Ontspannen Egypte met Nijlcruise

 • destination Egypte
 • traveltime15 dagen
 • moneyVanaf € 3250,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Tijdens deze 15-daagse reis ervaart u alle hoogtepunten en wonderen van Egypte. Het land kent een bijzondere geschiedenis en tijdens deze rondreis doet u verschillende monumenten aan zoals Caïro, Luxor, de Nijl en Sharm-el-Sheikh.

Deze rondreis start in de hoofdstad van Caïro, Egypte. Vanuit hier bezoekt u de beroemde Piramides van Gizeh, maar ook een stadstour door de oude stad waarbij u onder ander de Citadel, het Egyptisch Museum en de grootste souk van Afrika bezoek mogen niet ontbreken.

Na het bezoek aan Caïro reist u door naar Luxor vanwaar u op de luxe vijfdaagse Nijlcruise stapt. Deze cruise vaart onder andere langs de tempels van Luxor & Karnak en de Vallei der Koningen en Koninginnen.

U sluit de reis af met een aantal dagen relaxen aan de Rode Zee in Sharm-el-Sheikh. Uiteraard kunt u hier ook nog verschillende excursies ondernemen zoals snorkelen in de Rode Zee of breng een bezoek aan de Sinaïberg en het St. Catherine klooster.

 • In verband met de afvaart van de Nijlcruise, vertrekt deze reis enkel op woensdag & donderdag
 • Bij vertrek op donderdag wordt het programma iets aangepast en maakt u de Nijlcruise van Aswan naar Luxor

Dagprogramma

Vlucht naar Caïro, Egypte let op: vertrek enkel mogelijk op woensdag of donderdag

Vandaag begint uw reis met de vlucht naar Caïro. Na aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door iemand van ons lokale team die u naar uw accommodatie brengt voor de eerste overnachting.

Caïro optioneel privé stadstour

Vandaag heeft u de gehele dag te besteden in de chaotische maar tevens charmante stad Caïro, de hoofdstad van Egypte. Breng een bezoek aan de Citadel van Salah el Din. Deze citadel is gebouwd door Salah el Din op de Moqattam Hills. De naam verklapt het al, deze citadel ligt op een heuvel waardoor u hier geniet van een bijzonder uitzicht over de stad. Na een bezoek aan de citadel vervolgt u de dag naar de drukke Islamitische wijk. Deze ligt op steenworp afstand. Een onderdeel wat vandaag niet mag ontbreken is het Egyptisch museum. Dit is één van de beroemdste musea ter wereld, de reden hiervoor begrijpt u wanneer u het met eigen ogen ziet. U sluit de dag vandaag af op de grootste markt van Afrika, de El Kahlili Soukh. Een onvergetelijke ervaring.

Caïro - Gizeh - Caïro inclusief transfer

Vandaag staat er iets bijzonders op het programma, u bezoekt namelijk de Piramdes van Gizeh. De meest bekende Piramides zijn die van Cheops, Kephren en Mykerinos. Zij behoren tot de oudste bouwwerken ter wereld. De piramide van Cheops behoort als enige tot één van de zeven klassieke wereldwonderen. In het gebied rondom Gizeh zijn niet alleen deze drie grote piramides te vinden, maar ook nog een aantal kleinere bouwwerken welke ook wel de Piramides der Koninginnen worden genoemd.

Caïro - Luxor inclusief luchthaven transfer en binnenlandse vlucht

Na het ontbijt checkt u uit bij de accommodatie in Caïro, middels een privé transfer wordt u naar de luchthaven van Caïro gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Luxor. Na een klein uurtje komt u aan op de luchthaven in Luxor en wordt u middels een privé transfer naar de accommodatie gebracht. Hier checkt u in en heeft u de middag verder vrij te besteden. Optioneel kunnen we voor u hier een paardrijdtocht organiseren. Tijdens een rit van +/- 2 uur rijdt u door suikerriet- en bananenvelden en door lokale dorpen rondom Luxor. U ziet hoe de boeren het land bewerken en maakt een stop aan de oevers van de Nijl om de paarden wat rust te geven.

Luxor

Vandaag heeft u een vrije dag in Luxor, geniet van uw accommodatie aan de Nijl en laat de indrukken van de afgelopen dagen op u inwerken. Bereid u voor op de komende dagen, welke in het teken staan van de Nijlcruise.

Luxor start vijfdaagse Nijlcruise

In de ochtend genieten jullie nog van het ontbijt bij het hotel alvorens jullie middels een privé transfer naar de boot worden gebracht. Om 12:00 uur is het incheck moment gevolgd door een lunch en start het programma. Vandaag bezoeken jullie de East Bank, met onder andere de tempels van Luxor en Karnak. U bezoekt het tempelcomplex van Karnak. Dit complex is gelegen aan de oostoever van de Nijl in Luxor en is op de Piramiden van Gizeh na het meest bezochte religieuze bouwwerk van Egypte. Houd er dus rekening mee dat het hier druk kan zijn. Het immense complex is het werk van meerdere farao’s die hier opeenvolgend aan hebben laten bouwen. Het tempelcomplex bestaat uit twee delen: het Amon-re complex en het Moet complex.

