Hoogtepunten van Egypte met Nijlcruise

 • destination Egypte
 • traveltime9 dagen
 • moneyVanaf € 2395,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Reis mee naar het Oude Egypte en ervaar alle hoogtepunten & wonderen van dit land. Egypte kent een indrukwekkende geschiedenis en deze individuele rondreis gaat langs alle monumenten van de Nijl en Caïro.

Deze 9-daagse volledig verzorgde rondreis door Egypte start in de hoofdstad Caïro. Vanuit hier gaat u met uw privéchauffeur op pad langs onder meer de citadel, het Egyptisch Museum en ’s werelds grootste souq, de Khan El-Khalili. Uiteraard brengt u ook een bezoek aan de Piramides van Gizeh.

Na deze eerste dagen, start uw luxe vierdaagse Nijlcruise van Aswan naar Luxor. Deze compleet verzorgde luxe cruise komt onder andere langs de tempels van Luxor & Karnak en Vallei der Koningen.

 • In verband met de afvaart van de Nijlcruise, vertrekt deze reis enkel op dinsdag & woensdag
 • Bij vertrek op woensdag wordt het programma iets aangepast en maakt u de Nijlcruise van Luxor naar Aswan

Deze reis door Egypte is eventueel uit te breiden met extra dagen aan het strand. Ook is het mogelijk om een combinatie te maken met Israël of Jordanië.

Dagprogramma

Vlucht naar Caïro (Egypte) let op: vertrek enkel mogelijk op dinsdag of woensdag

Vandaag vertrekt u vanaf een luchthaven naar keuze richting Egypte. Na aankomst op de luchthaven van Caïro wordt u opgewacht door iemand van ons lokale team . Deze brengt u naar uw hotel voor de eerste overnachting.

Caïro inclusief chauffeur

Vandaag spendeert u in de hoofdstad van Egypte, Caïro. In deze chaotische maar charmante stad kunt u een bezoek brengen aan de Citadel van Saladin. Deze plek torent hoog boven de stad uit en vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de stad. In de citadel bevindt zich ook de Mohammed Ali Moskee met zijn vier herkenbare minaretten. Duik vervolgens de drukke islamitische wijk in die op loopafstand hiervandaan ligt.

Op deze dag is er ook tijd om het Egyptisch Museum te bezoeken, een van de beroemdste musea ter wereld. Als u hier bent begrijpt u waarom.

Eindig de dag op de grootste souq ter wereld, de Khan El-Khalili. Deze markt is ontstaan aan het eind van de veertiende eeuw en was in het verleden in trek bij de rondreizende handelskaravanen vanuit Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Caïro - Gizeh - Caïro inclusief chauffeur

U laat de hoofdstad achter u en bezoekt vandaag de Piramides van Gizeh. Net buiten Caïro liggen de drie piramides van Cheops, Kephren en Mykerinos. Deze bouwwerken behoren tot de oudste ter wereld en bovendien is de piramide van Cheops het enige klassieke wereldwonder dat vandaag de dag nog bestaat. Deze piramide heeft een perfecte vierkante basis met zijden van maar liefst 230 meter lang. Het bouwwerk is bijna 150 meter hoog en de bouw zou ongeveer twintig jaar in beslag hebben genomen. Naar schatting zijn voor de bouw van de piramide meer dan twee miljoen stenen gebruikt, ieder met een gemiddeld gewicht van zo’n 2500 kilo.

Deze enorme UNESCO site herbergt naast de drie grote piramides verder ook nog een aantal kleinere bouwwerken die men de Piramides der Koninginnen noemt. Als afsluiter bezoekt u de beroemde Sfinx van Gizeh.

Caïro - Aswan - Tempel van Philae start vierdaagse Nijlcruise

In de ochtend vliegt u vanaf de luchthaven in Caïro in ruim een uur naar Aswan voor de start van uw Nijlcruise. Na aankomst in Aswan staat er uiteraard weer iemand van ons lokale team u op te wachten. U reist vervolgens naar de boot en heeft hier na het inchecken een lunch aan boord.

Vandaag gaat u onder andere naar de Aswandam en het eiland van Philae. Dit eiland in de Nijl is de plek van een Oud-Egyptisch tempelcomplex en gewijd aan de vruchtbaarheidsgodin Isis. Het complex is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Daarnaast brengt u in Aswan nog een bezoek aan de onvoltooide obelisk. Wanneer deze Egyptische obelisk voltooid zou zijn, zou deze een lengte hebben van 42 meter. De obelisk is bijna een derde langer dan enige andere obelisk van het Oude Egypte.

