Egypte & Jordanië Highlights

 • destination Egypte & Jordanië
 • traveltime11 dagen
 • moneyVanaf € 2450,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Tijdens deze 11-daagse reis door Egypte & Jordanië bezoekt u maar liefst twee wereldwonderen: de Piramide van Cheops en Petra. Deze door de mens gemaakte bouwwerken behoren niet voor niets tot dit befaamde lijstje. Naast deze ervaringen maakt u tijdens deze reis ook kennis met de prachtige natuur van Jordanië.

U begint uw rondreis in de Egyptische hoofdstad Caïro en combineert dit met een bezoek aan de Piramides van Gizeh. Een eerste kennismaking met een eeuwenoude beschaving. In Caïro bezoekt u het Egyptisch Museum van de oudheden waar u veel over de regio leert. Vanuit Caïro vliegt u naar Amman, de hoofdstad van Jordanië.

Jordanië biedt u een unieke inkijk in de historie waarbij u letterlijk door de tijd reist wanneer u plekken als Jerash en Petra bezoekt. Het land heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt en biedt u daardoor een perfecte combinatie voor cultuur, natuur en historie. Bovendien is de bevolking erg gastvrij.

 • Backdoorhike naar Petra
 • Ballonvaart over de Wadi Rum
 • Inclusief jeepsafari in de Wadi Rum
 • Snorkel- en/of duikexcursie Aqaba
 • Bezoek twee wereldwonderen: de Piramides in Egypte & Petra in Jordanië

Deze reis is natuurlijk andersom ook mogelijk. U brengt dan eerst een bezoek aan Jordanië en vervolgens aan Egypte. 

Wilt u liever twee andere bestemmingen combineren? Bekijk dan deze individuele rondreis naar Israël & Jordanië van 15 dagen »

Dagprogramma

Vlucht naar Caïro (Egypte) inclusief meet & assist en luchthaven transfer

Op de eerste dag reist u vanuit Nederland naar Egypte en komt u aan in de hoofdstad Caïro. Hier wordt u opgewacht door iemand van het team van Middenoostenreizen.com. U wordt door de visumprocedure geloodst door onze lokale medewerker en naar het hotel gebracht voor de overnachting.  De volgende dag wachten de piramides op u!

Caïro - Gizeh - Caïro

In de ochtend wordt u opgehaald door uw privé gids om het eerste wereldwonder van deze reis te bezoeken: de Piramides van Gizeh. Ons advies is zo vroeg mogelijk te vertrekken richting Gizeh. Eenmaal hier aangekomen neemt de gids u mee door het rijk van de farao’s en Egyptenaren.

Het zogenoemde plateau van Gizeh bestaat uit drie piramiden: Cheops, Chefren en Mykerinos. Deze zijn gebouwd voor drie opeenvolgende farao’s uit dezelfde dynastie. Naast de piramides is er vandaag tijd om de Sfinx van Gizeh te bezoeken.

Aan het einde van de dag wordt u terug gebracht naar uw hotel in de hoofdstad, Caïro. Hier kunt u in de avond naar een van de vele toprestaurants van de stad. We geven u hiervoor graag advies.

Caïro

Vandaag hebt u de hele dag in de Egyptische hoofdstad. In de ochtend wordt u opgehaald door onze chauffeur om naar het Egyptische museum te gaan. Dit beroemde museum is een must-see wanneer u in Caïro bent. Het herbergt de grootste verzameling Egyptische kunst ter wereld. Een van de hoofdredenen om hier heen te gaan zijn de schatten van de beroemde farao Toetanchamon. Daarnaast staan er nog veel meer pronkstukken uit het rijke Egyptische verleden.

Na deze interessante ochtend hebt u in de middag tijd om lekker rond te slenteren over de Khan el Khalili market, de grootste bazaar van Egypte. Wilt u liever iets compleet anders doen? Dan is de kamelenmarkt in het westen van de stad ook de moeite waard. Hier vergeet u even de drukte van de stad en staat u weer met een been in de woestijn.

Cairo - Amman inclusief luchthaven transfer

U laat het land van de farao’s achter en vliegt richting de hoofdstad van Jordanië, Amman. U wordt opgewacht door een van onze lokale medewerkers en wordt door de visumprocedure geloodst.

Vervolgens komt u terecht in een moderne Arabische smeltkroes, een stad die volop in ontwikkeling is en een goed beeld geeft van het huidige Jordanië. In Amman wonen meer van 3 miljoen mensen.  Nadat u bent ingecheckt in het hotel kunt u nog de Blauwe Moskee bezoeken en de Citadel.

Amman - Jerash - Ajloun - Dode Zee ontvangst huurauto

In de ochtend komt onze lokale medewerker naar uw hotel om de reis door Jordanië even met u door te nemen. U neemt de huurauto in ontvangst en gaat vervolgens op pad.

U verlaat de hoofdstad en koerst richting Jerash. Deze oude ruïnestad is een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Jerash is niet terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, omdat men vroeger de verkeerde methodes heeft gebruikt om het te restaureren. Desondanks is dit een van de grootste verrassingen van Jordanië. Gelegen midden in een hedendaagse stad waant u zich even terug in de Romeinse tijd. Een must-see in Jordanië.

Vanuit Jerash kunt u eventueel nog naar het kasteel in Ajloun rijden. Tot slot gaat u naar de Dode Zee voor de overnachting.

