Authentiek Jordanië

 • destination Jordanië
 • traveltime10 dagen
 • moneyVanaf € 1695,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Deze 10-daagse rondreis door Jordanië neemt u mee langs de highlights van het authentieke land. Reis mee naar het prachtige wereldwonder Petra, de kosmopolitische hoofdstad Amman en slaap onder de sterren in de Wadi Rum woestijn. Deze rondreis is een perfecte mix van cultuur, natuur en ontspanning. Jordanië is een land waar u goed zelf rond kunt rijden, maar u kunt er ook voor kiezen om de reis met een privéchauffeur te maken.

U start deze reis in de hoofdstad Amman, met drie miljoen inwoners het dichtstbevolkte gebied in het land. Vanuit Amman zet u koers richting Jerash en zakt u vervolgens via de oude handelsroute, de Kings Highway af naar het zuiden. Via deze weg komt u langs mooie natuurgebieden en bezoekt u Petra. Vervolgens overnacht u op een bijzondere plek: de uitgestrekte Wadi Rum woestijn. U sluit de reis af aan de Rode Zee om te relaxen en te snorkelen.

 • Backdoorhike naar Petra
 • Snorkel- en/of duikexcursie in Aqaba
 • Hiken met gids in het natuurreservaat van Dana
 • Ballonvaart met zonsopkomst over de Wadi Rum

Heeft u meer tijd? Wat dacht u dan van deze 12-daagse combinatie met Israël?

Dagprogramma

Vlucht naar Amman (Jordanië) inclusief meet & assist op luchthaven en transfer naar hotel

Op de eerste dag reist u vanuit Nederland naar Jordanië en komt u aan in de hoofdstad Amman. Hier wordt u opgewacht door een van onze lokale medewerkers, door de visum procedure geloodst en naar het hotel gebracht voor de overnachting. De volgende dag ontmoet u opnieuw iemand van onze crew die u uitleg geeft over de rondreis.

Amman - Jerash - Ajloun - Dode Zee ontvangst huurauto

Vandaag begint u in de hoofdstad van Jordanië, Amman. U ontmoet in de ochtend onze lokale medewerker. Deze neemt de reis even met u door en vervolgens gaat u op pad.

Amman is een levendige en moderne stad en biedt u een kijkje in het moderne Jordaanse leven. De stad heeft een aantal hoogtepunten die u absoluut niet mag missen. In de ochtend kunt u een bezoek brengen aan de Blauwe Moskee. Vanuit de moskee gaat u richting de Souq en downtown Amman. Na een bezoek aan de markt gaat u richting de Citadel en brengt u een bezoek aan het Amfitheater. Deze twee plekken liggen bij elkaar en midden in het centrum van de stad.

Vervolgens rijdt u richting het noorden. U verlaat de hoofdstad en koerst richting Jerash. Deze oude ruïnestad is een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Jerash staat niet op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, omdat men vroeger de verkeerde methodes heeft gebruikt om het te restaureren. Desondanks is het een van de grootste verassingen in Jordanië. Gelegen midden in een hedendaagse stad waant u zich even terug in de Romeinse tijd. Een must-see in Jordanië.

Vanuit Jerash kunt u optioneel nog een bezoek brengen aan het kasteel in Ajloun voor een spectaculair uitzicht over de omgeving. Vervolgens daalt u af richting de Dode Zee voor de overnachting.

Dode Zee - Madaba - Mount Nebo - Dode Zee

U blijft vandaag in het laagst gelegen gebied ter wereld. Vanuit uw hotel aan de Dode Zee reist u richting de mozaïekstad Madaba. Hier vindt u bijzondere mozaïeken in de St. George Kerk. Ook bent u vanuit Madaba snel bij de volgende bezienswaardigheid Mount Nebo, oftewel de berg van Mozes. Op slechts tien kilometer afstand vindt u deze berg en bijbehorende kerk. Dit is de plek vanwaar Mozes uitkeek over het beloofde land en de oversteek maakte.

Optioneel kunt u vandaag ook een bezoek brengen aan Wadi Bin Hammad of u gaat drijven in de Dode Zee.

Dode Zee - Wadi Bin Hammad - Kings Highway - Kerak - Dana

Na het ontbijt checkt u uit bij het resort en vervolgt u uw weg. Onderweg kunt u eerst stoppen bij een van de mooiste valleien van Jordanië: Wadi Bin Hammad.  Hier kunt u doorheen wandelen, zwemmen en klimmen. Het levert adembenemende uitzichten op in de prachtige kloof.

Uw reis gaat verder over de beroemde Kings Highway, ofwel de Koningsweg van Jordanië. Deze oude handelsroute is nog steeds een belangrijke verbindingsweg door Jordanië. Deze route brengt tot slot vandaag bij het kruisvaarderskasteel van Kerak.

Na een bezoek aan Kerak rijdt u richting het natuurgebied Dana Biosphere. U checkt hier in bij uw accommodatie voor de overnachting.

Dana - Little Petra - Petra optioneel hike met gids

U ontwaakt vandaag in de vallei van Dana. Het natuurreservaat van Dana bestaat uit bergen en droge rivierbedingen. Omdat het een beschermd natuurgebied is, leven hier wilde dieren zoals hyena’s en wolven.

Het is vandaag mogelijk om dit gebied vandaag samen met onze lokale gids te ontdekken. Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw accommodatie en gaat u een hike van zo’n vier uur maken en samen met de gids lunchen.

