Het Beste van Egypte

 • destination Egypte
 • traveltime8 dagen
 • moneyVanaf € 1895,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Deze complete 8-daagse rondreis neemt u mee langs de hoogtepunten van Egypte. U vliegt naar Caïro, waar het moderne en historische Egypte samenkomen. In deze hoofdstad brengt u onder andere een bezoek aan bezienswaardigheden als de Citadel van Caïro en de grootste souq van Afrika. Tevens bezoekt u het nieuwe Grand Egyptian Museum, waar u een kijkje neemt in het leven van de farao’s. Ook gaat u naar het laatste klassieke wereldwonder, de Piramides van Gizeh.

Na een aantal dagen in de hoofdstad te hebben doorgebracht, vliegt u door naar Luxor. Deze stad is een groot openluchtmuseum en hier maakt u kennis met de meest bijzondere opgravingen uit het oude Thebe, de voormalige hoofdstad van Egypte. Zo bezoekt u onder andere het Tempelcomplex van Karnak, de Tempel van Luxor en de Vallei der Koningen.

Tijdens de vrije dagen kunnen wij een programma naar wens samenstellen of gaat u op eigen gelegenheid op ontdekking naar de wonderen uit de Egyptische Oudheid.

 • Inclusief privégids in Luxor
 • Ballonvaart over Vallei der Koningen
 • Bezoek ’s avonds de Tempels van Karnak
 • Inclusief privégids & chauffeur in Caïro

Wilt u liever Egypte ontdekken met een luxe nijlcruise? Bekijk dan deze reis naar Egypte met Nijlcruise.

Dagprogramma

Vlucht naar Caïro (Egypte) inclusief meet & assist en luchthaven transfer

Vandaag begint uw reis en vliegt u vanaf een luchthaven naar keuze naar Caïro waar u wordt opgewacht door een lokale medewerker. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht voor de eerste overnachting.

Caïro optioneel privégids & chauffeur

Vandaag heeft u de mogelijkheid om samen met een privégids op ontdekking te gaan door Caïro. Zo bezoekt u onder andere de Koptische wijk, het centrum van de stad en het nieuwe Grand Egyptian Museum. Dit museum is ter vervanging van het huidige Egyptisch Nationaal Museum, dat al jaren uit haar voegen barst. Hier kunt u gerust een paar uur doorbrengen, want in het nieuwe museum worden wel meer dan 100.000 kunststukken tentoongesteld. De pronkstukken uit het museum zijn de voorwerpen uit het graf van Toetanchamon. Hierdoor krijgt een uitgebreid beeld van hoe deze jonge farao vroeger geleefd heeft. Ook bezoekt u onder andere de Citadel van Salah el Din en de Mohammed Ali Moskee. Tot slot struint u nog even over de grootste souk van Afrika: de El Kahlili Soukh. Na uw tour heeft u de keuze uit één van de vele restaurants in Caïro, waar u uitgebreid kunt dineren.

Caïro - Gizeh - Caïro inclusief privégids & chauffeur

U staat vandaag oog in oog met het laatste overgebleven klassieke wereldwonder. De piramides Cheops, Kephren en Mykerinos zijn vernoemd naar de gelijknamige farao’s die hier zijn begraven en behoren tot de oudste bouwwerken ter wereld. Uw privégids zal u hier dan ook alles over kunnen vertellen. Bij de piramides is ook de Sfinx van Gizeh te vinden. Deze diende als bewaker van de piramide van Cheops. Na uw bezoek gaat u terug naar uw accommodatie en heeft u de rest van de avond ter vrije besteding.

Caïro - Luxor inclusief luchthaven transfers en optioneel avondbezoek aan Tempels van Karnak

Vanaf Caïro vliegt u door naar Luxor, dat ook wel het openluchtmuseum van Egypte wordt genoemd. Deze naam heeft de stad te danken aan de vele historische bezienswaardigheden en archeologische opgravingen. Luxor is gebouwd op het oude Thebe, de voormalige hoofdstad van Egypte. In de avond kunt u een bezoek brengen aan de Tempels van Karnak tijdens de Sound & Light Show.

