Wadi Mujib Jordanië

14 november 2017

Mujib Biosphere Reserve ligt op 410 meter onder het zeeniveau en is daarmee het laagste natuurgebied ter wereld. Robuuste bergen grenzen aan de Dode Zee kust en worden gescheiden door vele kleine rivieren. Je kunt er een avontuurlijke wandeling maken en voor de fanatieke hiker staat er een uitdagend avontuur te wachten!

Een onvergetelijke tocht

Geniet van het adembenemende uitzicht en neem een verfrissende duik in het rivierwater. Deze rivieren van Mujib maakt het Reserve een van de populairste attracties van Jordanië. Tijdens deze intensieve hikes kan er uitgerust worden in het Mujib Chalet. Het Chalet  bevindt zich aan de oevers van het schiereiland Madash. Vanuit het terras kan er, onder het genot van een drankje, uitgekeken worden over de spectaculaire Dode Zee. Mocht je even alleen willen genieten van het uitzicht is vanuit elke kamer de zee te bewonderen! Het chalet ligt op korte afstand van de ingang van het Mujib Reserve waar er canyon- en rivierwandelingen gemaakt kunnen worden.

Hieronder geven we een aantal opties voor verschillende wandelingen in dit bijzondere natuurgebied in Jordanië.


Siq Trail

 • Starttijd: 8:00 tot 12:00 uur
 • Duur: 2 tot 3 uur
 • Groepsgrootte: vanaf 1 persoon
 • Individueel of met gids: individueel goed te doen en op aanvraag kan er een gids geregeld worden
 • Vereisten: minimale leeftijd van 18 jaar, je moet kunnen zwemmen en je beschikt over een redelijk conditieniveau

Van 1 april tot 31 oktober kun je deze Siq Trail bewandelen. Dit is een relaxte, maar ontzettend leuke hike van 2 tot 3 uur! Neem een setje droge kleren mee aangezien je gegarandeerd nat gaat worden. Bij de ingang van het Reserve zijn er kleedkamer aanwezig. Houd er rekening mee dat je goede schoenen aantrekt met veel grip, aangezien de stenen glad kunnen zijn.

Er is de mogelijkheid om een begeleider mee te krijgen, maar je kunt ook zelf deze tocht ondernemen. Afhankelijk van het seizoen kunnen de kloven zwembaden bevatten die diep genoeg zijn om te zwemmen. Na een uurtje in de warme Jordaanse zon lopen is het ideaal op wat verkoeling op te zoeken in het koele water. Deze hike is erg leuk om samen te doen en een recept voor heel veel lol!

Tip: start zo vroeg als mogelijk met deze avontuurlijke hike. Er is nog bijna niemand en dat maakt deze wandeling nog mooier.

Start van de Siq Trail, Wadi Mujib – Jordanië
Hiken door het water tijdens de Siq Trail, Wadi Mujib – Jordanië

Malaqi Trail

 • Starttijd: 8:00 uur
 • Duur: 7 uur
 • Groepsgrootte: 5 tot 25 personen
 • Individueel of met gids: alleen onder begeleiding van een gids
 • Vereisten: minimale leeftijd van 18 jaar, je moet kunnen zwemmen, beschikt over een redelijk conditieniveau en hebt geen angst voor hoogten

Tussen 1 april en 31 oktober kun je de Malaqi Trail, alleen onder begeleiding, bewandelen. Deze zware hike van zeven uur start bij het Adventure Centre in de richting van de witte heuvels en daal je naar de Mujib Rivier.  De wandeling gaat stroomopwaarts naar de Hidan rivier. Hier kun je even op adem komen en wordt er een lunchpauze ingelast. Zorg dat je goed eet want een goede dosis energie heb je nodig. Ook kun je een hier een lekkere duik nemen en alvast wennen aan het water voordat je de 20 meter hoge water trotseert! Deze tocht is voor echte avonturiers, een flinke hike met adembenemende uitzichten maar bovenal een tocht die je ooit in je leven gemaakt moet hebben!


Ibex Trail

 • Starttijd: 8:30 uur
 • Duur: 4 uur
 • Groepsgrootte: 5 tot 25 personen
 • Vereisten: minimale leeftijd van 18 jaar

Deze hike is op het droge wandelpad en kan, onder begeleiding, gemaakt worden tussen 1 november en 31 maart. Het parcours begint bij het Adventure Center en volgt de Dode Zee-snelweg voordat u naar de reserve gaat. Afwisselend naar het zuiden loopt het pad parallel aan de Dode Zee, die een geweldige blauwe achtergrond van de hele wandeling biedt. De wandeling is goed te doen, hou er wel rekening mee dat je 4 uur onderweg bent dus een goede nachtrust en genoeg water en bovenal komt tot rust en geniet!


Wil je een wandeling maken door Wadi Mujib? Laat het ons weten en stuur een email naar info@middenoostenreizen.com.

Bekijk hier ons complete reisaanbod naar Jordanië »

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Jordanië