Het beste van Armenië

 • destination Armenië
 • traveltime12 dagen
 • moneyVanaf € 1895,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Deze avontuurlijke 12-daagse rondreis brengt u langs alle hoogtepunten van Armenië. De reis begint en eindigt in de hoofdstad Yerevan. Wandel door de bruisende straten van de stad en geniet van het adembenemende uitzicht op de berg Ararat. Reis vervolgens door het land en ontdek eeuwenoude kloosters en kerken. Mede vanwege de prachtige ligging verveelt een bezoek aan deze bijzondere plekken nooit. Bezoek de belangrijkste kathedraal van Armenië Echmiatzin en het Tatev Klooster, een van de meest verbazingwekkende bezienswaardigheden van Armenië. Een stop in het bergstadje Dilijan, ook wel ‘Armeens Zwitserland’ genoemd vanwege de rijke natuur met groene bosgebieden, wordt niet overgeslagen tijdens deze rondreis.

 • Woon een kookworkshop bij
 • Stadstour door de “De Roze Stad” Yerevan
 • Bezoek het grootste zoetwatermeer van de Kaukasus

Uiteraard is deze reis door Armenië volledig op uw wensen aan te passen. Zo kunt u de reis eventueel uitbreiden met aantal dagen Georgië.

Liever naar een andere bestemming? Wat dacht u van een rondreis langs de hoogtepunten van Turkije?

Dagprogramma

Vlucht naar Yerevan (Armenië) inclusief luchthaven transfer

Vandaag komt u aan op de luchthaven van Yerevan. Na aankomst op de luchthaven staat een lokale medewerker u op te wachten voor de transfer naar het hotel.

Yerevan - Tsitsernakaberd - Yerevan optioneel stadstour Yerevan

Vandaag kunnen wij optioneel een stadstour door de Yerevan voor u regelen. Yerevan, een van ’s werelds oude steden die teruggaat tot 782 voor Christus. Yerevan wordt vaak “De Roze Stad” genoemd omdat de meeste gebouwen zijn ontworpen met een roze vulkanische steen genaamd tufsteen.

Yerevan - Etchmiadzin - Khachkar - Zvartnots Tempel - Yerevan

U reist vandaag naar Etchmiadzin, de moederkerk van de Armeens-Apostolische Kerk, gebouwd in 303 na Christus. Het is de belangrijkste kathedraal van het land en tevens opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoek optioneel Khachkar Art School om kennis te maken met de Armeense steenkunst, tapijt maken en nationale muziekinstrumenten. Op de weg terug naar Yerevan kunt u de ruïnes van Zvartnots bezoeken. U verblijft wederom in Yerevan.

Yerevan - Khor Virap - Noravank - Arpa - Areni - Jermuk

Vandaag begint u de dag met een bezoek aan het Khor Virap-klooster, het dichtstbijzijnde punt bij de berg Ararat. Het klooster is gebouwd boven een ondergrondse kerker waar Gregorius de Verlichter ongeveer 14 jaar gevangen omdat hij het Christom in Armenië predikte. Vanaf het klooster heeft u een prachtig uitzicht op de Bijbelse berg Ararat. Uw volgende stop is het Noravank-klooster. Noravank is een must-see plek, niet alleen vanwege zijn culturele belang, maar ook vanwege zijn prachtige locatie. De roodbruine kleuren van het klooster in de omgeving met de rode rotshellingen levert prachtige plaatjes op. Reis vervolgens naar de grotten van Areni, bekend van de Areni wijn. Bezoek hier een van de kleine fabrieken waar ze wijn produceren en stop vooral ook bij een van de vele kraampjes waar ze wijn verkopen. Uw laatste stop is in Jermuk wat vooral bekend staat vanwege de warmwaterbronnen en de verschillende kuuroorden die er liggen.

Jermuk - Tatev klooster- Zorats Karer - Jermuk

U bezoekt vandaag het Tatev klooster, een van de meest verbazingwekkende bezienswaardigheden van Armenië. Het is gebouwd op de rand van een klif, aan de rand van het diepe Vorotan Ravijn. De beste manier om bij het klooster te komen is met de langste kabelnaam ter wereld ‘Wings of Tatev’. De rit van 5,7 kilometer duurt zo’n 12 minuten. Na deze indrukwekkende rit kunt u bij een lokaal restaurant lunchen waar u tevens ook kunt deelnemen aan de bereiding van Zhingyalov Hats, Armeens platbrood gevuld met tientallen fijngehakte groenten en met olie ingesmeerde kruiden die veel voorkomen in deze regio. Vervolgens gaat u verder naar het stadje Sisian. Hier ligt Zorats Karer, een indrukwekkende verzameling van meer dan 200 rechtopstaande stenen. Hierna keert u terug naar Jermuk voor de overnachting.

