Beste van Libanon & Jordanië

 • destination Jordanië & Libanon
 • traveltime18 dagen
 • moneyVanaf € 2445,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Klaar om op avontuur te gaan in het Midden-Oosten? Dit de reis die u zoekt! Deze 18-daagse rondreis door Libanon & Jordanië neemt u mee langs alle hoogtepunten van deze twee prachtige landen.

U start deze reis in Beiroet, de hoofdstad van Libanon. Vervolgens slaapt u in een klooster, rijdt u door de bergen en vliegt u middels een korte vlucht naar Amman, Jordanië. Vanuit hier rijdt u naar Jerash, bezoekt u Petra, maakt u een jeepsafari in de Wadi Rum en overnacht u bij de Dode Zee. U reis eindigt in de badplaats Aqaba, gelegen aan de Rode Zee.

 • Backdoorhike naar Petra
 • Inclusief jeepsafari Wadi Rum
 • Ballonvaart over de Wadi Rum
 • Snorkel- en/of duikexcursie in Aqaba

Wilt u liever een andere reis? Bekijk dan hier onze reizen naar Libanon en bekijk hier de individuele rondreizen naar Jordanië

Dagprogramma

Vlucht naar Beiroet (Libanon) ontvangst huurauto

U vliegt vandaag richting de hoofdstad van Libanon, Beiroet. Hier wordt u opgewacht door onze lokale medewerker en neemt u de auto in ontvangst. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Beiroet optioneel stadstour met gids

Beiroet staat ook wel bekend als het Monaco van het Midden-Oosten en is dé jetset bestemming voor welgestelde Arabieren. Beiroet is een levendige en bruisende stad. Enerzijds heeft de stad een deel waar het oorlogsverleden nog duidelijk te zien is, anderzijds heeft het een bruisend centrum waar men heerlijk kan vertoeven. Met name rondom Place de l’Etoile vindt u dan ook alle designerwinkels en moderne merken terug in de winkelstraten.

Indien u wilt, regelen we voor u een stadstour met een gids. Deze neemt u mee langs alle hightlights van de stad en kan u alles vertellen over de historie van de stad en het land. U brengt dan onder andere een bezoek aan de Mohammed Al-Admin Moskee. 

Beiroet - Jeita Grotto - Château Musar - Byblos - Beiroet

Vandaag start deze rondreis door Libanon echt! U gaat op pad in de omgeving van de hoofdstad en rijdt naar de Jeita Grotto. Dit is een beroemd natuurverschijnsel op slechts 15 kilometer van Beiroet. Het immense grottenstelsel bestaat uit twee afzonderlijke, maar met elkaar verbonden kalksteengrotten met een totale lengte van bijna 9 kilometer.

Vervolgens maakt u kennis met een van de beroemdste exportproducten van Libanon, wijn. U rijdt naar het wijnhuis van Chateau Musar. Hier krijgt u een tour langs de wijngaard en een wijnproeverij. Het wijnhuis geldt als één van de meest bijzondere wijndomeinen in de wereld. Op de eerste plaats vanwege de locatie, de Bekavallei, en daarnaast hanteert men er nog een volstrekt traditionele werkwijze. De wijngaarden liggen op kiezelhoudende kalk- kleibodems op zo’n 1000 meter hoogte. De lange, warme zomers garanderen uitstekende rijping van de druiven.

De laatste tussenstop van vandaag is in het pittoreske vissersstadje Byblos. Hier vindt u een groot fort uit de tijd van de Feniciërs en kruisvaarders en een historische binnenstad. Het is tevens de perfecte plek om de dag af te sluiten met een leuk diner.

U keert in de avond terug naar Beiroet voor de overnachting.

Beiroet - Qozhaya - Cedars of God - Qadisha Monastery

Na het ontbijt verlaat u de hoofdstad en zet u koers richting de bergen in het binnenland. De eerste stop maakt u bij het Klooster van Sint Antonius van Qozhaya. Vanuit deze plek heeft u een prachtig uitzicht over de vallei.

Vervolgens rijdt u richting de Cedars of God, een nationaal park met een van de laatste overblijfselen van de uitgestrekte bossen van de libanonceder. Het hout van deze boom was eeuwenlang populair om zijn kwaliteit en aangename geur. Dit resulteerde in grootschalige ontbossing van de oorspronkelijke cederwouden. Tegenwoordig is de libanonceder het nationale symbool van Libanon. In dit natuurpark is het leuk om een korte wandeling te maken.

Vanuit hier gaat u op weg naar een bijzondere overnachtingsplek. U slaapt vannacht in het Klooster van Qadisha, in de Qadisha Vallei. Dit klooster, gewijd aan Sint Antonios de Grote, is gebouwd tegen een bergrug en biedt in de omgeving prachtig uitzicht en mogelijkheden om de natuur in te gaan.

