Hoogtepunten van Saoedi-Arabië

 • destination Saoedi-Arabië
 • traveltime10 dagen
 • moneyVanaf € 4990,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Reis mee naar een nog onbekend land vol cultuur, prachtige natuur en bijzonder gastvrije mensen. Saoedi-Arabië opende in 2020 haar grenzen voor toeristen. De schatrijke oliestaat is bezig om zich in rap tempo te moderniseren en hier hoort ook toerisme bij. Saoedi-Arabië is veruit het grootste land op het Arabisch schiereiland en biedt u een hoop nieuwe en unieke ervaringen.

Een niet alledaagse bestemming die perfect past in ons rijtje van Midden-Oosten landen. Wanneer u naar Saoedi-Arabië reist moet u rekening houden met bepaalde gedragsregels. Het is echter wel goed mogelijk om te reizen door het land. Het beste is dit te doen met een chauffeur of gids. Het land  is het centrum van de islam omdat de heilige steden Medina en Mekka hier liggen. Het is echter niet mogelijk om deze steden als niet-moslim te bezoeken. Toch blijft er meer dan genoeg over om te zien in het land. Saoedi-Arabië heeft een rijke historie die terug voert naar het ontstaan van de islam. Mohammed werd in 571 geboren in Mekka. Daarnaast is het land lang onder bewind van Ottomanen geweest en hebben ook de Nabeteeërs geregeerd over dit deel van het Arabisch schiereiland.

Tijdens deze 10-daagse reis door het Koninkrijk bezoekt u de hoofdstad Riyad, maar ook de beroemde stad Madain Saleh en de berg Souda waar de bloemenmensen wonen. Na een uitgebreid bezoek aan Madain Saleh reist u door naar Jeddah, aan de Rode zee. Kortom een veelzijdige reis die u meeneemt door een mysterieuze wereld.

Middenoostenreizen.com is de specialist voor reizen naar Saoedi-Arabië. Wij hebben hier ons eigen lokale team ter plekke, welke u assisteert vanaf het moment u aankomt in het land. In de woestijn werken we samen met een lokale bedoeïen familie die u onvergetelijke ervaringen kan bezorgen. Onze reisspecialisten in Nederland komen ieder jaar vaker in het land om zo perfect op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het land. Hebt u dus speciale wensen voor uw reis door Saoedi-Arabië?  Laat het ons weten, wij regelen het voor u!

Dagprogramma

Amsterdam – Riyad privé transfer en Meet & assist

Op de eerste dag komt u aan in Riyad, de hoofdstad van het Koninkrijk Saoedi-Arabië. Na aankomst  staat een lokale medewerker van Middenoostenreizen.com u op te wachten en deze brengt u naar uw hotel voor de eerste overnachting.

Riyad tour met lokale gids

Vandaag hebt u de hele dag ter besteding in de hoofdstad van Saoedi-Arabië, het land wat sinds 1932 deze vorm heeft. Riyad is ook sinds toen de officiële hoofdstad van het land geworden. De stad is gelegen op een bergplateau met de naam Nadjd. Met 5,7 miljoen inwoners is het ook veruit de grootste stad van het land en woont hier ongeveer 20 procent van de totale bevolking.

In de ochtend brengt u een bezoek aan het historische stadje Diryah. Dit een belangrijke archeologische plek waar de Saudi Dynasty is begonnen. U bezoekt het Musmak Fort en de Dira Souq. Het Musmak fort is een voormalig militair fort van het leger van King Abdullah bin Rashid. Als u wilt kunt u nog een bezoek brengen aan het National Museum van Riyad.

Riyad – Abha – Muftaha – Shada inclusief binnenlandse vlucht en transfers

Vandaag laat u de hoofdstad achter u en vliegt u middels een korte binnenlandse vlucht naar Abha. De stad Abha staat bekend om de kleurrijke markt. Daarnaast is hier het Muftaha kunstdorp te vinden, opgericht in 1989 om de kunst uit het Koninkrijk de promoten. U vindt hier ook het beroemde Shada Paleis .Dit paleis behoorde toe aan King Abdul Aziz. Het is na de renovatie in 1988 geopend als museum en bezienswaardigheid. U overnachting in Abha.

Abha – Souda berg – Habala – Hamsan

Vandaag maakt u vanuit Abha een dagtocht naar het Asir gebergte. Dit gebergte strekt helemaal tot de grens met Jemen en een groot deel van de provincies Jizan, Asir en Bahah. U rijdt deze dag naar de top van de Souda berg en kunt hier vanaf de top van 2.500 meter hoog een ritje maken met de kabelbaan van 7 km lang. Onderweg kunt u genieten van onvergetelijk mooie uitzichten.

In dit gebied wonen de kleurrijke bloemenmannen met hun hoofdbanden van bloemen. Het dorp van de bloemenmensen wordt Habala genoemd.

Abha – Madinah – Al Ula inclusief binnenlandse vlucht en transfers

Vandaag hebt u een reisdag. U reist vandaag vanuit Abha naar Medina. Middels een korte vliegreis komt u aan bij Medina, ook wel Madinah genoemd. U reist vanuit hier door naar Al Ula, de plek die bij Madain Saleh gelegen is. Het is een stukje reizen, maar morgen staat een verrassende en unieke tocht op het programma door Madain Saleh.

