De mooiste kustplaatsen van Marokko

31 juli 2022

Met zo’n 3.500 kilometer aan kustlijn is Marokko de ideale bestemming voor een zon- of strandvakantie. En niet alleen dat, ook is de kustlijn perfect om na een rondreis door Marokko even bij te komen. Hieronder geven wij je in ieder geval alvast wat tips over de mooiste kustplaatsen van Marokko.


Westkust Marokko

Agadir

We beginnen met toch wel de meest populaire badplaats aan de westkust van Marokko, namelijk Agadir. Populair betekent dan ook dat het één van de drukste stranden is en het trekt jaarlijks dan ook veel toeristen. Gelukkig is het zandstrand zo’n 10 kilometer lang dus er is plek genoeg. Doordat het strand in Agadir vrij zacht en schoon is, is het strand ideaal voor gezinnen. Ook is er genoeg te doen aan de kust van Agadir. Denk daarbij aan kitesurfen, jetskiën, kameel rijden. Na een dag in de zon trek gekregen? Er is een grote keuze uit verschillende eettenten en bars.

Mocht je naar een rustiger strand willen, dan ligt op zo’n 3 uur rijden het strand Plage Blanche. Dit is een uitgestrekt strand waar niet veel toeristen zijn. Strand Plage Blanche is daardoor de perfecte plek om met een jeep of quad overheen te crossen!

Agadir zonsondergang op het strand

Agadir zonsondergang op het strand

Essaouira

Op zo’n drie uur rijden vanaf Marrakech ligt de charmante badplaats Essaouira. Essaouira is oorspronkelijk een vissersdorpje, maar door de relaxte sfeer wordt het ook wel het hippiedorpje van Marokko genoemd. Los van de mooie stranden, kent Essaouira ook een interessante geschiedenis. Zo staan de medina en de citadel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De kust van Essaouira is vooral populair bij surfers, maar ook zonaanbidders komen goed aan hun trekken op het zachte zandstrand.

De herkenbare blauwe vissersboten in de haven van Essaouira

De herkenbare blauwe vissersboten in de haven van Essaouira

Casablanca

Casablanca is met zo’n 3,5 miljoen inwoners de grootste stad van Marokko. De stad is door haar westerse uiterlijk te vergelijken met een Europese stad. In Casablanca vind je één van de grootste moskeeën ter wereld. Deze is alleen niet te bezoeken voor ongelovigen, maar  Qua cultuur snuiven is Casablanca verder niet de beste stad om te bezoeken, maar door de fijne kust, de restaurants, de mooie hotels en het nachtleven zeker de moeite waard. Voor de mooie stranden moet je wel net buiten Casablanca zijn. Neem bijvoorbeeld Mohammedia. Mohammedia is een strandplaatsje net buiten Casablanca en wordt ook wel de Marokkaanse Rivièra genoemd. De uitgestrekte stranden trekken jaarlijks veel jetset bezoekers. In de strandplaats is een grote haven te vinden waar je de mooiste jachten kunt spotten.

De Hassan II-moskee aan de kust van Casablanca

De Hassan II-moskee aan de kust van Casablanca

Rabat

Rabat is de hoofdstad van Marokko én tevens één van de vier koningssteden. De hoofdstad ligt aan de westkust, iets boven Casablanca. Rabat kent een aantal mooie stranden in het noorden en zuiden die te bereiken zijn met de bus of de auto. De stranden zijn niet de meeste bijzondere, maar wel heerlijk om even af te koelen of te picknicken.

De vissersbootjes in Rabat voor de oude medina

De vissersbootjes in Rabat voor de oude medina

Taghazout

Dit kleine vissersdorpje is de perfecte surfplek voor beginners. Het voordeel aan Taghazout is dat het nog niet echt ‘ontdekt’ is. Mede daarom is het de juiste plek om heerlijk te ontspannen. Taghazout ligt tussen Essaouira en Agadir in, dus als je meerdere strandplaatsen in Marokko wil bezoeken dan kan je deze bestemmingen goed combineren! In en rondom Taghazout zijn er verschillende stranden te vinden, zoals Devils Rock Beach, Taghazout Beach en Banana Beach. Ook is er een ruime keuze aan leuke restaurantjes. Ga je voor een tajine of heerlijk vers visje?

Het nog onontdekte surfersdorpje Taghazout

Het nog onontdekte surfersdorpje Taghazout

Noordkust Marokko

Tanger

Deze stad is uitgekozen omdat je aan weerszijde verschillende badplaatsen hebt. Aan de ene kant de Atlantische oceaan en aan de andere kant de Middellandse zee. Allebei te bereiken in zo’n 30 minuten rijden. Voor surfers is de Atlantische kant perfect door de hoge golven en de Middellandse Zee kant is juist rustiger met kleine baaitjes en stranden. Playa Blanca bijvoorbeeld, net buiten Tanger, is enorm populair onder de jongeren. Er zijn verschillende eettentjes te vinden en het is een uitstekende plek voor watersporten.

Verlichtte kust van Tanger

Verlichtte kust van Tanger

Saïdia

Dit kleine plaatsje ligt tegen de Algerijnse grens aan en heeft de bijnaam ‘de Blauwe Parel’. Met 14 kilometer aan wit zandstrand is Saïdia zeker een parel te noemen. Deze badplaats heeft een mooie jachthaven waar je heerlijk kunt eten. In Saïdia zijn verschillende activiteiten te ondernemen, zoals golfen en een aantal watersporten.

Hoge golfen van Saïdia zijn perfect voor watersporten

Hoge golfen van Saïdia zijn perfect voor watersporten

Nador

Nador ligt aan de Middellandse Zee in het noordoosten van Marokko. De stad ligt aan een lagune en aan de voet van Monte Gurugu. In Nador heb je prachtige stranden maar wie nog meer mooie stranden wilt zien: stap de auto in. Rijd bijvoorbeeld naar Charrana Beach, het azuurblauwe water maakt dit strand het bezoeken zeker waard. Het witte bounty strand is daarnaast omringd door mooie rotspartijen, vergeet dus zeker geen foto’s te maken.

De mooie rotspartijen van Nador

De mooie rotspartijen van Nador


Zoals je ziet is er voor een strandvakantie Marokko genoeg keus! Ben je geïnteresseerd in een Marokko rondreis en wil je daar een paar dagen strand aan vastplakken? Of gewoon lekker relaxen aan één van de verschillende plaatsen aan de west- en noordkust van Marokko? Hier kun je contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Marokko