Jordanië & Israël: een ideale combinatie!

1 februari 2020

De start van een nieuw jaar geeft redenen genoeg om het internet en verschillende tijdschriften af te speuren op zoek naar de beste reisinspiratie voor je volgende vakantie. Het moment om te kijken welke bestemming van je bucketlist afgevinkt kan worden dit jaar. Met zoveel prachtige bestemmingen in de wereld kan het moeilijk zijn om, rekening houdend met de voorkeuren en wensen van het reisgezelschap, een keuze te maken uit al het moois. Maar waarom dagenlang wikken en wegen, als je ook tijdens één vakantie twee bestemmingen van je verlanglijst af kunt strepen? Kies dan voor een combinatie van Jordanië en Israël!

Een hele nieuwe wereld

Jordanië en Israël kenmerken zich door eeuwenoude culturen en verschillende religieuze plaatsen, afgewisseld met  moderne steden. Zoals Amman in Jordanië en Tel Aviv in Israël. Ondanks dat het buurlanden zijn, beschikken beide landen over een eigen cultuur en tradities. Verschillende religieuze invloeden hebben hiertoe geleid. In Jordanië ontdek je de verschillende culturele invloeden van de Ottomanen, Feniciers en de Romeinen. In Israël kun je onder andere bijzondere bouwwerken uit het Jodendom bewonderen zoals de Klaagmuur in Jeruzalem, maar zijn ook veel islamitische en christelijke bezienswaardigheden te bewonderen. Ook op het gebied van natuur hebben beide landen veel te bieden. Wat dacht je van Wadi Mujib, Wadi Rum of de Negev woestijn? Daarnaast zijn er ook voldoende badplaatsen om heerlijk tot rust te komen en te genieten aan de Rode en Middellandse zee.

Jordanië Petra Schatkamer

Een belangrijk onderdeel van een vakantie is natuurlijk het eten. Ook hierin verschillen Jordanië en Israël van elkaar, waardoor je tijdens de rondreis kunt blijven genieten van geweldige specerijen en gerechten. In Jordanië kun je genieten van de heerlijke Mezze en Israël staat bekend om de verfijnde keuken! Wat je ongetwijfeld merkt tijdens je reis, is dat de mensen in Jordanië enorm gastvrij zijn. De Jordaniërs spreken goed Engels en zij zullen er alles aan doen om je welkom te laten voelen in hun land, en bieden dan ook graag fruit of een kopje thee aan. De Israëliërs zijn iets gereserveerder dan de Jordaniërs maar spreken ook erg goed Engels, dus mocht je de weg willen vragen doe dat vooral want ook de Israëliërs helpen je graag!

Reis met een eigen huurauto

Wanneer je in Jordanië bent, ben je slechts een enkele autorit verwijderd van Israël, en andersom ook zo natuurlijk. De grens tussen Jordanië en Israël via land oversteken is de snelste en goedkoopste manier. Je moet dit echter wel van te voren regelen. Op deze manier kun je vanuit Israël ook nog Petra, één van de zeven wereldwonderen, bezoeken. Er zijn wel enkele belangrijke zaken zoals de geldigheid van een paspoort en visum waar je rekening mee dient te houden, alles wat je moet weten over de grensovergang tussen beide landen kun je hier lezen.

Jordanië en Israël kun je het beste per auto verkennen. Je kunt dit zelf doen tijdens een door ons georganiseerde reis, waarbij je ondersteuning krijg via een persoonlijke reisapp voor de route of je kiest voor een reis met privéchauffeur.  Ook als je ervoor kiest zonder  chauffeur te reizen, ben je niet alleen. In beide landen is ons lokale team beschikbaar op verschillende plekken zoals Amman, Wadi Rum, Jeruzalem en Tel Aviv.

Je ideale rondreis door Jordanië en Israël

Er zijn verschillende lengtes en routes mogelijk door Jordanië en Israël, zo kun je zelf je ideale rondreis samenstellen. Voordat je de grens oversteekt levert u de huurauto in en wordt u middels een transfer naar de grensovergang gebracht. Aan de andere kant van de grens staat er altijd een van onze lokale medewerkers je op te wachten om je naar het volgende hotel te brengen. De ervaring van verschillende culturen en natuurverschijnselen met de bijbehorende gastvrijheid van de lokale bevolking en het gemak van een huurauto om alle hoogtepunten van de landen op uw eigen tempo te ontdekken, maakt een combinatie van Jordanië en Israël tot ideale vakantiebestemming.

Wij denken uiteraard graag met je mee om de ideale route te bepalen en zijn gespecialiseerd in maatwerk rondreizen door Jordanië en Israël. Kies hieronder een van de voorbeeldreizen uit of geef ons je specifieke wensen door en we sturen je graag een op maat gemaakt reisvoorstel.  Onze reisspecialisten komen jaarlijks meerdere keren op de bestemmingen dus kennen alle uithoeken en leukste plekken in het land.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Israël