Beste van Jordanië, Oman & de Emiraten

 • destination Abu Dhabi, Dubai & Oman
 • traveltime30 dagen
 • moneyVanaf € 4990,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Maak kennis met de wonderen van het Midden-Oosten. U ervaart tijdens deze rondreis de Arabische gastvrijheid, historisch perspectief, spectaculaire natuur en cultuur en het traditionele bedoeïenenleven.

 • Backdoorhike naar Petra
 • Ballonvaart over de Wadi Rum
 • Inclusief jeepsafari in de Wadi Rum
 • Snorkel- en/of duikexcursie in Aqaba

Liever de drie bestemmingen afzonderlijk van elkaar bezoeken? Bekijk hier het reisaanbod van Jordanië, Oman en de Emiraten.

Dagprogramma

Aankomst Amman (Jordanië)

Op de eerste dag reist u richting Jordanië en komt u aan in de hoofdstad Amman. Bij aankomst staat onze lokale medewerker op u te wachten. U wordt door de visum procedure geloodst en naar het hotel gebracht voor de eerste overnachting.

Amman

U ontmoet in de ochtend onze lokale medewerker. Zij nemen de reis uitgebreid met u door en vervolgens gaat u op pad. Deze eerste dag in Amman begint u met een city tour door de hoofdstad. Hier wonen naast de koning nog zo’n 2 miljoen andere Jordaniërs. Vroeger werd Amman als lelijke stad beschouwd, maar tegenwoordig is er van alles te doen en te zien. U begint met een bezoek aan de Citadel en het Amfitheater, 2 overblijfselen uit de Romeinse tijd. Vervolgens bezoekt u de blauwe moskee en brengt u een bezoek aan de levendige souq van Amman. U kunt de dag eindigen in de levendige Rainbow Street.

Amman - Jerash - Aljoun - Dode Zee

Na het bezoek aan Amman is het tijd om door te reizen naar het iets noordelijke gelegen Jerash. Deze oude ruïnestad is een van de beste bewaarde Romeinse steden ter wereld. Een must-see in Jordanië. Na Jerash zet u koers richting Ajloun, een mooi kruisvaarders kasteel.

Dode Zee

Vandaag brengt u een bezoek aan Wadi Muijib en Wadi Bin Hamad. De eerste stop is Wadi Mujib, dit natuurgebied bestaat uit enorme rotspartijen. Wadi Mujib is de perfecte plek om een wandeling te maken. Na de wandeling kunt u er nog voor kiezen om Wadi Bin Hamad te bezoeken, deze wadi ligt iets verder op in een gebied met rustig water en groenere natuur.

Dode Zee - Madaba - Mount Nebo - Ma’in - Dode Zee

U gaat vandaag de mozaïekstad Madaba bezoeken. In deze stad vindt u veel bijzondere mozaïeken in de St. George Kerk. Vanuit Madaba bent u snel bij de volgende bezienswaardigheid: Mount Nebo. Deze berg wordt ook wel de berg van Mozes genoemd. Dit komt omdat Mozes hier uitkeek over het beloofde land en de oversteek maakte. Aan het einde van de dag maakt u nog een stop bij de warmwaterbronnen van Ma’in. Hier kunt u nog even heerlijk genieten voordat u terugkeert naar uw hotel.

Dode Zee - Kings Highway - Kerak - Petra

Vandaag verlaat u het laagste punt ter wereld, de Dode Zee. U reist via Kings Highway, een oude handelsroute richting Kerak. Dit is een kasteel die heel erg belangrijk was voor de kruisvaarders en is nu een van de meest bekende kastelen van het land. Vanuit Kerak reist u richting Petra. Dit is een van de meest bijzondere redenen waarom u Jordanië bezoekt.

Petra optioneel met backdoorhike

Vandaag treedt u binnen in de wondere wereld van Petra, de roodstenen stad van de Nabateeërs. Eeuwen geleden bouwden zij hier een koninkrijk wat verborgen lag in de bergen. Door het ingenieuze watersysteem was men in staat op deze afgelegen plek het koninkrijk een lange tijd te laten floreren. Daarom zijn ook de prachtige bouwwerken zo goed bewaard gebleven. In 1812 werd Petra herontdekt door de Zwitser Jean Luc Bruckardt, en is sindsdien een trekpleister voor reizigers van over de hele wereld. Petra is groot en u hebt de hele dag nodig om de stad te bezoeken.

Petra - Wadi Rum - Aqaba inclusief jeepsafari

U gaat richting het gebied van de Bedoeïenen, de Wadi Rum woestijn. Dit volk leeft, in tegenstelling tot de Nabateërs, nog steeds hier. Zij zorgen dan ook dat de het beschermde Wadi Rum gebied nog steeds zijn charmes heeft net zoals duizenden jaren geleden. De woestijn is uitgestrekt en wordt afgewisseld met ruige rotsen aan alle kanten. Hierdoor heeft de Wadi Rum woestijn een uniek uiterlijk in de wereld en is het alsof u over de maan rijdt. Daarom heeft dit gebied niet voor niets gediend als filmlocatie voor diverse grote producties. Hier ervaart u de grootsheid en de stilte van dit gebied. Vanuit Wadi Rum zet u koers richting de kustplaats Aqaba aan de Rode Zee.