Luxor - Vallei der Koningen - Tempel van Hatsjepsoet - Esna

Vandaag koerst het luxe cruise schip richting Esna. Onderweg meert de boot bij een aantal unieke locaties aan de Nijl. U bezoekt vandaag een aantal bijzondere plekken. De dag start aan de Westelijke Nijloever om naar de Vallei der Koningen te gaan. U bezoekt hier de tempel van Hatsjepsoet. De gids neemt u mee langs de mooiste plekken in het gebied. In de middag geniet u van een lunch aan boord en vaart het schip verder naar Esna, hier komt u tegen het einde van de middag aan. In de avond geniet u van een diner aan boord. Morgen staat er weer een bijzondere dag op de planning.

Esna - Edfu - Aswan

Na het ontbijt is het tijd om door te varen naar alweer de laatste stop van deze nijlcruise, Aswan. Onderweg meert de boot bij een aantal unieke locaties aan. De eerste stop vandaag is de tempel van Edfu. De Tempel van Horus in Edfu is ter ere van de god Horus. Hij was een Egyptische valkgod, die de gedaante heeft van een valk en ook wel bekend staat als de Hemelgod. Hij spreidt zijn vleugels over de hemel uit. Door de Grieken werd Horus vereenzelvigd met Apollo, waardoor Edfu ook bekend stond als Apollinopolis Magna. Na dit bezoekt vaart u verder naar Kom Ombo, de plek waar vroeger de stad Pa Sebek lag. In de Egyptische geschiedenis was dit een belangrijke stad vanwege de goudhandel. Door dit letterlijk rijke verleden, zijn hier mooie bouwwerken achtergebleven welke u kunt bezoeken. De boot vervolgt haar weg naar Aswan voor de overnachting.

Aswan - Dam van Aswan - Tempel van Philae - Kitchener Island - Aswan

In de ochtend staat een bezoek aan de hoge dam van Aswan, de Tempel van Philae en de onafgemaakte Obelisk op het programma. De tempel van Philae is gewijd aan de vruchtbaarheids godin Isis. Een mooie plek op het eiland Pilak. Na het zien van de hoge Aswan dam die de Nijl afsluit in het Zuiden van Egypte genieten jullie van een lunch aan boord. In de middag stappen jullie in een traditionele Egyptische Falucca, met deze boot maken jullie een ronde over de Nijl en Kitchener Island. Dit eiland staat ook wel bekend als het Planteneiland. Consul-generaal Kitchener, die het eiland werd aangeboden als dank voor zijn militaire prestaties in Soedan, gaf zich over aan zijn passie voor exotische flora en importeerde struiken en zaden van zo ver weg als India en Maleisië. Tegenwoordig is deze botanische tuin/eiland een heerlijke plek om een rustige middag door te brengen. In de avond genieten jullie van jullie laatste diner aan boord van het cruise schip. Om deze tocht op een feestelijke manier af te sluiten is er vanavond een Nubian Show georganiseerd.

Aswan - Sharm el Sheikh einde Nijlcruise, incl. luchthaven transfer en binnenlandse vlucht

Deze ochtend geniet u nog van een ontbijt op de boot alvorens u uitcheckt. Na het uitchecken verlaat u het schip. U wordt opgehaald en naar de luchthaven van Aswan gebracht vanwaar u met een korte tussenstop op Caïro doorvliegt naar Sharm-el-Sheikh aan de Rode Zee. De komende dagen staan in het teken van relaxen. Na aankomst in Sharm-el-Sheikh worden jullie middels een privé transfer naar de accommodatie gebracht.

Sharm el Sheikh optioneel snorkelexcursie en bezoek Sinaïberg

De komende dagen staan in het teken van relaxen aan de Rode Zee. Mocht u hier graag nog een activiteit plannen zoals een snorkel en/of duikexcursie laat het ons dan weten. We organiseren dit graag voor u. Optioneel kunnen we voor u ook een bezoek organiseren aan de Sinaïberg en het St. Catherine klooster.

Vlucht terug naar huis inclusief luchthaven transfer

Vandaag komt uw reis door Egypte tot een einde. In de ochtend checkt u uit bij de accommodatie en worden u naar de luchthaven van Sharm-el-Sheikh gebracht. Vanuit hier vliegt u terug naar huis. We hopen dat u een onvergetelijke reis heeft gehad.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en bieden een indruk van uw verblijf tijdens deze reis. Uiteraard is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw persoonlijke wensen.

Sofitel Winter Palace Luxor

Luxor

Deze accommodatie is een prachtig voorbeeld van Victoriaanse architectuur. Binnen vindt u grote trappen, hoge plafonds en lounges met antiek meubilair en prachtige bloemstukken. Bovendien bevindt het zich op korte loopafstand van de Luxortempel.

1920s boutique hotel

Caïro

Deze accommodatie is gelegen in Caïro en beschikt over sfeervolle kamers, een tuin en een spa- en wellnesscentrum.

Historia Boutique hotel Cruise

Nijlcruise

Vaar door de geschiedenis van Egypte met deze Nijlcruise. U komt langs hoogtepunten als de tempelcomplexen van Philea en Luxor.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Ontspannen Egypte met Nijlcruise

 • destination Egypte
 • traveltime15 dagen
 • moneyVanaf € 3250,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Alle vluchten | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Meet & Assist bij aankomst en vertrek
 • Privé luchthaven transfers
 • Alle overnachtingen in geselecteerde accommodaties
 • Alle maaltijden zoals genoemd in het voorstel
 • 5-daagse Nijlcruise incl. alle maaltijden
 • Bezoek Egyptisch Museum (indien geopend)
 • Entreegelden voor alle genoemde sites tijdens cruise
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle informatie over uw reis
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Ballonvaart over Vallei der Koninginnen
 • Privé stadstour Caïro
 • Extra stranddagen
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Egypte