Madain Saleh - Al Ula inclusief lokale gids

Vandaag reist u door Wadi Al Ula, de toegangsweg naar het uitgestrekte Madain Saleh waar de beroemde Lion-rock staat. Madain Saleh is een van de grootste attracties in Saudie-Arabië. Deze plek is een overblijfsel uit de tijd van de Nabateeërs en werd in die tijd Al Hijr genoemd. Het was een belangrijke plek op de belangrijkste handelsroutes door het rijk van de Nabateeërs. Het oppervlak van de stad bestaat uit 9 vierkante kilometer. Recentelijk nog zijn er nieuwe opgravingen gedaan die een marktplein, huizen en een grote tombe bloot hebben gelegd. In Madain Saleh vind je zo’n 131 graftombes diede Graceco – Roman stijl afwisselen met de stijl van de Nabateeërs en de Babylonische stijl.

Vandaag bezoekt u onder andere Qsar al Saneh en Al-Khuraymat. Verder bezoekt u het best bewaarde en grootste gebouw, Qasr Farid genoemd. Een indrukwekkende dag.

Al Ula – Hail

Vanuit Al Ula rijdt u in de ochtend naar Hail. Vervolgens hebt u tijd om het oude stadje van Al Ula te bezoeken alvorens u verder reist naar Jubbah. Dit is een van de eerste plekken waar resten van oude beschavingen gevonden zijn in Saudi-Arabië: de oudste rotstekeningen van het Arabisch schiereiland. Een leuke stop op deze 4,5 uur durende rit.

Hail is de hoofdstad van de provincie Nadjd en een middelgrote stad in het Koninkrijk. Het is tevens een belangrijke rustplaats voor mensen die vanuit het Oosten, bijvoorbeeld vanuit Irak de Hadj maken, de gelovige pelgrimstocht. In Hail kunt u het Barzan Paleis bezoeken, waarbij u de Barzan souk en markt vindt. Het paleis is gebouwd in 1808 door prins Muammad Bin Abdul-Mushin al Ali.

Hail - Jeddah inclusief binnenlandse vlucht en transfers

Vandaag vliegt u in de ochtend vanuit Hail naar de kuststad aan de Rode Zee: Jeddah. Eerst checkt u in bij het hotel en vervolgens gaat u de bijzondere Al Rahma moskee bezoeken welke op het water is gebouwd. U kunt ook het Abdul Rauf Khalil art museum bezoeken.

Jeddah is de tweede grootste stad van Saoedi-Arabië en ligt aan de Rode Zee, in de provincie Mekka. De middag hebt u ter vrije besteding.

Jeddah inclusief lokale gids

U bent vandaag de hele dag in Jeddah, de stad waar vele islamitische pelgrims aankomen onderweg naar Medina en Mekka, de heiligste steden uit de islam. Als westerse toerist kunt u hier niet naar toe, maar in Jeddah zijn vele andere bijzondere zaken te bezoeken zoals de oude huizen gemaakt van Koraal. Deze zijn beter bekend als Jedda’s old houses. Een van de beroemdste hiervan is het Nasif house wat is gebouwd door de gelijknamige vooraanstaande familie in Jeddah. Sinds 1964 is het huis opengesteld en dient het als museum. Vanuit hier kunt u de Corniche op rijden, de 80 km lange boulevard loopt langs de hele kust van de stad en de omliggende steden.

Jeddah – Amsterdam inclusief privé transfer

Uw reis eindigt hier vandaag. U reist vanuit Jeddah terug naar Amsterdam. U wordt door onze lokale medewerker opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Rosewood Jeddah

Jeddah

Dit is een van de mooiste hotels in Jeddah. Het ligt aan de boulevard en u kunt hier genieten van alle luxe die het Rosewood te bieden heeft. Het rooftop terras alleen al is reden genoeg hier te verblijven.

Al Madakhil Camp

Al Ula Wanneer u de stad van de Nabateeërs bezoekt, overnacht u in een prachtig en authentiek woestijnkamp gelegen aan de rand van de woestijn en vlakbij de entree van het nationale park.

Abha Palace

Abha Het Abha Palace is gelegen vlakbij het Abha Al Sad meer en is een van de beste hotels in de regio met mooie kamers en een prachtig uitzicht over het gebied.

Onze service

Extra’s die altijd zijn inbegrepen

 • 100% maatwerk; eigen invulling mogelijk
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle informatie & tips
 • 24/7 bereikbaar op Nederlandstalig noodnummer
 • CO2-compensatie vluchten voor duurzame CO2ZERO-projecten

Details & Prijzen

Hoogtepunten van Saoedi-Arabië

 • destination Saoedi-Arabië
 • traveltime10 dagen
 • moneyVanaf € 4990,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Retourvlucht vanaf Amsterdam / Brussel/ Düsseldorf
 • 1 stuk handbagage max 10 kg
 • 1 stuk ruimbagage 20 kg
 • Binnenlandse vluchten
 • Airport transfers binnenlandse vluchten
 • Meet & Assist bij aankomst Saudi Arabie
 • Airport transfers van en naar de luchthaven
 • Meeting lokale medewerker in Oman dag start van de reis
 • Tips & Tricks documenten Middenoostenreizen.com
 • OP alle reisdagen gids/ chauffeur
 • Alle maaltijden op reisdagen ( Ontbijt, Lunch, Diner )
 • 5% toeristen belasting
 • Entree gelden te bezoeken sites
 • Alle overnachtingen zoals genoemd in het voorstel
 • Alle belastingen en toeslagen
 • 24/7 lokale noodnummer in Nederland bereikbaar
 • Donatie iMove € 2,- per persoon per boeking
 • Gepersonaliseerde app met reisinformatie en route
 • Onvergetelijke ervaring
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Overige uitstapjes en excursies
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering via Europeesche verzekeringen
 • Woestijn expeditie met gids
 • Snorkel excursie Daminyat Islands
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Saoedi-Arabië