Het Beste van Oman

 • destination Oman
 • traveltime10 dagen
 • moneyVanaf € 2545,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Een reis door Oman is een verkenning van een land doordrenkt met cultuur, prachtige natuur en uitzonderlijke gastvrijheid. Het behoort tot een van de meest authentieke Arabische landen en herbergt een rijke diversiteit aan flora en fauna. Hier ontdekt u uitgestrekte woestijnen zoals de Sharqiya-woestijn in het noordoosten, en de veel grotere Rub al-Khali in het zuiden van Oman. Terwijl u over de vlaktes van de Sharqiya-woestijn uitkijkt, ziet u het indrukwekkende Hadjargebergte oprijzen, waar Jebel Shams, de berg van de zon, en Jebel Akhdar, de groene berg, te vinden zijn. In het Hadjargebergte ligt wat men de ‘Grand Canyon van Oman’ noemt, een gebied dat uitnodigt tot het rijden van schitterende offroad-routes, mountainbiken en het maken van unieke wandelingen. Daarna kunt u zich laten verrassen door de groene wadi’s, die u kris kras door het hele land vindt, zowel tussen de bergen als aan de kust. Deze wadi’s vormen het toneel voor spannende hikes en boeiende avonturen.

Naast al het natuurschoon, kunt u in Oman ook pittoreske dorpjes zoals Rustaq, Bilad Sayt en Ibra ontdekken, die een levendige kennismaking bieden met het dagelijkse Arabische leven en de lokale gastvrijheid. In deze dorpjes treft u kleine theehuizen en lokale markten aan, en krijgt u de kans om de vele tradities te leren kennen die de Omani’s in ere houden. Een reis door Oman zou niet compleet zijn zonder een uitgebreid bezoek aan de stralend witte hoofdstad, Muscat.

 • Rondreis inclusief 4WD jeep
 • Bewandel de Balcony Walk
 • Stadstour door de “witte stad” Muscat
 • Snorkelen en/of duiken bij de Daymaniyat Islands

Is een rondreis door Oman niet wat u zoekt? Kijk dan eens naar onze reizen door Jordanië »

Dagprogramma

Vlucht naar Muscat (Oman) inclusief luchthaven transfer

Vandaag vertrekt u vanaf een luchthaven naar keuze richting Muscat International Airport. Na aankomst op de luchthaven in Oman staat een lokale medewerker van Middenoostenreizen.com u op te wachten. Deze brengt u naar het hotel voor de eerste nacht.

Muscat optioneel stadstour

Muscat is de hoofdstad van Oman en kenmerkt zich door de vele witte huizen en wordt daardoor ook de witte stad genoemd. De hoofdstad maakt momenteel een overgangsfase door waarbij hedendaagse vooruitgang en eeuwenoude tradities een samensmelting vormen. Sinds het begin van de eerste eeuw na Christus is Muscat een belangrijke handelshaven tussen het oosten en het westen. Het werd door de eeuwen heen geregeerd door verschillende inheemse stammen en buitenlandse machten zoals de Portugezen en de Perzen. Sinds Qaboos Bin Said als sultan werd gekroond, heeft Muscat een sterke economische groei doorgemaakt wat resulteerde in een multiculturele samenleving. Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de highlights van de stad bezoeken. Ook kunnen we voor u een stadstour regelen.

Muscat - Quriyat - Wadi Dayqah - Bimmah Sinkhole - Wadi Shab - Sur ontvangst huurauto

Vandaag begint de rondreis door Oman en staat uw 4WD jeep op u te wachten. Na het ontbijt ontmoet u een van onze lokale medewerkers. Deze geeft u een korte instructie over de auto en de route die u gaat rijden. U rijdt zuidwaarts langs de kust richting Wadi Shab. Deze weg neemt u mee langs de mooiste uitzichten, witte stranden, mooie valleien en pittoreske vissersdorpjes. U kunt diverse stops maken gedurende deze route waarbij u uw zwemkleding bij de hand moet hebben. De eerste stop die we aanraden is bij Bandar Al Khairan. Deze plek is ideaal om te snorkelen en biedt een prachtig uitzicht. U vervolgt de weg richting Quriyat, een beroemde paarden handelsstad. Onderweg komt u kamelen, gazellen en buffels tegen. Ook is een korte stop bij de Wadi Dayqah Dam een aanrader en kunt u bij de Bimmah Sinkhole een verfrissende duik nemen. Daarnaast kunt u bij Fins Beach en Wadi Shab, een groene rivierbedding, nog het water in. Na een bezoek aan deze wadi gaat u richting Sur voor de overnachting.

