Compleet Jordanië

 • destination Jordanië
 • traveltime15 dagen
 • moneyVanaf € 2490,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Tijdens deze 15-daagse rondreis door Jordanië ziet u alle belangrijke bezienswaardigheden en kunt u onderweg genieten van de prachtige natuur en bijzondere uitzichten.

Het land biedt u een unieke inkijk in historie, wanneer u plekken als Jerash en Petra bezoekt. Daarnaast is de bevolking erg gastvrij. Deze rondreis is een perfecte mix van cultuur, natuur en ontspanning.

U start de reis in de hoofdstad Amman, met drie miljoen inwoners het dichtstbevolkte gebied in het land. Vanuit Amman zet u koers richting Jerash en zakt u vervolgens via de oude handelsroute, de Kings Highway, af naar het zuiden. Via deze weg komt u langs mooie natuurgebieden en bezoekt u Petra.

Vervolgens overnacht u op een bijzondere plek: onder de sterrenhemel in de Wadi Rum woestijn! Een unieke ervaring. U sluit de reis af aan de Rode Zee om te relaxen en eventueel te snorkelen of te duiken.

 • Inclusief gids in Petra
 • Ballonvaart over de Wadi Rum
 • Inclusief jeepsafari in de Wadi Rum
 • Snorkel- en/of duikexcursie Aqaba

Wilt u in 15 dagen ook nog graag naar Israël? Bekijk dan hier de combinatie reis naar deze twee landen »

Dagprogramma

Vertrek naar Jordanië inclusief meet & assist en luchthaven transfer

Op de eerste dag reist u naar Jordanië en komt u aan op de internationale luchthaven van de hoofdstad Amman. Hier wordt u opgewacht door een van onze lokale medewerkers. U wordt door de visumprocedure geloodst en naar het hotel gebracht voor de overnachting.

Voordat de rondreis van start gaat, ontmoet u opnieuw iemand van onze crew die u uitleg geeft over de rondreis. In Nederland ontvangt u de instructie app om mee op reis te nemen. In Jordanië krijgt u de ins en outs van ons lokale team.

Amman optioneel met een gids

Vandaag bent u in Amman, de hoofdstad van Jordanië. Een stad die vaak – onterecht – wordt overgeslagen tijdens een bezoek aan het land. Amman is de stad waar de koning woont samen met nog zo’n 2 miljoen andere Jordaniërs. Het is een levendige en moderne stad en biedt u een kijkje in het moderne Jordaanse leven.

De stad heeft een aantal hoogtepunten die u absoluut niet mag missen. Na een bezoek aan de levendige souq en de blauwe King Abdullah I Moskee gaat u richting de Citadel en brengt u een bezoek aan het Amfitheater. Deze overblijfselen uit de Romeinse tijd liggen bij elkaar, middenin het centrum van de stad.

Amman heeft een bruisend nachtleven met talloze leuke restaurants, rooftopbars en clubs. U heeft twee leuke uitgaansgebieden, Rainbow Street en het nieuwe gebied rondom de City Mall.

Amman - Jerash - Ajloun - El Himma instructies van lokale medewerker & ontvangst huurauto

U start de dag met een ontmoeting met een van onze lokale medewerkers in Jordanië. Deze geeft u een uitgebreide instructie over de reis en geeft u nog de laatste tips mee voor onderweg. Hierna neemt u de huurauto in ontvangst en gaat de rondreis van start.

U rijdt noordwaarts in de richting van Jerash. Deze oude ruïnestad is een van de best bewaarde Romeinse steden en staat ook wel bekend als het Pompeï van het Oosten. Jerash staat helaas niet op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, omdat men vroeger de verkeerde methodes gebruikte om dit gebied te restaureren. Desondanks is het een van de grootste verassingen van Jordanië. Gelegen midden in een hedendaagse stad, waant u zich even terug in de Romeinse tijd.

In Ajloun bezoekt u het kasteel vanuit waar u een mooi uitzicht hebt over de omgeving. Vervolgens reist u richting Pella. Archeologische vondsten uit de brons- en de ijzertijd duiden op een welvarende stad die handel dreef met Egypte, Syria en Cyprus.

U komt vervolgens aan in Himma, een groen paradijs in het noorden van Jordanië. Een verborgen schat die niet veel mensen kennen. U komt bij de natuurlijke warmwaterbronnen en overnacht hier in een zeer bijzondere accommodatie. El Himma Chalets (privé accommodatie van Middenoostenreizen.com) liggen bij de warmwaterbronnen van Himma. Het diner in de avond wordt door de privé kok voor u klaargemaakt.

El Himma

Vandaag heeft u een extra dag in dit bijzondere paradijs. Geniet van de natuur in de omgeving van El Himma, maak een wandeling of relax aan het zwembad.

