Individuele reis Saoedi Arabie

 • destinationSaoedi-Arabië
 • traveltime10 dagen
 • moneyVanaf 5650,- p.p.

Een reis door Saoedi Arabië is een reis door een onbekend land vol cultuur prachtige natuur en bijzonder gastvrije mensen. Er is nog weinig bekend over het land, Saoedi Arabië opende in 2020 haar deuren voor het toerisme. Het rijke olie land is bezig om het land in rap tempo te moderniseren en toerisme hoort hier bij. Saoedi Arabië is veruit het grootste land op het Arabisch schier eiland en biedt een hoop nieuwe en unieke ervaringen.

Een niet alledaagse bestemming die toch prima past in ons rijtje van Midden-Oosten landen. Wanneer u naar Saoedi Arabië reist moet u rekening houden met bepaalde gedragsregels. Het is echter wel goed mogelijk om te reizen door het land. Het beste is dit te doen met een chauffeur of gids. Het land  is het centrum van de islam omdat de heilige steden Medina en Mekka hier liggen. Het is echter niet mogelijk om deze steden als niet-moslim te bezoeken. Toch blijft er meer dan genoeg over om te zien in het land. Saoedi Arabië heeft een rijke historie die terug voert naar het ontstaan van de islam. Mohammed werd in 571 geboren in Mekka. Daarnaast is het land lang onder bewind van Ottomanen geweest en hebben ook de Nabeteers geregeerd over dit deel van het Arabisch schier eiland.

Tijdens deze 10-daagse reis door het Koninkrijk bezoekt u de hoofdstad Riyad, maar ook de beroemde stad Madain Saleh en de berg Souda waar de bloemenmensen wonen. Na een uitgebreid bezoek aan Madain Saleh reist u door naar Jeddah, aan de Rode zee. Kortom een veelzijdige reis die u meeneemt door een mysterieuze wereld.

Middenoostenreizen.com is de specialist voor reizen naar Saoedi Arabië. Wij hebben in Marokko ons eigen lokale team ter plekke, welke u assisteert vanaf het moment u aankomt in Saoedi Arabië In de woestijn werken we samen met een lokale bedoeïen familie die u onvergetelijke ervaringen kan bezorgen. Onze reis specialisten in Nederland komen ieder jaar vaker in het land om zo perfect op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het land. Hebt u dus speciale wensen voor uw reis door Saoedi Arabië?  Laat het ons weten, wij regelen het voor u!

Dagprogramma

Amsterdam – Riyad Prive transfer & Meet & assist

Op de eerste dag komt u aan in Riyad, de hoofdstad van het Koninkrijk Saoedi Arabia. Na aankomst  staat een lokale medewerker van Middenoostenreizen.com u op te wachten en deze brengt u naar uw hotel voor de eerste overnachting.

Riyad Tour met lokale gids

Vandaag hebt u de hele dag in de hoofdstad van Saoedi Arabia, het land wat sinds 1932 deze vorm heeft. Riyad is ook sinds toen de officiele hoofdstad van het land, de stad is gelegen op een bergplateau wat Nadjd heet. Met 5,7 miljoen inwoners is het ook veruit de grootste stad van het land en woont hier ongeveer 20 procent van de totale bevolking van het land. In de ochtend brengt u een bezoek aan het historische stadje Diryyah. Dit een belangrijke archeologische plek waar de Saudi Dynasty is begonnen. Het begon allemaal met de al Dir clan, die samen met de Hanifa stam hier hun leefgebied maakte rondhet jaar 1400. Vervolgens bezoekt u het Musmak Fort en de Dira Souq. Het Musmak fort een een voormalig militair fort voor het leger van King Abdullah bin Rashid. Vervolgens bezoekt u de Souq en desgewenst nog het National Museum in Riyad,

Riyad – Abha – Muftaha – Shada Binnenlandse vlucht

Vandaag laat u de hoofdstad achter u en vliegt u middels een korte binnelandse vlucht naar Abha. De stad Abha staat bekend om de kleurrijke markt. Daarnaast is hier het Muftaha kunstdorp te vinden,, opgericht in 1989 om de kunst uit het Koninkrijk de promoten. Daarnaast vindt u hier ook het beroemde Shada Paleis Dit paleis behoorde toe aan King Abdul Aziz. Het is na de renovatie in 1988 geopend als museum en bezienswaardigheid. U overnachting in Abha.

Abha – Souda berg – Habala – Hamsan

Vandaag maakt u vanuit Abha een dagtocht naar het berg gebied van het Asir gebergte. Dit gebergte strekt helemaal tot de grenzen met Jemen en een groot deel van d provincies Jizan, Asir en Bahah. U rijdt deze dag helemaal naar de top van de Souda berg en kunt hier vanaf de top van 2.500 meter een ritje maken met de kabelbaan. Tijdens deze 7 km. Lange tocht met kabelbaan hebt u onvergetelijk mooie uitzichten. In dit gebied wonen de kleurrijke bloemenmannen met hun hoofdbanden van bloemen., Het dorp van de bloemenmensen wordt Habala genoemd.

Abha – Madinah – Al Ula Binnenlandse vlucht

Vandaag is een reisdag. U reist vandaag vanuit Abha naar Medina. Middels een korte vliegreis komt u aan bij Medina oftewel Madinah genoemd. U reist vanuit hier door naar Al Ula, de plek die bij Madain Saleh gelegen is. Het is een stukje reizen ,amar morgen staat een verassende en unieke tocht op het programma door Madain Saleh.

