Beste reistijd Jordanië

Het beste seizoen om Jordanië te bezoeken hangt helemaal af van wat u wilt doen. In principe kunt u Jordanië bezoeken van maart tot en met november. In de zomermaanden kan het overdag echter warm zijn waardoor het minder prettig is om een stad te ontdekken of activiteiten te ondernemen.

Wat is de beste reistijd voor Jordanië?

De beste reistijd voor Jordanië is in de lente en de herfst. Dit zijn de maanden maart tot en met mei en september tot en met november. In deze maanden is het overdag niet te heet om alle bezienswaardigheden te bezoeken en valt er nauwelijks neerslag. Houd er wel rekening mee dat het ’s avonds flink kan afkoelen en dan met name in de woestijn. Vergeet dus niet om warme kleding mee te nemen voor in de avonduren. 

Als u een relaxvakantie zoekt en vooral aan de zee wilt liggen, dan zijn de zomermaanden wel zeer geschikt. Ook in de winter kunt u prima naar Jordanië reizen, maar houdt dan wel rekening met koele temperaturen en meer neerslag. Het kan namelijk in de winter goed afkoelen en zelfs vriezen. Toch heeft het ook zo zijn voordelen. Het is namelijk geen hoogseizoen periode en daardoor is het een stuk rustiger. Door de laagstaande zon in de winter heeft u ook prachtig licht over bijvoorbeeld Petra of de Wadi Rum woestijn. Dat maakt Jordanië ook in de winter een topbestemming!

Hoogseizoen voor Jordanië

De beste tijd om Jordanië te bezoeken zijn dus de lente en de herfst. Van maart tot en met mei en september tot en met november is de temperatuur boven de 20 graden, zijn de nachten koel en valt er weinig regen.

April en mei zijn de drukste maanden qua toerisme. In deze maanden valt de minste regen en is de temperatuur erg prettig. In de herfst naar Jordanië, van september tot en met november, is daarom ook een goede optie als u wat minder drukte zoekt.

Feestdagen in Jordanië

Het is ook altijd handig om rekening te houden met lokale feestdagen. Op islamitische feestdagen komen veel mensen van over heel de wereld naar het Midden-Oosten om bijvoorbeeld hun familie te bezoeken en kan het dus zijn dat vluchten sneller volgeboekt zijn. Zorg dus dat u uw vakantie naar Jordanië niet last-minute hoeft te boeken.

Klimaatverschillen in Jordanië

Het klimaat in Jordanië verschilt op sommige plaatsen behoorlijk. Zo liggen Amman, Petra en de Wadi Rum woestijn op 800 meter boven zeeniveau en Dana en Ajloun nog hoger op 1.500 meter boven zeeniveau. Daarnaast ligt de Dode Zee weer echter op 400 meter onder zeeniveau.

Rondreizen naar Jordanië