Jermuk - Selim pass - Noratus - Sevan - Dilijan

Vandaag rijdt u naar de begraafplaats van Noratus waar u een groot aantal khachkars vindt. Khachkars zijn het opmerkelijkste erfgoed van de Armeense architectuur en staan op de UNESCO-lijst van immaterieel cultureel erfgoed. Onderweg kunt u een stop maken bij Selim Caravanserai, een redelijk goed bewaard gebleven karavanserai uit de 14e eeuw. U vervolgt de reis naar Sevan maar kunt onderweg stoppen om te lunchen bij een unieke familieboerderij waar u verschillende soorten kaas en wijn kunt proeven. Het Sevanmeer is een van de drie heilige Armeense meren en de enige in Armenië. De andere twee zijn gelegen in Turkije en Iran. Op het schiereiland in het meer ligt het Sevanavank-klooster, een van de meest opmerkelijke historische en culturele bezienswaardigheden van Armenië. Hierna vervolgt u de reis naar het bergdorp Dilijan voor de overnachting. Deze plek wordt vaak aangeduid als ‘Armeens Zwitserland’ vanwege de rijke natuur met weelderige groene bosgebieden

Dilijan – Goshavank - Haghartsin klooster –Alaverdi

In de ochtend maakt u een stadswandeling door het historische deel van de stad en bezoekt u het Goshavank klooster bezoeken. Vervolgens brengt u een bezoek aan het Haghartsin-klooster, hoog gelegen in de beboste bergen in het Dilijan National Park. U reist verder naar het noorden van het land en onderweg maakt u een theestop n Fioletovo, een dorp waar Molokans wonen. Dit is een Russische minderheid, die twee eeuwen geleden door tsaar Nicolaas I naar Armenië werd verbannen. De laatste stop is Alaverdi waar u de nacht zult spenderen.

Haghpat & Sanahin - Pambak - Gyumri optioneel kookworkshop

Vandaag begint u de dag met een bezoek aan de kloosters van Haghpat en Sanahin, gebouwd in de 10e eeuw. Beide kloosters staan op de UNESCO werelderfgoedlijst en waren belangrijke educatieve en spirituele centra in de middeleeuwen. U gaat verder naar het dorp Pambak voor een lunchpauze en vervolgens kunt u deelnemen aan kookworkshop. Vervolgens reist verder naar Gyumri, de op een na grootste stad in Armenië, voor de overnachting.

Gyumri - Amberd Fort - Yerevan

In de ochtend kunt u Gyumri verkennen. Dwaal door de charmante straten versierd met historische architectuur en maak kennis met de lokale gastvrijheid. Vervolgens gaat u op weg naar de ruïnes van Amberd, een middeleeuws fort gelegen te midden van het ruige landschap van de Armeense hooglanden. Vervolgens rijdt u naar Armenia Wine Company waar u kunt kennismaken met het vakmanschap achter het wijnbereidingsproces en u optioneel een aantal Armeense wijnen kunt proeven. Na dit bezoek reist u  naar Yerevan voor de overnachting.

Yerevan - Geghard - Garni - Vernissage - Yerevan

Vandaag gaat u het Geghard-klooster bezoeken. Dit unieke kloostercomplex, waarvan een deel in de rots is uitgehouwen, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ga verder naar de heidense tempel van Garni, een van de beroemdste en belangrijkste toeristische attracties van het land. De tempel werd gebouwd in de 1e eeuw na Christus en was gewijd aan God Mihr, de Armeense heidense god van de zon. Geniet van de lunch op het terras van een speciaal restaurant, gelegen boven de kloof met een adembenemend uitzicht op de kloof en de tempel van Garni. Breng hierna een bezoek aan Vernissage. Dit is een grote openluchtmarkt in Yerevan waar je kunst, tapijten, sieraden, muziek en souvenirs kunt kopen.

Yerevan

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding Yerevan. U kunt gebruik maken van de gelegenheid om de Ararat Brandy Factory te bezoeken en enkele uitstekende Armeense brandy te proeven. Of breng een bezoek aan Matenadaran, de bekendste bibliotheek van het land vol eeuwenoude Armeense miniaturen en manuscripten.

Yerevan - vlucht naar huis inclusief luchthaventransfer

Afhankelijk van uw vluchtkeuze heeft u vandaag nog tijd in Yerevan. Voor uw vlucht wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

Impressie

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Data & Prijzen

Het beste van Armenië

 • destination Armenië
 • traveltime12 dagen
 • moneyVanaf € 1895,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Transfers van en naar luchthaven
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Autohuur incl. volledige verzekering zonder eigen risico
 • Alle belastingen en toeslagen
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Optionele excursies
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Privéchauffeur op reisdagen
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Armenië