Piramides, woestijnen en oases van Egypte

 • destination Egypte
 • traveltime15 dagen
 • moneyVanaf € 2995,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Van Caïro tot Alexandrië en van de uitgestrekte woestijn tot aan Luxor. Deze zeer complete 15-daagse rondreis neemt u mee door het prachtige woestijngebied en de groene oases. Een reis door het lokale leven van Egypte en richting de uitgestrekte Libische woestijn.

Uw reis begint in de hoofdstad Caïro. Vanuit hier brengt u een bezoek aan de Piramides van Gizeh en het museum der Oudheden. Vervolgens reist u verder naar het noordelijk gelegen Alexandrië, wat ongeveer duizend jaar lang de hoofdstad van Egypte is geweest. Vanaf hier start uw avontuur langs de oases, door de woestijn en ontmoet de lokale volkeren. Tijdens deze 4WD woestijnexpeditie van een week maakt u kennis met de uitgestrektheid van de woestijn en het achterland van Egypte.

Deze reis eindigt in Luxor, waar u verblijft aan de oevers van de Nijl. Luxor wordt ook wel het grootste openluchtmuseum ter wereld genoemd. Na uw tocht door de woestijn kunt u hier de schatten van de Egyptische beschaving ontdekken. U bezoekt het Karnak Tempelcomplex en de Vallei der Koningen. Vanuit Luxor reist u terug naar huis. 

 • Inclusief gids in Luxor
 • Inclusief privé stadstour Caïro
 • Bezoek het Grand Egyptian Museum
 • Inclusief chauffeur/gids tijdens woestijnexpeditie
 • Verleng met een Nijlcruise of een bezoek aan Aswan en Abu Simbel

Is een reis door Egypte niet wat u zoekt? Bekijk dan eens onze reizen dor Jordanië.

Dagprogramma

Vlucht naar Caïro (Egypte) inclusief meet & assist en luchthaven transfer

Vandaag begint uw reis naar Egypte. Na aankomst in Caïro wordt u opgewacht door iemand van het team van Middenoostenreizen.com welke u ontvangt op de luchthaven. Deze brengt u naar uw hotel voor de eerste overnachting.

Caïro inclusief chauffeur

Een volle dag in Caïro, Mengelmoes van Arabische en Egyptische cultuur. Een miljoenen stad die op sommige plekken voelt als de middeleeuwen en op andere plaatsen als de toekomst. Er zijn een aantal bijzondere plekken in Caïro die u zeker niet mag missen, zoals het Museum der Oudheden en de grote Bazaar van de stad. Daarnaast is het ook leuk om in het westen van de stad de beroemde Kamelenmarkt te bezoeken. In de avond kunt u gaan eten in een van de vele top restaurants.

Caïro - Piramides van Gizeh inclusief gids

Vanaf Caïro bent u in slechts een uur bij het wereldwonder van Egypte. Het plateau van Gizeh. Na een uur rijden komt u aan bij de Piramides van Cheops, Mykerinos en Chefren. Alle drie gebouwd in opdracht van de Farao uit deze dynastie. Juist deze piramides staan op de UNESCO World Heritage list als wereldwonder omdat ze het best bewaard zijn. Daarnaast vindt u in Gizeh ook de Sfynx van Gizeh. Na een uitgebreid bezoek aan de Piramides met Gids wordt u terug gebracht naar uw hotel voor de laatste overnachting in de hoofdstad van Egypte.

Caïro - Alexandrië inclusief chauffeur

Vandaag laat u de hoofdstad achter u en gaat u richting de Middellandse zee. Alexandrië staat op het programma om te bezoeken vandaag. Vroeg in de ochtend reist u richting de vroegere hoofdstad van Egypte. Die haar naam te danken heeft aan Alexander de Grote. Ruim 1000 jaar was Alexandrië de hoofdstad van Egypte. De stad kent een rijke geschiedenis met ups en downs. Zo was de stad ooit de woonplaats van Cleopatra. Nu is de stad op weg terug om wederom een stad van formaat te worden .U vindt hier onder andere de enorme Bibliotheek, een prachtig Romeins amfitheater en het Fort Qaitbey.

