Wat is de beste reistijd voor Libanon?

22 februari 2023

De historische bezienswaardigheden, adembenemende landschappen, een heerlijke keuken en een bruisend nachtleven maken Libanon een land dat veel te bieden heeft voor de reizigers. De beste reistijd hangt af van wat jouw wensen en behoeftes zijn. Hieronder worden de verschillende periodes uitgelegd.


Beste reistijd voor Libanon

In de lente en de herfst is het weer het meest aangenaam voor een reis naar Libanon, met temperaturen die schommelen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Met name in de kuststreek kun je genieten van de zon en een helder blauwe lucht. Ook zijn de lente en de herfst de beste periode om de bergen in te gaan. Wel wordt aangeraden om ook kleding mee te nemen voor wat koelere temperaturen, aangezien het weer nog wel eens wisselend kan zijn. Daarnaast vinden er in deze seizoenen veel evenementen en festivals plaats, zoals het Baalbek International Festival.

Voor de echte wandelliefhebbers wordt er jaarlijks in april de Lebanon Mountain Trail georganiseerd. Dit is een tocht met een pad van 470 kilometer, wat een maand duurt. Je kunt er echter ook zelf voor kiezen om een van de routes te wandelen. Daanentegen wordt er dan wel aangeraden om een gids mee te nemen, omdat op veel plekken de weg niet duidelijk is aangegeven.

Libanon Baatara Waterval
Baatara waterval

Het weer in de zomer in Libanon

De zomers in Libanon zijn erg warm en droog, maar dit is ook de periode waar het nachtleven meer tot leven komt. Ook zijn er in deze periode veel activiteiten en festivals, waaronder muziekfestivals, culinaire evenementen en strandfeesten. Vooral in de maanden juni tot en met augustus kan het erg warm worden, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 30 graden Celsius. In de kuststreek is het weer wat aangenamer, vanwege de zee die zorgt. Bovendien is dit de plek waar de meeste grote steden te vinden zijn. De zomer is dan ook de perfecte periode voor een zonvakantie in Libanon. Mocht je graag activiteiten willen ondernemen of plekken willen bezoeken, dan wordt aangeraden dit in de ochtend te doen.

Het weer in de winter in Libanon

Het weer in de winterperiode kan erg wisselvallig zijn. De winters in Libanon zijn mild en regenachtig en in de meeste gevallen schommelen de temperaturen tussen de 10 en 15 graden Celsius. Vooral het weer in de bergen is onvoorspelbaar. Hier kan het nog kouder worden en is er zelfs sneeuwval mogelijk. Een voordeel aan dit seizoen is dat het minder druk is.


Nieuwsgierig geworden naar een reis naar Libanon? Bekijk hier ons aanbod aan reizen naar Libanon.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Libanon