Saoedi-Arabië Compleet

 • destination Saoedi-Arabië
 • traveltime15 dagen
 • moneyVanaf € 8410,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Een reis door Saoedi-Arabië is een reis door een onbekend land vol cultuur, natuur en bijzonder gastvrije mensen. Saoedi Arabie is pas sinds oktober 2019 geopend voor buitelandse reizigers die geen zakelijk doel hebben. Het rijke olie land is bezig om zich in rap tempo te moderniseren en op de kaart te zetten als gastvrije bestemming voor reizigers uit de hele wereld. Saoedi-Arabië is veruit het grootste land op het Arabisch schiereiland en biedt een hoop nieuwe en unieke ervaringen.

Tijdens een rondreis door Saoedie Arabie bezoekt u unieke plekken zoals Mada’in Saleh in Al Ula en de Rub Al Khali woestijn. in Al Ula vindt u een oude stad van de Nabateers. Een volk wat we kennen van een van de andere wonderen in het Midden-Oosten. Al Ula is gebouwd door hetzelfde volk. Het is groter en uitgestrekter dan Petra en staat deels in de prachtige Empty Quarter.  Ook bezoekt u de moderne stad Jeddah. Deze laatstgenoemde is de grootste havenstad aan de Rode Zee met een bevolking van 3,4 miljoen personen. Het is de tweede stad van het land is een van de belangrijkste voor de Saoedische economie en thuishaven voor veel grote bedrijven.


Bent u een ervaren reiziger en wilt u eens wat anders meemaken? Dan is Saoedi Arabie een goede optie. Het is van belang dat u goed voorbereid op reis gaat. Wanneer u dit land bezoekt. Doordat het land pas sinds kort geopend is zijn er een aantal randvoorwaarden waar u rekening mee moet houden. Wij helpen u hierbij uiteraard graag.


Wilt u liever naar een andere bestemming? Bekijk hier ons complete aanbod »

Dagprogramma

Vlucht naar Riyad (Saoedi-Arabië) Inclusief luchthaventransfer

Op de eerste dag komt u aan in Riyad, de hoofdstad van het Koninkrijk Saoedi-Arabië. Na aankomst staat een lokale medewerker van Middenoostenreizen.com op u te wachten, waarna u naar het hotel wordt gebracht voor de eerste overnachting.

Riyad Inclusief stadstour met privégids

Vandaag hebt u de hele dag ter besteding in de hoofdstad van Saoedi-Arabië, Riyad. Sinds 1932 is Saoedi-Arabië een koninkrijk en is Riyad de officiële hoofdstad van het land. Riyad is gelegen op een bergplateau met de naam Nadjd. Daarnaast is Riyad met ruim 5,7 miljoen inwoners veruit de grootste stad van het land. Ongeveer 20 procent van de totale bevolking woont hier.
In de ochtend brengt u samen met uw lokale gids een bezoek aan het historische stadje Diryah. Dit is een belangrijke archeologische plek waar de Saudi Dynasty is begonnen. U bezoekt het Musmak Fort en de Dira Souq. Het Musmak fort is een voormalig militair fort van het leger van King Abdullah bin Rashid. Als u wilt kunt u vandaag ook nog een bezoek brengen aan het National Museum van Riyad.

Riyad

U hebt een vrije dag in Riyad. Optioneel bezoekt u vandaag ‘the Edge of the World’, een plek in de woestijn met indrukwekkende kliffen. Deze kliffen zijn onderdeel van de Tuwaiq kliffen, welke meer dan 600 kilometer uitstrekken door het midden van het land. Het uitzicht over de horizon is werkelijk indrukwekkend. U maakt een korte wandeling om bij het uitzichtpunt te komen.

Riyad - Qassim

Vanuit Riyad rijdt u met een privéchauffeur verder naar Qassim. Qassim staat bekend om zijn dadelmarkt en er wordt gezegd dat hier de beste dadels van Saoedi-Arabië te vinden zijn. De stad heeft meer dan 8 miljoen palmbomen en is daardoor de grootste producent van dadels in het Midden-Oosten. Natuurlijk heeft Qassim meer te bieden dan alleen dadels. Breng een bezoek aan de palmboomkwekerij en de dadelmarkt. Voor meer kennis over de geschiedenis van deze stad bezoekt u het Buraydah Museum.

Qassim - Ha'il

U gaat vandaag verder vanuit Qassim naar Ha’il. Ha’il is eeuwenlang de toegangspoort tot de woestijn geweest, maar ook een belangrijke plek voor pelgrims op weg naar Mekka en Medinah. In Ha’il zijn 3 forten die u kunt bezoeken. Zo ligt aan de rand van de stad de Aarif citadek een fort uit de 17e eeuw. De andere twee forten zijn Barzan en al-Qishlah. U heeft de middag en de avond ter vrije besteding.

Ha'il - Al Jouf

Vandaag rijdt u samen met uw chauffeur verder naar de regio Al Jouf. Al Jouf staat bekend om de vele olijfplantages. In Al Jouf bezoekt u het Marid Kasteel, een historisch militair fort. Het kasteel is gebouwd op een rotsachtig plateau en ligt meter boven zeeniveau waardoor het een goed uitzicht geeft over de stad. Naast het kasteel bezoekt u ook de Omar Bin Al Khattab Mosque. Deze moskee is een van de belangrijkste kenmerken van het land en een populaire toeristische attractie. De moskee ligt onder zeeniveau onder oude ruïnes en met twee trappen naar beneden bent u er. De ruïnes en de moskee zijn heel bijzonder om te zien en zeker de moeite waard. De rest van de dag en avond kunt u de regio verkennen.

