Avontuurlijk Oman

 • destination Oman
 • traveltime17 dagen
 • moneyVanaf € 4250,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Bent u een echte avonturier maar houdt u op zijn tijd ook van luxe? Dan hebben wij de perfecte reis voor u! Een reis door Oman welke afwijkt van de gebaande paden en waarbij uw avontuurlijke instinct aangewakkerd wordt.

Deze 17-daagse rondreis in Oman start in de hoofdstad Muscat en de omliggende regio. Rijd met uw eigen 4WD huurauto de prachtige kustroute en ontdek met een tweedaagse expeditie The Empty Quarter. Samen met een lokale bedoeïen gids gaat u op pad om het echte woestijnleven te ervaren in deze grootste zandwoestijn van het Arabisch schiereiland. Verder brengt deze reis u naar de onontdekte provincie Dhofar, de Golden Coast van Oman.

 • Stadtour door de witte stad Muscat
 • Inclusief complete kampeeruitrusting
 • Inclusief woestijnexpeditie met gids
 • Snorkelen en/of duiken bij de Daymaniyat Islands

Bekijk ook eens deze sportieve rondreis door Oman of deze avontuurlijke reis door Jordanië.

Dagprogramma

Aankomst Muscat (Oman) inclusief meet & assist en luchthaven transfer

Vandaag vliegt u naar de internationale luchthaven in Muscat. Hier wordt u opgewacht door een van onze lokale medewerkers en volgt er een transfer naar uw hotel voor de overnachting.

Muscat optioneel stadstour

Uw reis begint in de hoofdstad van Oman, Muscat. Deze Arabische stad is een samensmelting van verschillende dorpen en steden als Qurum, Muttrah en Seeb.

Muscat kenmerkt zich door de vele witte huizen en wordt daarom ook de witte stad genoemd. Het bestaat uit een modern en oud stadsgedeelte waarbij hedendaagse vooruitgang en eeuwenoude tradities samenkomen. Sinds het begin van de eerste eeuw na Christus is Muscat een belangrijke handelshaven tussen het oosten en het westen. De stad werd door de eeuwen heen geregeerd door verschillende inheemse stammen en buitenlandse machten als de Portugezen en de Perzen. Sinds Qaboos bin Said tot sultan werd gekroond, heeft Muscat een sterke economische groei doorgemaakt wat  resulteerde in een multiculturele samenleving.

Vandaag gaat u op pad en bezoekt u verschillende hoogtepunten vindt als de souq in Muttrah en de immense Sultan Qaboes Moskee. Begin in de ochtend met een bezoek aan deze moskee tussen 9:00 en 11:00. In deze grote moskee kunt u zich verwonderen over de pracht en praal van dit gebouw. In dit centraal gelegen gebied van Muscat is ook het werkpaleis van de sultan te bezichtigen. Niet ver hiervandaan ligt ook het operagebouw.

In de avond kunt u gaan eten bij het Kargeen restaurant, waar u de traditionele Omaanse keuken kunt proeven.

Lees hier meer over Muscat »

Muscat - Nakhl - Rustaq - Bilad Sayt - Jebel Shams ontvangst huurauto

Vandaag is de eerste etappe van uw autorondreis door Oman. Een van de eerste stops onderweg maakt u bij het Nakhl Fort en de warmwaterbronnen van Athawarah. Vervolgens zet u koers richting Rustaq waar u kunt u stoppen bij de forten van de stad voor een prachtig uitzicht over de groene omgeving.

Via Wadi Bani Awf komt u over een offroad route aan bij het oude stadje Bilad Sayt, een off-the beaten path stukje Oman. Vervolgens zet u koers richting Jebel Shams voor de overnachting in het berggebied. Indien u ervoor kiest om op Jebel Akhdar te verblijven, passen we deze route iets aan.

Jebel Shams

Vandaag bent u de hele dag in het Hadjargebergte, qua natuur is dit misschien wel het mooiste gebied in Oman. U kunt hier de Balcony Walk maken of richting Jebel Akhdar reizen.

Er zijn verschillende wandelingen in dit gebied te maken die variëren van twee tot tien uur. Ook kunt u verschillende bijzondere plekken in de omgeving bezoeken als het Diana Point of het Saiq Plateau.

Jebel Shams - Al Hamra - Bahla - Nizwa

U laat de bergen achter gaat richting de woestijnstad Nizwa. U komt langs de door dadelplantages omgeven stad Al Hamra. Hier vindt u tevens de Al Hoota Cave, een immens grottenstelsel wat een bezoek waard is!

