Fly & Drive Armenië

 • destination Armenië
 • traveltime8 dagen
 • moneyVanaf € 1650,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Deze avontuurlijke 8-daagse fly & drive is perfect om alle hoogtepunten van Armenië te zien: Yerevan, de heilige Ararat berg en het klooster Khor Virap. De reis start in de hoofdstad Yerevan. Wandel door de bruisende straten van de stad en geniet van het adembenemende uitzicht op de berg Ararat. Reis vervolgens door het land en ontdek eeuwenoude kloosters en kerken. Mede vanwege de prachtige ligging verveelt een bezoek aan deze bijzondere plekken nooit. Een bezoek aan het bergstadje Dilian, ook wel ‘Armeens Zwitserland’ genoemd vanwege de rijke natuur met groene bosgebieden, wordt niet overgeslagen tijdens deze rondreis.

 • Woon een kookworkshop bij
 • Boottocht naar het schiereiland van Sevan
 • Stadstour door de “De Roze Stad” Yerevan

Uiteraard is deze reis door Armenië volledig op uw wensen aan te passen. Zo kunt u de reis eventueel uitbreiden met aantal dagen Georgië.

Is Armenië niets voor u? Bekijk dan hier ons aanbod aan reizen naar Turkije »

Dagprogramma

Vlucht naar Yerevan (Armenië) inclusief luchthaven transfer

Vandaag komt u aan op de luchthaven van Yerevan. Na aankomst op de luchthaven staat een lokale medewerker u op te wachten voor de transfer naar het hotel.

Yerevan - Etchmiadzin - Zvartnots - Yerevan optioneel stadstour Yerevan

U gaat vandaag beginnen met een stadsrondleiding in de hoofdstad van Armenië, Yerevan, een van ’s werelds oude steden die teruggaat tot 782 voor Christus. Yerevan wordt vaak “De Roze Stad” genoemd omdat de meeste gebouwen zijn ontworpen met een roze vulkanische steen genaamd tufsteen. In de middag reist u de naar Etchmiadzin, de belangrijkste kathedraal van het land. Op de weg terug naar Yerevan kunt u de ruïnes van Zvartnots bezoeken. Bezoek de Ararat Brandy Factory waar u enkele uitstekende Armeense brandy kunt proeven. U overnacht wederom in Yerevan.  

Yerevan - Khor Virap - Arpa - Grotten van Areni - Sevan Optionele hike in Arpa

Vandaag gaat u het Khor Virap-klooster bezoeken, het dichtstbijzijnde punt bij de berg Ararat. Het klooster ligt dichtbij de Turks-Armeense grens en de heilige Ararat berg. Het klooster is bekend vanwege Gregorius de Verlichter die het Christom in Armenië predikte. Hij heeft hier ongeveer 14 jaar gevangen gezeten. Vervolgens rijdt u verder naar het beschermde gebied Arpa. Het gebied van de kloof staat bekend om zijn rijke flora en fauna en de talloze grotten. Tijdens de wandeling in het gebied ziet u de rotsformaties die zijn ontstaan door vulkanische activiteit en die van kleur veranderen afhankelijk van het tijdstip van de dag. Uw volgende stop is het Noravank-klooster. Wat het vooral uniek maakt, is dat Noravank een van de weinige kloosters ter wereld is dat bestaat uit twee verdiepingen. Noravank is een must-see plek, niet alleen vanwege zijn culturele belang, maar ook vanwege zijn prachtige locatie. Ga vervolgens naar de grotten van Areni, bekend van de Areni wijn. U vervolgt de reis naar Sevan voor de overnachting.

Sevan - Dilijan - Haghartsin - Alaverdi optioneel boottocht

Na ontbijt kunt u een boottocht naar het schiereiland van Sevan maken. Het Sevanmeer is een van de drie heilige Armeense meren en de enige in Armenië. De andere twee zijn gelegen in Turkije en Iran. Op het schiereiland in het meer ligt het Sevanavank-klooster, een van de meest opmerkelijke historische en culturele bezienswaardigheden van Armenië. Hierna vervolgt u de reis naar het bergdorp Dilijan. Deze plek wordt vaak aangeduid als ‘Armeens Zwitserland’ vanwege de rijke natuur met groene bosgebieden. Breng een bezoek het Haghartsin-klooster, hoog gelegen in de beboste bergen in het Dilijan National Park. Hierna vervolgt u de reis naar het noorden van Armenië voor de overnachting.

Haghpat & Sanahin - Pambak village - Gyumri optioneel kookworkshop

Vandaag begint u de dag met een bezoek aan de kloosters van Haghpat en Sanahin, gebouwd in de 10e eeuw. Beide kloosters staan op de UNESCO werelderfgoedlijst en waren belangrijke educatieve en spirituele centra in de middeleeuwen. U gaat verder naar het dorp Pambak voor een lunchpauze en vervolgens kunt u deelnemen aan kookworkshop. Vervolgens reist verder naar Gyumri, de op een na grootste stad in Armenië, voor de overnachting.

Gyumri - Amberd Fort - Yerevan

In de ochtend kunt u Gyumri verkennen. Dwaal door de charmante straten versierd met historische architectuur en maak kennis met de lokale gastvrijheid. Vervolgens gaat u op weg naar de ruïnes van Amberd, een middeleeuws fort gelegen te midden van het ruige landschap van de Armeense hooglanden. Vervolgens rijdt u naar Armenia Wine Company waar u kunt kennismaken met het vakmanschap achter het wijnbereidingsproces en u optioneel een aantal Armeense wijnen kunt proeven. Na dit bezoek reist u terug naar Yerevan voor de overnachting.

Yerevan - Geghard - Garni - Vernissage - Yerevan

Vandaag gaat u het Geghard-klooster bezoeken. Dit unieke kloostercomplex, waarvan een deel in de rots is uitgehouwen, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ga verder naar de heidense tempel van Garni, een van de beroemdste en belangrijkste toeristische attracties van het land. De tempel werd gebouwd in de 1e eeuw na Christus en was gewijd aan God Mihr, de Armeense heidense god van de zon. Geniet van de lunch op het terras van een speciaal restaurant, gelegen boven de kloof met een adembenemend uitzicht op de kloof en de tempel van Garni. Breng hierna een bezoek aan Vernissage. Dit is een grote openluchtmarkt in Yerevan waar je kunst, tapijten, sieraden, muziek en souvenirs kunt kopen. 

Yerevan - vlucht naar huis inclusief luchthaventransfer

Afhankelijk van uw vluchtkeuze heeft u vandaag nog tijd in Yerevan. Voor uw vlucht wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

Impressie

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Data & Prijzen

Fly & Drive Armenië

 • destination Armenië
 • traveltime8 dagen
 • moneyVanaf € 1650,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Transfers van en naar luchthaven
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Autohuur incl. volledige verzekering zonder eigen risico
 • Alle belastingen en toeslagen
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Optionele excursies
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Privéchauffeur op reisdagen
 • optionele excursies
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Armenië