Luxor inclusief privégids

Vandaag begint u al vroeg met uw programma, want het kan in Luxor en omgeving behoorlijk heet worden. In de Vallei der Koningen liggen de belangrijkste farao’s uit het Oude Egypte begraven. Daarom is deze plek dan ook één van de beroemdste begraafplaatsen ter wereld. Onder andere het graf van Toetanchamon is te vinden in deze vallei. De vallei is gelegen aan de westkant van de Nijl, omdat de zon hier ondergaat. Volgens het geloof van de oude Egyptenaren is dit de zijde van de dood. Het oosten staat juist voor de kant van het leven, omdat hier de zon elke dag opkomt. Om de tombes goed bewaard te houden, worden elke 6 jaar tien andere graftombes voor publiek geopend. Ze zijn tijdens uw bezoek dus niet allemaal tegelijk te bezoeken. De afgelegen locatie is bewust gekozen, zodat het voor grafrovers makkelijker verborgen kon worden.

Luxor optioneel ballonvaart met zonsopkomst en inclusief privégids

U kunt deze dag spectaculair beginnen met een ballonvaart nabij de Vallei der Koningen. Vanuit de lucht ziet u de zon opkomen en heeft u zowel een spectaculair uitzicht op de groene uiterwaarden van de Nijl, als de Vallei der Koningen. Na deze avontuurlijke start van uw dag, gaat u verder naar het Tempelcomplex van Karnak. Met name de grote herkenbare zuilen zijn wereldberoemd. Uw privégids vertelt u alles over de historie van deze unieke plek. De tempels zijn gebouwd om de god Amon, godin Moet en hun kind Chonsoe te eren. Vervolgens gaat u verder naar de Tempel van Luxor, een van de best bewaarde uit de Egyptische Oudheid. De tempel is gebouwd in opdracht van Amenhotep III en later uitgebreid door Ramses II. Pas in 1855 werd de Tempel van Luxor onder het zand vandaan gehaald. Na een aantal uur wordt u weer teruggebracht naar uw accommodatie waar u nog wat kunt ontspannen.

Luxor

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. Wij kunnen uiteraard ook voor deze dag een programma voor u in elkaar steken.

Luxor - vlucht naar huis inclusief luchthaven transfer

Helaas komt uw reis vandaag tot een einde. Vanaf uw accommodatie in Luxor wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u met een overstap in Caïro weer terug naar huis.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Steigenberger Hotel El Tahrir Cairo

CaïroDeze accommodatie in Caïro ligt op slechts 200 meter van het Egyptisch Museum en beschikt onder andere over een buitenbad.

Steigenberger Pyramids Cairo

GizehDit hotel ligt op amper twee kilometer van de piramides van Gizeh en is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in monumenten, geschiedenis en musea.

Mövenpick MS Hamees

NijlcruiseVaar door de geschiedenis van Egypte met deze Nijlcruise van Luxor naar Aswan. U komt langs hoogtepunten als de tempelcomplexen van Philea en Luxor.

Hilton Luxor Resort & Spa

LuxorGelegen aan de oevers van de Nijl, biedt het Hilton Luxor Resort & Spa een prachtig uitzicht vanaf de rand van het water. Duik in een van de twee zwembaden of ontspan in een hangmat bij de Nijl.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Het Beste van Egypte

 • destination Egypte
 • traveltime8 dagen
 • moneyVanaf € 1895,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Alle vluchten | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Meet & Assist bij aankomst en vertrek
 • Privé luchthaventransfers
 • Alle overnachtingen in geselecteerde accommodaties
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Entreegelden voor alle genoemde sites
 • Bezoek Vallei der Koningen met gids
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle informatie over uw reis
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Ballonvaart over Vallei der Koningen
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Egypte