Treinreis door Egypte

 • destination Egypte
 • traveltime9 dagen
 • moneyVanaf € 2195,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Tijdens deze 9-daagse rondreis bezoekt u de hoogtepunten van Egypte. U gaat dit prachtige land op een andere manier verkennen, namelijk per trein. De bruisende steden, adembenemende woestijnlandschappen en charmante dorpen maken treinreizen door Egypte een unieke ervaring.

Egypte is een land vol geschiedenis en mysterie. Deze rondreis begint in de hoofdstad Caïro, waar u onder andere het Egyptisch Museum en ’s werelds grootste souq kunt gaan bezoeken. Hierna reist u per trein verder naar Aswan, een stad vol betoverende Nijllandschappen. Vervolgens brengt u in Luxor nog een bezoek aan het tempelcomplex van Karnak en de Vallei der Koningen.

 • Ontdek Egypte op een comfortabele manier met de trein
 • Inclusief bezoek aan Piramides van Gizeh met privégids
 • Inclusief bezoek Karnak tempelcomplex en Vallei der Koningen

Wilt u liever Egypte ontdekken met een luxe nijlcruise? Bekijk dan deze reis naar Egypte met Nijlcruise.

Dagprogramma

Vlucht naar Caïro (Egypte) inclusief meet & assist en luchthaven transfer

Vandaag begint uw reis en vliegt u vanaf een luchthaven naar keuze naar Caïro waar u wordt opgewacht door een lokale medewerker. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht voor de eerste overnachting. Verken vandaag, afhankelijk van uw vluchttijden, de bruisende stad Cairo op eigen gelegenheid en dompel uzelf onder in de fascinerende cultuur en geschiedenis.

Caïro inclusief privégids Piramides van Gizeh

Vandaag staat er een hoogtepunt op het programma: een bezoek aan de wereldberoemde Piramides van Gizeh. Laat u betoveren door de majestueuze piramides en bewonder de mysterieuze Sfinx. Bovendien vindt u hier de Piramide van Cheops, een van de zeven wereldwonderen. Uw privégids zal u hier dan ook alles over vertellen. Vergeet verder niet om te genieten van het adembenemende uitzicht over de woestijn.

Caïro - Aswan inclusief transfer naar treinstation

In de ochtend heeft u tijd om een bezoek te brengen aan historische bezienswaardigheden, zoals het Egyptisch Museum. Hier komt u oog in oog te staan met de schatten van de farao’s. In de avond stapt u op de trein naar Aswan, tijdens deze treinreis van gemiddeld 13 uur geniet u van een comfortabele nachtrust aan boord van de trein. De volgende ochtend ontwaakt u in het betoverende Aswan. Het is een perfecte manier om uzelf op te laden voor de avonturen die op u wachten in deze schilderachtige stad gelegen aan de oevers van de Nijl.

Aswan inclusief treinstation transfer

Vroeg in de ochtend komt u aan in Aswan, een stad vol betoverende Nijllandschappen. Vandaag heeft u de hele dag de tijd om deze prachtige plek te verkennen. Zo kunt u een bezoek brengen aan de prachtige tempels van Philae, gewijd aan de godin Isis. 

Aswan optioneel bezoek Abu Simbel

Vandaag kunt u optioneel een bezoek brengen aan Abu Simbel. De tempels, die door UNESCO als werelderfgoed zijn erkend, behoren tot de meest indrukwekkende bouwwerken van het oude Egypte. Bewonder de imposante beelden en geniet van de verhalen die deze tempels te vertellen hebben.

Aswan - Luxor inclusief treinstation transfers

Geniet in de ochtend nog even in Aswan. Hierna is het tijd om per trein naar Luxor te reizen, de stad van de tempels en farao’s. Bewonder de prachtige landschappen langs de Nijl, terwijl u reist naar uw volgende bestemming. Bij aankomst in Luxor kunt u in de avond de stad gaan verkennen.

Luxor inclusief bezoek Karnak & Luxor Tempels

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om de schatten van Luxor te ontdekken. Zo bezoekt u het tempelcomplex van Karnak, gelegen aan de oostoever van de Nijl. Dit complex onderscheidt zich van andere tempels doordat er zo lang door opeenvolgende farao’s aan is gebouwd. Het tempelcomplex bestaat uit twee delen: het Amon-re complex en het Moet complex. Dit is, na de Piramiden van Gizeh, een van de meest bezochte bouwwerken van Egypte.

waar u uzelf in een andere tijd waant, en verken de Vallei der Koningen, waar u de tombes van oude farao’s kunt bewonderen. Vergeet niet om de Tempel van Hatsjepsoet te bezoeken, een meesterwerk van oude architectuur.

Luxor inclusief bezoek Vallei der Koningen

Vandaag heeft u nog een volledige dag om te genieten van de prachtige stad Luxor. U brengt een bezoek aan de Vallei der Koningen en de Tempel van Hatsjepsoet. De gids neemt u mee langs de mooiste plekken in het gebied. 

Luxor - Caïro - vlucht naar huis inclusief luchthaven transfer

Helaas komt uw reis vandaag tot een einde. Vanaf uw accommodatie in Luxor wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u (met een overstap in Caïro) weer terug naar huis.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en bieden een indruk van uw verblijf tijdens deze reis. Uiteraard is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw persoonlijke wensen.

Steigenberger Pyramids Cairo

Gizeh

Dit hotel ligt op amper twee kilometer van de piramides van Gizeh en is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in monumenten, geschiedenis en musea.

Sofitel Winter Palace Luxor

Luxor

Deze accommodatie is een prachtig voorbeeld van Victoriaanse architectuur. Binnen vindt u grote trappen, hoge plafonds en lounges met antiek meubilair en prachtige bloemstukken. Bovendien bevindt het zich op korte loopafstand van de Luxortempel.

Sofitel Legend Old Cataract

Aswan

Deze elegante accommodatie ligt in een Victoriaans gebouw en biedt moderne kamers en meerdere eetgelegenheden. Er zijn twee zwembaden aanwezig.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Treinreis door Egypte

 • destination Egypte
 • traveltime9 dagen
 • moneyVanaf € 2195,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Alle vluchten | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Meet & Assist bij aankomst en vertrek
 • Privétransfers
 • Alle overnachtingen in geselecteerde accommodaties
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Bezoek aan de Piramides van Gizeh
 • Entreegelden voor alle genoemde sites
 • Treintickets
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle informatie over uw reis
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Ballonvaart over Vallei der Koningen
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Egypte