Na deze wandeltocht reist u verder naar uw hotel in Petra en checkt u hier in bij uw accommodatie. U kunt ervoor kiezen om Little Petra alvast te bezoeken, als voorproefje op morgen.

Petra Optioneel backdoorhike met gids of hele dag gids

Vandaag bezoekt u het wereldwonder Petra, een ervaring om nooit meer te vergeten. Dit doet u met onze spectaculaire backdoorhike. Deze maakt u samen met een lokale bedoeïen gids waarbij u via een prachtige wandelroute midden door de bergen Petra via de achterkant benadert. Op deze manier hoeft u niet de honderden treden naar het Klooster van Petra omhoog te lopen. U start namelijk bij dit hoogstgelegen gebouw en loopt bergafwaarts door het park en komt op het einde bij de Schatkamer. Dit is dus de omgekeerde route door Petra waarbij u maar een keer dezelfde route loopt en een prachtig natuurgebied meepikt op de heenweg!

Petra is de roodstenen stad van de Nabateërs. Eeuwen geleden bouwden zij hier een verborgen koninkrijk in de bergen. Door het ingenieuze watersysteem was men in staat op deze afgelegen plek het koninkrijk een lange tijd te laten floreren. Hierdoor zijn ook de prachtige bouwwerken zo goed bewaard gebleven. In 1812 is Petra herontdekt door de Zwitser Jean Luc Bruckardt en het is sindsdien een trekpleister voor reizigers van over de hele wereld.

Vanwege het enorme oppervlak van Petra heeft u de hele dag nodig om de stad te bezoeken. Zorg dus dat u uitgerust aan deze dag begint.

Petra - Wadi Rum inclusief jeepsafari met lunch

U laat Petra weer achter u en rijdt zuidwaarts richting het gebied van de bedoeïenen, de Wadi Rum woestijn. Dit volk leeft, in tegenstelling tot de Nabateërs nog steeds hier. Zij zorgen dan ook dat de het beschermde Wadi Rum gebied nog steeds zijn charmes heeft net zoals duizenden jaren geleden.

De Wadi Rum is een van de mooiste woestijnen ter wereld. De uitgestrekte woestijn wordt afgewisseld met ruige rotsen aan alle kanten. Hierdoor heeft de Wadi Rum een uniek uiterlijk en is het alsof u over de maan rijdt.  Het gebied heeft niet voor niets gediend als filmlocatie voor diverse grote producties als Lawrence of Arabia, The Martian en Aladdin.

Vandaag ervaart u de Wadi Rum met een jeepsafari van circa vier uur inclusief lunch. Onze gids haalt u hiervoor op bij het Visitor Centre en crosst naar alle highlights van de woestijn. Na afloop van de excursie zet de gids u af bij uw accommodatie in de Wadi Rum.

Wadi Rum - Aqaba optioneel ballonvaart met zonsopkomst | inleveren huurauto

Vandaag verlaat u het uitgestrekte landschap van de Wadi Rum en gaat u weer richting de bewoonde wereld. U kunt uiteraard in de ochtend ook nog genieten van deze prachtige natuur, maar vervolgens is het tijd om lekker te gaan relaxen aan de Rode Zee.

U rijdt in een klein uur richting Aqaba en checkt in bij uw resort aan de Rode Zee. Hier kunt u relaxen en en de indrukken van de afgelopen dagen op uw gemak verwerken.

Het is ook mogelijk om de dag op een zeer bijzondere manier te starten met een ballonvaart over de Wadi Rum! U ziet dan de zon opkomen vanuit een luchtballon en drijft langzaam over de woestijn heen.

Aqaba optioneel snorkelexcursie of duiken

Vandaag kunt u heerlijk relaxen aan het strand van Aqaba. Het is eventueel mogelijk om op diverse locaties te gaan snorkelen of duiken. Uiteraard kunnen we dit ook voor u regelen!

Aqaba - Amman - vlucht naar huis inclusief luchthaven transfer

Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht reist u vandaag terug naar huis. U wordt opgehaald door onze lokale medewerker bij uw hotel voor uw transfer naar de luchthaven van Amman.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Holiday Inn Resort Dead Sea

Dode ZeeHet Holiday Inn Resort ligt aan de rand van de Dode Zee en heeft naast een groot buitenzwembad ook een privéstrand aan de Dode Zee.

Memories Aicha Luxury Camp

Wadi RumHet zeer mooi gelegen Memories Aicha Luxury Camp ligt in Wadi Rum en biedt uitzicht op de bergen. De tenten hebben allemaal een douche en toilet en in de ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar.

Petra Bubble Luxotel

Wadi Musa (Petra)Petra Bubble Luxotel is een unieke accommodatie in Wadi Musa, nabij Petra. U verblijft in een driedelige bubble tent met eigen jacuzzi vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Authentiek Jordanië

 • destination Jordanië
 • traveltime10 dagen
 • moneyVanaf € 1695,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Transfers van en naar luchthaven
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Meet & assist lokale medewerker Amman
 • Visum Jordanië
 • Jeepsafari Wadi Rum
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Autohuur incl. volledige verzekering zonder eigen risico
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Uitgebreide persoonlijke reis app met route en info
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Optionele excursies
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Privéchauffeur op reisdagen
 • Hike met gids in Dana
 • Ballonvaart Wadi Rum
 • Snorkel- en/of duikexcursie Aqaba
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Jordanië