Ontdek Libanon: de Baatara waterval

28 december 2018

De Baatara waterval is een van de meest bijzondere natuurverschijnselen van Libanon. De waterval dendert ruim 250 meter door maar liefst drie rotslagen naar beneden.

Over een periode van miljoenen jaren heeft het winterse smeltwater van de Baatara waterval een gat in de kalkstenen rotsen uitgesleten. Het water valt zo’n 250 meter naar beneden in een grot die ook wel de Grot van de Drie Bruggen genoemd wordt. Deze naam heeft de grot te danken aan het feit dat het water door drie bodems lijkt te vallen. Een experiment met fluorescerende kleurstof heeft uitgewezen dat het water dat in de kloof valt weer vanuit de grond omhoog komt in de nabijgelegen stad Mgharet al-Ghaouaghir.

Een bezoek aan de Baatara waterval is goed te doen vanuit de hoofdstad Beiroet. Het is een kleine twee uur rijden door het Libanese platteland met wijngaarden en olijfbomen in de richting van de stad Tannourine. De beste tijd van het jaar voor een bezoek is maart of april, wanneer de stroming van het smeltwater het sterkst is.


Benieuwd naar wat Libanon nog meer te bieden heeft? Neem dan eens een kijkje bij onze reizen naar Libanon »

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Libanon