Noord & Zuid Oman

 • destination Oman
 • traveltime15 dagen
 • moneyVanaf € 3155,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Deze 15-daagse rondreis begint met een bezoek aan de hoofdstad van Oman, Muscat. Vanuit Muscat kunt u een bezoek brengen aan Turtle Beach. Tijdens het eerste deel van deze reis ontdekt u het noorden van Oman. U gaat via het berggebied het Hajar gebergte richting Nizwa en ontdekt de kustlijn van dit deel van Oman.

Na deze eerste dagen gaat de reis verder middels een korte vlucht naar Dhofar in het zuiden van Oman. In Dhofar vindt u de mooiste natuur en veranderd het uitgestrekte woestijnlandschap in een groene oase met gebergte en veel natuur. Dhofar is gelegen tegen de grens van Yemen en heeft een koeler klimaat dan de rest van het land.

De highlights van Dhofar zijn de prachtige groene oases en de uitgestrekte witte parelstranden bij Salalah. Salalah heeft aan de ene kant een historisch oude stad en aan de andere kant een wijk met brede lanen en grote villa’s.

 • Overnachting in de woestijn
 • Stadtour door de witte stad Muscat
 • Woestijnexpeditie in The Empty Quarter
 • Bewonder de prachtige kunststad Salalah

Houdt u meer van avontuur? Wij bieden ook een avontuurlijke reis door Oman aan of een actieve vakantie door Oman.

Dagprogramma

Aankomst Muscat (Oman)

U vliegt richting Oman en hebt een korte overstap op Abu Dhabi of Dubai. Bij aankomst op de luchthaven van Muscat staat onze lokale medewerker bij de uitgang van de gate op u te wachten met een bord van Middenoostenreizen.com. Er volgt een privé transfer naar het hotel en na ongeveer 30 minuten komt u aan in uw hotel.

Muscat optioneel stadstour met gids

Muscat is de hoofdstad van Oman en een samensmelting van vooruitgang en eeuwenoude tradities en sinds het begin van de eerste eeuw na Christus een belangrijke handelshaven tussen het oosten en het westen. Vandaag bezoekt u verschillende hoogtepunten als de soek in Muttrah en de Grote Sultan Qaboes Moskee. Dit immense gebedshuis kunt u het beste bezoeken tussen 9:00 en 11:00. Op een steenworp afstand zijn ook het werkpaleis van de sultan en het operagebouw te bezichtigen. Indien u de stad echt goed wilt leren kennen, regelen we voor een privé stadstour voor u. In de avond kunt u gaan eten bij het Kargeen restaurant, waar u de traditionele Omaanse keuken kunt proeven.

Muscat - Qurayat - Wadi Dayqa - Sinkhole - Wadi Shab & Tiwi

Na het ontbijt hebt u een briefing over de reis met uw gids. Uw rondreis gaat beginnen en de eerste etappe gaat van start. Vanuit Muscat reist u eerst een stuk het binnenland in om vervolgens de kustroute richting Sur te nemen.

U gaat richting Qurayat en stopt kort bij Wadi Dayga voor een eerste blik op de prachtige Omaanse natuur. Hierna gaat de reis verder langs Finns Beach met zijn prachtige witte stranden.

In de middag komt u aan bij Wadi Shab. Wadi Shab is een van de mooiste wadi’s in Oman. U gaat hier een flinke hike maken met de gids en komt aan het einde bij de prachtige wateren waar u zelfs een stukje moet zwemmen om bij het einde te komen. Na deze verfrissende duik gaat de wandeling terug naar het begin en vervolgt u de reis verder richting Sur.

Sur - Wadi Bani Khalid - Bidiyah - Al Muntarib Fort - Wahiba Sands

U checkt uit in Sur en gaat richting Wadi Bani Khalid. Een andere mooie wadi welke garant staat voor een bijzondere ervaring. Hier volgt een hike van ongeveer een uur waarna u met de stroom terug naar beneden kunt zwemmen. Vanuit hier rijdt u verder richting de regio Bidiyah waar het Al Muntarib Fort ligt.

Aan het einde van de middag komt u aan in Al Wasil. Al Wasil is het plaatsje op de rand van de goudkleurige woestijnduinen van de Wahiba Sands. We zorgen dat u voor 16:00 uur in het woestijnkamp bent, zodat de zonsondergang hier op een bijzondere plek mee gemaakt kan worden.

Op het woestijnkamp zijn verschillende leuke ‘zand’ activiteiten te doen. Hier kan men quad rijden, sandboarden of gewoon heerlijk genieten van de sterrenhemel. Alle accommodaties hier hebben een eigen badkamer. U overnacht hier in een woestijnkamp.

Wahiba Sands - Ibra - Jebel Akhdar

Na een bijzondere nacht in de woestijn reist u richting Ibra. Een van de oudste stadjes in Oman. Ibra staat bekend om haar woensdag-markt. Deze markt ook wel de vrouwenmarkt genoemd, is alleen toegankelijk voor vrouwen.

Hierna gaat de reis verder richting ‘de groene berg’ Jebel Akhdar. Hier maakt u een flinke klim door de bergpas om uiteindelijk op grote hoogte te overnachten. Hier zijn verschillende hotel opties mogelijk.

