Elektriciteit in Oman

Wanneer u zich voorbereidt op uw reis naar het betoverende Oman, is het handig om te weten welke elektrische voorzieningen u kunt verwachten. Hier zijn enkele nuttige tips over elektriciteit en stopcontacten in dit prachtige land.

Dit artikel is onderdeel van de Reisgids Oman

In Oman wordt de elektriciteit geleverd met een spanning van 240 volt en een frequentie van 50 hertz. Als u uit een land komt waar de standaard anders is, heeft u mogelijk een omvormer nodig om uw elektronische apparaten veilig te gebruiken. Controleer de specificaties van uw apparaten voordat u vertrekt en zorg ervoor dat u de juiste omvormer meeneemt indien nodig.

Overzicht stopcontacten Oman

Wat betreft stopcontacten gebruikt Oman het type G-stopcontact, dat wordt geleverd met drie rechthoekige pinnen in een driehoekige opstelling. Dit type stopcontact is standaard in het Verenigd Koninkrijk, maar als u uit een ander deel van de wereld komt, is het raadzaam om een wereldstekker mee te nemen. Zo’n stekker zorgt ervoor dat uw elektronische apparaten compatibel zijn met de lokale stopcontacten.

Bij het inpakken voor uw reis is het ook handig om te weten dat de stroomvoorziening in Oman stabiel is. De meeste accommodaties, hotels en openbare ruimtes bieden moderne elektrische voorzieningen, waardoor het opladen van uw apparaten een eenvoudige taak is.

Als u zich voorbereidt op uw avontuur in Oman, neem dan een moment om uw elektronica te controleren en ervoor te zorgen dat u de juiste stappen onderneemt om uw apparaten van stroom te voorzien. Zo kunt u volop genieten van uw reis, wetende dat u klaar bent voor de elektrische aspecten van dit prachtige land.

Rondreizen naar Oman