Madain Saleh - Al Ula Inclusief lokale gids

Vandaag reist u door Wadi al Ula de toegangsweg naar het uitgestrekte Madain Saleh, hier staat ook de beroemde Lion-rock. Madain Saleh is een van de grootste attracties in Saudie Arabie. Deze plek is een overblijfsel uit de tijd van de Nabateers En werd in die tijd Al Hijr genoemd. Het was een belangrijke plek op de belangrijskte handelsroutes door het rijk van de Nabateers. Het oppervlak van de stad bestaat uit 9 vierkante kilometer. Recentelijk nog zijn er nieuwe opgravingen gedaan die een marktplein, huizen en een ggrote tombe bloot hebben gelegd. In Madain Saleh vind je zo’n 131 graftombes welke de Graceco – Roman stijl afwisselen met de Nabetean en Babylonische stijl. Vandaag bezoekt u onder andere Qsar al Saneh, Al Khuraymat wat de best bewaarde gebouwen herbergt en al Diwan. Het best bewaarde en grootste gebouw is Qasr Farid genoemd.

Al Ula – Hail

Vanuit Al Ula rijdt u in de ochtend naar Hail. In de ochtend hebt u tijd om het oude stadje van al Ula te bezoeken en reist u verder naar Jubbah. Dit is een van de eerste plekken waar beschaving gevonden is in Saudi Arabie. De oudste rotstekeningingen van het Arabisch Schier eiland. Een leuke stop op deze 4,5 uur durende rit. Hail is de hoofdstad van de provincie Nadjd en is een middelgrote stad in het Koninkrijk. Het is tevens een belangrijke rustplaats voor mensen die vanuit het Oosten, bijvoorbeeld vanuit Irak de Hadj maken. De gelovige pelgrimstocht. In Hail kunt u het barzan Paleis bezoeken, waarbij u de Barzan Souk en markt hebt. De het paleis is gboeud in 1808 door prins Muammad Bin Abdul Mushin al Ali

Hail - Jeddah Binnenlandse vlucht

Vandaag vliegt u in de ochtend vanuit Hail naar de kuststad aan de Rode zee: Jeddah. Eerst gaat u inchecken in het hotel waarna u de Al Rahma moskee gaat bezoeken en het Abdul Rauf Khalil art museum. Jeddah is de tweede grootste stad van Saoedi Arabie en ligt aan de Rode zee, in de provincie Mekka. De middag hebt u ter vrije besteding.

Jeddah Inclusief lokale gids

U bent vandaag de hele dag in Jeddah, de stad die Moslims toegang geeft tot Medina en Mekka,de heiligste steden uit de Islam. Als westerse toerist kunt u hier niet naar toe, maar in Jeddah zijn vele andere bijzondere zaken te bezoeken. De oude huizen gemaakt van Koraal bijvoorlbeeld. Bekend als Jedda’s old houses.
Een van de beroemdste is het Nasif house wat is gebouwd door de gelijknamige vooraanstaande familie in Jeddah. Sinds 1964 is het huis opengesteld en dient het als museum. Vanuit hier kunt u de Corniche op rijden, de 80 km lange boulevard loopt langs de hele kust van de stad en de omliggende steden.

Jeddah – Amsterdam Inclusief prive transfer

Uw reis eindigt hier vandaag, U reist vanuit Jeddah teurg naar Amsterdam. U wordt door onze lokale medewerker opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Rosewood Jeddah

Jeddah Dit is een van de mooiste hotels in Jeddah. Het ligt aan de boulevard en u kunt hier genieten van alle luxe die het Rosewood te bieden heeft. Het rooftop terras alleen al is rede genoeg hier te verblijven.

Camp Madain Saleh

Al Ula Wanneer u de stad van de Nabateers bezoekt, Madain Saleh overnacht u in een prachtig en authentiek woestijnkamp gelegen aan de rand van de woestijn en vlakbij de entree van het National parc.

Abha Palace

Abha Het Abha Palace is gelegen vlakbij het Abha Al Sad meer en is een van de beste hotels in de regio met mooie kamers en een prachtig uitzicht over het gebied.

Onze service

Extra’s die altijd standaard zijn inbegrepen bij een reis van Middenoostenreizen.com

 • Verblijf in unieke accommodaties
 • 100% maatwerk, dus altijd eigen invulling mogelijk
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle informatie & tips
 • 24/7 bereikbaar op Nederlandstalig noodnummer

Details & Prijzen

Individuele reis Saoedi Arabie

 • destinationSaoedi-Arabië
 • traveltime10 dagen
 • moneyVanaf 5650,- p.p.
Inclusief
 • Retourvlucht vanaf Amsterdam / Brussel/ Düsseldorf
 • 1 stuk handbagage max 10 kg
 • 1 stuk ruimbagage 20 kg
 • Binnenlandse vluchten
 • Airport transfers binnenlandse vluchten
 • Meet & Assist bij aankomst Saudi Arabie
 • Airport transfers van en naar de luchthaven
 • Meeting lokale medewerker in Oman dag start van de reis
 • Tips & Tricks documenten Middenoostenreizen.com
 • OP alle reisdagen gids/ chauffeur
 • Alle maaltijden op reisdagen ( Ontbijt, Lunch, Diner )
 • 5% toeristen belasting
 • Entree gelden te bezoeken sites
 • Alle overnachtingen zoals genoemd in het voorstel
 • Alle belastingen en toeslagen
 • 24/7 lokale noodnummer in Nederland bereikbaar
 • Donatie iMove € 2,- per persoon per boeking
 • Gepersonaliseerde app met reisinformatie en route
 • Onvergetelijke ervaring

 

Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Overige uitstapjes en excursies
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering via Europeesche verzekeringen
 • Woestijn expeditie met gids
 • Snorkel excursie Daminyat Islands
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Saoedi-Arabië