Compleet Egypte & Jordanië

 • destination Egypte & Jordanië
 • traveltime18 dagen
 • moneyVanaf € 3250,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Deze 18-daagse rondreis door Egypte & Jordanië geeft u een compleet beeld van beide landen. Naast het bezoeken van twee wereldwonderen, de Piramide van Cheops in Egypte en Petra in Jordanië, maakt u ook kennis met de prachtige natuur en cultuur van deze bijzondere bestemmingen.

U start uw Egyptische avontuur in de hoofdstad Caïro, waar u onder andere een bezoek brengt aan het Egyptisch Museum en de nabijgelegen piramides in Gizeh. Vanuit Caïro vliegt u naar Aswan, vanwaar u een cruise maakt over de Nijl. In vier dagen vaart u naar Luxor terwijl u stops maakt bij historische hoogtepunten. In Luxor heeft u een dag om de Vallei der Koningen te bezoeken en de Luxor Tempels te zien. Vervolgens vliegt u terug naar Caïro voor de laatste overnachting in Egypte.

Vervolgens reist u naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Vanuit Amman rijdt u via de oude handelsroute, de Kings Highway, richting het zuiden. Deze weg neemt u via de Dode Zee mee langs diverse natuurgebieden en brengt u natuurlijk naar Petra. Na het bezoek aan dit tweede wereldwonder van deze reis, overnacht u onder de sterrenhemel in de Wadi Rum woestijn. U sluit de reis af aan de Rode Zee om te relaxen en te snorkelen.

 • Bezoek aan twee wereldwonderen
 • Backdoorhike naar Petra
 • Inclusief jeepsafari in de Wadi Rum
 • Snorkel- en/of duikexcursie in Aqaba

Deze reis is natuurlijk andersom ook mogelijk. U brengt dan eerst een bezoek aan Egypte en vervolgens aan Jordanië. 

Heeft u minder tijd? Bekijk dan eens deze 11-daagse rondreis door Egypte & Jordanië »

Dagprogramma

Vlucht naar Caïro inclusief meet & assist en luchthaven transfer

Vandaag begint uw reis langs en vliegt u vanaf een luchthaven naar keuze naar Caïro waar u wordt opgewacht door een lokale medewerker. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht voor de eerste overnachting.

Caïro inclusief privéchauffeur

Welkom in Egypte! Vandaag start uw reis echt in de hectische maar charmante hoofdstad van Egypte, Caïro. Het is hier haast onmogelijk om de Salah El-Din Citadel te missen. Deze citadel lijkt op een typisch vroegmiddeleeuws fort met grote imposante poorten, torens en hoge verdedigingsmuren. De plek torent hoog uit boven de stad en is een van de belangrijkste niet-faraonische monumenten van de hoofdstad. In deze citadel, die dateert uit de 12e eeuw, bevindt zich ook de Mohammed Ali Moskee met zijn 4 herkenbare minaretten.

Vanuit hier kunt u de drukke islamitische wijk ingaan die op loopafstand hiervandaan ligt. Vervolgens eindigt u op de grootste markt van Afrika, de El Kahlili Soukh. Dit is een van de meest interessante winkelbestemmingen van Egypte of misschien wel het van heel Midden-Oosten.

Op deze dag is er ook tijd om het Egyptisch Museum te bezoeken. In dit wereldberoemde museum leert u meer over het leven, de cultuur en de achtergrond van de Egyptenaren.

Caïro - Gizeh inclusief privéchauffeur

U laat de hoofdstad achter u en bezoekt vandaag de Piramides van Gizeh. Op slechts enkele kilometers van Caïro ligt dit klassieke wereldwonder dat bestaat uit drie bouwwerken: de piramide van Cheops, Mykerinus en Chefrin. Deze piramides behoren tot de oudste bouwwerken ter wereld. Als afsluiter bezoekt u de beroemde Gizeh Sfynx.