Aqaba - Amman - Muscat

Vandaag reist u vanaf Aqaba terug naar Amman en vliegt u door naar Muscat. Bij aankomst ontmoet u één van onze medewerkers die u naar uw hotel brengt.

Muscat

Muscat is de hoofdstad van Oman en kenmerkt zich door haar vele witte huizen. Daarom heeft Muscat dan ook als bijnaam de witte stad. Muscat maakt een overgangsfase door waarbij hedendaagse vooruitgang en eeuwenoude tradities een samenkomen. Sinds het begin van de eerste eeuw na Christus is Muscat een belangrijke handelshaven tussen het oosten en het westen. Muscat werd door de eeuwen heen geregeerd door verschillende inheemse stammen en buitenlandse machten als de Portugezen en de Perzen. Sinds Qaboos bin Said al Said tot sultan werd gekroond, heeft Muscat een sterke economische groei doorgemaakt wat resulteerde in een multiculturele samenleving. Vandaag gaat u dan natuurlijk ook highlights van deze witte stad stad bezoeken. Als u de gids uw speciale wensen doorgeeft, gaat hij hiernaartoe met u.

Muscat

Relax dag in Muscat.

Muscat - Sinkhole - Wadi Shab & Tiwi - Nizwa

De 4WD Jeep staat klaar voor uw avontuur. Na de meeting met onze lokale medewerker heeft u alle informatie om veilig op pad te gaan. U rijdt zuidwaarts langs de kust naar Wadi Shab. Deze weg neemt u mee langs witte stranden, mooie uitzichten, prachtige valleien en pittoreske vissersdorpjes. Onderweg kunt u nog stoppen bij Quriyat, een beroemde paarden handelsstad. Ook de Bimmah Sinkhole is zeker een bezoekje waard. Hier kunt u een verfrissende duik nemen. Onderweg komt u van allerlei dieren tegen zoals gazellen, kamelen en buffels. Aan het einde van de dag rijdt u naar Nizwa, maar eerst komt u nog langs het mooiste witte zandstrand van Oman: Finsbeach. Stap hier zeker even uit om van het prachtige strand te genieten.

Nizwa

Vanuit de grote en stille woestijn gaat u richting Nizwa, de woestijnstad van Oman. Voordat u hier aankomt komt u bij Ibra, een klein dorpje wat bekend staat om de vrouwenmarkt op woensdagen. Nizwa behoort tot een van de grootste steden van Oman en ligt op 165 kilometer van Muscat. Tot de 12e eeuw was Nizwa de hoofdstad van Oman. Door de centrale ligging neemt deze stad een belangrijke plaats in de geschiedenis van Oman. Vanwege de modernisering van de stad heeft deze deels zijn oorspronkelijke staat verloren en is nu het centrum voor de handel, religie, kunst en onderwijs en wordt gezien als marktstad. Het Ford van Nizwa behoort tot een van de oudste forten van het Sultanaat. Dit fort dateert uit de 17e eeuw.

Nizwa - Al Hamra - Hoota Cave - Jebel Shams / Jebel Akhdar

Vandaag reist u verder richting het dorpje Al Hamra, een traditioneel dorpje aan de voet van het Al Hajar gebergte. In Al Hamra bevindt zich ook de Al Hoota Cave en is echt super leuk om te bezoeken! Hierna zet u koers richting Bahla, die bekend is om het Bahla Fort. Vanaf hier rijdt u de bergen in richting het hoogste punt van Oman, zo’n 3009 meter hoogte. Hier heeft u een bijzondere overnachting in de bergen.

Jebel Shams / Jebel Akhdar

U verblijft vandaag in het mooiste natuurgebied van Oman. Ga per fiets of lopend op ontdekkingstocht door de prachtige bergen. Allebei erg leuk om te doen.

Jebel Shams / Jebel Akhdar - Wadi Bani Awf - Rustaq - Bilad Sayt - Muscat

Vandaag is de laatste etappe van uw selfdrive roadtrip door Oman. U gaat de Rustaq route rijden. Een van de eerste stop die u maakt onderweg is bij het oude stadje Bilad Sayt. Via een off-road route komt u aan bij de Wadi Bani Awf en vervolgens Rustaq waar u kunt stoppen bij een van de vele forten van de stad. Hier hebt u een prachtig uitzicht over de groene omgeving. Nakhl is het volgende stadje wat u bezoekt, hier bezoekt u het Nakhl Fort. Daarnaast vindt u hier de warmwater bronnen van Ain Thawarrah. Vervolgens zet u koers richting Muscat voor de laatste overnachtingen. Hier kunt u even bijkomen van uw bijzondere reis.

Muscat

Vrije dag in Muscat.