Vervolgens rijdt u naar Bahla, waar u een bezoek kunt brengen aan het Bahla Fort. Dit is gebouwd in de derde eeuw voor Christus en omvat een oase met traditionele souks, oude steegjes en moskeeën. Het fort wordt omgeven door een muur van dertien kilometer. Gelegen op het hoogste punt in de oase heeft u vanaf het fort een prachtig uitzicht. Daarna u verder rijdt richting Nizwa.

Lees hier meer over de Al Hoota Cave »

Nizwa

Nizwa behoort tot een van de grootste steden van Oman en ligt op zo’n 165 kilometer van Muscat. Tot de twaalfde eeuw was het de hoofdstad van Oman vanwege de centrale ligging. Door de modernisering van de stad heeft deze deels zijn oorspronkelijke staat verloren en is nu het centrum voor handel, religie, kunst en onderwijs. Wel wordt Nizwa nog nog steeds gezien als marktstad.

Het Fort van Nizwa behoort tot een van de oudste van het Sultanaat. Het dateert uit de 17e eeuw en vormt een belangrijke herinnering aan de turbulente perioden in de geschiedenis van Oman. Voor een unieke beleving is de vrijdagochtendmarkt een uitstekende bezienswaardigheid. Dan vindt de wekelijkse veemarkt plaats waarbij handelaren vanuit verschillende plaatsen hun slag komen slaan of hun dieren te verkopen.

Nizwa - Mintarib - Wadi Bani Khalid - Sur

U verlaat vandaag de woestijn stad Nizwa en zet koers richting de kust aan de Golf van Oman. Terwijl u hiernaartoe rijdt, komt u langs Mintarib, een klein dorpje aan de rand van de Sharqiya woestijn. Vervolgens maakt u onderweg nog een mooie wandeling in Wadi Bani Khalid.

Eindpunt voor vandaag is het plaatsje Sur, een havenstad die vroeger bekend stond vanwege de bouw van de traditionele dhow zeilboten.

Lees hier meer info over Wadi Bani Khalid »

Sur - Ras Al Ruwais wildkamperen

U start vandaag met het avontuurlijke deel van de reis; een tocht waarbij u onderweg gaat wildkamperen.

Vanuit Sur rijdt u zuidwaarts en verlaat de bewoonde wereld. Het eerste deel van deze autorit is langs de rand van de Sharqiya woestijn. U koerst richting Ras Al Ruwais, net ten noorden van de baai bij Al Kahluf.

Wanneer u in de ochtend vertrekt, bent u rond de middag op de plaats van bestemming en kunt u de tent opzetten. U heeft vervolgens voldoende tijd om van deze mooie omgeving nabij Ras Al Ruwais te genieten. Ook kunt u hier eventueel snorkelen of zwemmen.

Ras Al Ruwais - Al Kahluf - Duqm

Vanuit Ras Al Ruwais rijdt u langs de baai nabij Al Kahluf in de richting van Duqm. U komt hierbij langs de ruige kuststrook op weg naar dit kleine stadje.  Hier verblijft u weer een nachtje in een hotel en kunt u genieten van de ultieme Omaanse gastvrijheid.

Duqm - Pink Lagoon - Ash Shuwaymiyah wildkamperen

De reis gaat verder langs de ruige kust en dat brengt u naar bijzondere uitzichten van prachtige stranden en steile kliffen. U komt langs de Pink Lagoon waar een grote groep flamingo’s woont.

Vervolgens rijdt u verder naar Wadi Ash Shuwaymiyah, een prachtige wadi niet ver van de kust. Hier slaat u uw tent op en gaat u hier wederom een nacht wildkamperen. Wanneer u hier in de zee gaat zwemmen of snorkelen, heeft u zelfs kans om dolfijnen en zeeschildpadden te zien!

Ash Shuwaymiyah - Mirbat - Sumhuram - Taqah inleveren huurauto

U reist vandaag naar de met palmbomen bezaaide kustlijn van Taqah. Via de vissersdorpjes Sadah en Hasik komt u uit in Sumhuram. Hier staat de ruïne van het kasteel van Koningin Sheba, de koningin van het vroegere Koninkrijk van Eritrea.

Tegen de avond komt u aan bij Taqah, een stad net voor het grotere Salalah. Hier overnacht u, omdat hier de mooiste uitgestrekte stranden van de omgeving te vinden zijn met palmbomen en een ruige oceaan. Geniet hier van het ultieme vakantiegevoel voordat u morgen weer verder op deze bijzondere tocht door Oman gaat.