Qadisha - Baalbek - Anjar - Zahleh

Vanuit Qadisha rijdt u dieper het land in richting de Bekavallei. Hier vindt u nabij de stad Baalbek de beroemde Romeinse ruïnes. De stad werd gebouwd door de Feniciërs en werd Heliopolis genoemd. De bloeiperiode van Baalbek begon in het jaar 15 v.Chr. toen de stad een Romeinse provinciehoofdstad werd onder de keizer Augustus. Hier vindt u vandaag de dag een van de best bewaarde Romeinse tempels ter wereld. Ondanks de oorlogen, plunderingen en aardbevingen die Baalbek in de loop der eeuwen hebben geteisterd, staan er nog altijd veel zuilen overeind.

Op een uur rijden van Baalbek bevindt zich Anjar. Ook hier vindt u nog prachtige ruïnes uit de tijd van de Romeinen. Vroeger diende het als een rustplaats voor de karavanen die de verbinding tussen hoofdstad Damascus en de Middellandse Zee onderhielden.

Vervolgens rijdt u naar de leuke provinciestad Zahleh voor de nacht.

Zahleh - Al Shouf Cedar Nature Reserve - Deir el-Qamar - Beiteddine

Vanuit Zahleh gaat u vandaag naar Beiteddine. Onderweg passeert u het Al Shouf Cedar Nature Reserve, een natuurgebied met de bekende libanonceder.

Uiteindelijk komt u vandaag aan in de plaats Deir el-Qamar. Letterlijk vertaald betekent dit klooster van de maan. Deze UNESCO bezienswaardigheid ligt op hoogte en lag vroeger aan de legendarische zijderoute. Niet ver van deze plek overnacht u in Beiteddine, een klein pittoresk dorpje wat bekend is door haar charme en oude ruïnes.

Beiteddine - Sidon - Tyre

Vanuit de bergen rijdt u naar het zuiden van Libanon in de richting van Tyre. Deze oude havenstad in Libanon wordt ook wel Sur genoemd. De geschiedenis van deze stad gaat terug tot 2.700 voor Christus. Hier zijn meerdere UNESCO sites te vinden en de stad behoorde vroeger tot het koninkrijk Jeruzalem.

Onderweg komt u langs Sidon waar u een stop kunt maken bij het zeekasteel.

Tyre - Beiroet inleveren huurauto

Vandaag kunt u de ochtend en middag besteden in Tyre. Vervolgens rijdt u door naar Beiroet waar u de stad verder kunt verkennen op eigen gelegenheid.

Beiroet - Amman inclusief meet & assist en luchthaven transfer

Vandaag reist u richting de luchthaven van Beiroet en stapt u op het vliegtuig naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Na een korte vlucht van een uur wordt u hier opgewacht door onze lokale medewerker en naar het hotel gebracht.

In Amman kunt u de Blauwe Moskee bezoeken en een stop maken bij de bekende Citadel. U kunt tevens een van de leuke restaurants in Amman opzoeken bij Rainbowstreet.

Amman - Jerash - Dode Zee ontvangst huurauto

In de ochtend ontmoet u onze lokale medewerker en ontvangt u opnieuw uw huurauto.

Vanuit de hoofdstad Amman rijdt u direct richting Jerash. Deze oude ruïnestad is een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Jerash is niet terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, omdat men vroeger de verkeerde methodes gebruikte om het te restaureren. Desondanks is het een van de grootste verassingen in Jordanië. Jerash is ook totaal niet te vergelijken met Baalbek en dat zult u vandaag merken.

Daarna zet u koers richting de Dode Zee voor de overnachting.

Dode Zee

Vandaag staat er niets op het programma en kunt u relaxen in uw resort aan de Dode Zee. Indien u toch iets wilt ondernemen, kunt u vanuit hier richting de heetwaterbronnen in Ma’in. U kunt ook een bezoek brengen aan Mount Nebo en Madaba. Mount Nebo is de berg vanwaar Mozes uitkeek over het beloofde land. Een bijzondere spirituele plek, al er is niet veel meer dan een kerk en een uitzichtpunt. Daarna staat de mozaïekstad Madaba op het programma. Hier bezoekt u de St. George Church waar een van de eerste landkaarten ter wereld ligt.

De Dode Zee ligt 410 meter beneden zeeniveau en is daarmee het laagste punt ter wereld. In de Dode Zee zijn 35 verschillende mineralen gevonden, het is hiermee de grootste natuurlijke spa ter wereld. De Dode Zee bevat meer dan 450 gram zout per liter water, dit is 10 keer zoveel als een normale zee.

Dode Zee - Wadi Mujib - Mount Nebo - Wadi Musa (Petra)

Na het ontbijt stapt u in de auto in de richting van Wadi Mujib. In dit natuurgebied kunt u een avontuurlijke hike maken van zo’n drie uur door een ruige vallei met watervallen en prachtige natuur.

Via de prachtige Kings Highway rijdt u vervolgens zuidwaarts richting Wadi Musa, het dorpje nabij Petra. Onderweg heeft u hier mooie uitzichtpunten om te stoppen.

Petra optioneel met backdoorhike

Petra is natuurlijk een van dé redenen om Jordanië te bezoeken en zal dan ook zeker een van de hoogtepunten zijn van uw reis. Vandaag brengt u een bezoek aan deze roodstenen stad van de Nabateeërs. Eeuwen geleden bouwden zij hier een koninkrijk wat verborgen lag in de bergen. Door het ingenieuze watersysteem was men in staat op deze afgelegen plek het koninkrijk een lange tijd te laten floreren.

