Weer & klimaat in Oman

Ontdek de pracht van Oman, een land doordrenkt met een betoverende sfeer waar het weer een bepalende factor vormt. Bij het plannen van uw reis naar dit sprookjesachtige land aan de zuidoostkust van het Arabisch Schiereiland, is het van belang dat het u goed weer heeft voor een optimale reiservaring.

Dit artikel is onderdeel van de Reisgids Oman

Zomer in Oman

Oman staat bekend om zijn hete woestijnklimaat, vooral in de zomermaanden van juni tot september. Tijdens deze periode kunnen de temperaturen in sommige delen van het land gemakkelijk de 40 graden Celsius overschrijden. Het binnenland, waaronder de hoofdstad Muscat, ervaart intense hitte, terwijl de kustgebieden en hoger gelegen plaatsen zoals Salalah in het zuiden wat verlichting bieden met mildere temperaturen.

Winter in Oman

De winter, van november tot maart, brengt een aangename verandering met zich mee. Gedurende deze maanden dalen de temperaturen tot meer comfortabele niveaus, en koelere avonden bieden een welkome afwisseling. Dit is het ideale seizoen voor reizigers die de voorkeur geven aan mildere temperaturen om de adembenemende landschappen, historische bezienswaardigheden en uitgestrekte woestijnen te verkennen.

Regenseizoen

De zomermaanden, terwijl ze heet zijn, zijn ook het seizoen voor het regenseizoen in het zuiden van Oman, met name in de regio Dhofar. Salalah komt tot bloei met weelderig groen en frisse watervallen, waardoor het een unieke bestemming wordt voor degenen die van een tropisch tintje houden.

Of u nu kiest voor een zonovergoten avontuur in de woestijn of een verkenning van de weelderige oases in het zuiden, Oman biedt verschillende klimaatervaringen. Kies het seizoen dat het beste bij uw reisplannen past en laat u betoveren door het gevarieerde weer van dit prachtige land.

Rondreizen naar Oman