Feestdagen in Oman

Welkom in Oman, waar het rijke culturele erfgoed wordt gevierd door een reeks betekenisvolle feestdagen die de tradities en eenheid van de bevolking weerspiegelen. Terwijl u dit adembenemende land verkent, is het ontdekken van de belangrijkste feestdagen een kans om diep in de lokale cultuur te duiken.

Sultan Qaboos National Day (18 november)

Een van de meest gedenkwaardige dagen in Oman is de Sultan Qaboos National Day, die jaarlijks op 18 november wordt gevierd. Deze dag eert de erfenis van Sultan Qaboos bin Said al Said, de visionaire leider die Oman heeft getransformeerd tot het moderne koninkrijk dat het vandaag is. Festiviteiten omvatten indrukwekkende optochten, vuurwerk en patriottische vieringen die de nationale trots weerspiegelen.

Renaissance Day (23 juli)

Op 23 juli vieren de inwoners van Oman de Renaissance Day, ter ere van de dag waarop Sultan Qaboos aan de macht kwam in 1970. Deze dag markeert een keerpunt in de geschiedenis van het land, met een nadruk op vooruitgang, ontwikkeling en modernisering. Festiviteiten omvatten vuurwerk, parades en culturele evenementen die de prestaties van het sultanaat vieren.

Eid al-Fitr en Eid al-Adha

Als een overwegend islamitisch land, worden de islamitische feestdagen Eid al-Fitr en Eid al-Adha met vreugde en spiritualiteit gevierd. Eid al-Fitr markeert het einde van de heilige maand Ramadan, terwijl Eid al-Adha het Offerfeest is dat de bereidheid van Ibrahim toont om zijn zoon aan God te offeren. Tijdens deze feestdagen komen families samen, worden liefdadigheidsinspanningen versterkt en worden traditionele lekkernijen gedeeld.

Muscat Haven Witte Huizen

Mawlid al-Nabi (Geboortedag van de Profeet Mohammed)

De viering van Mawlid al-Nabi eert de geboortedag van de Profeet Mohammed. Op deze dag komen mensen samen om te bidden, het leven van de Profeet te herdenken en liefdadigheidsactiviteiten uit te voeren. De sfeer is doordrongen van vreugde en spiritualiteit, met verlichte straten en religieuze ceremonies die de gemeenschapsband versterken.

Door deel te nemen aan deze feestelijke gelegenheden, kunt u niet alleen genieten van de kleurrijke vieringen maar ook een dieper begrip ontwikkelen van de trots, spiritualiteit en eenheid die de kern vormen van de Omaanse samenleving. Het bijwonen van lokale evenementen, markten en festiviteiten tijdens deze feestdagen biedt een unieke kans om de warmte en gastvrijheid van Oman ten volle te ervaren.

Rondreizen naar Oman