Avontuurlijke selfdrive Georgië & Armenië

 • destination Armenië & Georgië
 • traveltime12 dagen
 • moneyVanaf € 1995,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Tijdens deze 12-daagse rondreis maakt u kennis met Georgië en Armenië twee landen gelegen in de Kaukasus. Ontdek de gevarieerde berglandschappen, historie, gastvrije bevolking, heerlijke wijnen en eeuwenoude kloosters.

Uw rondreis begint in de hoofdstad van Georgië, Tbilisi, met zijn kleurrijke straten en bruisende markten. Vervolgens gaat u naar de Gergeti-berg waar u de mooie wandelingen kunt maken en de Gergeti kerk kunt bewonderen. Ook brengt u een bezoek aan de grottenstad Uplistiskhe. Hierna steekt u de grens over naar Armenië en vervolgt de reis naar het door UNESCO genoemde klooster van Haghpat. U reist verder naar het bergdorp Dilijan, dat ook wel ‘Armeens Zwitserland’ wordt genoemd. Ook een stop bij het Sevanmeer mag niet ontbreken, een van de drie heilige Armeense meren van Armenië. Vervolgens reist u verder naar “De Roze Stad” Yerevan en weer terug naar Tbilisi, waar uw unieke rondreis door Armenië en Georgië helaas tot een einde komt.

 • Inclusief diner en wijnproeverij
 • Hike naar de Chaukhi Pass
 • Stadstour door de hoofdstad Tbilisi

Zijn Armenië en Georgië niets voor u? Bekijk dan hier ons aanbod aan reizen naar Turkije »

Dagprogramma

Vlucht naar Tbilisi (Georgië) inclusief luchthaven transfer

Vandaag vertrekt u vanaf een luchthaven naar keuze richting Tbilisi International Airport. Na aankomst op de luchthaven in Georgië wordt u middels een privé transfer naar het hotel gebracht.

Tbilisi - Ananuri - Truso-vallei - Stepantsminda (Kazbegi) ontvangst huurauto

Vandaag begint de rondreis door Georgië en Armenië en staat uw auto op u te wachten. Na het ontbijt ontmoet u een van onze lokale medewerkers. Deze geeft u een korte instructie over de auto en de route die u gaat rijden. U vertrekt richting de hoge Kaukasus en onderweg maakt u een stop bij het het oude Ananuri fort aan het Zhinvali stuwmeer. De ligging van dit fort aan een azuurblauw meer maakt het een prachtige plek. Na dit fort reist u verder naar de Truso Vallei, een van de mooiste vallein in het Kazbegi National Park. Het is mogelijk om de Truso Vallei met een mountainbike te ontdekken. Vervolgens rijdt u naar Stepantsminda (Kazbegi) voor de overnachting. De rest van de dag is vrij ter besteding om mooie wandelingen in de omgeving te maken.

Stepantsminda - Gergeti kerk - Juta - Stepantsminda (Kazbegi)

Vandaag heeft u een vrije dag in Stepantsminda (Kazbegi). Begin de dag vroeg en maak een schilderachtige rit naar de Gergeti-berg. Geniet van het betoverende uitzicht op de Gergeti Drie-eenheidskerk, gelegen op de helling van de indrukwekkende Kazbegi-berg. Bezoek de kerk en bewonder de fascinerende stenen versieringen. Maak een korte wandeling rond de omgeving van de Gergeti-berg en geniet van de frisse berglucht. Verken de paden in de buurt van de kerk en bewonder de prachtige natuurlijke schoonheid. Vervolg de weg naar het bergdorp Juta. Vanuit dit bergdorpje zijn er meerdere mooie wandelen te maken naar een bergmeer en waterval in de buurt.

Stepantsminda - Grotten van Uplistiskhe - Ateni inclusief diner en wijnproeverij

De dag begint met een bezoek aan de grottenstad Uplistiskhe. Uplistiskhe is het eerste bewoonde gebied dat wordt genoemd in manuscripten die dateren uit het 2e millennium voor Christus en vertaalt zich letterlijk naar het Engels als “de vesting van God”. De stad was een belangrijk punt op de handelsroute die Byzantium, India en China met elkaar verbond. Tegenwoordig hebben archeologische opgravingen verschillende lagen blootgelegd, daterend van de vroege ijzertijd tot de late middeleeuwen. Maak een wandeling door de smalle straatjes uitgehouwen in de zandstenen rots. Verken de grotten en bezoek verschillende heidense tempels, een koninklijk paleis, een apotheek en een antiek theater. U vervolgt de reis naar Ateni voor de overnachting.

Ateni - Tbilisi optioneel stadstour Tbilisi

Vanuit Ateni reist u naar de hoofdstad Tbilisi. Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de highlights van de stad bezoeken of kunnen wij optioneel een stadstour voor u regelen. Tbilisi is al meer dan 1500 jaar de hoofdstad van Georgië en kenmerkt zich door een rijke historie en veel bezienswaardigheden. De meeste bezienswaardigheden kunnen al wandelend worden bezocht. Zo kunt u het Narikala fort bezoeken vanwaar u een prachtig uitzicht over de stad heeft. Ook kunt u het oude gedeelte genaamd Abanotubani bezoeken. Hier vindt u de fotogenieke huizen met charmante houten balkons en een hele straat vol badhuizen, die zwavelhoudend water uit de bronnen gebruiken. Vlak naast elkaar vindt u hier ook een synagoge, een moskee, de Sioni Kathedraal en de Anchiskhati kerk. In het moderne gedeelte van de stad bevinden zich naast verschillende winkels en musea het parlementsgebouw en het Operahuis.

