De Lebanon Mountain Trail

12 september 2019

In het Libanese berggebied in een wandelpad van 470 kilometer lang te vinden van het noorden tot het zuiden van het land. Dit pad loopt door een scala aan natuurgebieden en door 75 verschillende dorpen. Een wandeling door dit gebied is een goede manier om kennis te maken met dit land en de veelzijdigheid ervan.

Hoogtepunten van de wandeling

Met deze bergroute kom je op allerlei plekken waar je ongekende schoonheid, intense rust of geschiedenis vindt. Hieronder is een lijst van verschillende plaatsen langs dit pad die meer dan een bezoek waard zijn.

De Qadisha Vallei

Deze vallei staat op de wereld erfgoed lijst van Unesco en heeft een kloof van 50 kilometer lang. Deze kloof loopt van de stad Al Kaura tot aan Bcharre. Dit gebied is een van de meest bekende in Libanon. De omgeving is begeven met verschillende dorpjes, kerken. Kathedralen en wandelpaden.

Qadisha Klooster

Jazzine en Bkassine

In Jazzine zijn watervallen en grotten te zien die worden omgeven door het dennenbos van Bkassine. Dit bos is het grootste in de omgeving van de middellandse zee. Een pad van 22 kilometer loopt door dit gebied en geeft een panoramisch uitzicht over de vallei.

De oude Ceders van Chouf

Ceders zijn bomen die symbool staan voor Libanon. De Ceder is te vinden op de nationale vlag en in het grootste natuurgebied van het land. In het natuurreservaat zie je de oude bomen waarvan de takken zich horizontaal verspreiden over de omgeving.

Chouf Natuurgebied

Wadi Jahannam

Deze vallei beschikt over verschillende landschappen die verschillende diepe kloven, steile kliffen en een rivier met ijskoud wat laat zien. Dit dal wordt hierdoor ook wel de vallei van de hel genoemd. In Sfireh, staat een van de grootste Romeinse tempels van Libanon wat je niet mag missen als je in de buurt bent.

Tannourine

De stad Tannourine kenmerkt zich door de Ceders en rotsachtige hellingen. Deze stad ligt in het district van Batroun waar verschillende historische schatten te zien die worden omgeven door een bijzondere flora en fauna. In deze omgeving is ook een ‘sinkhole’ te vinden genaamd Baatara. Het water in deze ‘sinkhole’ neemt in de zomer toe door de smeltende sneeuw vanuit de bergen, waardoor een bijzonder mooie waterval ontstaat.

Libanon Cederbomen

Baskinta

Dit dorp ligt op 1250 meter boven het zee niveau en is daarmee het een van de hoogste dorp in Libanon. In deze omgeving is een grote variatie aan fruit te zien en staat het bekend om zijn appels en wijngaarde. In de winter wanneer de omgeving wordt bedenkt onder een laag sneeuw is dit een mooie bestemming voor een winter wandeling.

Plan je wandeling!

Ieder jaar in april organiseert de Lebanon Mountain Trail deze wandeling over het 470 kilometer lange pad wat een maand duurt. In totaal doen er meer dan 200 wandelaars uit Libanon en andere landen van de wereld doen mee.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf of met een groep, een van de routes te wandelen. Op de website zijn verschillende routes en kaarten te vinden en kun je ook gidsen en accommodaties boeken. Bij de keuze om alleen op pad te gaan in dit gebied, is het wel aan te raden om een gids te nemen, omdat op veel plekken de weg niet duidelijk is aan gegeven.

Een wandeling van meerdere dagen over deze route betekend vooral overnachtingen in B&B’s in de omliggende dorpen.  Dit biedt de uitgelezen kans om in contact te komen met de lokale bevolking.


Benieuwd naar wat Libanon nog meer te bieden heeft? Neem dan eens kijk bij onze reizen naar Libanon »

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Libanon