Jebel Akhdar - Bahla - Misfah - Nizwa

Vanuit Jebel Akhdar gaat de reis terug naar beneden. Na een stuk offroad te rijden komt u terug in de bewoonde wereld en bent u weer beneden aan de voet van de berg. U gaat richting Bahla en kunt hier fort Bahla bezoeken. Na Bahla gaat u verder naar Nizwa, de oude hoofdstad van Oman.

Nizwa - Geitenmarkt - Jebel Shams

Vandaag moet u vroeg opstaan. U gaat namelijk de geitenmarkt van Nizwa bezoeken. Deze geitenmarkt is bekend in het hele land en is een ervaring om niet snel te vergeten. U waant zich even terug in de middeleeuwen. De markt begint om 06:30 en duurt tot 09:00 uur, echter is het rond 07:00 uur op zijn hoogtepunt en is dit de beste tijd om de markt te bezoeken. Deze markt is alleen op donderdag en vrijdag.

De reis vervolgt zich richting Jebel Shams. Jebel Shams wordt ook wel genoemd als de Grand-Canyon van het Midden-Oosten. U reist wederom via een mooie bergpas naar boven. U verblijft hier in het Jebel Shams mountain heights resort. Een adembenemend uitzicht valt u ten deel en u kunt hier mountainbikes huren om een fietstocht te maken of een kampvuur bij uw eigen huisje.

Jebel Shams - Burjat Al Sharaf - Bilad Sait - Wadi Bani Awf - Muscat

Vandaag staat de laatste avontuurlijke etappe van het noord-oostelijke deel op de planning. U rijdt via het mooie uitzichtpunt Birkat Al Sharaf via Wadi Bani Awf terug naar Muscat. Na deze avontuurlijke route komt u terug in Muscat voor de overnachting. De volgende dag vliegt u door naar Salalah in het zuiden van Oman.

Muscat - Salalah

U hebt in de ochtend vrij om te relaxen in Muscat of om de stad te verkennen. Vervolgens vliegt u in een klein uurtje naar Salalah met een binnenlandse vlucht.

Salalah de natuur in

Salalah is de kuststad in het uiterste zuiden van het gouvernement Dhofar van het sultanaat Oman. Dhofar is de verrassing van Oman. Deze streek is groen en staat bekend om haar seizoensweer. Hierdoor vindt u er prachtige natuur.

Vandaag begint u met een stadstour door Salalah. Tussen de groene kokosnoot en bananen plantages door baant u zich een weg door dit authentieke stadje. U bezoekt het zomerpaleis van de Sultan, de oude souq en kunt kennis maken met de wierook traditie van de vrouwen van Dhofar.

Salalah - West Coastal Tour

U reist naar Tagah, een oud vissersdorpje gelegen aan de ruige kust. U vervolgt de weg naar de KhoriKreek, de plek waar de opgravingen van de haven Samharam zijn gevonden. Men zegt dat hier het paleis van koningin Sheeba heeft gestaan.

Hierna gaat u richting Mirbat en brengt u een bezoek aan het graf van Mohammed Bin Ali. U reist vervolgens richting het graf van de profeet Nabi Ayoub. Niet alleen dit graf is erg bijzonder, maar vooral de weg er naar toe. Vanuit hier hebt u een spectaculair uitzicht over de vlaktes en de natuur in Salalah.

Via een prachtige kustroute gaat u richting Mugsayl waar u de krijt rotsen voorbij ziet komen. Halverwege de middag bent u weer terug in het hotel.

Salalah

In Salalah vindt u de mooiste stranden van het Midden-Oosten. Dit is de perfecte plek om even bij te komen en te relaxen na een avontuurlijke reis door Oman. U kunt hier genieten van de mooie strand resorts.

Salalah - vlucht naar huis inclusief luchthaven transfer

Vandaag is er een einde gekomen aan uw reis, u vliegt vanuit Salalah terug naar huis.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en bieden een indruk van uw verblijf tijdens deze reis. Uiteraard is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw persoonlijke wensen.

Oman Muscat Mysk Al Mouj Hotel

Mysk Al Mouj

Muscat

Deze accommodatie is gesitueerd in een bloeiende wijk aan de 6 kilometer lange prachtige kustlijn. Op het dak is een prachtig zwembad te vinden en kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op de jachthaven.

Oman Jebel Akhdar Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort

Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort

Jebel Akhdar

Het Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort is een 5-sterrenresort in Jebel Akhdar. Het resort beschikt over een zwembad aan de rand van een klif, verschillende hot tubs, een kinderbad en een fitnesscentrum.

Oman Salalah Alila Hinu Bay Salalah Mirbat

Alila Hinu Bay Salalah Mirbat

Salalah

Deze accommodatie aan het strand beschikt over een buitenzwembad en een privéstrand.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Noord & Zuid Oman

 • destination Oman
 • traveltime15 dagen
 • moneyVanaf € 3155,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Meet & assist bij aankomst Oman
 • Ruim- & handbagage
 • Transfers van en naar luchthaven
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Autohuur incl. volledige verzekering zonder eigen risico + GPS
 • 24/7 noodnummer NL beschikbaar
 • persoonlijke reisapp inclusief route
 • Alle belastingen en toeslagen
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Optionele excursies
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Privéchauffeur op reisdagen
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Oman