Al Jouf - Tabuk

U reist naar de regio Tabuk vandaag, een van de meest gevarieerde regio’s van het land met woestijn, bergen, kust en zee. Deze regio kent een rijke geschiedenis en u kunt hier meer over te weten komen door de tentoonstelling in het oude treinstation te bezoeken. Verder mag Tabuk Kasteel niet overgeslagen worden.

Tabuk - Wadi Al Disah - Tabuk

U gaat vandaag veel zien van de prachtige natuur. Vanuit Tabuk rijdt u door naar Wadi Al-Disah, een 15 kilometer lange canyon. De naam van dit gebied betekend letterlijk ‘vallei van palmbomen’. Het is een prachtig natuurwonder dat lang geheim is gebeleven. U maakt een wandeling door de wadi en keert daarna weer terug naar Tabuk voor de overnachting.

Al Ula

Vandaag reist u via Wadi Al Ula, de toegangsweg, naar een van de grootste attracties in Saudie-Arabië, Madain Saleh. Madain Saleh is een overblijfsel uit de tijd van de Nabateeërs en werd ookwel Hegra genoemd. Het was een belangrijke plek op een van de belangrijkste handelsroutes door het rijk van de Nabateeërs. Het oppervlak van de stad bestaat uit 9 vierkante kilometer. Recentelijk zijn er nieuwe opgravingen gedaan die huizen, een grote tombe en een marktplein bloot hebben gelegd. In Madain Saleh vindt u zo’n 131 graftombes die de Greco Roman stijl afwisselen met de stijl van de Nabateeërs en de Babylonische stijl.

Abha - Souda berg - Rijal Al Maa - Abha Inclusief privétour met gids

Vanuit Abha maakt u een dagtocht naar het Asir gebergte. Dit gebergte strekt uit tot de grens met Jemen en een groot deel van de provincies Jizan, Asir en Bahah. U rijdt deze dag naar de top van de Souda berg en kunt hier vanaf de 2.500 meter hoge top een ritje maken met de kabelbaan van 7 kilometer lang. Onderweg kunt u genieten van prachtige uitzichten. U bezoekt tevens het openluchtmuseum Rijal Al Maa, een pittoresk dorpje met kenmerkende witte details.

Abha - Jeddah Inclusief binnenlandse vlucht & luchthaven transfer

Het is alweer tijd om verder te reizen naar de laatste bestemming. U hebt een tussenvlucht van Abha naar Jeddah. In de middag komt u hier aan en kunt u alvast de stad verkennen.

Jeddah

U bent vandaag de hele dag in Jeddah, de stad waar vele islamitische pelgrims aankomen onderweg naar Medina en Mekka. Dit zijn de heiligste steden uit de islam. U kunt hier de oude huizen gemaakt van Koraal bezoeken, beter bekend als Jedda’s old houses. Een van de beroemdste huizen hiervan is het Nasif house dat is gebouwd door de gelijknamige vooraanstaande familie in Jeddah. Sinds 1964 is het huis opengesteld en dient het als museum. Vanuit hier kunt u de corniche op rijden. De 80 kilometer lange boulevard loopt langs de hele kust van de stad en de omliggende steden.

Vlucht terug naar huis Inclusief luchthaven transfer

Uw reis eindigt hier vandaag. U reist vanuit Jeddah terug naar Amsterdam. U wordt door onze lokale medewerker opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Rosewood Jeddah

Jeddah

Dit is een van de mooiste hotels in Jeddah. Het ligt aan de boulevard en u kunt hier genieten van alle luxe die het Rosewood te bieden heeft. Het rooftop terras alleen al is reden genoeg hier te verblijven.

Abha Palace

Abha Het Abha Palace is gelegen vlakbij het Abha Al Sad meer en is een van de beste hotels in de regio met mooie kamers en een prachtig uitzicht over het gebied.

Four Points by Sheraton Riyad

Riyad Dit 5-sterrenhotel ligt midden in het oude centrum van Riyad. De heeft een moderne inrichting en beschikt over alle gewenste faciliteiten.

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Saoedi-Arabië Compleet

 • destination Saoedi-Arabië
 • traveltime15 dagen
 • moneyVanaf € 8410,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Retourvlucht vanaf Amsterdam/Brussel/Düsseldorf
 • 1 stuk handbagage max 10 kg
 • 1 stuk ruimbagage 20 kg
 • Binnenlandse vluchten
 • Airport transfers binnenlandse vluchten
 • Meet & Assist bij aankomst Saoedi Arabië
 • Airport transfers van en naar de luchthaven
 • Meeting lokale medewerker in Oman dag start van de reis
 • Tips & Tricks documenten Middenoostenreizen.com
 • Op alle reisdagen gids/chauffeur
 • Alle overnachtingen zoals genoemd in het voorstel
 • Alle maaltijden zoals genoemd in het voorstel
 • Entree gelden te bezoeken sites
 • Alle belastingen en toeslagen
 • 24/7 lokale noodnummer in Nederland bereikbaar
 • CO2 compensatie
 • Gepersonaliseerde app met reisinformatie en route
 • Onvergetelijke ervaring
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Overige uitstapjes en excursies
 • Visum
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Saoedi-Arabië