Dhofar, zuid Oman

2 juni 2020

De onontdekte regio rondom de stad Salalah

De hoofdstad van de Dhofar Regio

Salalah is de hoofdstad van de zuidelijke regio Dhofar en transformeert tussen juni en september in een groene oase. In tegenstelling tot de rest van Oman heeft Salalah een moessonklimaat. Het moessonklimaat is een tropisch klimaat dat wordt gekenmerkt door de zeer natte periodes en de langdurige droge periodes. Hierdoor wordt Salalah een tropisch paradijs en kun je het hele jaar genieten van het prachtige weer.

Mooiste stranden van Oman

De mooiste stranden van Salalah zijn Al Mugsayl, Raysut en Al Haffa. De uitgestrekte stranden zijn ongerept en het is een goede plek om te duiken of heerlijk te relaxen in de zon. Al Mugsayl Beach is een lang strand met een heldere blauwe zee en wit zand. Het landschap is erg mooi en het strand heeft aan beide kanten bergen, wat het uitzicht elegant en fotogeniek maakt. Raysut Beach ligt dicht bij de haven van Salalah en staat bekend om het prachtige landschap. Het is een klein strand met wit zand en omringd door kliffen. Dit maakt dit strand erg uniek en prachtig om te zien. Al haffa is één van de mooiste stranden van Oman. Dit witte zandstrand is zo pittoresk, vooral de manier waarop de palmbomen van nature richting de zee zijn uitgelijnd. Aan het einde van de dag kun je hier genieten van één van de mooiste zonsondergangen van Oman.

Wil je tijdens het relaxen ook iets actiefs ondernemen? Ook dan ben je op de juiste plek! Zo kun je een privé stadstour maken door Salalah samen met een gids. Tijdens deze tour ontdek je alle mooie en bijzondere plekken van Salalah. Van bruisende souks, historische bezienswaardigheden tot grote moskeeën. Verder beschikt Salalah over prachtige natuur.
Maak een mountain-safari of een hike door Wadi Darbat, de mooiste vallei van Salalah.

Ben je net zo enthousiast geworden over Salalah als wij? Laat het ons weten, samen maken we dan een onvergetelijke reis op maat!

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Oman