Kun je veilig rondreizen door Egypte?

15 september 2022

Is Egypte veilig voor een rondreis? Ondanks dat Egypte jaarlijks wordt bezocht door vele zonliefhebbers, vragen veel mensen zich dit af. Uit eigen ervaring kunnen wij vertellen dat Egypte een veilige vakantiebestemming is. Hieronder lees je meer over het reisadvies en de veiligheid van Egypte.


Wat is het huidige reisadvies voor Egypte?

Je kunt prima reizen naar Egypte. Bovendien heeft de regering veel inspanningen gedaan om de toeristische gebieden veiliger te maken, met name bij de bekende toeristische trekpleisters, zoals Caïro en Luxor. Deze gebieden worden sterk beveiligd door de overheid.

Er zijn daarnaast gebieden in Egypte die je, door spanningen in de regio, beter kunt vermijden. Dit zijn de grensgebieden met Israël, Libië, een deel van de Sinaï en de Hala’ib-driehoek aan de grens van Soedan. Zolang je deze gebieden vermijdt, is Egypte veilig voor een rondreis.

Verder hebben wij nauwe contacten met onze lokale medewerkers in Egypte. Hierdoor zijn wij altijd op de hoogte van de huidige veiligheidssituatie in Egypte.

Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken check je hier.

Reisadvies Egypte

Reisadvies Egypte. Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Egyptische cultuur

Natuurlijk dien je in elk land rekening te houden met een andere cultuur. Onze Westerse cultuur verschilt enorm van de Arabische cultuur, maar dat maakt reizen naar het Midden-Oosten juist zo leuk. Om goed voorbereid naar Egypte te reizen, is het goed om op een aantal zaken te letten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je meerdere betaalmiddelen meeneemt en dat je tijdens een rondreis door Egypte je waardevolle spullen op een veilige plek bewaard. Blijf daarnaast na zonsondergang altijd alert op straat.

Is Egypte een veilig land?

Hoewel Egypte een aantal jaar geleden door geopolitieke conflicten regelmatig negatief in het nieuws is geweest, hoef je niet te twijfelen aan de veiligheid van Egypte. Na de politieke onrust in 2011 en 2013, krabbelde het toerisme in Egypte weer langzaam weer op.

Indien je rekening houdt met bovenstaande zaken, zul je zelf ervaren dat Egypte een veilige vakantiebestemming is. Daarnaast zijn onze rondreizen naar Egypte vaak inclusief een betrouwbare chauffeur. Als inwoner weet de chauffeur alles over Egypte en kan je daarom op een veilige manier laten kennismaken met het land.


Ben je benieuwd geworden naar deze veelzijdige bestemming? Check dan hier ons aanbod van rondreizen in Egypte. 

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Egypte