Visum Jordanië

Gaat u binnenkort op vakantie naar Jordanië? Dan heeft u een visum voor Jordanië nodig. Dit vraagt u eenvoudig aan bij aankomst op de luchthaven. Wanneer u via Israël Jordanië binnenkomt, is het visum ook makkelijk te regelen. Het is dus het is niet nodig om het van tevoren in Nederland aan te vragen!

Aanvragen visum Jordanië

De meeste reizigers naar Jordanië vanuit Nederland & België komen aan op de Queen Alia International Airport in Amman. Bij de douane dient u enkele vragen te beantwoorden over wat u komt doen en wanneer u weer vertrekt. Vervolgens krijgt u een stempel in je paspoort. Hierna moet u minimaal drie dagen in Jordanië verblijven.

Het is ook mogelijk om een visum ter plekke te regelen wanneer u via Israël de grens met Jordanië oversteekt. Blijft u korter dan 3 nachten in Jordanië en verlaat u het land via één van de grensovergangen? Dan betaalt u een exit fee van zo’n 10 Jordaanse dinar (JOD), ongeveer 12 euro. 

Lees hier verder over de grensovergangen tussen Israël & Jordanië.

Wat heeft u nodig voor een visum voor Jordanië?

Wanneer u een visum aanvraagt voor Jordanië, dient uw internationale paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Het paspoort moet twee lege tegenover elkaar liggende visumpagina’s bevatten. Verder hebt u een recente officiële kleurenpasfoto nodig en een geldig retourticket of boekingsbevestiging nodig om een visum aan te vragen.

Kosten en geldigheid visum Jordanië

Een visum voor Jordanië is 30 dagen geldig en kost 40 JOD, ongeveer 50 euro. Verblijft u korter dan drie nachten in Jordanië? Dan betaal je nog een exit fee van 10 JOD, zo’n 12 euro.

Rondreizen naar Jordanië