De leukste activiteiten in Georgië en Armenië

5 april 2024

De landen in het Kaukasusgebergte bieden genoeg activiteiten om onvergetelijke ervaringen op te doen. Georgië en Armenië hebben voor ieder wat wils, zowel spectaculaire als ontspannen activiteiten. Zweef boven de bergtoppen tijdens paragliding, raft door de wildwateren van de Rioni-rivier of geniet van een ontspannen fietstocht. We hebben voor jou de leukste activiteiten op een rijtje gezet.


Paragliden boven de bergtoppen | Georgië

Ontdek de vrijheid van paragliden boven de bergen van Gudauri in Georgië. Zweef hoog boven de Kaukasus en geniet van panoramische uitzichten op besneeuwde pieken en groene valleien. Met een gemiddelde hoogte van 2.200 meter biedt Gudauri de perfecte omstandigheden voor een onvergetelijke vlucht. Ervaar de opwinding van vliegen als een vogel terwijl je wordt begeleid door ervaren instructeurs.

Paragliden in Gudauri, Georgië
Gudauri, Georgië

Raften in Kutaisi | Georgië

Stort jezelf in een avontuur op de wilde wateren van de Rioni-rivier, tijdens het raften in het hart van Kutaisi in Georgië. Laat je adrenaline pompen terwijl je navigeert door stroomversnellingen, omgeven door de Kaukasus-bergen. Met meer dan 27 kilometer aan opwindende routes biedt Kutaisi een ervaring voor zowel beginners als ervaren rafters. Ontdek de verborgen parels van deze regio terwijl je de uitdagende stromingen trotseert, en geniet van de opwinding tijdens de opwindende rivieravonturen.

Raften in Kutaisi, Georgië
Kutaisi, Georgië

Hiken in de Okatse Canyon | Georgië

Verken de Okatse Canyon in Georgië tijdens een mooie wandelervaring. Loop langs de kliffen die oprijzen tot wel 100 meter hoogte, terwijl je langs de watervallen loopt. Geniet van het uitzicht over de smaragdgroene rivier die door de canyon stroomt, terwijl je je weg baant naar de iconische hangbrug die de kloof overspant. Vergeet niet om onderweg te stoppen en de unieke flora en fauna van deze prachtige regio te bewonderen.

Okatse Canyon in Georgië
Okatse Canyon, Georgië

De grotstad Vardzia | Georgië

Vardzia is een eeuwenoud grottenklooster gehouwen in de rotsen van Georgië. Ontstaan in de 12e eeuw op bevel van Koningin Tamar, deze grotstad telt meer dan 6.000 grotten en staat dan ook bekend als de ‘stad van grotten’. Vardzia diende als toevluchtsoord, die monniken beschermde tegen invallen van Mongolen. Na een aardbeving in de 13e eeuw stortte een deel van de grotten in. Hierdoor zijn er veel gangenstelsels zichtbaar vanaf de buitenkant, wat hedendaags een indrukwekkend zicht biedt.

Grotten in Vardzia, Georgië
Vardzia, Georgië

Fietsen en mountainbiken in de natuur | Armenië

Ontdek de landschappen van Lori terwijl je door de pittoreske dorpjes fietst, omringd door groene valleien en historische kloosters. Fietsend kom je verschillende flora en fauna tegen en kan je de gastvrijheid ervaren van de lokale bevolking. Voor de avontuurlijke ziel biedt het adembenemende Wajoz Dsor-gebergte in Armenië een uitdagend terrein om te mountainbiken. Trotseer de steile paden en geniet van prachtige uitzichten op bergtoppen en diepe kloven.

Noravank kerk in Armenië
Wajoz Dsor, Armenië

Trotseer de hangbrug in Khndzoresk | Armenië

De hangbrug van Khndzoresk in Armenië biedt een unieke avontuur om grotwoningen aan de overkant te bezoeken. Deze hangbrug strekt zich uit over de pittoreske Vorotan-kloof en biedt avonturiers een ervaring op een hoogte van 63 meter. Durf de uitdaging aan te gaan en geniet van het uitzicht op de adembenemende omgeving terwijl je je grenzen verlegt op deze plek.

Khndzoresk, Armenië

Klimmen langs de kliffen | Armenië

Trotseer de bergen in Armenië terwijl je de uitdagende rotsen van Noravank Canyon en Hrazdan Gorge beklimt. In Noravank Canyon worden klimmers beloond met panoramische uitzichten op rode kalksteenformaties. Daarnaast biedt de Hrazdan Gorge een unieke mix van klimroutes, variërend van beginnersniveau tot gevorderde niveaus, langs steile kliffen en kronkelende rivieren. Avonturiers hoeven zich in ieder geval niet te vervelen in Armenië!

Noravank Canyon, Armenië

Zin gekregen om je koffers te pakken? Bekijk onze reizen naar Georgië en die naar Armenië.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Armenië