Tbilisi - Haghpat - Fioletovo - Dilijan

Vandaag steekt u de grens over naar Armenië en vervolgt de reis naar het door UNESCO genoemde klooster van Haghpat, gebouwd in de 10e eeuw. Het klooster was een belangrijk educatief en spiritueel centrum in de middeleeuwen. Onderweg naar Dilijan maakt u een theestop in Fioletovo, een dorp waar Molokans wonen. Dit is een Russische minderheid, die twee eeuwen geleden door tsaar Nicolaas I naar Armenië werd verbannen. Hierna vervolgt u de reis naar het bergdorp Dilijan voor de overnachting. Deze plek wordt vaak aangeduid als ‘Armeens Zwitserland’ vanwege de rijke natuur met weelderige groene bosgebieden.

Dilijan - Sevan - Yeghegis

Na het ontbijt in het hotel, rijdt u naar het Haghartsin-klooster, hoog gelegen in de beboste bergen van het Dilijan National Park. U vervolgt de reis naar het Sevanmeer. Het Sevanmeer is een van de drie heilige Armeense meren en de enige in Armenië, de andere twee zijn gelegen in Turkije en Iran. Op het schiereiland in het meer ligt het Sevanavank-klooster, een van de meest opmerkelijke historische en culturele bezienswaardigheden van Armenië. Vervolgens rijdt u naar de begraafplaats van Noratus waar u een groot aantal khachkars vindt. Khachkars zijn het opmerkelijkste erfgoed van de Armeense architectuur en staan op de UNESCO-lijst van immaterieel cultureel erfgoed. De begraafplaats bevat ongeveer 900 khachkars van verschillende leeftijden en architectonische oplossingen. Onderweg naar Yeghegis kunt u een stop maken bij Selim Caravanserai, een redelijk goed bewaard gebleven 14e eeuwse karavanserai. U gaat overnachten in Yeghegis.

Yeghegis - Areni - Noravank - Khor Virap - Yerevan

Na het ontbijt in het hotel, rijdt u naar de Areni Wine Factory, de oudste wijnmaker ter wereld die teruggaat tot 6100 voor Christus. Hier kunt u heerlijke Armeense wijn proeven, gemaakt van de unieke druivensoort Areni. Uw volgende stop is het Noravank-klooster, een waar juweel van Armeense religieuze kunst. Wat het vooral uniek maakt, is dat Noravank een van de weinige kloosters ter wereld is dat bestaat uit twee verdiepingen. Noravank is een must-see plek, niet alleen vanwege zijn culturele belang, maar ook vanwege zijn prachtige locatie. U gaat vervolgens naar het Khor Virap-klooster, het dichtstbijzijnde punt bij de berg Ararat. De naam Khor Virap betekent “diepe put”, wat zijn geschiedenis symboliseert. Vanuit het klooster heeft u een van de meest indrukwekkende uitzichten op de bijbelse berg Ararat. U vervolgt de reis naar Yerevan voor de overnachting.

Yerevan - Etchmiadzin - Zvartnots Tempel - Yerevan optioneel stadstour Yerevan

U gaat vandaag beginnen met een stadsrondleiding in de hoofdstad van Armenië, Yerevan, een van ’s werelds oude steden die teruggaat tot 782 voor Christus. Yerevan wordt vaak “De Roze Stad” genoemd omdat de meeste gebouwen zijn ontworpen met een roze vulkanische steen genaamd tufsteen. In de middag reist u naar het stadje Etchmiadzin waar u de belangrijkste kathedraal van het land kunt bezoeken. Op de weg terug naar Yerevan kunt u de ruïnes van Zvartnots bezoeken. U overnacht wederom in Yerevan.

Yerevan - Geghard - Garni - Yerevan

Vandaag gaat u het Geghard-klooster bezoeken. Dit unieke kloostercomplex, waarvan een deel in de rots is uitgehouwen, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ga verder naar de heidense tempel van Garni. De tempel werd gebouwd in de 1e eeuw na Christus en was gewijd aan God Mihr, de Armeense heidense god van de zon. Geniet van de lunch op het terras van een speciaal restaurant, gelegen boven de kloof met een adembenemend uitzicht op de kloof en de tempel van Garni. Vervolgens rijdt u terug naar Yerevan en kunt u een bezoek brengen de Ararat Brandy Factory, waar u enkele uitstekende Armeense brandewijnen kunt proberen.

Yerevan - Saghmosavank - Tbilisi

Na het ontbijt reist u weer terug naar Georgië. Onderweg kunt u een stop maken bij het Saghmosavank-klooster, gelegen aan de rand van de Kashag-kloof. Vervolgens rijdt u naar Armenia Wine Company waar u het vakmanschap achter het wijnbereidingsproces leert kennen en kunt u een aantal Armeense wijnen proeven. Na dit bezoek rijdt u verder naar Bagratashen waar u de grens oversteekt naar Sadakhlo in Georgië. U vervolgt de reis naar Tbilisi voor de overnachting.

Tbilisi - vlucht naar huis

Vandaag checkt u uit bij het hotel en wordt u middels een transfer naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht richting huis.

Impressie

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Avontuurlijke selfdrive Georgië & Armenië

 • destination Armenië & Georgië
 • traveltime12 dagen
 • moneyVanaf € 1995,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Transfers van en naar luchthaven
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Diner en wijnproeverij dag 4
 • Autohuur incl. volledige verzekering zonder eigen risico
 • Alle belastingen en toeslagen
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Optionele excursies
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Privéchauffeur op reisdagen
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Armenië