Avontuurlijke selfdrive Saoedi-Arabië

 • destination Saoedi-Arabië
 • traveltime14 dagen
 • moneyVanaf € 4395,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Deze 14-daagse rondreis door Saoedi-Arabië neemt u op avontuurlijke wijze mee naar de hoogtepunten van dit authentieke land. Een reis door Saoedi-Arabië gaat buiten de gebaande paden en is een perfecte mix van cultuur, natuur en ontspanning. Saoedi-Arabië is een land waar u goed zelf rond kunt rijden, maar u kunt er ook voor kiezen om de reis met een privéchauffeur te maken.

U start deze reis in de hoofdstad Riyad en zet met uw huurauto koers naar Ha’il en Jubbah. Een bezoek aan Wadi Disah mag ook niet ontbreken om vervolgens door te rijden naar een van dé hoogtepunten van deze reis, de vallei van Al Ula. Dit is de toegangsweg naar het uitgestrekte Madain Saleh, een van de grootste attracties in Saudi-Arabië. Na een bezoek aan het religieuze Medina eindigt de rit uiteindelijk in het culturele Jeddah.

Dagprogramma

Vlucht naar Riyad inclusief luchthaven transfer

Op de eerste dag vliegt u naar Saoedi-Arabië en komt u aan in de hoofdstad Riyad. Bij aankomst wordt u opgewacht door een lokale medewerker en per privé transfer naar het hotel gebracht.

Riyad optioneel stadstour

Dag vrij ter besteding. Vandaag kunt u optioneel met een lokale gids het Al Masmak Fort en Souq Al Zel en Souq Bisht bezoeken. Het Musmak fort is een bekend militair fort van het leger van King Abdullah Bin Rashid. Als u wilt kunt u nog een bezoek brengen aan het National Museum van Riyad. In de middag bezoekt u de prachtige KAFD Grote Moskee en het historische stadje Ad Diriyah. Dit een belangrijke archeologische plek waar de Saudi Dynasty is begonnen.

Riyad - Ushaiger - Buraidah ontvangst huurauto

Vandaag haalt u de huurauto op en kan het avontuur beginnen. Na een rit van ongeveer 2,5 uur door de Akroushiah Red Sands komt u uit bij Ushaiger. dit is een van de oudste steden en een perfect voorbeeld van de Najdi architectuur. Binnen dit doolhof van steegjes zijn museums en honderden moddersteen huizen te vinden. Vervolgens rijdt u door Buraidah.

Buraidah - Faid - Ha'il

Sta vandaag vroeg op om een kleurrijk en fotogeniek spektakel te bewonderen: de Buraida Kamelen Markt. Bezoek de grootste kamelenmarkt in de wereld waar ongeveer 700 dieren dagelijks verhandeld worden. Reis verder naar Ha’il en bezoek het UNESCO werelderfgoed van Jubbah. Dit is een van de eerste plekken waar resten van oude beschavingen gevonden zijn in Saudi-Arabië: de oudste rotstekeningen van het Arabisch schiereiland. Ha’il is de hoofdstad van de provincie Nadjd en een middelgrote stad in het Koninkrijk. Het is tevens een belangrijke rustplaats voor mensen die vanuit het Oosten, bijvoorbeeld vanuit Irak de Hadj maken, de gelovige pelgrimstocht. In Ha’il kunt u het Barzan Paleis bezoeken, waarbij u de Barzan souk en markt vindt.

Ha'il - Tayma - Tabuk

Bezoek in de ochtend de Al Naslaa Rotsformatie, een geologisch wonder in het hart van de Al Ula regio. Vertrek richting Tabuk via Tamya. Tamya is een oude oase-stad in de regio Tabuk van Saoedi-Arabië. Verken de overblijfselen van de muren van de oude stad, die getuigen van eeuwenoude geschiedenis. Ga verder met de reis naar Tabuk, de toegangspoort tot het noordwesten van Saoedi-Arabië, inclusief NEOM.

Tabuk - NEOM - Tabuk inclusief engelssprekende gids

Vandaag staat in het teken van het ontdekken van een deel van de regio die momenteel bekend staat als NEOM. Deze regio is 10 keer zo groot als het Australian Capital Territory en herbergt megaprojecten zoals ‘The Line’ en ‘Trojana’, die worden gecreëerd uit het woestijnlandschap. Na het bezoek aan NEOM reist u off road verder om afgelegen delen van de bergen en de woestijn te bezoeken. Na deze indrukwekkende dag is het tijd om terug te keren naar Tabuk voor de overnachting.

