Wat is het weer en klimaat in Saoedi-Arabië?

22 juni 2023

Een bloeiende cultuur, adembenemende natuur en de historische bezienswaardigheden maken Saoedi-Arabië een prachtig land. Wat de beste reistijd is hangt af van wat jouw wensen en behoeftes zijn. In Saoedi-Arabië komt met name een woestijnklimaat voor. Dit houdt in dat het in veel delen van het land droog is. Hieronder wordt meer uitleg gegeven over het weer en klimaat in Saoedi-Arabië.


Het weer in de lente en herfst in Saoedi-Arabië

De lente- en herfstmaanden in Saoedi-Arabië hebben aangename temperaturen, die schommelen tussen de 20 en 30 graden Celsius. Vanwege het woestijnklimaat, is er in deze twee seizoenen nauwelijks kans op regenval. Alleen in de herfst valt er af en toe neerslag in de westelijke en zuidelijke bergachtige gebieden. Je kunt in deze twee seizoenen prima overdag activiteiten ondernemen en plekken bezoeken. De lente- en herfstmaanden zijn dan ook ideaal voor een vakantie naar Saoedi-Arabië.

Het hele jaar door is het vochtiger en minder heet aan de westkust, langs de Rode Zee. Daarentegen is het overdag wel warmer aan de Perzische Golf.

Het weer in de winter in Saoedi-Arabië

Ook in de winter heeft Saoedi-Arabië een woestijnklimaat, alleen zijn de temperaturen fijner dan in de zomermaanden. Daarbij valt er in deze maanden weinig neerslag. De wintermaanden zijn aangenaam, met temperaturen die liggen tussen de 20 en 25 graden Celsius. Daarentegen is het in de nacht wat koeler en kan de temperatuur dalen tot onder de 10 graden Celsius. De winter is dus het perfecte seizoen om activiteiten te ondernemen en plekken te bezoeken, zoals Madain Saleh.

JEDDAH2
Jeddah

Het weer in de zomer in Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië heeft een woestijnklimaat, waarbij het grootste gedeelte van het land droog is met weinig neerslag. De zomermaanden zijn erg warm en ook droog. De temperaturen kunnen in deze maanden oplopen tot boven de 40 graden Celsius. Vanwege de hitte wordt het aangeraden om in de ochtend activiteiten te ondernemen en plekken te bezoeken.


Heb je bij het lezen van deze blog zin gekregen om je koffers te pakken? Bekijk hier onze reizen naar Saoedi-Arabië.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Saoedi-Arabië