Hoogtepunten Libanon & Damascus

 • destination Libanon & Syrië
 • traveltime12 dagen
 • moneyVanaf € 1895,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Deze 12-daagse rondreis neemt u mee langs alle highlights van Libanon. Op het einde van deze reis brengt u nog 4 dagen door in Damascus, de hoofdstad van Syrië. Libanon is een klein land aan de Middellandse Zee, heeft een divers karakter en een enorm gevarieerd landschap. Deze reis bevat een grote variatie aan cultuur, natuur en historie.

Deze reis start in Beiroet, een kosmopolitische stad aan de Middellandse Zee. De hoofdstad wordt ook wel het Monaco van het Midden-Oosten genoemd en staat bekend om haar uitbundige uitgaansscene en trendy cultuur. Met uw huurauto rijdt u vervolgens richting het noorden, waar u een bezoek brengt aan Tripoli. Daarna rijdt u door de prachtige Kadisha Vallei, brengt u een bezoek aan Baalbek en komt u langs het Beittedine kasteel. Vervolgens reist u verder naar Beiroet en steekt u daarna de grens over naar Damascus in Syrië.

 • Een reis met een grote variatie aan cultuur, natuur en historie.
 • Ontdek Beiroet tijdens een stadstour
 • Ga quadrijden in de Qadisha Vallei
 • Bezoek Damascus, een van de oudste steden ter wereld

Wilt u Libanon liever combineren met Jordanië? Bekijk dan eens onze 18-daagse rondreis Libanon & Jordanië.

Dagprogramma

Vlucht naar Beiroet (Libanon) inclusief meet & assist en luchthaven transfer

Vanuit Amsterdam reist u richting Beiroet, de hoofdstad van Libanon. Na aankomst in de stad staat onze lokale medewerker op u te wachten voor de transfer naar het hotel. U hebt deze dag verder vrij om Beiroet op eigen gelegenheid te ontdekken.

Beiroet - Jeita Grotto - Château Musar - Byblos - Beiroet

Vandaag start deze rondreis door Libanon echt! U gaat op pad in de omgeving van de hoofdstad en rijdt naar de Jeita Grotto. Dit is een beroemd natuurverschijnsel op slechts 15 kilometer van Beiroet. Het immense grottenstelsel bestaat uit twee afzonderlijke, maar met elkaar verbonden kalksteengrotten met een totale lengte van bijna 9 kilometer. Vervolgens maakt u kennis met een van de beroemdste exportproducten van Libanon, wijn. U rijdt naar het wijnhuis van Château Musar. Hier krijgt u een tour langs de wijngaard en een wijnproeverij. De laatste tussenstop van vandaag is in het pittoreske vissersstadje Byblos. Hier vindt u een groot fort uit de tijd van de Feniciërs en kruisvaarders en een historische binnenstad. Het is tevens de perfecte plek om de dag af te sluiten met een leuk diner. U keert in de avond terug naar Beiroet voor de overnachting.

Beiroet - Qozhaya - Cedars of God - Qadisha Monastery - Ehden

Deze ochtend verlaat u de hoofdstad en zet u koers richting het noorden van Libanon. Als eerste passeert u hierbij wederom Byblos om vervolgens het binnenland in te duiken richting de Qadisha Vallei. De eerste stop maakt u bij het Klooster van Sint Antonius van Qozhaya. Vanuit deze plek heeft u een prachtig uitzicht over de vallei. Vervolgens rijdt u richting de Cedars of God, een nationaal park met een van de laatste overblijfselen van de uitgestrekte bossen van de libanonceder. Het hout van deze boom was eeuwenlang populair om zijn kwaliteit en aangename geur. Dit resulteerde in grootschalige ontbossing van de oorspronkelijke cederwouden. Tegenwoordig is de libanonceder het nationale symbool van Libanon. In dit natuurpark is het leuk om een korte wandeling te maken. Vanuit het bos rijdt u verder naar uw accommodatie met een prachtig uitzicht over de Ehden regio. U bent nu in de Qadisha Vallei!

Ehden - Qadisha Vallei - Ehden optioneel quad rijden

Vandaag blijft u in de de omgeving van de Qadisha Vallei. U kunt het natuurpark Horsh Eden in en hier eventueel met een gids een mooie wandeling maken. Ook kunt u in de vallei verschillende hoogtepunten bezichtigen als het Klooster van St. Elias en het Klooster van Qannoubine. Het is ook mogelijk om te quad rijden door de bergen van het natuurpark onder leiding van een gids. Dit is een bijzondere en zeer avontuurlijke ervaring. Vanuit Ehden kunt u tevens een bezoek brengen aan Tripoli. De stad bevindt zich op een uur rijden en hier kunt u de souq en het kasteel in het centrum bezoeken.