Gizeh - Aswan - start Nijlcruise inclusief luchthaven transfers

In de ochtend vliegt u naar Aswan, de plek waar uw Nijlcruise begint. Bij aankomst op de luchthaven staat er wederom iemand van ons lokale team u op te wachten.

U reist vervolgens naar de boot om op de Nijlcruise te stappen. Na het inchecken op de boot hebt u lunch aan boord. Vervolgens bezoekt u de hoge dam van Aswan, de Tempel van Philae en de onafgemaakte Obelisk. De laatstgenoemde tempel is gewijd aan de vruchtbaarheidsgodin Isis en ligt in een prachtige omgeving op het eiland Pilak.

Nijlcruise | Aswan - Kom Obo - Edfu Tempel - Esna

Vandaag koerst het luxe cruiseschip over de Nijl richting Esna. Onderweg bezoekt u verschillende plekken en meert de boot aan bij een aantal unieke plekken.

De eerste stop vandaag is Kom Ombo. Deze unieke tempel is de enige tempel uit de Egyptische oudheid die geweid is aan twee goden. De tempel is bovendien nog in erg goede staat.

Na dit bezoek vaart u verder naar Edfu gelegen tussen Aswan en Esna in. De tempel in Edfu is gewijd aan zonnegod Horus en pas in 1860 herontdekt vanuit het woestijnzand. Dit heeft er mede voor gezorgd dat de tempel van Edfu een van de best bewaarde tempels is in Egypte.

De rest van de dag hebt u tijd om te ontspannen aan boord van uw cruiseschip.

Nijlcruise | Esna - Karnak - Luxor

Na de eerste paar dagen op de Nijl vaart u vandaag naar een van de hoogtepunten van deze cruise. De boot vaart noordwaarts en komt halverwege de dag aan in Luxor. Maar eerst brengt u een bezoek aan het overweldigende tempelcomplex van Karnak.

Het tempelcomplex van Karnak is het grootste van Egypte en wordt ook wel gezien als het grootste openluchtmuseum ter wereld. De bouwwerken in het complex zijn aan verschillende goden gewijd. Slechts het deel van het complex dat gewijd is aan de god Amon-Ra is toegankelijk voor publiek.

In de loop der eeuwen hebben meer dan 30 farao’s deelgenomen aan de bouw. Wanneer u een bezoek brengt aan dit imposante complex zal u dan ook een mengeling van diverse stijlen tegenkomen.

Nijlcruise | Vallei der Koningen - Luxor

In de ochtend checkt u uit en verlaat u het cruiseschip. U heeft vandaag nog een volle tour dag op het programma staan met een aantal bijzondere plekken.

U start vandaag op de Egyptische Westbank welke ook wel de Vallei der Koningen genoemd. U bezoekt hier de Tempel van Hatsjepsoet. Wat dit complex vooral zo bijzonder maakt, is degene achter dit architectonische meesterwerk. Hatsjepsoet was een van de weinige vrouwelijke farao’s die Egypte heeft gekend. Ze regeerde 22 jaar en kreeg het indrukwekkende monument in slechts 15 jaar af. Een recordtempo voor die tijd.

De gids neemt u vandaag mee langs de mooiste plekken in het gebied en aan het einde van de dag checkt u in bij uw hotel in Luxor.

Luxor - Caïro inclusief luchthaven transfer

U heeft vandaag een dag ter vrije besteding in Luxor. Aan het einde van de middag wordt u per transfer opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Luxor gebracht. Vanuit hier vliegt u terug naar de hoofdstad Caïro voor uw laatste overnachting in Egypte.

Caïro - Amman inclusief luchthaven transfer

Vanuit Caïro vliegt u naar Amman. Hier wordt u opgewacht door iemand van het team van Middenoostenreizen.com. U wordt door de visumprocedure geloodst door onze lokale medewerker en naar het hotel gebracht voor de overnachting.

Amman - Jerash - Dode Zee ontvangst huurauto

Na het ontbijt komt onze lokale medewerker bij u langs in het hotel. Deze levert de huurauto af en vertelt u alles wat u moet weten.

