Visum Oman

Gaat u binnenkort op vakantie naar Oman? Dan heeft u pas een visum nodig voor Oman wanneer u langer dan 14 dagen in het land verblijft. Wanneer u een visum nodig heeft kunt u dit gemakkelijk aanvragen op de luchthaven bij aankomst. Het is dus het is niet nodig om het van tevoren in Nederland aan te vragen!

Aanvragen visum Oman

De meeste reizigers naar Oman vanuit Nederland & België komen aan op de Muscat International Airport in Muscat. Bij de douane dient u enkele vragen te beantwoorden over wat u komt doen en wanneer u weer vertrekt. Vervolgens krijgt u een stempel in je paspoort.

Wanneer u korte dan 14 dagen in Oman verblijft heeft u geen visum nodig, u krijgt dan een stempel in uw paspoort en kunt verder door de douane.

Wat heeft u nodig voor een visum voor Oman?

Wanneer u een visum aanvraagt voor Oman, dient uw internationale paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Het paspoort moet twee lege tegenover elkaar liggende visumpagina’s bevatten. Verder hebt u een recente officiële kleurenpasfoto nodig, een bewijs van voldoende financiële middelen en een geldig retourticket of boekingsbevestiging nodig om een visum aan te vragen.

Kosten en geldigheid visum Oman

Een visum voor Oman is 30 dagen geldig en kost 40 dollar, ongeveer 37 euro. Verblijft u korter dan 14 dagen, dan heeft u geen visum nodig.

Rondreizen naar Oman