Alexandrië - El Alamein - Siwa Oase inclusief chauffeur

U laat vandaag de bewoonde wereld achter u en gaat op expeditie richting oases en het achterland van Egypte. U treed binnen in het land van de bedoeïenen die leven als nomaden in de woestijn. Vanuit Alexandrië koerst u richting Alamein, een plek die voornamelijk bekend is door de veldslagen die hier plaats vonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens rijdt u landinwaarts richting de Oase van Siwa. In Siwa wonen de Amazighs, een geïsoleerd woestijn volk met een eigen taal en eigen cultuur. Daarnaast vindt u hier ook de Amun tempel, die ook wel bekend staat als de tempel van het Orakel. Daarnaast is hier ook de Berg des Doods, waar vele graven uit de 26ste Egyptische dynastie te vinden zijn. Vanaf de top van de berg hebt u hier een prachtig uitzicht over de oase. De Siwi’s zoals de bevolking genoemd wordt leven in ‘mud-brick’ huizen en zijn geen bedoeïenen.

Siwa Oasis - Bahariya Oase inclusief chauffeur

Vandaag wordt u wakker in Siwa en gaat de woestijn expeditie verder. U reist vandaag door de woestijn naar de Bahariya Oasis. U gaat vanaf het westelijke deel vanaf de Libische grens meer land inwaarts. Via de Sitra Meren komt u aan bij uw volgende stop in de woestijn,. Op weg naar Bahariya komt u door de vallei van de gouden Mummies. Hier vindt u een Grieks-Romeinse Necroplis. Er zijn uiteenlopende schattingen die aangeven dat er wel tot 10.000 mummies begraven liggen hier. In 1999 is een grote groep archeologen, ingenieurs en conservatoren begonnen aan het opgraven van de schatten in de vallei. Tot op heden is nog lang niet alles ontdekt. Tijdens de start werden in de eerste vier graven al meer dan honderd mummies gevonden. Aan het einde van de dag checkt u in bij uw accommodatie.

Bahariya Oase

Vandaag hebt u een hele dag om de opgedane indrukken te verwerken en even te relaxen in de Bahariya Oase. U kunt met de 4WD door de woestijn scheuren, kameel rijden of plaatselijke bazaar in Al Bawiti bezoeken, de grootste stad in de omgeving.

Bahariya Oase - Farafra Oase inclusief chauffeur

Van uit Al Bawiti reist u vandaag richting de kleinste van drie westelijke woestijn Oases naar Farafa. Deze oase heeft slechts 5000 inwoners. De oase van Farafra heeft meer dan honderd natuurlijke bronnen. Bir Sitta, Bir Sab A en Ishrin zijn de bekendste en bezoekt u ook tijdens deze reis, U bent inmiddels in de Witte woestijn aangekomen, waar de natuur weer volledig anders is dan in andere gebieden die u tot nu toe gezien hebt. De witte woestijn die ook wel Sahara el Beyda wordt genoemd is beroemd door de rots en krijtformaties.

Farafra - Dakhla - El Qasr inclusief chauffeur

Na het bezoek aan Farafra gaat u richting de laatste woestijn stop van deze reis. U reist richting Dakhla, onderweg maakt u een stop bij het dorpje Abu Minqar. U reist door een erg dun bevolkt gebied van Egypte en bent op plekken uren lang alleen in de woestijn. Onderweg van Farafra naar Dakhla hebt u prachtige rotsformaties en uitgestrekte woestijnvlakte. Deze vijf uur durende tocht brengt u vervolgens naar Dakhla. Deze route staat bekend als een van de meeste lege en stille gebieden in heel Egypte. Wanneer u de auto stopt en uitstapt is het enige wat u hoort de wind. Zodra u dichterbij Dakhla komt wordt dit snel anders. De stad is een van de langs bewoonde steden in Afrika.. Net voor u aan komt bij Dakhla komt u aan bij Qasr, het Fort. Dit is door een groep Nederlandse archeologen herbouwd, Het hele fort en omliggende mud-brick dorp is in oude staat terug gebracht.

Dakhla inclusief chauffeur

Vandaag hebt u uitgebreid de tijd om Qasr en het bijbehorende dorp te bezoeken. U wandelt door een labyrint van straatjes en bent even terug in het Egypte van 2000 jaar geleden. Op zo’n tien kilometer hier vandaag vindt u ook de tempel van Deir el Haggar. Deze tempel is gewijd aan de Goden Amon en Moet.  In de stad Dakhla komt het plaatje van het Oase leven wat men in het hoofd heeft tot leven. Vele palmbomen, waterbronnen en landbouw in de omgeving bevestigen het beeld.

