Koningssteden & Woestijn van Marokko

 • destination Marokko
 • traveltime15 dagen
 • moneyVanaf € 2095,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Deze 15-daagse rondreis door Marokko neemt u mee langs de culturele en natuurlijke hoogtepunten van het land. Marokko is een land met een divers karakter; het heeft moderne steden, uitgestrekte woestijnvlaktes en hoge bergtoppen.

Uw reis start in het economische hart van Marokko, Casablanca. Na een bezoek aan de Hassan II Moskee gaat u op pad richting de koningssteden Rabat, Meknes en Fez. Hier ziet u historische bouwwerken zoals het Bab Mansour en verschillende UNESCO sites. Vervolgens reist u richting de uitgestrekte vlaktes van de Sahara. Hier ervaart u de grootsheid van de woestijn en kunt u verschillende activiteiten ondernemen rondom de zandduinen van Erg Chebbi.

Na de vlaktes van de woestijn gaat u de hoogte in en komt u op het hoogste punt van Noord-Afrika. U zigzagt door het Atlasgebergte en overnacht hier in een bijzondere kashba. Wanneer u het Atlasgebergte achterlaat, komt u aan in Marrakech, de bruisende metropool midden in Marokko. Deze stad heeft een uniek karakter door de talloze bezienswaardigheden en ervaringen die u hier op kunt doen. Vervolgens hebt u nog een aantal dagen om te relaxen aan het strand van de Atlantische kust.

 • Ballonvaart over Marrakech
 • Hiken in het Atlasgebergte
 • Overnachten in de woestijn
 • Inclusief privé stadstour in Fez en Marrakech

Zoekt u een andere reis naar Marokko? Bekijk dan eens deze rondreis langs de koningssteden.

Dagprogramma

Vlucht naar Casablanca (Marokko) inclusief luchthaven transfer

Vandaag vertrekt u naar Marokko vanaf een luchthaven naar keuze. Hier wordt u opgewacht door een van onze lokale medewerkers. U vliegt op Casablanca, de economische hoofdstad van het land.

Afhankelijk van de vluchtkeuze heeft u vandaag nog tijd om in Casablanca de bekende Hassan II Moskee te bezoeken. Dit is de grootste moskee van Marokko en de derde grootste ter wereld. De moskee bevindt zich in het noorden van de stad en domineert met zijn bijna 200 meter hoge minaret het stadspanorama. Ook is het religieuze gebouw half over het water gebouwd wat een spectaculair gezicht oplevert. Vanaf de moskee kunt u een lekker stukje wandelen over de corniche (de boulevard). Een lekker ontspannen begin van uw reis.

Casablanca - Rabat inclusief transfers & trein

Na het ontbijt volgt een transfer naar het treinstation van Casablanca en vervolgens een treinrit naar Rabat. Deze rit duurt ongeveer een uur en is een leuke ervaring! We boeken een ticket voor u in de eerste klas. Bij aankomst in Rabat volgt wederom een transfer naar het hotel.

Rabat is de hoofdstad van Marokko en één van de vier oude koningssteden. Enkele historische monumenten van deze stad zij de Kabash des Oudayas (een oud koninklijk gebouw), de Hassantoren en het Mohamed V Mausolerum. Neem echter ook de tijd om rond te dwalen in de blauwe straatjes in de oude Kasbah Les Oudaies en door de kronkelige steegjes van de medina. Bestel ’s avonds een vistajine met uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Rabat - Meknes - Fez ontvangst huurauto

In de ochtend haalt u de huurauto op en gaat u op pad. Daarna rijdt u naar de koningsstad Meknes, die vroeger bekend stond als Miknasa. Hier vindt u de oude graanschuren van de Heri Es-Souni en het Mausoleum van Moulay Ismail. U loopt naar het spectaculaire middelpunt van de stad: de Bab Mansour, een oude stadspoort.
Na het bezoek aan Meknes gaat u richting Moulay Idriss, een bijzondere plek voor de Marokkaanse gemeenschap. Hier ligt de oorsprong van de islam in Marokko, naar het land gebracht door sultan Idriss I in 789. Aan het einde van deze dag rijdt u door naar Fez voor de overnachting.

Fez inclusief privé stadstour

U ontwaakt vandaag in het magische Fez en heeft de hele dag om deze stad te ontdekken. Ook deze stad behoort tot de koningssteden van Marokko en is tevens een van de grootste steden van het land. Al hebt u niet het idee dat het een miljoenen stad is wanneer u door de smalle straatjes van de medina en de bazaar wandelt.