U verlaat de hoofdstad en rijdt richting het historische Jerash. Deze oude ruïnestad is een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Jerash is geen UNESCO-site, omdat men vroeger de verkeerde methodes heeft gebruikt om dit gebied te restaureren. Desondanks is dit een van de grootste verrassingen van Jordanië. De stad wordt niet voor niets het Pompeii van het Midden-Oosten genoemd. Een van de hoogtepunten van het land die u absoluut niet mag overslaan.

Vanuit Jerash rijdt u zuidwaarts en daalt u af richting de Dode Zee voor de overnachting.

Dode Zee - Mount Nebo - Madaba - Kerak - Petra

Vanuit uw hotel aan de Dode Zee reist u zuidwaarts. Onderweg kunt u uiteraard op diverse plekken even stoppen en genieten van het prachtige landschap.

Een onmisbare stop is Mount Nebo. Hier kunt u de plek zien vanwaar Mozes uitkeek over het Beloofde Land en de oversteek maakte. Deze religieuze plek is belangrijk voor zowel joden als christenen en moslims. Iets verder ligt Madaba, de stad die bekend staat om haar vele mozaïeken. De belangrijkste bezienswaardigheid van deze stad zijn de mozaïeken in de St. George Kerk. Toch heeft Madaba nog veel meer te bieden. Denk bijvoorbeeld aan de kerk van Johannes de Doper en de diverse Musea.

Vervolgens reist u via de oude handelsroute Kings Highway richting Kerak. Dit oude kruisvaarderskasteel is nu een van de meest bekende ruïnes van het land. In de vroegere tijden was dit een belangrijk strategisch punt met controle over de Dode Zee, Palestina en de karavaanroute.

Vanuit Kerak reist u richting het volgende hoogtepunt van uw reis: Petra.

Petra optioneel met backdoorhike

Vandaag treedt u binnen in de meest waardevolle toeristische schat van Jordanië: Petra. Een bezoek aan deze roodstenen stad neemt de hele dag in beslag, dus zorg dat u uitgerust aan dit avontuur begint. Deze hoofdstad van de Nabateeërs is tevens voor velen dé reden om Jordanië te bezoeken.

De Nabateeërs zijn een relatief onbekend Arabisch volk dat hier leefde in de Klassieke Oudheid. Eeuwen geleden hakten zij hier een koninkrijk uit de rotsen wat volledig verborgen lag in de bergen. Vandaag de dag is Petra een trekpleister voor reizigers van over de hele wereld.

Als u wilt regelen wij voor u de spectaculaire backdoorhike. Op deze manier komt u op een avontuurlijke manier Petra binnen.

Petra - Wadi Rum inclusief jeepsafari met lunch

In de ochtend verlaat gaat richting het gebied van de bedoeïenen, de Wadi Rum. Dit volk zorgt ervoor dat het beschermde gebied zijn duizend jaar oude charmes heeft weten te behouden.

De woestijn is uitgestrekt en het losse zand wordt afgewisseld met ruige rotspartijen. Vanwege het rode oppervlak, dat doet denken aan de planeet Mars, is de Wadi Rum een veel gebruikte filmlocatie voor sciencefictionfilms die op Mars spelen. Films als Aladdin, Prometheus, Lawrence of Arabia, The Martian en Star Wars zijn hier opgenomen.

U rijdt met uw huurauto naar het Visitor Center van de Wadi Rum. Hier staat onze lokale gids op u te wachten en vervolgt u uw reis met 4WD jeep dieper de woestijn in. De gids neemt u mee op een vier uur durende jeepsafari waarbij de lunch is inbegrepen.

In de avond dineert u in een traditioneel kamp. Hier ervaart u de grootsheid en de stilte van dit gebied en slaapt u onder de schitterende sterrenhemel.