Dakhla - El Kharga inclusief chauffeur

U gaat langzaamaan weer richting de meer geciviliseerde wereld. U verlaat Dakhla en zet koers richting de meest zuidelijke gelegen Oase van deze woestijn, el Kharga. Op de rand van de uitgestrekte woestijn hebt u nog een overnachting tijdens deze expeditie. Kharga is een tussenstop op de route naar Luxor, het is een grote stad met meer dan 50.000 inwoners, waardoor u hier niet meer echt het oase gevoel hebt. U kunt hier de Hibis Tempel bezoeken en El Bagawat een Christelijke begraafplaats. U komt vandaag onderweg veel verschillende sites tegen. Zoals de Tempel van Nadura, Qasr el Zayan en Ain Um Dabadib.

El Kharga - Luxor inclusief chauffeur

Het grote woestijn avontuur eindigt vandaag. U laat de groene oases en uitgestrekte vlaktes achter u en zet koers richting de oevers van de Nijl. Via Qasr El Dhueita, met zijn tien meter hoge muren reist u richting Luxor, ook wel het openluchtmuseum van de wereld genoemd. U hebt eerst voordat u in Luxor aan komt de rest van de middag vrij om even lekker bij te komen aan de rand van het zwembad van uw hotel en de ervaringen van de afgelopen dagen in u op te nemen.

Luxor inclusief gids

De stad gelegen aan de westelijke oever van de Nijl is een must-see tijdens een reis door Egypte. U bezoekt vandaag in de ochtend de Vallei der Koningen, de plek waar de graven van maar liefst 64 farao’s zijn gevonden. Veruit het bekendste is uiteraard het graf van Toetanchamon. Luxor was vroeger Thebe genoemd en was toen de hoofdstad van ‘Upper Egypt’. Luxor heeft veel moois overgehouden aan haar rijke historisch verleden. De tempel van Luxor is vanuit de hele stad te zien en is een absolute must-see. De Arabieren noemde Luxor Aloksor, wat zoveel betekent als Stad van de Kastelen.

Luxor inclusief gids voor een halve dag

Vandaag hebt u in de ochtend tijd om het reusachtige tempelcomplex van Karnak te bezoeken. De tempel rondom god Amon is Het complex bestaat uit drie hoofd tempels met daaromheen diverse kleinere tempels. De grootste, centrale tempel is gewijd aan Amon en de twee andere grote tempels zijn gewijd aan zijn vrouw Mut en hun zoon Chons.

Luxor - Caïro - vlucht naar huis inclusief luchthaven transfer

Vandaag eindigt uw reis door Egypte. U wordt opgehaald bij uw hotel en vliegt via Caïro terug naar Amsterdam of Brussel.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Steigenberger Hotel El Tahrir Cairo

CaïroDeze accommodatie in Caïro ligt op slechts 200 meter van het Egyptisch Museum en beschikt onder andere over een buitenbad.

Hilton Luxor Resort & Spa

LuxorGelegen aan de oevers van de Nijl, biedt het Hilton Luxor Resort & Spa een prachtig uitzicht vanaf de rand van het water. Duik in een van de twee zwembaden of ontspan in een hangmat bij de Nijl.

Hilton Alexandria

AlexandriëDit hotel heeft een ideale locatie in het centrum van Alexandrië en beschikt over een eigen privéstrand en een zwembad met uitzicht op zee.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Piramides, woestijnen en oases van Egypte

 • destination Egypte
 • traveltime15 dagen
 • moneyVanaf € 2995,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Alle vluchten | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Meet & Assist bij aankomst en vertrek
 • Privé luchthaven transfers
 • Alle overnachtingen in geselecteerde accommodaties
 • Privé stadstour Caïro incl. entreegelden
 • Bezoek Egyptisch Museum
 • Chauffeur/gids tijdens woestijnexpeditie
 • Autohuur (4WD) inclusief volledige verzekering
 • Gids in Luxor
 • Transport zoals vernoemd
 • Alle belastingen en toeslagen
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Overige uitstapjes en excursies
 • Fooien
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Verlenging aan de kust
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Egypte