Aswan - Kom Obo - Tempel van Horus - Luxor

Vandaag koerst het luxe cruise schip richting Luxor. Onderweg meert de boot aan bij een aantal unieke locaties aan de Nijl.

De eerste stop vandaag is Kom Ombo, de plek waar vroeger de stad Pa Sebek lag. In de Egyptische geschiedenis was dit een belangrijke stad vanwege de goudhandel. Door dit letterlijk rijke verleden, zijn hier mooie bouwwerken achtergebleven welke u kunt bezoeken.

Na dit bezoek vaart u verder naar Edfu, gelegen tussen Aswan en Esna in. De Tempel van Horus in Edfu is ter ere van de god Horus. Hij was een Egyptische valkgod, die de gedaante heeft van een valk en ook wel bekend staat als de Hemelgod. Hij spreidt zijn vleugels over de hemel uit. Door de Grieken werd Horus vereenzelvigd met Apollo, waardoor Edfu ook bekend stond als Apollinopolis Magna.

De rest van de dag kunt u relaxen aan boord van uw cruiseschip.

Luxor - Karnak & Luxor Tempels

Na de eerste paar dagen op de Nijl is het vandaag tijd om richting een van de hoogtepunten van deze reis te gaan, Luxor. De boot vaart noordwaarts en halverwege de dag meert u aan bij de stad Luxor.

U bezoekt het tempelcomplex van Karnak. Dit complex is gelegen aan de oostoever van de Nijl in Luxor en is op de Piramiden van Gizeh na het meest bezochte religieuze bouwwerk van Egypte. Houd er dus rekening mee dat het hier druk kan zijn.

Het immense complex is het werk van meerdere farao’s die hier opeenvolgend aan hebben laten bouwen. Het tempelcomplex bestaat uit twee delen: het Amon-re complex en het Moet complex.

Luxor Westbank - Vallei der Koningen - Tempel van Hatsjepsoet einde Nijlcruise

In de ochtend checkt u uit en verlaat u het schip. Vandaag heeft u nog een volle dag op het programma staan met een aantal bijzondere plekken.

U start vandaag op de Westbank van Luxor. Deze staat bekend om de Vallei der Koningen en u bezoekt hier onder andere de Tempel van Hatsjepsoet. De gids neemt u mee langs de mooiste plekken in het gebied en aan het einde van de dag checkt u in bij uw hotel in Luxor.

Luxor - Caïro optioneel ballonvaart over Vallei der Koningen

Vandaag heeft u de hele dag om te relaxen in bij uw hotel in Luxor. Geniet van het zwembad en laat alle indrukken van deze reis even op u inwerken.

Aan het einde van de middag checkt u uit en vliegt u in een uur terug richting Caïro. Hier heeft de hele avond ter vrije besteding kunt u gaan eten bij een van de beste restaurants van de stad, Zitouni.

Caïro - vlucht naar huis

Deze reis door Egypte eindigt hier vandaag, maar u kunt eventueel verlengen met enkele stranddagen aan de Rode Zee of aan de Middellandse Zee. Ook is het mogelijk om een combinatie te maken met Israël of Jordanië.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en bieden een indruk van uw verblijf tijdens deze reis. Uiteraard is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw persoonlijke wensen.

Steigenberger Hotel El Tahrir Cairo

CaïroDeze accommodatie in Caïro ligt op slechts 200 meter van het Egyptisch Museum en beschikt onder andere over een buitenbad.

Mövenpick MS Hamees

NijlcruiseVaar door de geschiedenis van Egypte met deze Nijlcruise van Luxor naar Aswan. U komt langs hoogtepunten als de tempelcomplexen van Philea en Luxor.

MS Mayflower

Nijlcruise

Vaar door de geschiedenis van Egypte met deze Nijlcruise. U komt langs hoogtepunten als de tempelcomplexen van Philea en Luxor.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Hoogtepunten van Egypte met Nijlcruise

 • destination Egypte
 • traveltime9 dagen
 • moneyVanaf € 2395,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Alle vluchten | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Meet & Assist bij aankomst en vertrek
 • Privé luchthaven transfers
 • Alle overnachtingen in geselecteerde accommodaties
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • 4-daagse Nijlcruise incl. alle maaltijden
 • Privé stadstour door Caïro incl. entreegelden
 • Bezoek Egyptisch Museum
 • Entreegelden voor alle genoemde sites tijdens cruise
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle informatie over uw reis
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Ballonvaart over Vallei der Koninginnen
 • Extra stranddagen
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Egypte