Tabuk - Wadi Disah - Al Ula

Vanuit Tabuk rijdt u naar Wadi Disah. Wadi Disah is een bergachtig gebied en een van de mooiste natuurlandschappen in Saoedi-Arabië. De vallei biedt een afgelegen ontsnapping aan de drukte van het stadsleven voor wie de natuur in haar pure vorm wil ervaren. Bij aankomst in Al Ula kunt u Elephant Rock bezoeken. Deze rots is een van de meest indrukwekkende vondsten in Al Ula.

Al Ula - Yanbu

Vandaag reist u via Wadi Al Ula, de toegangsweg, naar een van de grootste attracties in Saoedie-Arabië, Madain Saleh. Madain Saleh is een overblijfsel uit de tijd van de Nabateeërs en werd ook wel Hegra genoemd. Het was een belangrijke plek op een van de belangrijkste handelsroutes door het rijk van de Nabateeërs. Het oppervlak van de stad bestaat uit 9 vierkante kilometer. Recentelijk zijn er nieuwe opgravingen gedaan die huizen, een grote tombe en een marktplein bloot hebben gelegd. In Madain Saleh vindt u zo’n 131 graftombes die de Greco Roman stijl afwisselen met de stijl van de Nabateeërs en de Babylonische stijl.

Al Ula

Dag vrij ter besteding in Al Ula.

AlUla - Khaybar - Medina

U verlaat Al Ula en reist verder naar Khaybar. Khaybar is een unieke plek die is ontstaan uit vulkanische activiteit in de woestijn. De natuurlijke omstandigheden van zoetwaterbronnen en ‘wadi’s’ creëren een oase die golven van nederzettingen en nomadische menselijke activiteit heeft aangemoedigd. Na het ontdekken van Khaybar reist u verder naar Medina.

Medina - KAEC

Ontdek op eigen gelegenheid of samen met een gids het centrum van Medina. In de middag rijdt u verder naar het veelbesproken King Abdullah Economic City (KAEC). King Abdullah Economic City (KAEC) is een investeringsbestemming die klaar is voor de toekomst en beschikt over een snel groeiend productie- en logistiek centrum in een moderne omgeving, die stedelijk wonen en toerisme van wereldklasse biedt, waardoor het een belangrijke factor is voor Vision 2030.

KAEC - Jeddah inleveren huurauto

Dag vrij ter besteding in KAEC. U reist in de middag naar Jeddah waar u de huurauto weer inlevert.

Jeddah optioneel stadstour

Ga samen met een gids op pad in Jeddah, de stad waar vele islamitische pelgrims aankomen onderweg naar Mekka. U kunt hier de oude huizen gemaakt van Koraal bezoeken, beter bekend als Jedda’s old houses. Een van de beroemdste hiervan is het Nasif house wat is gebouwd door de gelijknamige vooraanstaande familie in Jeddah. Sinds 1964 is het huis opengesteld en dient het als museum. Een bezoek aan Corniche, de 80 km lange boulevard langs de hele kust van de stad, mag niet ontbreken.

Jeddah inclusief luchthaven transfer

Vandaag wordt u bij uw accommodatie opgehaald en per privétransfer naar de luchthaven gebracht. Wilt u deze reis uitbreiden? Of hebt u een iets andere route in gedachte? Laat het ons weten, we denken graag mee.

Impressie

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Avontuurlijke selfdrive Saoedi-Arabië

 • destination Saoedi-Arabië
 • traveltime14 dagen
 • moneyVanaf € 4395,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- en handbagage
 • Meet & Assist bij aankomst Saudi-Arabië
 • Transfers van en naar luchthaven
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Autohuur incl. verzekering
 • Gids op dag 6
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle ins en outs van uw reis
Exclusief
 • Visum Saoedi-Arabië
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien voor de gidsen/chauffeurs
 • Overige uitstapjes, excursies en entreegelden
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering via Europeesche verzekeringen
 • Overige excursies
 • Excursie Riyad
 • 4×4 woestijnexcursie Al Ula
 • Ballonvaart Al Ula
 • Excursie Medina
 • Excursie Jeddah
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Saoedi-Arabië