Wilt u meer weten over El Himma? Lees de ervaringen van onze vrienden van REiSREPORT »

El Himma - Umm Qais - Jordan River - Dode Zee

Na een relaxte ochtend aan de warmwaterbronnen in El Himma rijdt u in 2,5 uur richting de Dode Zee. Voor dat u koers zet naar het Dode zee gebied, maakt u eerst een stop bij Umm Qais, een ruïne in de buurt van Irbid.

U rijdt via het groene gebied langs de grens met Israël in zuidelijke richting. Onderweg rijdt u langs de oevers van de Jordan River en komt u langs de plek waar Jezus gedoopt is. Hier kunt u een uitstap naartoe maken en een tour volgen. Een voor veel mensen bijzondere plek met een rijke historie.

Vervolgens komt u bij uw hotel bij de Dode Zee aan waar u in checkt en de rest van de dag kunt relaxen.

Dode Zee - Madaba - Mount Nebo

Na het ontbijt kunt u de mozaïekstad Madaba bezoeken. Hier bezichtigt u de St. George kerk en de kerk van John the Baptist (Johannes de doper) waarna u doorreist naar Mount Nebo. Dit is de plek vanwaar Mozes over het beloofde land uitkeek. Hierna gaat u terug naar uw hotel aan de Dode Zee.

Dode Zee optioneel bezoek aan Wadi Mujib

Vandaag kunt u een volle dag relaxen aan de Dode Zee. De Dode Zee ligt 410 meter beneden zeeniveau en is daarmee het laagste punt ter wereld. In de Dode Zee zijn 35 verschillende mineralen gevonden, het is hiermee de grootste natuurlijke spa ter wereld. De Dode Zee bevat meer dan 450 gram zout per liter water, dit is 10 keer zoveel als een normale zee.

Mocht u toch iets willen ondernemen? Breng dan vroeg in de ochtend een bezoek aan Wadi Mujib! Dit is een avontuurlijke tocht door een ruige vallei met watervallen en prachtige natuur. U kunt deze hike van zo’n drie uur alleen of onder leiding van een gids maken. Tip: neem zwemkleding, oude kleren en waterschoenen mee, zodat u goed voorbereid bent voor dit avontuur!

Lees hier meer over Wadi Mujib »

Dode Zee - Wadi Bin Hammad - Kerak - Dana optioneel hike met gids in Dana

U reist vandaag verder zuidwaarts en verlaat het gebied rondom de Dode zee. Via de beroemde Kings Highway reist u richting Kerak, een plek die beroemd is om het grote kruisvaarderskasteel wat hier staat. De weg die u aflegt is een oude handelsroute die vele eeuwen geleden al werd gebruikt door de Nabateeërs.

Voor u in Kerak arriveert, raden we u aan te stoppen bij Wadi Bin Hammad. Dit is een rustige wadi met prachtige natuur. Na een wandeling van een uur of twee, gaat u weer verder in de richting van Kerak.

Daarna rijdt u door naar het Dana Bionature Reserve, een natuurgebied wat onder andere door de Koningin-Noor-foundation in stand wordt gehouden. Dit beschermde gebied is het grootste natuurreservaat van Jordanië, maar toch weten niet veel reizigers deze regio te vinden. Het is een prachtige groene parel die zich perfect leent voor wandelingen en het genieten van de natuur.

Dana Bionature Reserve - Wadi Musa (Petra) optioneel bezoek aan Little Petra

In de ochtend heeft u de tijd om rustig te ontbijten en eventueel nog een wandeling te maken voordat u vertrekt richting Petra. Onderweg komt u het Showbak kasteel tegen en komt vervolgens aan in Wadi Musa, het dorp waarbij Petra ligt.

Ter voorbereiding op uw bezoek aan Petra morgen, kunt u vandaag alvast Little Petra bezoeken. Het wordt Klein Petra genoemd, omdat het in vroegere tijden een voorstadje was van het nabijgelegen Petra. De handelaren kwamen hier met hun kamelen, zij mochten de stad Petra niet in en rustten in Little Petra uit.

Petra inclusief backdoorhike

Petra is een van de voornaamste redenen om Jordanië te bezoeken. Vandaag treedt u binnen in deze wondere wereld die ook wel bekend staat als de roodstenen stad van de Nabateërs. Eeuwen geleden bouwden zij hier een koninkrijk dat verborgen lag in de bergen. Door het ingenieuze watersysteem was men in staat op deze afgelegen plek het koninkrijk een lange tijd te laten floreren. Hierdoor zijn ook de prachtige bouwwerken zo goed bewaard gebleven. In 1812 is de stad (her)ontdekt door de Zwitser Jean Luc Bruckardt en vanaf toen een trekpleister voor reizigers van over de hele wereld.

Petra is groot en u heeft de hele dag nodig om de stad te bezoeken. Het belooft een onvergetelijke dag te worden, dus zorg dat u hier uitgerust aan begint. Bovendien start uw bezoek aan Petra op een bijzondere manier met een backdoorhike. Onder begeleiding van een lokale bedoeïengids start u de dag via deze nog onbekende, avontuurlijke manier om zo Petra vanaf de achterkant te benaderen!