Muscat - Salalah

Vandaag heeft u een binnenlandse vlucht van Muscat naar Salalah. Op de luchthaven in Salalah ontmoet u weer een lokale medewerker.

Salalah - Wadi Darbat - Mirbat - Salalah

Salalah is de kuststad en hoofdstad in het uiterste zuiden van het gouvernement Dhofar van het sultanaat Oman. Dhofar is dé verassing van Oman. Deze streek is groen en staat bekend om haar seizoensweer. Hierdoor vindt u in Salalah een hele hoop mooie natuur. U start vandaag met een rit naar Wadi Darbat, een van de meest groene plekken in Oman. Wadi Darbat ligt op zo’n uur rijden van Oman. Dit is de plek waar u wellicht al foto’s van gezien hebt op plaatjes als het over Dhofar gaat. Vanuit Wadi Darbat hebt u op verschillende plekken uitzicht over Khor Rori, het plaatsje met historische opgravingen uit de eerste eeuw. Vervolgens rijdt u richting het plaatsje Mirbat, een stadje gelegen aan de voet van de Samhan berg en aan de kust van de Arabische zee. In Mirbat vindt u het Mirbat Fort, met uitzicht over de de haven van de stad. U kunt vanaf het fort ook een bezoek brengen aan het graf van Mohomammed Bin Ali, een belangrijk religieus leider uit de zesde eeuw. Vervolgens keert u terug naar Salalah en kunt u onderweg een stop maken bij het plaatsje Hasik.

Salalah - Al Baleed - Mugsayl Beach

U reist vandaag vanaf Salalah richting het westen. U bezoekt vandaag de golden beaches van Dhofar. De mooiste stranden van het land. Maar voordat u westelijke richting op gaat bezoekt u Al Baleed. Deze UNESCO Site bevindt zich in Salalah en is een historische opgraving. Dit fort is onder andere beschreven in reisverslagen van Marco Polo en Ibn Batutta. Na dit bezoek zet u koers richting het strand van Mugsayl, de bekende blow holes zullen u hier versteld doen staan van de kracht van het water. Kleine gaten in de rots kliffen boven de zee laten u hier natuurlijke fonteinen zien. Naast dit natuurlijke fenomeen is Mugsayl ook een prachtige plek qua uitzicht en omgeving. In de omgeving van deze plek vindt u ook veel wierook bomen, waar deze regio om bekend staat.

Salalah

Relax dag in Salalah.

Salalah - Empty Quarter Expeditie - Salalah

Vanuit Salalah gaat u richting het paradijs van de woestijnwereld, Ubar. De stad wordt genoemd als het vroegere handelscentrum van de Rub Al Khali woestijn. Beschreven staat dat het een rijke stad was doordat men handel dreef met de kustplaatsen. Echter zou de stad weggezakt zijn in het zand na een visioen van koning Shaddad. Hij negeerde een waarschuwing van de profeet waardoor de stad verdwenen is. Via het Jebel Qara gebergte reist u richting Thumrait, de 2e grootste stad van de provincie Dhofar. Vanuit Thumrait reist u 180 kilometer verder en komt u aan bij woestijnstad Ubar waar u alles te weten komt over de mythe van deze stad. U gaat verder via Wadi Malhit en reist terug naar Salalah.

Salalah

Geniet vandaag en morgen van de meest prachtige stranden van Midden-Oosten. Het is de ultieme plek om even helemaal tot rust te komen na deze leuke drukke dagen.

Salalah - Dubai

Vanuit Salalah vliegt u richting Dubai. Bij aankomst in Dubai gaat u direct een super gave city tour doen en weet u meteen al het een en ander van de stad.

Dubai - Abu Dhabi

U verlaat vandaag het drukke Dubai voor Abu Dhabi. Hier gaat u deelnemen aan een city tour waarbij u alle highlights van de stad gaat zien. Abu Dhabi is wat rustiger dan Dubai, maar biedt meer op het gebied van cultuur. Zo bezoeken we de Sjeikh Zayed Mosque en het Cultural Heritage Museum. Daarna bezoekt u het Formule 1 circuit en wandelt u over de Corniche, de bekende boulevard van Abu Dhabi.

Abu Dhabi

Vrije dag in Abu Dhabi.

Abu Dhabi - vlucht naar huis

Vandaag vliegt u weer terug naar Nederland en hopen wij dat u een onvergetelijke reis heeft gehad.

Impressie

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Beste van Jordanië, Oman & de Emiraten

 • destination Abu Dhabi, Dubai & Oman
 • traveltime30 dagen
 • moneyVanaf € 4990,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Alle vluchten | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Transfers van en naar luchthavens
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Alle belastingen en toeslagen
 • City tour in Dubai
 • Tickets Louvre
 • City tour Muscat
 • Gids in Petra
 • Chauffeur op alle reis dagen
 • Autohuur
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Optionele excursies
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Backdoorhike naar Petra
 • Ballonvaart Wadi Rum
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Abu Dhabi