6x de leukste activiteiten in Marokko

15 maart 2024

Verken het prachtige Marokko met boeiende activiteiten die gegarandeerd voor onvergetelijke herinneringen zorgen. Zweef boven Marrakech tijdens een ballonvaart, voel de adrenaline stromen terwijl je sandboardt over de gouden duinen van de Tamri-woestijn en ontdek de geheimen van de Marokkaanse keuken tijdens een authentieke kookervaring. In deze blog lees je over de zes leukste activiteiten in Marokko.


Ballonvaart Marrakech

Zie de zon opkomen op een onvergetelijke manier met een ballonvaart over Marrakech! Voel de eerste zonnestralen terwijl je hoog boven de wakker wordende stad zweeft. Terwijl de zon langzaam opkomt aan de horizon, verandert het Arabische landschap in een oranje gloed, waardoor je Marrakech in haar mooist ziet. Geniet van een panoramisch uitzicht op de toppen van het Atlasgebergte en de uitgestrekte woestijnlandschappen.

Ballonvaart boven Marrakech, Marokko

Quad rijden op de stranden van Essaouira

Race op een quad door de duinen en over het strand van Essaouira voor een opwindend avontuur. Voel de adrenaline door je aderen stromen terwijl je de krachtige quad door de zandduinen manoeuvreert. Geniet van het adembenemende uitzicht op de uitgestrekte kustlijn terwijl je de golven ziet breken in de verte.

Hiken door de Todra-kloof

Verken de Todra-kloof tijdens een onvergetelijke hike. Baan je een weg door de imposante rotsformaties en geniet van uitzichten op de steile kliffen. Laat je betoveren door de natuurlijke schoonheid van deze wonderen terwijl je de kronkelende paden bewandelt. Een wandeling door de Todra-kloof neemt je mee naar een andere wereld, waar de tijd lijkt stil te staan en de natuur haar grootsheid onthult.

Todghakloof
Todra-kloof in Marokko

Sandboarden over de zandduinen

In de Tamri-woestijn biedt Marokko een speeltuin voor avonturiers, waar ze op een board kunnen stappen en de steile zandduinen af kunnen suizen, gedreven door pure opwinding en adrenaline. Glijd langs de gouden duinen terwijl u geniet van de adrenalinekick van deze avontuurlijke activiteit. Sandboarden is een opwindende sport die veel gelijkenissen vertoont met snowboarden, maar dan op zandduinen in plaats van sneeuwhellingen. Na het sandboarden kan je ontspannen en de kleurrijke zonsondergang bewonderen.

Marokkaans leren koken

Ontdek de bruisende foodscene van Marrakech tijdens deze unieke ervaring. Ga winkelen op de lokale markt en kies verse ingrediënten uit voor uw avondmaal. Onder begeleiding van deskundige lokale vrouwen leert u authentieke Marokkaanse gerechten bereiden, waarbij je de geheimen van de traditionele keuken ontdekt.

Marokkaanse keuken

Traditioneel tapijt maken

Tijdens deze workshop krijg je de kans om zelf een tapijt te maken, waarbij je de kunst en technieken van het weven leert. Onder begeleiding van ervaren ambachtslieden kan je je eigen ontwerp tot leven brengen en een uniek stuk creëren dat de rijke culturele erfenis van Marokko weerspiegelt. Ontdek de betekenis achter de symbolen en patronen die in Berberse tapijten worden gebruikt, en laat je inspireren door de creativiteit van dit fascinerende vakmanschap.


Zin gekregen in een reis naar Marokko? Bekijk hier al onze reizen naar Marokko.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Marokko