Lees hier meer over het wereldwonder Petra »

Petra - Wadi Rum inclusief jeepsafari met lunch | optioneel wildkamperen

In de ochtend verlaat u de stad van de Nabateërs en gaat richting het gebied van de bedoeïenen, de Wadi Rum woestijn. Dit volk leeft, in tegenstelling tot de Nabateërs, nog steeds hier. Zij zorgen dan ook dat het beschermde Wadi Rum gebied zijn duizend jaar oude charmes heeft weten te behouden.

De woestijn is uitgestrekt en het losse zand wordt afgewisseld met ruige rotspartijen. Hierdoor heeft de Wadi Rum woestijn een uniek uiterlijk en lijkt het alsof u over de maan rijdt. Zo heeft dit gebied niet voor niets gediend als filmlocatie voor diverse grote producties.

U komt aan in Wadi Rum bij het bezoekerscentrum. Vervolgens rijdt u met een 4×4 jeep en gids verder de Wadi Rum woestijn in. De lunch is hierbij inbegrepen. In de avond dineert u in een traditioneel kamp. Hier ervaart u de grootsheid en de stilte van dit gebied en slaapt u onder de schitterende sterrenhemel.

Wadi Rum - Aqaba optioneel ballonvaart over Wadi Rum tijdens zonsopkomst | inleveren huurauto

Na een heerlijke nacht in de woestijn rijdt u terug naar het Visitor Center en haalt u uw auto weer op. U reist vanuit hier verder richting Aqaba. U laat de woestijn achter zich en rijdt in een klein uurtje naar de enige havenstad van Jordanië voor een aantal dagen relaxen aan het strand.

U kunt ervoor kiezen om in de ochtend een prachtige ballonvaart te maken. Tijdens zonsopkomst maakt u een anderhalf uur durende vlucht over de Wadi Rum woestijn!

Aqaba optioneel duiken of een snorkelexcursie in de Rode Zee

Deze dagen heeft u ter vrije besteding in Aqaba. De Rode Zee is een prachtige plek voor snorkel- en duikexcursies. Als u hierover advies wilt of een duik wilt boeken, kunt dit altijd bij ons aanvragen. Verder kunt u naar het strand of maakt u een uitstapje naar Bernice Beach.

Aqaba - Amman - vlucht naar huis inclusief luchthaven transfer

Vandaag komt er een einde aan uw rondreis door Jordanië. Afhankelijk van de gekozen vlucht, kunt u eventueel nog wat tijd doorbrengen in Aqaba.

Per transfer wordt u naar de internationale luchthaven van Amman gebracht en stapt u met een koffer vol nieuwe herinneringen op het vliegtuig.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en bieden een indruk van uw verblijf tijdens deze reis. Uiteraard is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw persoonlijke wensen.

Corp Amman Hotel

AmmanHet Corp Amman Hotel ligt tegenover het Royal Cultural Center in Queen Alia Street in Amman. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en een fitnessruimte.

Dana Guesthouse

DanaDana Guesthouse is een unieke accommodatie gelegen in Dana. Het beschikt over een ruim terras en een restaurant.

Memories Aicha Luxury Camp

Wadi RumHet zeer mooi gelegen Memories Aicha Luxury Camp ligt in Wadi Rum en biedt uitzicht op de bergen. De tenten hebben allemaal een douche en toilet en in de ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar.

Al Manara Aqaba

AqabaHet Al Manara Hotel in Aqaba is van wereldklasse en beschikt over een eigen strand aan de Rode Zee, een infinitypool en meerdere restaurants waar u voortreffelijk kunt eten.
Jordanië El Himma Natuurlijk Zwembad

Samara Chalets

El HimmaDeze unieke privé villa is exclusief te boeken bij Middenoostenreizen.com. U beschikt hier over een eigen zwembad wat is verwarmd door de nabijgelegen warmwaterbronnen. De gastheer verzorgd tevens alle maaltijden voor u.

Petra Bubble Luxotel

Wadi Musa (Petra)Petra Bubble Luxotel is een unieke accommodatie in Wadi Musa, nabij Petra. U verblijft in een driedelige bubble tent met eigen jacuzzi vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Compleet Jordanië

 • destination Jordanië
 • traveltime15 dagen
 • moneyVanaf € 2490,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Meet & assist aankomst Amman
 • Visum Jordanië
 • Jordanpass – voor alle entree fees
 • Ruim- & handbagage
 • Transfers van en naar luchthaven
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Autohuur incl. volledige verzekering zonder eigen risico
 • Gids in Petra
 • Jeepsafari Wadi Rum
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Gepersonaliseerde reis app met alle informatie over uw reis
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Optionele excursies
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Privéchauffeur op reisdagen
 • Ballonvaart Wadi Rum
 • Snorkel- en/of duikexcursie Aqaba
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Jordanië