Dode Zee - Mount Nebo - Madaba - Kerak - Petra

Vanuit uw hotel aan de Dode Zee reist u richting het zuiden. Onderweg kunt u uiteraard op diverse plekken even stoppen en genieten van het schitterende landschap. Stop zeker even bij Mount Nebo, oftewel de berg vanwaar Mozes uitkeek over het beloofde land en de oversteek maakte. Iets verderop in Madaba, de mozaïekstad, vindt u de bijzondere mozaïeken in de St. George Kerk. Vervolgens reist u via de Kings Highway, een oude handelsroute, richting Kerak.

Kerak is een vrijwel onmisbare stop als u de Koninklijke Weg in Jordanië volgt. Het kasteel was een belangrijke plek voor kruisvaarders en is nu een van de meest bekende woestijnkastelen van het land. Kerak wordt in de Bijbel genoemd als de plaats Kir, waarna het belegerd werd in de 9e eeuw onder koning Mesa van Moab. Uiteindelijk werd het kasteel in de tijd van de kruistochten een ontzettend belangrijk strategisch punt. Met controle over de Dode Zee en Palestina en bovendien over de karavaanroute had het kasteel een perfecte ligging. Vanuit hier reist u verder richting Petra.

Petra optioneel met backdoorhike

Petra is natuurlijk een van de redenen om Jordanië te bezoeken en tevens het tweede wereldwonder van uw reis!

Vandaag treedt u binnen in de roodstenen stad van de Nabateeërs. Eeuwen geleden bouwden zij hier een koninkrijk wat verborgen lag in de bergen. Door het ingenieuze watersysteem was men in staat op deze afgelegen plek het koninkrijk een lange tijd te laten floreren. Hierdoor zijn ook de prachtige bouwwerken zo goed bewaard gebleven.

Vanwege het enorme oppervlak, heeft u de hele dag nodig om Petra te bezoeken. Een onvergetelijke dag, dus zorg dat u uitgerust aan deze dag begint.

U kunt er optioneel voor kiezen om via een prachtige backdoorhike naar Petra te gaan. Dit kunt u aangeven tijdens uw reisaanvraag.

Petra - Wadi Rum inclusief jeepsafari

U verlaat Petra en gaat richting het gebied van de bedoeïenen, de Wadi Rum woestijn. Dit volk leeft nog steeds hier en zorgt dat het beschermde gebied nog altijd de charme heeft net zoals duizenden jaren geleden.

De uitgestrekte Wadi Rum is een van de mooiste woestijnen ter wereld en wordt afgewisseld met ruige rotsen aan alle kanten. Hierdoor heeft de woestijn een uniek uiterlijk en is het alsof u over de maan rijdt. Dit gebied heeft niet voor niets gediend als filmlocatie voor diverse grote producties.

Bij aankomst aan de rand van de woestijn, staat uw lokale bedoeïengids op u te wachten. Deze neemt u mee op een jeepsafari van zo’n vier uur en verzorgt onderweg een heerlijk traditioneel maal. Dit kan eventueel ook op de volgende dag als u dit liever hebt.

Wadi Rum - Aqaba optioneel ballonvaart Wadi Rum met zonsopkomst

Vandaag verlaat u het uitgestrekte landschap van de woestijn en gaat u weer richting de bewoonde wereld. U kunt uiteraard in de ochtend  ook nog genieten van deze prachtige natuur, maar vervolgens is het tijd om lekker te gaan relaxen aan de Rode Zee. U reist vandaag richting Aqaba. Hier checkt u in bij uw resort aan de Rode Zee en kunt u de indrukken van de afgelopen dagen op uw gemak verwerken.

Optioneel kunt u de dag op een zeer unieke manier starten: een ballonvaart over de Wadi Rum met zonsopkomst!

Aqaba inleveren huurauto

Vandaag heeft u de tijd om lekker te relaxen aan het zwembad of in de zee. We kunnen ook een duik- of snorkelexcursie voor u organiseren.

Aqaba - Amman - vlucht naar huis inclusief luchthaven transfer

U wordt vandaag per transfer terug naar de hoofdstad Amman gebracht. Hier stapt u met een koffer vol mooie herinneringen op de vlucht terug naar huis.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en bieden een indruk van uw verblijf tijdens deze reis. Uiteraard is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw persoonlijke wensen.

Tetra Tree Hotel

Wadi Musa (Petra)Het Tetra Tree Hotel ligt in het centrum van Wadi Musa, op slechts enkele minuten rijden bevindt zich de hoofdingang van Petra. Het heeft een buiten- en binnenzwembad.

Al Manara Aqaba

AqabaHet Al Manara Hotel in Aqaba is van wereldklasse en beschikt over een eigen strand aan de Rode Zee, een infinitypool en meerdere restaurants waar u voortreffelijk kunt eten.

Steigenberger Pyramids Cairo

Gizeh

Dit hotel ligt op amper twee kilometer van de piramides van Gizeh en is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in monumenten, geschiedenis en musea.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Egypte & Jordanië Highlights

 • destination Egypte & Jordanië
 • traveltime11 dagen
 • moneyVanaf € 2450,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Alle vluchten | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Meet & Assist bij aankomst in Egypte & Jordanië
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Gids in Egypte voor Piramides en Caïro
 • Autohuur in Jordanië zonder eigen risico en incl. volledige verzekering
 • Jordan Pass voor vrijwel alle entreegelde
 • Visum Jordanië
 • Visum Egypte
 • Jeepsafari Wadi Rum inclusief lunch
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Donatie iMove €2,- per reiziger
 • Een onvergetelijke reiservaring!
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Optionele excursies
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Privéchauffeur op reisdagen in Jordanië
 • Backdoorhike naar Petra
 • Ballonvaart Wadi Rum
 • Snorkel- en/of duikexcursie Aqaba
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Egypte