Taqah - Ubar - Wadi Malhit start woestijnexpeditie inclusief gids

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel om vervolgens de Qara berg op te rijden en te verkennen. De top van de berg biedt een prachtig uitzicht. Vervolgens rijden we naar Wadi Dawkah door de prachtige Canyon. Hier kunt u enkele oude grotten bezoeken waar de Nomaden vroeger leefden. Ook bezoekt u een aantal oude wierookbomen die meer dan 300 jaar oud zijn. De gids zal uitleg geven over de wijze waarop wierook wordt gewonnen, het is een van de oudste wierooksoorten ter wereld en veel mensen branden het om spirituele redenen. In het dorp Thumrait volgt een lunch in een lokaal restaurant.

In de middag rijden we naar Shiser (Ubar). Dit gebied kreeg internationale erkenning in het begin van de jaren 1990, toen een team van archeologen het identificeerde als de legendarische verloren stad Ubar. De rit zet voort naar Ramlet Al Hashman, een gebied rondom de verloren stad. Deze plek was de toegangspoort voor de oude wierook handelsroutes door de woestijn van het Empty Quarter. We doorkruisen de Wadi Malhait 30 km diep in het zand omgeven door prachtige zandduinen waarvan sommige meer dan 300 meter hoog zijn. U kunt deze grote zandduinen eventueel ook beklimmen om de zonsondergang te zien, terwijl uw gids het kamp opzet voor de nacht.

Wadi Malhit - Al Hashman woestijnexpeditie inclusief gids

Na het ontbijt verlaat u het kamp en gaat u Rub Al Khali verkennen. Deze woestijn is de grootste aaneengesloten zandwoestijn in de wereld. Het heeft 650.000 vierkante kilometer zand en steen – meer dan waar ook ter wereld. De woestijn heeft zeer weinig oases en is nauwelijks bewoond. U gaat zo’n 60 km de rode zandduinen in. Vervolgens is het tijd voor een wandeling van ongeveer een uur of meer en zullen de tenten worden opgezet voor de nacht.

Tijdens de zonsondergang bent u inmiddels helemaal ondergedompeld in het bedoeïenen kamp. U slaat uw tent op en heeft in de avond een typisch lokale maaltijd.

Al Hashman - Al Bithnah - Raysut - Mughsayl - Salalah einde woestijnexpeditie

U verlaat het woestijnkamp en gaat vandaag richting het zandroossteen gebied. Dit zijn woestijnedelstenen die al sinds de oudheid een belangrijke rol spelen in dit gebied. Vervolgens rijdt u naar de prachtige oase Ramlet Al Hashman en verlaat u Rub Al Kahli. Na deze stop gaat u naar Thumrait waar we lunchen in een lokaal restaurant. Na de lunch zet de reis voort naar Haluf en Musailah, een rotsachtige woestijnberg. Later keren we terug naar Salalah via de Qara berg en wordt u afgezet bij uw hotel.

Salalah

Vanuit Salalah kunt u verschillende uitstapjes maken of genieten van een van de vele stranden in de buurt. Mis sowieso Wadi Darbat niet, een van de mooiste en groene wadi’s in de omgeving.

Salalah - vlucht naar huis inclusief luchthaven transfer

Afhankelijk van uw vluchtkeuze hebt u vandaag nog tijd in Salalah. Voor uw vlucht wordt u opgehaald door onze lokale medewerker en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar huis!

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en bieden een indruk van uw verblijf tijdens deze reis. Uiteraard is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw persoonlijke wensen.

Sama Heights Resort

Jabal ShamsJabal Shems Heights biedt u de kans te ervaren wat het is om in een traditioneel bedoeïenenkamp te verblijven. Er zijn authentieke tenten en bungalows beschikbaar.
Oman Wildkamperen

Wildkamperen

OmanIn Oman is het bijna overal mogelijk om te wildkamperen. Het is de ideale manier om het land op een avontuurlijke manier te ontdekken.
Oman Muscat Mysk Al Mouj Hotel

Mysk Al Mouj

Muscat

Deze accommodatie is gesitueerd in een bloeiende wijk aan de 6 kilometer lange prachtige kustlijn. Op het dak is een prachtig zwembad te vinden en kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op de jachthaven.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Avontuurlijk Oman

 • destination Oman
 • traveltime17 dagen
 • moneyVanaf € 4250,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Meet & assist bij aankomst in Oman
 • Autohuur incl. volledige verzekering zonder eigen risico
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Maaltijden genoemd zoals in het voorstel
 • Complete kampeeruitrusting
 • Woestijnexpeditie met gids (3 dagen )
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle ins en outs van uw reis
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Slaapzak
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Excursie schildpaddenreservaat Ras al-Jinz
 • Overige uitstapjes en excursies
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Oman