Ehden - Baalbek - Anjar - Beiteddine

Vandaag is een lange dag en daarom gaat u al vroeg op pad. U rijdt in ongeveer twee uur via een prachtige route naar de Romeinse ruïnes in de stad Baalbek. Hier vindt u een van de best bewaarde Romeinse tempels ter wereld. Ondanks de oorlogen, plunderingen en aardbevingen die Baalbek in de loop der eeuwen hebben geteisterd, staan er nog altijd veel zuilen overeind. Op een uur rijden van Baalbek bevindt zich Anjar. Ook hier vindt u nog prachtige ruïnes uit de tijd van de Romeinen. Vroeger diende het als een rustplaats voor de karavanen die de verbinding tussen hoofdstad Damascus en de Middellandse Zee onderhielden. Afhankelijk van hoeveel tijd u in Baalbek spendeert, kunt u hier eventueel ook een bezoek aan brengen. Omdat er in Baalbek niet veel plekken zijn om te overnachten, rijdt u verder richting het gebied rondom Mount Lebanon. Hier bevindt zich een prachtige accommodatie in een historisch gezien interessant gebied. In het stadje Beiteddine bevindt zich het Mir Amin Palace, een heus paleis wat werd bewoond door een Ottomaanse Emir. Vandaag de dag wordt het gebruikt als een hotel.

Beiteddine - Barouk - Beiroet

Nadat u ontwaakt als een koning of koningin in het paleis, gaat u weer op pad en brengt u een bezoek aan het paleis in Beiteddine. Dit ligt op een kwartiertje wandelen van Mir Amin. Het Beiteddine paleis heeft historisch gezien een belangrijke rol gespeeld in Libanon tijdens de overheersing van de Feniciërs. De naam betekent letterlijk huis van geloof en het paleis staat in het Chouf-gebergte in het gebied dat van oudsher wordt bewoond door de Druzen. Een deel van het paleis wordt nog altijd gebruikt als officiële zomerresidentie van de president van Libanon. Na dit bezoek reist u terug naar Beiroet voor de laatste twee dagen.

Beiroet optioneel stadstour met gids

Deze dag heeft u ter vrije besteding in Beiroet. Uiteraard kunnen wij deze dag ook een programma voor u samenstellen.

Beiroet (Libanon) - Damascus (Syrië) inclusief meet & assist

Vandaag wordt u opgehaald door een lokale medewerker die u meeneemt over de grens naar Syrië en vervolgens naar Damascus brengt. Eenmaal aangekomen in Damascus heeft u tijd om de stad te gaan verkennen. 

Damascus inclusief stadstour Damascus

U gaat vandaag met een lokale gids op pad. Eerst brengt u een bezoek aan het Nationaal Museum en de Süleymaniye Moskee. Deze moskee is een van de meest indrukwekkende moskeeën van Damascus. Vervolgens loopt u richting de oude stad en gaat langs bij de Al Hamidieh Grand Bazaar. Aan het einde van deze bazaar bevindt zich het Mausoleum van Saladine. Verder bezoekt u nog de Omajaden Moskee en het Azm Paleis. Aan het einde van de dag loopt u via Straight Street naar de Kapel van Ananias, een van de eerste Christenen in Syrië.

Damascus - Beiroet (Libanon)

Helaas is deze korte stedentrip alweer tot zijn einde gekomen en gaat u deze mooie stad verlaten. U wordt door een lokale medewerker opgehaald bij uw hotel en over de grens met Libanon naar het vliegveld in Beiroet gebracht. Hierna vliegt u naar huis.

Beiroet

Deze dag heeft u ter vrije besteding in Beiroet. Uiteraard kunnen wij deze dag ook een programma voor u samenstellen.

Beiroet - vlucht naar huis inclusief luchthaven transfer

Vandaag is de laatste dag van uw reis door Libanon en Syrië. Afhankelijk van de vluchttijd hebt u vandaag nog wat tijd in Beiroet te spenderen. Vervolgens keert u terug naar huis en wordt u bij het hotel opgehaald door onze lokale medewerker en naar de luchthaven gebracht.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en bieden een indruk van uw verblijf tijdens deze reis. Uiteraard is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw persoonlijke wensen.

Mist Hotel & Spa by Warwick

EhdenMist Hotel & Spa by Warwick ligt in Ehden en beschikt over een groot buitenzwembad. Daarnaast is het hotel gelegen in de buurt van het natuurreservaat Horsh Ehden.

Mövenpick Hotel Beirut

BeiroetHet Mövenpick Hotel is gelegen in het centrum van Beiroet en beschikt over eigen zwembaden en een strand aan de Middelandse zee.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Hoogtepunten Libanon & Damascus

 • destination Libanon & Syrië
 • traveltime12 dagen
 • moneyVanaf € 1895,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Meet & assist aankomst
 • Transfers van en naar luchthaven
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Autohuur incl. volledige verzekering autohuur
 • Persoonlijke reis app met route en info
 • Alle belastingen en toeslagen
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Optionele excursies
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Privéchauffeur op reisdagen
 • Quad rijden
 • Stadstour met gids in Beiroet
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Libanon