Munteenheid van Oman

Als je je voorbereidt op een reis naar Oman, is het handig om vertrouwd te raken met de munteenheid van het land. In Oman wordt betaald met de Rial (OMR). Het is verstandig om wat basiskennis over deze valuta te hebben om je reis soepeler te laten verlopen.

Dit artikel is onderdeel van de Reisgids Oman

De Omaanse Rial (OMR)

De Rial is de officiële munteenheid van Oman, en het is handig om te weten dat deze is onderverdeeld in 1.000 baisa. Munten zijn beschikbaar in verschillende denominaties, waaronder 5, 10, 25, 50 en 100 baisa, terwijl bankbiljetten in omloop zijn van 1, 5, 10, 20 en 50 rial.

Oman Muttrah Souq

Wisselkoersen en Valutawissel

Het is raadzaam om valuta te wisselen bij officiële geldwisselkantoren of banken om de meest gunstige wisselkoersen te krijgen. In toeristische gebieden en grote steden kun je gemakkelijk geld opnemen bij geldautomaten, maar het is handig om ook wat contant geld bij je te hebben, vooral als je van plan bent afgelegen gebieden te bezoeken.

Gebruik van Creditcards

Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd in hotels, restaurants en grotere winkels in Oman. Het is echter handig om contant geld bij je te hebben voor kleinere uitgaven en voor plaatsen waar creditcards mogelijk niet worden geaccepteerd.

Prijsniveau en Onderhandelen

Oman staat bekend om zijn redelijk stabiele prijsniveau. In markten en souks is het gebruikelijk om te onderhandelen over prijzen, dus voel je vrij om je onderhandelingsvaardigheden in de praktijk te brengen.

Oman Muttrah Souq

Het begrijpen van de Omaanse Rial en het hebben van wat contant geld bij de hand zal je helpen om moeiteloos door het land te reizen en te genieten van alles wat Oman te bieden heeft. Vergeet niet om op de hoogte te blijven van wisselkoersen en eventuele internationale transactiekosten bij het gebruik van creditcards in het buitenland.

Rondreizen naar Oman