerker u op bij uw accommodatie en brengt u naar de internationale luchthaven. Hier checkt u in en vliegt u weer naar huis.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en bieden een indruk van uw verblijf tijdens deze reis. Uiteraard is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw persoonlijke wensen.

Eldan Hotel

JeruzalemHet Eldan Hotel ligt op een gunstige locatie in het centrum en kijkt uit op de oude stadsmuren van Jeruzalem.

Brown Beach House

Tel AvivHet Brown Beach House ligt op slechts enkele meters van de kust. Daarnaast beschikt het hotel over de Flamingo-bar, een populaire bar bij zowel gasten als de lokale bevolking.

The Scots Hotel

TiberiasThe Scots Hotel bevindt zich in een historisch gebouw aan de oever van het Meer van Galilea, met uitzicht op de Golan-hoogvlakte. Dit voormalige ziekenhuis is nu een luxe hotel met een eigen zwembad.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Hoogtepunten van Israël

 • destination Israël
 • traveltime8 dagen
 • moneyVanaf € 1595,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Airport transfers
 • Verblijf in goede accommodaties
 • Meet & assist bij aankomst in Israël
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Autohuur incl. volledige verzekering zonder eigen risico
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle ins en outs van uw reis
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Entreegelden
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fietstour Tel Aviv
 • Gids in Jeruzalem
 • Gids in Tel Aviv
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Israël