Fez is een smeltkroes van culturen, religies en bevolkingsgroepen die hier door de eeuwen heen zijn neergestreken. Door deze gevarieerde samenstelling van de bevolking vindt u in Fez verschillende islamitische maar ook joodse gebouwen en historische plekken.

U bezoekt in Fez het koninklijk paleis, de eeuwenoude leerlooierijen en de wijk Bab Mellah. In de avond bieden we u de optie om bij een lokaal Marokkaans gezin te gaan eten. Zo krijgt u een kijkje in de tradities en gewoontes van de lokale bevolking.

Fez - Ifrane - Midelt - Erfoud

Vandaag hebt u een lange reisdag voor de boeg. U rijdt vandaag vanuit het prachtige Fez richting de uitgestrekte Merzouga woestijn. U vertrekt in de ochtend en komt aan het einde van de middag aan bij Erfoud voor de overnachting.

Erfoud ligt al in de Sahara en is een van de grootste oasesteden aan de rand van de woestijn. Hierdoor is het een belangrijke stad in het gebied.

Morgen begint het échte woestijnavontuur en gaat u diep de Sahara in.

Efoud - Rissani - Erg Chebbi inclusief transfer naar woestijnkamp

In de ochtend is er voldoende tijd om Rissani te bezoeken, met name interessant als het markt is (dinsdag, donderdag en zondag). In de loop van de middag wordt u bij uw hotel in Erfoud opgehaald per jeep en volgt er een transfer naar het woestijnkamp. De sensatie van omringd worden door de eindeloze woestijn is ongelooflijk rustgevend en de stilte is overweldigend. Maak een korte wandeling naar de duinen en geniet van een adembenemende zonsondergang.

De Erg Chebbi is een woestijngebied in het oosten van Marokko. Het is één van de twee duingebieden die het land rijk is. Het gebied meet zo’n 25 km van noord naar zuid en op het breedste stuk 8 kilometer van oost naar west. De zandduinen kunnen een hoogte van 150 meter bereiken.

Overnachting in een bedoeïenentent.

Erg Chebbi - Todghakloof - Dadès Vallei - Ouarzazate

Het woestijnavontuur komt vandaag tot een einde, maar hiervoor krijgt u een hele hoop moois terug. U koerst richting het oostelijke deel van het Atlasgebergte en brengt vandaag een bezoek aan de Todghakloof. Dit prachtig natuurverschijnsel heeft wanden van 160 meter hoog en is op de laatste 500 meter op sommige plakken maar 10 meter breed. De kloof is duizenden jaren geleden ontstaan doordat de Todra en Dades rivieren over de rotsen stroomden, waarbij zij de rotsen uitholden en er een doorgang ontstond. Tegenwoordig stroomt er over de bodem van de kloof nog steeds een ijskoud riviertje, echter lang niet meer zo groot en krachtig als vroeger.

Onderweg maakt u een stop bij de Dadès Vallei waar u een mooie wandeling maakt in de natuur. Vervolgens rijdt u verder voor de overnachting naar Ouarzazate.

Ouarzazate - Aït-Ben-Haddou - Ourika

In Ouarzazate brengt u vandaag eerst een bezoek aan de Taourirt Kasbah, een van de meest bijzondere monumenten in Marokko. Het dateert uit de 18e eeuw en is sindsdien meerdere malen gerenoveerd. De buitenkant van deze lemen kashba wordt gedomineerd door de rode kleur en ziet er uit als een groot fort, versierd met kantelen.

Ook kunt u hier een bezoek brengen aan de Cinema Studio Atlas, de eerste grote filmstudio in Noord-Afrika. De site is verdeeld over 20 hectare en biedt alle noodzakelijke diensten en apparatuur voor producties: exterieur en interieur sets, productie-kantoren, werkplaatsen, stallen met getrainde dieren en accommodatie.

U verlaat Ouarzazate en gaat naar Aït-Ben-Haddou, een goed bewaarde kashba die voor vele historische films als decor werd gebruikt. Zo zijn er scène’s van Lawrence of Arabia, The Last Temptation of Christ en Gladiator hier opgenomen. Ook staat deze kashba op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Wanneer u verder rijdt, komt u terecht in de bergen en begint uw rit met een waanzinnige bergpas die start vanaf Tizi-n-Tichka. Via tal van bochten bereikt u een hoogte van 2260 meter en bent daarmee op de hoogste bergpas in Noord-Afrika. Op het hoogste punt bevinden zich enkele winkeltjes en een monument dat herinnert aan de aanleg door het Franse leger in de jaren 1920-1930. In en rond de wintermaanden kan de pas door sneeuwval gesloten zijn. Vanaf dit punt zet u vandaag koers naar Ourika, waar u overnacht op een bergtop in de geweldige Kasbah de Ourika.