Vanwege het enorme oppervlak van Petra heeft u de hele dag nodig om de stad te bezoeken. U kunt vandaag starten met onze spectaculaire backdoorhike. Hierbij neemt een lokale bedoeïen gids u mee via een prachtige wandelroute midden door de bergen. Op deze manier benadert u Petra via de achterkant, waardoor u de honderden treden naar het Klooster van Petra niet omhoog hoeft te lopen.

Petra - Wadi Rum inclusief jeepsafari

U gaat vandaag richting de Wadi Rum, de rode woestijn van Jordanië die aan alle kanten wordt afgewisseld met ruige rotsen. Hierdoor heeft de Wadi Rum een uniek uiterlijk en is het alsof u over de maan rijdt.

Aan de rand van de woestijn staat onze gids u met zijn 4WD jeep op te wachten. Samen crosst u door de woestijn en komt u langs alle hoogtepunten. De lunch is hierbij inbegrepen.

Vanavond slaapt u in de woestijn en geniet u van de prachtige sterrenhemel.

Wadi Rum - Aqaba optioneel ballonvaart met zonsopkomst

U kunt ervoor kiezen om vandaag letterlijk hét hoogtepunt van uw vakantie in Jordanië mee te maken: een ballonvaart over de Wadi Rum. Tijdens zonsopkomst maakt u een anderhalf uur durende vlucht over de woestijn!

Vervolgens gaat u verder richting Aqaba en rijdt in een klein uurtje naar de enige havenstad van Jordanië voor een aantal dagen relaxen aan het strand.

Aqaba optioneel snorkelen of duiken

In Aqaba kunt u heerlijk relaxen, maar ook prachtig duiken en snorkelen. Indien u wilt regelen we voor u een excursie richting de onderwaterwereld.

Aqaba - Wadi Araba - Amman - vlucht naar huis inleveren huurauto

U laat het het strand achter en reist vandaag vanuit Aqaba terug naar Amman. Via de Desert Highway komt u onderweg langs een van de grootste wadi’s van Jordanië, Wadi Araba. Net als de Dode Zee ligt ook een groot deel hiervan beneden zeeniveau. Vervolgens zet u koers naar de luchthaven van Amman. Vanaf het Queen Alia International Airpoirt vliegt u terug naar een luchthaven naar keuze.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Al Manara Aqaba

AqabaHet Al Manara Hotel in Aqaba is van wereldklasse en beschikt over een eigen strand aan de Rode Zee, een infinitypool en meerdere restaurants waar u voortreffelijk kunt eten.
Jordanië Wadi Rum Wildkamperen
Jordanië Wadi Rum Gids Maakt Thee
Wadi Rum Woestijn Jeep

Wildkamperen

Wadi RumSlaap onder de blote sterrenhemel in de Wadi Rum woestijn! Een hotel met meer dan 1000 sterren gegarandeerd.

Petra Bubble Luxotel

Wadi Musa (Petra)Petra Bubble Luxotel is een unieke accommodatie in Wadi Musa, nabij Petra. U verblijft in een driedelige bubble tent met eigen jacuzzi vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving.
Libanon Mir Amin Palace Zwembad
Libanon Mir Amin Palace
Libanon Mir Amin Palace Hotelkamer
Libanon Mir Amin Palace

Mir Amin Palace

BeiteddineDit gerestaureerde 19e-eeuwse paleis biedt een panoramisch uitzicht op het Shouf-gebergte. Het restaurant biedt uitzicht op het Beiteddine-paleis.

La Locanda Boutique Hotel

AmmanHet La Locanda Boutique Hotel is een basic hotel met gerenoveerde eenvoudige hotelkamers. Door zijn ligging is dit een fijne uitvalbasis om de hoogtepunten van Amman te bezoeken.

Hotel Le Gray

BeiroetHotel Le Gray ligt in de exclusieve wijk van Beiroet en heeft daarmee een ideale locatie om de hoogtepunten van deze stad te bezoeken. Daarnaast biedt het hotel een rooftop bar met zwembad welke uitzicht heeft over de zee, stad en de bergen.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Beste van Libanon & Jordanië

 • destination Jordanië & Libanon
 • traveltime18 dagen
 • moneyVanaf € 2445,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Alle vluchten | Economy Class
 • Meet & assist bij aankomst Jordanie & Libanon
 • Visum Jordanie
 • Tussenvlucht Amman – Beiroet
 • Ruim- & handbagage
 • Transfers zoals beschreven
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Jordanpass – alle entree fees
 • Autohuur incl. volledige verzekering zonder eigen risico
 • Jeepsafari Wadi Rum
 • Alle belastingen en toeslagen
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Optionele excursies
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Stadstour met gids in Beiroet
 • Backdoorhike naar Petra
 • Ballonvaart Wadi Rum
 • Snorkel- en/of duikexcursie Aqaba
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Jordanië