Wadi Rum - Aqaba inleveren huurauto

Na een heerlijke nacht in de woestijn rijdt u terug naar het Visitor Center en haalt u uw auto weer op. U laat de woestijn achter zich en rijdt in een klein uurtje naar Aqaba. Dit is de enige kustplaats van Jordanië en hier heeft u een aantal dagen om te relaxen aan het strand.

Aqaba optioneel snorkelen of duiken

Deze dagen heeft u alle tijd om bij te komen van de reis. Wij kunnen op verzoek ook een snorkel- of duikexcursie voor u organiseren.

Aqaba - Amman – luchthaven naar keuze inclusief luchthaven transfer

Vandaag zit uw rondreis langs de hoogtepunten van Egypte en Jordanië erop. Middels een transfer wordt u naar de luchthaven gebracht van Amman. Vanaf hier vliegt u naar een luchthaven naar keuze.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Corp Amman Hotel

AmmanHet Corp Amman Hotel ligt tegenover het Royal Cultural Center in Queen Alia Street in Amman. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en een fitnessruimte.

Holiday Inn Resort Dead Sea

Dode ZeeHet Holiday Inn Resort ligt aan de rand van de Dode Zee en heeft naast een groot buitenzwembad ook een privéstrand aan de Dode Zee.

Mövenpick Resort & Residences Aqaba

AqabaDit resort in het centrum van Aqaba ligt op enkele meters van de Rode Zee. Het beschikt over een eigen strand, verschillende buitenzwembaden en meerdere eetgelegenheden.
Jordanië Wadi Rum Wildkamperen
Jordanië Wadi Rum Gids Maakt Thee
Wadi Rum Woestijn Jeep

Wildkamperen

Wadi RumSlaap onder de blote sterrenhemel in de Wadi Rum woestijn! Een hotel met meer dan 1000 sterren gegarandeerd.

Steigenberger Hotel El Tahrir Cairo

CaïroDeze accommodatie in Caïro ligt op slechts 200 meter van het Egyptisch Museum en beschikt onder andere over een buitenbad.

Mövenpick MS Hamees

NijlcruiseVaar door de geschiedenis van Egypte met deze Nijlcruise van Luxor naar Aswan. U komt langs hoogtepunten als de tempelcomplexen van Philea en Luxor.

Hilton Luxor Resort & Spa

LuxorGelegen aan de oevers van de Nijl, biedt het Hilton Luxor Resort & Spa een prachtig uitzicht vanaf de rand van het water. Duik in een van de twee zwembaden of ontspan in een hangmat bij de Nijl.

Petra Guest House Hotel

PetraHet Petra Guest House Hotel ligt bij een van de bekendste bezienswaardigheden van Jordanië, namelijk bij het wereldwonder Petra. Door de centrale ligging van het hotel loopt u van het ene hoogtepunt naar het andere hoogtepunt.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Compleet Egypte & Jordanië

 • destination Egypte & Jordanië
 • traveltime18 dagen
 • moneyVanaf € 3250,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Alle vluchten Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Meet & Assist bij aankomst en vertrek 
 • Privé luchthaven transfers 
 • Alle overnachtingen in geselecteerde accommodaties
 • Verblijf op basis van logies & ontbijt 
 • Fullboard tijdens Nijlcruise 
 • Privé tour Cairo incl. entreegelden
 • Bezoek Egyptisch Museum
 • Entreegelden voor alle genoemde sites tijdens cruise
 • Transport zoals vernoemd 
 • Visum Egypte & Jordanië
 • Autohuur Jordanië
 • Jeepsafari Wadi Rum incl. lunch
 • 24/7 lokaal noodnummer beschikbaar
 • Alle belastingen en toeslagen
Exclusief
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Overige maaltijden en dranken
Optioneel
 • Reis en/of annuleringsverzekering 
 • Verlenging aan de kust
 • Backdoorhike naar Petra
 • Ballonvaart over de Wadi Rum
 • Snorkel- en/of duikexcursie in Aqaba
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Egypte