Sur - Wadi Bani Khalid - Wahiba Sands

U ontwaakt in het havenstadje Sur en na een rondje door de stad gaat u verder op reis. U rijdt richting Wadi Bani Khalid. Deze wadi is bekend om zijn heldere wateren en groene natuur. U loopt hier helemaal naar boven en kunt vanuit daar naar beneden zwemmen. Zo bent u een stuk sneller beneden en dit is een leuke ervaring. Na deze Wadi rijdt u richting Wahiba Sands, een van de mooiste zandwoestijnen ter wereld. U rijdt naar het woestijndorpje Al Wasil of Bidya, afhankelijk van uw overnachtingsplek en gaat vervolgens diep de woestijn in voor de overnachting. Hierna kunt u gaan genieten van de zonsondergang in de woestijn.

Wahiba Sands - Ibra - Nizwa

Vanuit de grote en stille woestijn gaat u richting Nizwa, de woestijnstad van Oman. Tussendoor komt u langs Ibra, een klein dorpje wat bekend staat om de vrouwenmarkt op woensdagen. Nizwa behoort tot een van de grootste steden van Oman en ligt op 165 kilometer van Muscat. Tot de 12e eeuw was het zelfs de hoofdstad van Oman. Door de centrale ligging neemt Nizwa een belangrijke plaats in de geschiedenis van Oman. Door de modernisering van de stad heeft deze deels zijn oorspronkelijke staat verloren en is nu het centrum voor de handel, religie, kunst en onderwijs in de regio. Het historische centrum van Nizwa is echter intact gebleven en u waant zich hier letterlijk in de middeleeuwen. Ook wordt Nizwa gezien als marktstad. Zo vindt op vrijdagen hier de levendige souq en veemarkt plaats. Het Fort van Nizwa behoort tot een van de oudste forten van het Sultanaat. Het dateert uit de 17e eeuw en is een leuke uitstap voor laat in de middag.

Nizwa - Jebel Shams / Jebel Akhdar Optioneel stadstour

Vanuit de handelsstad Nizwa reist u richting het dorpje Al Hamra, een traditioneel dorp aan de voet van het Hadjargebergte.  In Al Hamra vindt u tevens de Al Hoota Cave, zeker een bezoek waard! Vervolgens reist u door Bahla waar u een bezoek brengt aan het Bahla fort. Het is gebouwd in de derde eeuw voor Christus en omvat een oase met traditionele souks, oude steegjes en moskeeën. Vanaf hier rijdt u de bergen in en reist u richting het hoogste punt van Oman, zo’n 3009 meter hoogte. Afhankelijk van uw accommodatie rijdt u nu verder naar Jebel Akhdar of Jebel Shams. Dit wordt gezien als een van de mooiste routes van de reis, door de uitzinnige natuur en de verlaten dorpen onderweg.

Jebel Shams / Jebel Akhdar optioneel Balcony Walk

Vandaag heeft u een vrije dag in het Hadjargebergte. We kunnen hier uiteraard voor u een programma in elkaar zetten met een mooie wandeling door het gebied of een andere activiteit. Of u gaat vandaag lekker relaxen! Wanneer u op Jebel Shams verblijft, raden we zeker aan om vandaag de Balcony Walk te doen.

Jebel Shams / Jebel Akhdar - Wadi Bani Awf Route - Muscat inleveren huurauto

We raden u aan deze dag vroeg te vertrekken, zodat u optimaal kunt genieten van een prachtige route. Vandaag maakt u namelijk de mooie offroad bergroute waarbij u de 4WD flink gaat gebruiken. Deze zogeheten Wadi Bani Awf route is een van de hoogtepunten van deze reis door Oman. U begint met de afdaling vanaf Jebel Shams of Jebel Akhdar en zet koers richting het verlaten stadje Misfat Al Abriyyin. Dit unieke stadje staat bekend om de leemhuizen en mooie uitzichten. Vervolgens zet u koers richting de Snake Canyon die begint na het dorpje Bilad Sayt. Deze Snake Canyon is het spannendste stuk van de offroad route. Door de ruige vallei rijdt u richting Rustaq om via het Nakhl Fort weer terug te keren in Muscat. Voordat u aankomt kunt u nog een stop maken bij de warmwaterbronnen van Athawarah.

Muscat optioneel snorkelen of duiken

Vandaag heeft u een vrije dag in Muscat. We kunnen eventueel voor u een snorkel- of duikexcursie regelen naar de beroemde Daymaniyat Islands voor de kust van Muscat of u kunt lekker door de stad slenteren.

Muscat - vlucht naar huis inclusief luchthaven transfer

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar huis. 

Impressie

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Reisdata & prijzen

Details

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Luchthaven transfers
 • Meet & assist aankomst Muscat
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Autohuur incl. volledige verzekering zonder eigen risico
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle informatie over uw reis
 • Alle belastingen en toeslagen
Exclusief
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Overige maaltijden & dranken
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Privé stadstour Muscat
 • Privé stadstour Nizwa
 • Bergsafari Jebel Akhdar 
 • Snorkelen of duiken Daymaniyat Islands
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Oman