Waarom een combinatiereis door Jordanië & Israël?

1 februari 2020

De start van een nieuw jaar geeft redenen genoeg om het internet en verschillende tijdschriften af te speuren op zoek naar de beste reisinspiratie voor uw (zomer)vakantie. Het moment om te kijken welke bestemming van uw bucketlist afgevinkt kan worden dit jaar. Met zoveel prachtige bestemmingen in de wereld kan het moeilijk zijn om, rekening houdend met de voorkeuren en wensen van het reisgezelschap, een keuze te maken uit al het moois. Maar waarom dagenlang wikken en wegen, als je ook tijdens één vakantie twee bestemmingen van je verlanglijst af kunt strepen? Kies dan voor de combinatie rondreis Jordanië en Israël!  

Wij vertellen je graag de voordelen van een rondreis door Jordanië en Israël, tijdens één vakantie.

Wanneer je de grens passeert, waan je jezelf in een hele nieuwe wereld
Jordanië en Israël kenmerken zich door eeuwenoude culturen en verschillende religieuze plaatsen, afgewisseld met  moderne steden. Zoals Amman in Jordanië en Tel Aviv in Israël. Ondanks dat Jordanië en Israël buurlanden zijn, beschikken beide landen over een eigen cultuur en tradities. Verschillende religieuze invloeden hebben hiertoe geleid. In Jordanië ontdek je de verschillende culturele invloeden van de Ottomanen, Feniciers en de Romeinen. In Israël kunt u onder andere bijzondere bouwwerken uit het Jodendom bewonderen zoals de Klaagmuur in Jeruzalem, maar zijn ook veel Islamitische en Christelijke bezienswaardigheden te bewonderen. Jordanië en Israël hebben beide veel te bieden op het gebied van cultuur en natuur. Wat dacht je van Wadi Mujib, Wadi Rum of de Negev woestijn? Daarnaast zijn er ook voldoende badplaatsen om heerlijk tot rust te komen en te genieten aan de Rode en Middellandse zee.    

Een belangrijk onderdeel van een vakantie is natuurlijk het eten. Ook hierin verschillen Jordanië en Israël van elkaar, waardoor u tijdens de rondreis kunt blijven genieten van geweldige specerijen en gerechten. In Jordanie kunt u genieten van de heerlijke Mezze en Israel staat bekend om de verfijnde keuken! Wat je ongetwijfeld merkt tijdens je reis, is dat de mensen in Jordanië enorm gastvrij zijn. De Jordaniërs spreken goed Engels en zij zullen er alles aan doen om je welkom te laten voelen in hun land, en bieden dan ook graag fruit of een kopje thee aan. De Israëliërs zijn iets gereserveerder dan de Jordaniërs maar spreken ook erg goed Engels, dus mocht u de weg willen vragen doe dat vooral want ook de Israëliërs helpen u graag!

Je bent er al bijna, dus waarom niet?
Wanneer je in Jordanië bent, ben je slechts een enkele autorit verwijderd van Israël, en andersom ook zo natuurlijk. De grens tussen Jordanië en Israël via land oversteken is de snelste manier. Je moet dit echter wel van te voren regelen. Lees hier hoe. Op deze manier kun je vanuit Israël ook nog één van de zeven wereldwonderen; Petra bezoeken tijdens uw rondreis. Er zijn wel enkele belangrijke zaken zoals de geldigheid van een paspoort en visum waar je rekening mee dient te houden, alles wat u moet weten over de grensovergang tussen beide landen vertellen wij u graag in onze blog die hier speciaal aandacht aan besteed.

Ontdek Jordanië en Israël op je eigen tempo, tijdens een individuele rondreis!
Jordanië en Israël kun je het beste per auto verkennen, je kunt dit zelf doen tijdens een door ons georganiseerde reis, waarbij je ondersteuning krijg via een persoonlijke Reis App voor de route navigatie of je kiest voor een reis met chauffeur.  Ook als je ervoor kiest zonder  chauffeur te reizen, ben je niet alleen. In beide landen is ons lokale team beschikbaar op verschillende plekken zoals Amman, Wadi Rum, Jeruzalem en Tel Aviv.  

Je ideale rondreis door Jordanië en Israel

Er zijn verschillende lengtes en routes mogelijk door Jordanië en Israël, zo kunt u uw ideale rondreis zelf samenstellen. Voordat u de grens oversteekt levert u de huurauto in en wordt u middels een transfer naar de grensovergang gebracht. Na de grensovergang staat er weer een lokale medewerker van Middenoostenreizen.com op u te wachten om u naar het volgende hotel te brengen. De ervaring van verschillende culturen en natuurverschijnselen met de bijbehorende gastvrijheid van de lokale bevolking en het gemak van een huurauto om alle hoogtepunten van de landen op uw eigen tempo te ontdekken,  maakt het combineren van Jordanië en Israël de moeite waard en tot ideale vakantiebestemming. 

Laat ons weten hoe je het liefst reist!
Wij denken uiteraard graag met je mee om de ideale route te bepalen en zijn gespecialiseerd in maatwerk reizen en individuele rondreizen door Jordanië en Israël. Kies hieronder een van de voorbeeldreizen uit of geef ons je specifieke wensen door en we sturen je graag een op maat gemaakt reisvoorstel.  Onze reisspecialisten komen jaarlijks meerdere keren op de bestemmingen dus kennen alle uithoeken en leukste plekken in het land. neem contact met ons op via 073 610 1290.

Artikel delen:

Ouarzazate Taourirt Kasbah

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Israël