Ourika optioneel de bergen in met een gids

Vandaag kunt u een mooie wandeling maken in het gebied of u blijft lekker relaxen in deze prachtige kashba.

Ourika - Imlil - Marrakech inleveren huurauto

Vanuit de mooie Ourika vallei zet u vandaag koers richitng het hoger gelegen Imlil. Dit plaatsje ligt aan het einde van de geasfalteerde weg en is een klein dorpje in het gebergte. Imlil ligt dicht bij het Toubal gebergte, de hoogste berg in Noord-Afrika met 4.167 meter. Het dorp heeft zich ontwikkeld als een populaire opstapplaats voor bergbeklimmingen en trekkingen te voet of per muilezel.

Nadat u hier het lokale leven van de bergbewoners van de Atlas hebt geproefd, is het tijd om verder te reizen naar het bruisende hart van Marokko: Marrakech.

Marrakech inclusief privé stadstour

De eerst dag dat u in Marrakech bent, hebt u een stadstour met een gids. Te voet gaat u de stad verkennen en ontdekt u de mooiste en beste plekken van Marrakech. Zo kunt u de volgende dag zelf de stad verder ontdekken. De tour neemt u mee langs de hoogtepuntenvan de stad.

Marrakech is al eeuwenlang een ontmoetingsplek voor Berbers, de oorspronkelijke bewoners van Noord-Afrika en de bewoners uit de woestijn en de bergen rondom Marrakech. Zoals vele Noord-Afrikaanse steden is Marrakesh verdeeld in twee aparte delen, de Gueliz (moderne, door de Franse gebouwde stad) en de Medina (de oude stad).

De tour neemt u mee langs de Koutoubia Moskee en Saadian Graven. Vervolgens bezoekt u het Bahia paleis en uiteraard het Djernaa El Fna. Het beroemde plein wat grenst aan de drukke bazaar van Marrakech. Wanneer u in de avond een bezoek brengt aan Djemaa el Fna ziet u  tussen de duizenden bezoekers diverse curiositeiten, zoals slangenbezweerders, verhalenvertellers, acrobaten, waterverkopers in traditionele klederdracht en muzikanten.

Marrakech - Essaouira inclusief transfer

Vanuit het drukke Marrakech zet u de reis voor naar Essaouira, een heerlijke badplaats aan de westkust van Marokko. Hier bezoekt u de charmante kunstenaarswijk waar u prachtige witte huizen vindt met blauwe luiken, hout ateliers, kunstgaleries en overheerlijke verse vis kan eten. Maak een wandeling langs het centrale plein: Place prins Moulay el Hassan en langs Skala du port, de vissershaven. Stop even bij de vismarkt of breng een bezoek aan de sieraden markt.

Essaouira

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding.

Essaouira - Marrakech - vlucht naar huis inclusief luchthaven transfer

Vandaag komt uw rondreis door Marokko tot een einde. U wordt opgehaald bij uw hotel in Essaouira en reist terug naar de luchthaven van Marrakech om vervolgens terug te reizen naar huis.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Le Medina Essaouira Hotel

EssaouiraLe Medina Essaouira ligt aan de kust van Essaouira. Daarnaast heeft het hotel een eigen buitenzwembad.

Les Jardins De La Koutoubia

MarrakeshDit hotel ligt op enkele minuten lopen van het beroemde Djemaa el Fna-plein. Het hotel beschikt over een buitenzwembad welke omgeven wordt door diverse palmbomen.

Kenzi Basma Hotel

CasablancaDeze accommodatie ligt midden in het centrum van Casablanca. Vanuit hier zijn de hoogtepunten makkelijk te voet bereikbaar.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Koningssteden & Woestijn van Marokko

 • destination Marokko
 • traveltime15 dagen
 • moneyVanaf € 2095,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Meet & assist bij aankomst
 • Ruim- & handbagage
 • Transfers & autohuur zoals beschreven
 • Volledige verzekering & afdekking eigen risico autohuur
 • Alle overnachtingen in geselecteerde accommodaties
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Stadstour Fez
 • Stadstour Marrakech
 • Alle belastingen en toeslagen
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Optionele uitstapjes en excursies
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Ballonvaart Marrakech
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Marokko